050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Opera, kunst, design en mode

Reisleidster Diane:
‘Het Teatro alla Scala, beter bekend onder de naam La Scala, is een van de mooiste operagebouwen ter wereld! Het theater in neoclassicistische stijl opende in 1778 haar deuren met de opera L'Europa riconosciuta van Antonio Salieri. Sinds die succesvolle première verschijnen ieder jaar bekende zangers en zangeressen in beroemde producties op het grootste toneel van Europa. Maria Callas, Arturo Toscanini, Giuseppe Verdi en vele andere namen zijn verbonden aan het wereldberoemde Scala di Milano. Niet vreemd dus dat kaartjes vaak al maanden van tevoren zijn uitverkocht...

SRC Reizen neemt u op deze muziekreis mee naar Milaan om u in la Scala te laten genieten van de wereldberoemde opera La Traviata. La Traviata is een van Verdi`s meest gewaardeerde opera’s en verhaalt over een succesvolle courtisane, Violetta, die haar grote liefde Alfredo opgeeft en uiteindelijk aan tuberculose sterft. Violetta's drinklied (Brindisi) 'Libiamo ne' lieti calici' is een waar hoogtepunt! Het is een unieke ervaring om een opera bij te wonen op deze bijzondere locatie! Een muzikaal hoogtepunt dat in de middag al start met een bezoek aan het Museo teatrale alla Scala. In dit theatermuseum bewondert u een fraaie collectie muziekinstrumenten, posters en kostuums. Een feestje voor de muziekliefhebber!

Maar Milaan is meer dan La Scala en muziek. Tijdens deze muziekreis maakt u ook kennis met de veelzijdige kunststad Milaan. Zo bewondert u het beroemde Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, dat zich in één van de kloosters van de stad bevindt. Bovendien bezoekt u de beroemde Pinacoteca Brera met werken van verschillende kunstenaars zoals Veronese en Tintoretto. Maar ook de hedendaagse hippe stad van mode en design, waar Milaan beroemd om is, zal niet ontbreken. Deze reis is een feestje voor de kunst- en muziekliefhebber. Bent u dat? Ga dan met mij mee!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
3x ontbijt en 1x diner
toegangskaart opera La Traviata
vrije tijd voor eigen invulling
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opera La Traviata in Teatro alla Scala
klooster Santa Maria della Grazie
Laatste Avondmaal van Da Vinci*
Museo teatrale alla Scala
kunstenaarswijk Brera
Pinacoteca Brera
historisch centrum Milaan
chique wijk Quadrilatero d’Oro
San Maurizio, Sixtijnse kapel van Milaan

* indien mogelijk
Reisleidster Diane
SRC-reisleidster sinds 1999
De beste opera’s in La Scala zijn vaak maanden van tevoren uitverkocht, maar wij zorgen dat u erbij bent!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Milaan, kunstenaarswijk Brera
Uitgebreide wandeling en bezoek Museo teatrale della Scala. Vrije tijd in modewijk Quadrilatero of bezoek Pinacoteca. Op deze avond opera in Teatro alla Scala
Laatste avondmaal van Leonardo da Vinci en kerk San Maurizio, de `Sixtijnse kapel van Milaan`, Navigli en Casa di Riposo
Vrije tijd en terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Milaan en kunstenaarswijk Brera

We vliegen van Amsterdam naar Milaan. We beginnen onze kennismaking met deze Noord-Italiaanse stad in de artistieke wijk Brera. De wijk ligt rond de kunstacademie en herbergt veel kunst- en antiekwinkeltjes en galeries. We maken een wandeling en lopen langs het Castello Sforzesco, waar Leonardo werkzaam was voor een van zijn belangrijkste opdrachtgevers Ludovico il Moro. Vanavond dineren we gezamenlijk. (ca. 60 km)

dag 2: Uitgebreide stadswandeling, Museo teatrale alla Scala en opera

Met het openbaar vervoer reizen we naar het centrum van Milaan. We nemen uitgebreid de tijd om de levendige wereldstad te verkennen. We beginnen onze stadswandeling bij de imposante dom, het belangrijkste voorbeeld van gotische architectuur in Italië. We zien de galleria Vittorio Emanuele II en bezoeken het Museo teatrale alla Scala. In dit theatermuseum bewonderen we een fraaie collectie muziekinstrumenten, posters en kostuums. Ook zien we hier een mooi overzicht van de bouw en restauraties van het theater, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd werd. Na onze gezamenlijke kennismaking heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld het Quadrilatero d’Oro te bezoeken, het hart van de Milanese modewereld. Een heerlijke wijk om te slenteren door de chique winkelstraten! U kunt ook met de reisleider een bezoek brengen aan de Pinacoteca Brera, waar u werken van onder andere Caravaggio, Veronese en Tintoretto kunt bewonderen. Vanavond genieten we van een onvergetelijk bezoek aan het wereldberoemde Teatro alla Scala. In een van de mooiste theaters ter wereld wonen we La Traviata bij, een van de mooiste opera’s van Giuseppe Verdi.

Toegangskaarten Teatro alla Scala
Wij hebben voor u plaatsen gereserveerd in de 1e categorie; in platea (zaal) en palchi (balkons/loges). In de palchi zijn er zitplaatsen 1 en 2 in de laterale loges en 1, 2, 3 en 4 in de centrale loges gereserveerd. Dit zijn de gele en gouden plaatsen op de plattegrond. Wij maken reserveringen op basis van een categorie, u kunt geen voorkeur doorgeven voor een specifieke plaats. Bekijk de plattegrond van La Scala voor meer informatie.

dag 3: Het Laatste Avondmaal en designwijk

In het dominicanerklooster Santa Maria delle Grazie bewonderen we een van de belangrijkste meesterwerken van de renaissancekunstenaar Leonardo da Vinci: het Laatste Avondmaal. Op de muur van de refter legde Da Vinci in opdracht van hertog Ludovico Sforza op subtiele wijze het moment vast waarin Jezus aankondigt dat een van zijn twaalf discipelen hem zal verraden. De Santa Maria delle Grazie hanteert een streng beleid met betrekking tot toeristische bezoeken. In dit 500e sterfjaar van Leonardo da Vinci verwacht men veel meer belangstellenden dan er in zullen worden toegelaten. Wij zullen ons uiterste best doen maar er is dus een kans dat dit bezoek komt te vervallen wanneer het onmogelijk blijkt een reservering te maken. Hier dichtbij ligt de kerk San Maurizio, ook wel de Sixtijnse kapel van Milaan genoemd. De 16e-eeuwse frescocycli die de muren sieren zijn erg bijzonder! Hierna neemt de reisleider ons mee naar de wijk Navigli, waar we langs de kanalen een wandeling maken. Hierna kunt u in een van de vele restaurants heerlijk lunchen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Casa di Riposo dat Verdi heeft opgericht voor musici die niet zo succesvol waren als hij. In de met mozaïeken versierde kapel in de binnentuin zien we het graf van Giuseppe Verdi en Giuseppina Strepponi.

dag 4: Vrije tijd en naar huis

Vanochtend heeft u de tijd om Milaan op eigen gelegenheid verder te verkennen. U kunt bijvoorbeeld het Castello Sforzesco bezoeken met de Pietá Rondanini van Michelangelo. Ook een aanrader is het Cimitero Monumentale, de begraafplaats van Milaan met indrukwekkende grafmonumenten van onder andere Gaspare Campari die zijn naam gaf aan de bitterlikeur. Liefhebbers van design kunnen het museum Triennale bezoeken: in een imposant gebouw vindt u wisselende tentoonstellingen in het thema van ontwerp en architectuur. Vanmiddag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Milaan 11:55 - 13:30 uur
Milaan - Amsterdam16:55 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Best Western Antares Hotel Concorde, Milaan
Hotel Best Western Antares Concorde - Milaan
Het 4-sterren hotel Best Western hotel Antares Concorde ligt op loopafstand van de metrohalte Turro. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar en een fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en een douche. In het gehele hotel is er gratis WiFi. In de omgeving van het hotel bevinden zich verschillende restaurants.

Bekijk de website van Best Western Antares Hotel Concorde

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Wij hebben voor deze reis gekozen vanwege de unieke mogelijkheid om een opera in de Scala te kunnen bezoeken. Dat was voor ons ook het hoogtepunt van deze reis. Het aperitief voorafgaand aan de voorstelling in de opera het en het bezoek aan het rusthuis van Verdi waren vooraf niet aangekondigd maar pasten daar helemaal bij. Daaromheen heeft de reisleidster ons geheel verschillende kanten van Milaan laten zien. Prima gedaan!Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige reisleidster (Diane) Milaan bekijken en met andere muziekliefhebbers naar een opera in het Scala. Zeer informatief, heel gezellig en en een unieke ervaring in het Scala.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.