050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Italië | Operareis Milaan

Opera, kunst, design en mode

Reisleidster Diane Kuster:
‘Het Teatro alla Scala, beter bekend onder de naam La Scala, is een van de mooiste operagebouwen ter wereld! Het theater in neoclassicistische stijl opende in 1778 haar deuren met de opera L'Europa riconosciuta van Antonio Salieri. Sinds die succesvolle première verschijnen ieder jaar bekende zangers en zangeressen in beroemde producties op het grootste toneel van Europa. Maria Callas, Arturo Toscanini, Giuseppe Verdi en vele andere namen zijn verbonden aan het wereldberoemde Scala di Milano. Niet vreemd dus dat kaartjes vaak al maanden van tevoren zijn uitverkocht...

SRC Reizen neemt u op deze muziekreis mee naar Milaan om u in La Scala te laten genieten. U wordt betoverd door Elektra, de intense, psychologische opera van Richard Strauss. De opera verhaalt over de diepgaande haat van Elektra richting haar moeder, die verantwoordelijk is voor de dood van haar vader. Het is een unieke ervaring om een opera bij te wonen op deze bijzondere locatie! Een muzikaal hoogtepunt dat in de middag al start met een bezoek aan het Museo teatrale alla Scala. In dit theatermuseum bewondert u een fraaie collectie muziekinstrumenten, posters en kostuums. Een feestje voor de muziekliefhebber!

Maar Milaan is meer dan La Scala en muziek. Tijdens deze muziekreis maakt u ook kennis met de veelzijdige kunststad Milaan. Zo bewondert u het beroemde Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, dat zich in één van de kloosters van de stad bevindt. Bovendien bezoekt u de beroemde Pinacoteca Brera met werken van verschillende kunstenaars zoals Veronese en Tintoretto. Maar ook de hedendaagse hippe stad van mode en design, waar Milaan beroemd om is, zal niet ontbreken. Deze reis is een feestje voor de kunst- en muziekliefhebber. Bent u dat? Ga dan met mij mee!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed middenklassehotel
3x ontbijt en 1x diner
toegangskaart opera
vrije tijd voor eigen invulling
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opera Elektra in Teatro alla Scala
klooster Santa Maria della Grazie
Laatste Avondmaal van Da Vinci
Museo teatrale alla Scala
kunstenaarswijk Brera
Pinacoteca Brera
historisch centrum Milaan
chique wijk Quadrilatero d’Oro
San Maurizio, Sixtijnse kapel van Milaan
designwijk met museo della culture
Reisleidster Diane Kuster
Diane Kuster
SRC-reisleidster sinds: 1996
De beste opera’s in La Scala zijn vaak maanden van tevoren uitverkocht, maar wij zorgen dat u erbij bent!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Milaan, kunstenaarswijk Brera en bezoek Pinacoteca
Uitgebreide wandeling en bezoek Museo teatrale alla Scala. Vrije tijd in modewijk Quadrilatero en opera in Teatro alla Scala
Laatste avondmaal van Leonardo da Vinci en kerk San Maurizio, de ‘Sixtijnse kapel van Milaan’; designwijk en bezoek museo delle culture
Vrije tijd en terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Milaan en kunstenaarswijk Brera

We vliegen van Amsterdam naar Milaan. We beginnen onze kennismaking met deze Noord-Italiaanse stad in de artistieke wijk Brera. De wijk ligt rond de kunstacademie en herbergt veel kunst- en antiekwinkeltjes en galeries. We maken een wandeling en bezoeken de Pinacoteca Brera. In dit belangrijkste museum van de stad bewonderen we werken van onder andere Caravaggio, Veronese en Tintoretto. Vanavond dineren we gezamenlijk in ons hotel. (ca. 60 km)

dag 2: Uitgebreide stadswandeling, Museo teatrale alla Scala en opera

Met het openbaar vervoer reizen we naar het centrum van Milaan. We nemen uitgebreid de tijd om de levendige wereldstad te verkennen. We beginnen onze stadswandeling bij de imposante dom, het belangrijkste voorbeeld van gotische architectuur in Italië. We zien de galleria Vittorio Emanuele II en bezoeken het Museo teatrale alla Scala. In dit theatermuseum bewonderen we een fraaie collectie muziekinstrumenten, posters en kostuums. Ook zien we hier een mooi overzicht van de bouw en restauraties van het theater, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd werd. Na onze gezamenlijke kennismaking heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld het Quadrilatero d’Oro te bezoeken, het hart van de Milanese modewereld. Een heerlijke wijk om te slenteren door de chique winkelstraten! U kunt ook een bezoek brengen aan het museum Poldi Pezzoli, met mooie werken van onder andere Botticelli. Vanavond genieten we van een onvergetelijk bezoek aan de wereldberoemde Teatro alla Scala. In een van de mooiste theaters ter wereld wonen we Elektra bij, de intense, psychologische opera van Richard Strauss. De opera verhaalt over de diepgaande haat van Elektra richting haar moeder, die verantwoordelijk is voor de dood van haar vader.

Toegangskaarten Teatro alla Scala
Wij hebben voor u plaatsen gereserveerd in de categorie palchi. Deze plaatsen bevinden zich in de loges/balkons, in de eerste ringen om het centrale gedeelte van de zaal heen. Er zijn zitplaatsen 3 en 4 (in de laterale loges) en 5 en 6 (in de centrale loges) gereserveerd. Wij maken reserveringen op basis van een categorie, u kunt geen voorkeur doorgeven voor een specifieke plaats.

dag 3: Het Laatste Avondmaal en designwijk

In het dominicanerklooster Santa Maria delle Grazie bewonderen we een van de belangrijkste meesterwerken van de renaissancekunstenaar Leonardo da Vinci: het Laatste Avondmaal. Op de muur van de refter legde Da Vinci in opdracht van hertog Ludovico Sforza op subtiele wijze het moment vast waarin Jezus aankondigt dat een van zijn twaalf discipelen hem zal verraden. De Santa Maria delle Grazie hanteert een streng beleid met betrekking tot toeristische bezoeken: er is dus een kleine kans dat dit bezoek komt te vervallen wanneer het onmogelijk blijkt een reservering te maken. Hier dichtbij ligt de kerk San Maurizio, ook wel de Sixtijnse kapel van Milaan genoemd. De 16e-eeuwse frescocycli die de muren sieren zijn erg bijzonder! In de middag neemt de reisleider ons mee naar de hippe designwijk rond de via Tortona. Geïnteresseerden kunnen hier het museo delle culture bezoeken, waar regelmatig interessante tentoonstellingen te zien zijn.

dag 4: Vrije tijd en naar huis

Vanochtend heeft u de tijd om Milaan op eigen gelegenheid verder te verkennen. U kunt bijvoorbeeld het Castello Sforzesco bezoeken met de Pietá Rondanini van Michelangelo. Ook een aanrader is het Cimitero Monumentale, de begraafplaats van Milaan met indrukwekkende grafmonumenten van onder andere Gaspare Campari die zijn naam gaf aan de bitterlikeur. Liefhebbers van design kunnen het museum Triennale bezoeken: in een imposant gebouw vindt u wisselende tentoonstellingen in het thema van ontwerp en architectuur. Vanmiddag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Milaan 12:00 - 13:40 uur
Milaan - Amsterdam17:05 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel da Vinci, Milaan
Hotel Da Vinci - Milaan
Het grote, goede toeristenklassehotel ligt aan de rand van Milaan. Hotel da Vinci is omringd door een grote tuin en beschikt over nette ruime kamers. Het treinstation ligt op circa 15 minuten lopen. Met de trein en de metro reist u in circa 40 minuten naar het centrum. Het moderne hotel beschikt over een restaurant, een bar, gratis wifi en airconditioning.

Bekijk de website van Hotel da Vinci

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.