050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Beleef de passie!

Reisleidster Leny:
‘In de omgeving van Napels viert vrijwel elk stadje in de settimana santa zijn eeuwenoude paastradities die gepaard gaan met passionele processies. Sorrento staat bijvoorbeeld bekend om haar processione bianca, witte processie, en processione nera, de zwarte processie, die op Witte Donderdag en Goede Vrijdag plaatsvinden. Op het kleurrijke visserseiland Procida trekken deelnemers in witte en turquoise gewaden tijdens de processione dei misteri wagens met religieuze beelden door de straten. Deze misteri van papier-maché zijn gemaakt door de jeugd van het eiland.

Tijdens deze bijzondere paasreis in het zuiden van Italië gaat u deze paastradities zelf ervaren! Daarnaast verkent u de levendige stad Napels waar u de paaszondag doorbrengt. U verkent de hoogtepunten en wandelt door de Spaanse wijk, een volkse wijk vol murales, straatkunst. Ook bezoekt u het cimitero delle fontanelle. Nog altijd wordt op deze grote begraafplaats gebeden voor de anonieme zielen. Pasquetta, paasmaandag, brengt u, net als de Napolitanen, door in een park met prachtig uitzicht over de Golf van Napels. Uiteraard mag een tocht langs de mooie Amalfikust niet ontbreken. Kortom, het meemaken van de Heilige Week in Campanië is een onvergetelijke ervaring!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
5x ontbijt en 4x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
paasprocessie in Sorrento
paasprocessie op Procida
paasprocessie in Sessa Aurunca
tocht langs de Amalfikust
Spaanse wijk van Napels
cimitero delle fontanelle in Napels
Romeins amfitheater in Pozzuoli
Positano en Amalfi
Reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2008
De energie en de pracht van de paasprocessies zijn moeilijk te omschrijven, daar moet u bij zijn!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels en transfer naar het hotel in de omgeving van Sorrento
Tocht langs de oogverblindende Amalfikust
Processione dei Misteri in Procida en processione nera in Sorrento
Processie van Sessa Aurunca en Pozzuoli
Wandeling door Napels en cimitero delle fontanelle
Tweede paasdag in een park in Napels en terugvlucht Napels – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Napels

We vliegen rechtstreeks naar Napels. Na aankomst worden we naar ons hotel in de omgeving van Sorrento gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Oogverblindende Amalfikust

We maken een tocht langs een van de mooiste kusten van Europa, de schilderachtige Amalfikust. Een dag vol steile kliffen, kleurrijke dorpjes en de typische Italiaanse sfeer! We zien het sprookjesachtige stadje Positano en bezoeken Amalfi, waar we in het kleine middeleeuwse centrum de dom bewonderen. Maar ook de tocht langs de kust is een doel op zich: u zult zich laten betoveren door de prachtige uitzichten en oogverblindende kustlijnen! (ca. 90 km)

dag 3: Processies van Procida en Sorrento

We vertrekken vroeg om op tijd de boot naar Procida te nemen. Dit charmante visserseilandje is wellicht minder bekend dan de grotere eilanden in de omgeving, Ischia en Capri, maar daardoor ook authentieker. We maken hier het laatste deel van de beroemde processione dei misteri mee. Tijdens de processie, die een lange geschiedenis kent, trekken deelnemers in witte en turquoise gewaden wagens met religieuze beelden door de straten. Deze beelden van papier-maché, de misteri, zijn gemaakt door de jeugd van het eiland. Na het bijwonen van de processie kunnen liefhebbers naar het hoogste punt van het eiland wandelen. Hier geniet u van een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Vanavond maken we in Sorrento de processione nera mee, de zwarte processie. Sorrento staat bekend om de processione bianca en processione nera. De passie van Christus en de dood van Christus worden op deze manier symbolisch gerepresenteerd. De witte processie wordt gehouden in de nacht van Witte Donderdag en de zwarte processie op Goede Vrijdag. De zwarte processie die wij van dichtbij meemaken, verwijst naar de dood van Christus. Deze keer dragen de deelnemers, die met het beeld van Christus door de straten lopen, zwarte gewaden. (ca. 140 km)

dag 4: Processie van Sessa Aurunca

We reizen noordwaarts naar de onbekende maar mooie regio Caserta, gelegen ten noorden van Napels. In het stadje Sessa Aurunca wordt al sinds de 16e eeuw de settimana santa intens gevierd. Op Witte Donderdag vindt hier de processie van de Pietà en van de gestorven Christus plaats. De processie wordt gevolgd door vele vrouwen, gekleed in het zwart en lopend op blote voeten. In beide handen dragen zij een kaars. Buiten het stadje bezoeken we een bijzondere rotskerk. Hier zijn interessante fresco’s uit de 11e en 13e eeuw bewaard gebleven. In de middag rijden we naar de omgeving van Pozzuoli, waar we de laatste twee nachten verblijven. In Pozzuoli zien we het Romeinse amfitheater, ook bekend als het Flavische amfitheater. (ca. 190 km)

dag 5: Eerste Paasdag in Napels

We vieren eerste paasdag in Napels! We beginnen onze wandeling bij het Piazza Plebiscito, het beroemdste plein van Napels. Nadat u tijd heeft gehad voor een kopje koffie, bijvoorbeeld bij het beroemde caffe Gambrinus, zien we de Galleria Umberto I en wandelen we door de Spaanse wijk, een volkse wijk waar we veel murales (street art) aantreffen. In de middag stappen we in het metrostation Toledo, door de British Telegraph uitgeroepen tot de mooiste van Europa, op de metro. We stappen uit net buiten de stad waar zich het cimitero delle fontanelle bevindt. Toen er tijdens de grote pestepidemie in de kerken geen plaats meer was voor de dode lichamen, werden de lichamen 's nachts naar de tufsteengroeves net buiten het centrum gebracht. Hier zijn beenderen van duizenden slachtoffers uit de 17e eeuw te zien. Er werd en wordt nog steeds gebeden voor de anonieme zielen. Een zeer bijzondere en indrukwekkende plek in Napels. (ca. 50 km)

dag 6: Pasquetta in Napels en naar huis

Als het vluchtschema en de weersomstandigheden het toelaten, brengen we de ochtend van Pasquetta, tweede paasdag, door in een park in Napels. Voor de Napolitanen is het traditie om op deze dag te genieten van een picknick en ontspanning in het park. Met de terugvlucht naar Nederland is er een eind gekomen aan deze indrukwekkende reis! (ca. 50 km)

NB
De exacte tijden van de processies en de boottijden zijn op het moment van publiceren nog niet bekend. Eventuele wijzigingen dichterbij de vertrekdatum kunnen betekenen dat het programma gewijzigd moet worden of, in het uiterste geval, het meemaken van een van de omschreven processies komt te vervallen. In dat geval zullen wij een passend alternatief aanbieden.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Napels07:20 - 09:45 uur
Napels - Amsterdam10:30 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels met een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd