Ongerepte jungle en imposante vulkanen

Reisleider Pieter Dercksen:
‘Imposante vulkanen, paradijselijke stranden, uitgestrekte jungle in alle tinten groen en een enorme verscheidenheid aan bijzondere vogels, opvallende dieren en opmerkelijke reptielen: de natuur van Panama, Costa Rica en Nicaragua is overdonderend mooi! Deze nieuwe natuurrijke vakantie neemt u mee naar deze drie Midden-Amerikaanse landen, die de kleurrijke biologische en culturele brug vormen tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Uw reis begint in Panama, bekend om het Panamakanaal, waar jaarlijks zo’n 14.000 schepen de doorsteek maken. Maar Panama biedt meer! U geniet van mooie nevelwouden, prachtige koraalriffen en de eilandenarchipel Bocas del Toro.

De verrassende schoonheid van Panama combineren we met een land dat de meest intense biodiversiteit ter wereld heeft: Costa Rica. Dit is een weelderige oase vol natuurlijke schatten met bossen in alle mogelijke tinten groen. Van mangrovebossen en laaglandjungle tot unieke ‘wetlands’ en eindeloze, paradijselijke stranden onder een weldadige zon, Costa Rica heeft het allemaal!

Nicaragua is het land van de meren en vulkanen. Het heeft maar liefst 8 actieve vulkanen en het Lago de Nicaragua is zelfs het op een na grootste meer van Latijns-Amerika! Door de schitterende koloniale steden onderscheidt dit land zich van zijn bekendere buurland Costa Rica. Kortom; een ontzettend diverse reis langs indrukwekkende steden, imposante vulkanen, groene jungle en stranden om van te dromen. Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse heenvlucht KLM
terugvlucht Delta Airlines
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
18x ontbijt en 12x diner
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Casco Viejo in Panama-Stad
Panamakanaal
Panamese nevelwoud
boottocht Bocas del Toro
laaglandregenwoud Sarapiquí
cacao-excursie
boottocht ‘wetlands’ Caño Negro
Arenalvulkaan
paradijselijke stranden
Rincon de la Vieja
koloniaal Granada
Reisleider Pieter Dercksen
SRC-reisleider sinds 2014
Favoriete plek: Bocas del Toro
In de landen van Centraal-Amerika wordt u meegesleept door de magische tropische wereld, die, naast indrukwekkend natuurschoon, ook een historie heeft die uniek en spannend is. Ik nodig u van harte uit om dit avontuur met mij te beleven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Panama
Reisleidster Ellen Paap
Reisleidster sinds 2007
Reisleider Pieter Dercksen
Reisleider sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Panama
Panamakanaal en het oude centrum van Panama-Stad
Naar het Panamese nevelwoud van Chiriquí
Vrije dag: mogelijkheid tot het maken van een koffietour
Per speedboot naar de eilandengroep Bocas del Toro
Verkenning van de eilandenarchipel
Naar het laaglandregenwoud van Sarapiquí in Costa Rica
Cacaoplantage en vrije middag: optionele excursies
Naar de ‘wetlands’ van Caño Negro
Boottocht over de Rio Frio, op zoek naar kaaimannen, apen en vogels
Vrije dag bij de Arenalvulkaan: optionele excursies
Naar de paradijselijke stranden aan de Pacific
Vrije dag: ontspannen aan het strand
Wandeling Rincon de la Vieja
Naar Nicaragua
Koloniaal Granada; stadstoer per paardenkoetsje en te voet, en vrije middag
Vrije dag; optionele excursie Masayavulkaan, Pueblos Blancos en lokale markt
Optionele boottocht Lago de Nicaragua en naar Managua
Terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Panama

Na aankomst op de luchthaven van Panama-Stad worden we naar het hotel gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Panamakanaal

Al sinds de tijd van Columbus droomden de mensen ervan om een kanaal te graven door de jungle van Panama, om zo de Caribische Zee met de Stille Oceaan te verbinden. De gevaarlijke reis langs Kaap Hoorn werd zo overbodig en het traject werd, door de komst van het Panamakanaal, met maar liefst 12.000 kilometer verkort. Vanaf de Miraflores-sluizen bewonderen we dit moderne wereldwonder. Ook bezoeken we het bijbehorende museum. Hierna verkennen we het oude centrum van Panama-Stad: Casco Viejo. Vanaf de ‘paseo’ in het koloniale hart van de stad heeft u een geweldig uitzicht op de skyline van het nieuwe deel van Panama-Stad, dat gekenmerkt wordt door de imposante wolkenkrabbers. Tijdens de vrije uurtjes kunt u een bezoek brengen aan het door Frank Gehry ontworpen ‘Biomuseo’, dat gewijd is aan het ontstaan van Panama en de bijzondere biodiversiteit van dit land. (ca. 60 km)

dag 3: Het Panamese nevelwoud

Deze lange reisdag voert ons naar het nevelwoud van Chiriquí. De vruchtbare hooglanden van Chiriquí zijn vooral bekend vanwege de vele koffieplantages, waar de beste koffie ter wereld geproduceerd wordt. Ook is de kans groot hier de enige vogel ter wereld die achteruit kan vliegen te spotten; de vliegensvlugge kolibrie. We verblijven twee nachten in een mooie, bergachtige omgeving. (ca. 490 km)

dag 4: Vrije dag

Op deze vrije dag kunt u ontspannen bij het hotel. Ook kunt u deelnemen aan een optionele koffietour (kosten niet inbegrepen). In dit gebied wordt de Arabica-koffieboon verbouwd. De koffieplanten groeien hier op grote hoogte bij vrij lage temperaturen, waardoor de smaak en het aroma meer tijd krijgt zich te ontwikkelen. Tijdens de tour krijgt u uitleg over de koffieboon, de oogst, het branden van de koffie en natuurlijk mag er geproefd worden!

dag 5: Eilandengroep Bocas del Toro

Door de bergen reizen we naar de Caribische kust. Van hier varen we in ongeveer 45 minuten met een speedboot naar de exotische eilandengroep Bocas del Toro. Deze eilanden staan bekend om hun uitgestrekte stranden, een azuurblauwe zee en de rijke flora en fauna. We verblijven twee nachten op het hoofdeiland Isla Colon, waar een relaxte Caribische sfeer heerst. (ca. 230 km)

dag 6: Dolphin Bay en Red Frog Beach

Met de boot verkennen we meerdere van de eilanden van de eilandenarchipel Bocas del Toro. Een mooie tocht brengt ons naar Dolphin Bay, waar vaak dolfijnen te zien zijn. Ook heeft u de gelegenheid om te snorkelen en de prachtige kleurrijke onderwaterwereld te aanschouwen. Doordat het water kristalhelder is, kunt u ook vanaf de boot zien wat er onder het wateroppervlak leeft, zoals kleurrijke zeesterren, grote stukken koraal en scholen vissen. Op het adembenemende Red Frog Beach hopen we de kleine, felgekleurde aardbeigifkikkers te bewonderen. Vergeet ook niet in de bomen te kijken, waar soms luiaards te spotten zijn!

NB
Als het strand geopend is, bezoeken we ook het adembenemende Red Frog Beach, waar we de kleine, felgekleurde aardbeigifkikkers kunnen bewonderen. Gezien de onzekerheid van dit bezoek zijn deze entreegelden à US$ 6 per persoon niet inbegrepen.

dag 7: Naar Costa Rica

We keren terug naar het vasteland Panama en reizen richting Costa Rica. Bij de grens lopen we met onze bagage over de brug die de landen met elkaar verbindt. Aan de overkant stappen we in onze Costa Ricaanse (mini)bus en reizen we verder naar het laaglandregenwoud van Sarapiquí, waar ons hotel staat. In dit prachtige gebied zijn vele dieren en vogelsoorten te spotten. Een van de meest opvallende en mooiste vogels van het land, de toekan, is hier bijvoorbeeld een vaak geziene gast. (ca. 270 km)

dag 8: Cacao-excursie en vrije middag

Tijdens een wandeling door het tropisch regenwoud wandelen we langs vele cacaoplanten. We krijgen uitleg over het gehele productieproces van de chocolade: van de bewerking van de pure cacao tot de geliefde lekkernij in de winkel. Natuurlijk mag u ook proeven! Onderweg wordt u door de gids geattendeerd op de rijke flora en fauna. De middag is vrij, maar u kunt kiezen uit een aantal optionele excursies (kosten niet inbegrepen). Bezoekt u een ananasplantage, waar u de inpakkerij ziet en meerdere ananasproducten kunt proeven, of gaat u liever raften op de Sarapiquí-rivier? Een canopytour is ook een echt avontuur! U ‘zweeft’ dan via stalen kabels van platform naar platform tussen de boomtoppen van het regenwoud. Of kiest u voor een ontspannen middag bij de lodge, waar u in de weelderige tuinen op zoek kunt gaan naar leguanen, brulapen en vele vogelsoorten? (ca. 30 km)

dag 9: Schitterende wetlands

Onze volgende bestemming zijn de wetlands van Caño Negro, een echte must voor de natuur- en vogelliefhebber. Het moerasachtige gebied is 9.970 hectare groot en herbergt een enorme verscheidenheid aan dieren, zoals kaaimannen, leguanen, apen en kroonbasilisken. Vogelliefhebbers komen hier ook zeker aan hun trekken. Het hele jaar door leven hier maar liefst 350 vogelsoorten. Dit maakt Caño Negro tot een van de ecologisch meest diverse gebieden van het land! Na aankomst in onze lodge hebben we al kans de eerste watervogels te spotten, zoals de bijzondere ijsvogel. (ca. 160 km)

dag 10: Boottocht Caño Negro

Vanuit Los Chiles maken we een boottocht over de Rio Frio door het schitterende natuurgebied van Caño Negro. We gaan op zoek naar de vele dieren die hier voorkomen, zoals bijvoorbeeld kapucijnaapjes, luiaards en de bedreigde jabiru. Als we veel geluk hebben, kunnen we ook grotere zoogdieren spotten, zoals de tapir! Aansluitend rijden we naar La Fortuna aan de voet van de Arenalvulkaan, waar we twee nachten verblijven. Vanaf de lodge hebben we een mooi uitzicht op de imposante vulkaan. (ca. 150 km)

dag 11: Vrije dag

Deze dag is ter vrije besteding. De omgeving van La Fortuna is schitterend. Waar u ook bent, bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de imposante Arenalvulkaan. Hoewel de vulkaan nog steeds actief is, zijn er momenteel geen lavastromen te zien, maar dat maakt de kolos niet minder indrukwekkend. U kunt bij het zwembad ontspannen, maar er zijn ook diverse optionele excursies mogelijk (kosten niet inbegrepen). In het nationale park Arenal, waar in 1968 de heftigste uitbarsting van de vulkaan plaatsvond, kunt u een wandeling maken door het vulkanische landschap en lopen over gestolde lavastromen. Het uitzicht is spectaculair! Ook een wandeling in het regenwoud is een aanrader. U loopt dan via wandelpaden en hangbruggen door het overweldigende groen, langs een waterval en zelfs tussen de hoge boomtoppen. Bij helder weer heeft u op sommige punten een prachtig uitzicht op de vulkaan! Onderweg kunt u, met een beetje geluk, slangen, vogels en brulapen zien. Aan het eind van de middag kunt u een avontuurlijke ‘twilight walk’ maken. Als de schemering valt, gaat u met een gids in het bos op zoek naar de dagdieren die hun warme nest voor de nacht opzoeken, en naar de ontwakende nachtdieren. Kortom, mogelijkheden genoeg om deze dag in te vullen!

dag 12: Naar de kust

We reizen naar de warme kust van de Stille Oceaan, een gebied gelegen op zeeniveau, waardoor het temperatuurverschil met het hoger gelegen gebied rondom de Arenalvulkaan aanzienlijk is. We verblijven twee nachten in het tropische Sámara of Carrillo. Beide plaatsen beschikken over een uitgestrekt, palmenrijk strand. (ca. 200 km)

dag 13: Vrije dag

Deze vrije dag staat in het teken van zon, zee en strand. De paradijselijke stranden nodigen uit tot een lange strandwandeling. Neem een boek mee en rust na een stuk wandelen uit in de schaduw van de palmbomen, die het langgerekte strand sieren. Of laat u zich verleiden tot een lesje surfen en trotseert u de golven van de Grote Oceaan? U kunt ook een boottocht maken en op zoek gaan naar dolfijnen (kosten niet inbegrepen). Een heerlijke dag!

dag 14: Rincon de la Vieja

We laten de Grote of Stille Oceaan achter ons en reizen naar het binnenland van de provincie Guanacaste, de droogste provincie van het land. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte landschappen, grote veeboerderijen en een roerige geschiedenis. Tot 1858 hoorde deze provincie nog bij Nicaragua en werden de Chorotega-indianen er tot slavernij gedwongen. We maken een wandeling door de schitterende, bergachtige omgeving van Rincon de la Vieja, waar we overnachten. Onderweg zien we, door de vulkanische activiteit in het gebied, borrelende modderbaden en waterputten. Ook kunnen we hier leguanen, neusberen en apen spotten. Aan het einde van de middag kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad bij de lodge. (ca. 180 km)

dag 15: Naar Nicaragua

We nemen afscheid van het prachtige Costa Rica en reizen naar de grens met Nicaragua. Buurland Nicaragua lijkt qua landschap op Costa Rica, maar heeft iets extra’s te bieden: schitterende koloniale steden! Ons hotel voor de komende drie nachten staat aan het gezellige centrale plein van Granada, ook wel de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd. Op loopafstand van het hotel ligt de markt, waar altijd veel bedrijvigheid is, en op ongeveer een half uur wandelen ligt het schilderachtige Lago de Nicaragua. (ca. 190 km)

dag 16: Koloniaal Granada

Onder begeleiding van een gids maken we deels te voet, en deels per paardenkoetsje, een stadstoer door Granada. Het hart van de stad wordt gekenmerkt door smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en een gastvrije bevolking. We zien charmante pleinen, prachtige kerken en weelderige parken en krijgen onderweg uitleg over de geschiedenis van de stad. De middag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk door de gezellige straten dwalen en genieten van de ontspannen sfeer in het koloniale centrum, wat een waar openluchtmuseum is. Tip: breng een bezoek aan een sigarenfabriek!

dag 17: Vrije dag

De dag is ter vrije besteding. Een aanrader is een optionele excursie naar de actieve Masaya-vulkaan en haar omgeving (kosten niet inbegrepen). Het gelijknamige nationaal park is het eerste en grootste nationale park van het land. Uniek is dat u vlak bij de kraterrand kunt worden afgezet en zo diep de kratermond in kunt kijken. De ongereptheid van het landschap en de indringende zwaveldampen zorgen dat u de krachten van de natuur ultiem beleeft. Verder ziet u de karakteristieke witte dorpjes, ‘Pueblos Blancos’, met hun unieke traditionele ambachten. U luncht met een schitterend uitzicht over Laguno de Apoyo: een kratermeer omringd door groene heuvels en valleien. Tot slot brengt u een bezoek aan de bedrijvige Masaya-markt, waar u leuk souvenirs kunt kopen. Neemt u bijvoorbeeld een gekleurde hangmat mee naar huis?

dag 18: Naar Managua

Voor we naar Managua vertrekken, kunt u nog een boottocht over het gigantische Lago de Nicaragua maken (kosten niet inbegrepen). Door een vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden hebben zich voor de kust van Granada meer dan 300 eilandjes gevormd, allemaal verschillend in grootte. U vaart over het meer langs de vele, soms door vissers bewoonde eilandjes, en geniet van het lokale leven en de flora en fauna. Hierna rijden we naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua, voor de laatste overnachting. (ca. 50 km)

dag 19: Managua – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Managua gebracht voor de terugvlucht via Atlanta naar Amsterdam. (ca. 10 km)

dag 20: Aankomst Schiphol

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Koffietour
Koffietour
De koffieplantages van Chiriquí
Minimaal 6 deelnemers
Duur: 3 uur
Prijs: circa US$ 42,- per persoon
In Chiriquí wordt de beste koffie van Panama verbouwd. Volgens kenners is deze koffie zelfs de beste ter wereld! De hellingen, het gunstige klimaat en de rijke vulkanische grond zorgen voor de perfecte omstandigheden voor de verbouw van koffie. Een tour over een plantage in deze omgeving is dan ook bijzonder interessant. U krijgt uitleg over de koffieboon, de oogst en het branden van de koffie. Natuurlijk mag u ook proeven!
Ananasplantage
Ananasplantage
Met een gids de ananasvelden in
Minimaal 6 deelnemers
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa US$ 30,- per persoon
Tijdens uw bezoek aan een ananasplantage gaat u met een gids de ananasvelden in. U ziet onder andere van dichtbij hoe de ananas groeit en hoe deze vrucht wordt geoogst. U krijgt een compleet beeld van het gehele proces. Erg interessant! Na afloop mag u natuurlijk ook ananas proeven.
Raften Sarapiquírivier
Raften Sarapiquí-rivier
Avontuur op de rivier
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Als u zin heeft in wat meer avontuur, kunt u raften op de Sarapiquí-rivier. Het is een leuke tocht stroomafwaarts, die ook geschikt is voor beginners. De tocht gaat door een prachtig stuk natuur, waarin u met een beetje geluk dieren langs de waterkant kunt zien, zoals apen, vogels en schildpadden. Een nat pak halen is gegarandeerd, dus u kunt beter geen camera mee nemen!
Canopytour
Canopytour
Zweef tussen de boomtoppen van het regenwoud
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Als u op een andere manier sportief bezig wilt zijn, is een canopytour een leuke excursie. Dit is een van de populairste sportieve activiteiten in Costa Rica. U gaat ongetwijfeld een middag vol plezier tegemoet! U ‘zweeft’ via stalen kabels van platform naar platform en beleeft zo een spectaculaire tocht tussen de boomtoppen van het regenwoud.
Vulkanische wandeling
Vulkanische wandeling
Wandelen over gestolde lavastromen
Minimaal 6 deelnemers
Duur: circa 1,5 uur
Prijs: circa US$ 15,- per persoon
U kunt een wandeling maken door het vulkanische landschap en lopen over gestolde lavastromen, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft op de omgeving.
Wandeltocht regenwoud
Wandeltocht regenwoud
Avontuur in het overweldigende groen van Costa Rica
Minimaal 8 deelnemers
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa US$ 30,- per persoon
U kunt een schitterende wandeltocht maken door het vlakbij gelegen regenwoud. U loopt via wandelpaden en hangbruggen tussen het overweldigende groen van de vele planten en bomen, langs een waterval en zelfs tussen de hoge boomtoppen. Bij helder weer heeft u op sommige punten een spectaculair uitzicht op de vulkaan! Onderweg kunt u, met een beetje geluk, dieren als reptielen, vogels en brulapen zien.
Twilight walk
Twilight walk
Avontuurlijke wandeling door het regenwoud
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 25,- per persoon
Aan het einde van de middag kunt u deelnemen aan een spannende excursie. Als de schemering in valt, maakt u een wandeltocht door het vlakbij gelegen regenwoud. Rond deze tijd zoeken de dagdieren hun slaapplaats op en ontwaken de nachtdieren. Dit is het ideale tijdstip voor een avontuurlijke wandeling door de jungle! Tijdens deze ‘twilight walk’ volgt u de deskundige gids die u met een zaklamp voorgaat en veel vertelt over de flora en fauna. Hopelijk spot u verschillende junglebewoners.
Dolfijnen spotten
Dolfijnen spotten
Ontdek het oceaanleven van Costa Rica
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 55,- per persoon
Mocht u toch nog iets willen ondernemen op uw vrije dag, behalve het maken van een lange strandwandeling en het zwemmen in de oceaan, dan kunt u met een vissersbootje de zee op gaan om dolfijnen te spotten. Soms worden ook walvissen en zeeschildpadden gezien!
Masayavulkaan
De Masaya-vulkaan
Bleef de krachten van de natuur
Minimaal 8 deelnemers.
Duur: circa 6 uur
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
U kunt een optionele excursie boeken naar de actieve Masaya-vulkaan en haar omgeving. Het gelijknamige nationaal park is het eerste en grootste nationale park van het land. De vulkaan torent hier hoog boven de stad uit. Ooit beschouwde de bevolking de Masaya-vulkaan als een god, waaraan onder andere kinderen geofferd moesten worden. Uniek is dat u vlak bij de kraterrand kunt worden afgezet en zo diep de kratermond in kunt kijken. De ongereptheid van het landschap en de indringende zwaveldampen zorgen dat u de krachten van de natuur ultiem beleeft. Verder ziet u de karakteristieke witte dorpjes, pueblos blancos, met hun unieke traditionele ambachten. U luncht met een schitterend uitzicht over Laguno de Apoyo: een kratermeer omringd door groene heuvels en valleien. Tot slot brengt u een bezoek aan de bedrijvige, fleurige Mercado de Artesanías, een markt waar u leuke souvenirs kunt kopen. Neemt u bijvoorbeeld een gekleurde hangmat mee naar huis? Wanneer het minimumaantal deelnemers niet behaald wordt, kan de excursie alsnog uitgevoerd worden. De prijs van de excursie zal dan wel hoger zijn.
Lago de Nicaragua
Lago de Nicaragua
Vaar langs de vele eilandjes van Lago de Nicaragua
Minimaal 2 deelnemers
Duur: circa 1 uur
Prijs: circa US$ 25,- per persoon
U kunt een boottochtje maken over het gigantische Lago de Nicaragua. Door een vulkaanuitbarsting, duizenden jaren geleden, hebben zich voor de kust van Granada meer dan 300 eilandjes gevormd, allemaal verschillend in grootte. U vaart over het meer langs de vele, soms door vissers bewoonde eilandjes, en geniet van het plaatselijke leven en de flora en fauna. Bij mooi weer ziet u in de verte de Mombacho-vulkaan liggen. Natuurlijk zijn er veel watervogels te spotten, zoals jacanas, fraaie langhalzige moerasvogels die door hun zeer lange tenen en nagels over de waterplanten kunnen lopen.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Panama City11:20 - 16:35 uur
Managua - Atlanta08:30 - 13:11 uur
Atlanta - Amsterdam15:55 - 06:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklasseaccommodaties, vaak met gratis wifi. Niet alle accommodaties beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Clarion Victoria Hotel in Panama-Stad
Hotel Clarion Victoria - Panama Stad
Het hotel ligt in het centrum van Panama-Stad en beschikt onder andere over een klein zwembad op het dakterras, vanwaar u een mooi uitzicht over de stad heeft. De ruime kamers zijn modern ingericht en beschikken over airconditioning. Met de taxi bent u binnen een kwartier in Casco Viejo, het historische hart van de stad.

Bekijk de website van Clarion Victoria Hotel
Hotel Bambito & Resort
Hotel Bambito & resort - Provincia de Chiriqui
In de schaduw van de vulkaan Barú in een weelderige omgeving ligt Hotel Bambito & Resort, dat onder andere over een restaurant, bar, lounge, binnenzwembad en sauna beschikt. In deze omgeving wordt de beste koffie ter wereld verbouwd en het hotel vormt dan ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan een koffieplantage.

Bekijk de website van Hotel Bambito & Resort
Hotel Bahia in Bocas del Toro
Hotel Bahia - Bocas del Toro, Isla Colon
Op Isla Colon, het hoofdeiland van de eilandenarchipel Bocas del Toro, bevindt zich het kleinschalige hotel Bahia. Dit kleurrijke, historische gebouw met Caribisch karakter ligt aan de levendige hoofdstraat van het plaatsje, met uitzicht op de baai en nabijgelegen eilandjes.

Bekijk de website van Hotel Bahia
Ara Ambigua Lodge in Sarapiqui
Lodge Ara Ambiqua - Puerto Viejo de Sarapiqui
Deze door een familie gerunde lodge ligt in het laaglandregenwoud van Sarapiquí en wordt omringd door tropische vegetatie. Met een beetje geluk kunt u rondom de lodge dieren spotten. Een heerlijk zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik!

Bekijk de website van Ara Ambigua Lodge
Natural Lodge Caño Negro in Caño Negro
Lodge Natural Cano Negro - Alajuela, Los Chiles
Deze lodge ligt midden in de natuur en de kamers liggen verspreid over een mooi aangelegde tuin waar u veel vogels kunt spotten. Ook brengen aapjes vaak een bezoek aan de lodge. Het mooie zwembad nodigt zeker uit tot een verfrissende duik!

Bekijk de website van Natural Lodge Caño Negro
Villas Eco Arenal in La Fortuna
Hotel Villas Eco Arenal - La Fortuna San Jose
Het kleinschalige hotel ligt ongeveer twee kilometer buiten La Fortuna. De bungalows liggen in een mooi aangelegde tuin. Er loopt een rivier langs het terrein waar diverse vogelsoorten en de ‘blue jeans frog’ gespot kunnen worden. Bij mooi weer is de Arenalvulkaan te bewonderen vanuit de tuin!

Bekijk de website van Villas Eco Arenal
Samara Beach Hotel in Samara
Hotel Samara Beach - Guanacaste
Het hotel ligt aan de hoofdstraat van ‘surfers paradise’ Samara, aan de Pacifische kust. Het paradijselijke strand bevindt zich op slechts 50 meter. In de nabije omgeving vindt u een ruime keuze aan restaurantjes. De kleurrijke kamers zijn in tropische stijl ingericht.

Bekijk de website van Samara Beach Hotel
Cañon de la Vieja Lodge in Rincon de la Vieja
Lodge Canyon de la Vieja - Liberia
Genesteld in de Costa Ricaanse jungle op 5 kilometer van het nationale park Rincon de la Vieja ligt Cañon de la Vieja Lodge. De lodge beschikt over een restaurant dat in lokale gerechten gespecialiseerd is, en een buitenzwembad.

Bekijk de website van Cañon de la Vieja Lodge
Hotel Alhambra in Granada
Hotel Alhambra - Granada
Dit oudste hotel van Granada is zeer centraal gelegen, in het hart van de stad, ten westen van Parque Central. Het historische gebouw is in koloniale stijl gebouwd en beschikt over stijlvol ingerichte kamers. In de bruisende omgeving van het hotel vindt u vele restaurantjes en barretjes.

Bekijk de website van Hotel Alhambra
Best Western Las Mercedes
Hotel Las Mercedes - Managua
Het hotel beschikt over comfortabele kamers en heeft een tal van faciliteiten zoals een buitenzwembad, fitnessruimte en een restaurant.

Bekijk de website van Best Western Las Mercedes

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.Meer reiservaringen
Wilt u (meer) ervaringen van onze reizigers over SRC Reizen lezen? Bekijk dan de reizigerservaringen of lees de mening van onze gasten op onafhankelijke beoordelingswebsites als Reisgraag.nl of Trustpilot.

Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen op de ongerepte Corn Islands. U verblijft drie nachten op Big Corn Island en één nacht in Managua. De verlenging is op basis van logies en ontbijt. De binnenlandse vluchten en transfers zijn inbegrepen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Big en Little Corn Island zijn twee eilanden die op ongeveer twee uur vliegen van de Atlantische kust van Nicaragua liggen. De eilanden zijn vernoemd naar het populairste gewas, maïs, en zijn bekend vanwege hun ongereptheid en de uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. U vindt hier dichtbegroeide jungle, witte palmstranden, kristalhelder water, kleurrijk koraal en heerlijke Nicaraguaanse rum. Doordat de Britse kolonisten aan het einde van de 18e eeuw Afrikaanse slaven hiernaar toe brachten, wordt er nu Engels gesproken en heerst er een ontspannen Caribische sfeer. U kunt op deze eilanden heerlijk bijkomen van uw prachtige rondreis: lekker relaxen, snorkelen, duiken, fietsen huren… er zijn tal van mogelijkheden!

dag 19: vlucht naar Corn Islands
Vroeg in de ochtend wordt u naar de luchthaven van Managua gebracht voor uw vlucht naar de Corn Islands. In verband met de vroege aankomst is de kamer nog niet beschikbaar. U kunt wel alvast de omgeving verkennen en een duik nemen!
dag 20 en 21: Vrije dagen op Big Corn Island
Heerlijk genieten op Big Corn Island.
dag 22: Vlucht naar Managua
Binnenlandse vlucht naar Managua en transfer naar het hotel.
dag 23: Terugreis naar Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht, via Atlanta naar Amsterdam.
dag 24: Aankomst op Schiphol

NB
Op de binnenlandse vlucht mag u maximaal 14 kg ruimbagage meenemen. Indien uw bagage zwaarder is, betaalt u ter plaatse US$2,75 per extra kg.

Arenas Beach Hotel in Big Corn Island
Hotel Arenas Beach - Southwest of Corn Island
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 670 p.p.
Dit kleinschalige hotel ligt op Big Corn Island, een eiland van 10 km² groot met 6.000 inwoners. Op dit eiland bevinden zich meerdere restaurants en barretjes, waar u heerlijk kunt eten en genieten van de Flor de Caña-rum. Het hotel ligt aan het strand, waar ligbedden en romantische loungezitjes tot uw beschikking staan. Op ongeveer 2 kilometer van het hotel bevindt zich een oud Spaans scheepswrak, dat bescherming biedt aan vele kleurrijke vissen. U kunt hier uitstekend snorkelen. Het hotel heeft 29 kamers en beschikt over een restaurant, waar onder andere heerlijke visgerechten geserveerd worden. Ook heeft het een sfeervolle bar met uitzicht over het mooie zandstrand, vanwaar u onder het genot van een tropische cocktail prachtige zonsondergangen kunt bewonderen. Natuurlijk kan het personeel u assisteren bij het boeken van diverse activiteiten. Er is gratis wifi aanwezig. De eenvoudige, maar nette kamers beschikken over een tv, airconditioning, een balkon of een veranda met een zitje en soms een hangmat, en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.


Bekijk de website van Arenas Beach Hotel
Best Western Las Mercedes
Hotel Las Mercedes - Managua
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 670 p.p.
Het hotel beschikt over comfortabele kamers en heeft een tal van faciliteiten zoals een buitenzwembad, fitnessruimte en een restaurant.

Bekijk de website van Best Western Las Mercedes