U bent hier: Home | Italië | Pasen in Rome

Vier Pasen met de Romeinen

Reisleidster Diane Kuster:
‘“Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi” is een veelgehoorde uitdrukking in Italië. Het betekent zoveel als Kerstmis met de familie en Pasen met wie je wil. Dit laatste geldt vooral voor Pasquetta, de Italiaanse tweede Paasdag waarop vele Romeinen er met vrienden op uit trekken om ten zuiden van Rome in de Castelli Romani te picknicken of aan geïmproviseerde lange tafels heerlijke maaltijden te verorberen vergezeld met verrukkelijke wijn.

Ook de stad zelf kent vele eeuwenoude tradities. Op de avond van Goede Vrijdag vindt bij het Colosseum de traditionele Via Crucis (Kruisweg) plaats, en op Paaszondag is het Sint Pietersplein in Rome de plaats waar iedereen vol verwachting de zegening van paus Franciscus afwacht.

Deze unieke themareis voert u mee naar eeuwenoude paastradities en Italiaanse gezelligheid. Samen met vele anderen bent u getuige van het urbi et orbi van de Heilige Vader en geniet u van een traditionele lunch in het prachtig groene, heuvelachtige landschap van de Castelli Romani. Uiteraard ontdekt u ook de vele getuigen van het roemrijke Roomse verleden: het Forum Romanum, de imposante Sint Pieter en de mooiste kunst in de Vaticaanse Musea en de Galleria Borghese. Viert u Pasen met de Romeinen?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
goed centraal toeristenklasehotel
4x ontbijt
lunch in Frascati
entreegeld Vaticaanse Musea
entreegeld Galleria Borghese
e-book ‘100 tips reis naar Rome’
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Pieter
Witte Donderdag Trastevere
Via Crucis bij het Colosseum
Sint Jan van Lateranen
Santa Maria Maggiore
San Clemente
Forum Romanum en Colosseum
urbi et orbi op Sint Pietersplein
Galleria Borghese
Reisleidster Diane Kuster
SRC-reisleidster sinds 1996
Favoriete plek: de volkswijk Trastevere
Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi: Kerstmis met de familie en Pasen met wie je wil. Tijdens deze reis viert u Pasen met de Romeinen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleider Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Jessy van de Ven
Reisleidster sinds 2017
Reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome, Witte Donderdag in volkswijk Trastevere
Bezoek Sint Pieter en Vaticaanse musea
Sint Jan van Lateranen en San Clemente, Galleria Borghese
Urbi et orbi en wandeling klassiek Rome
Lunch in Frascati en naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen naar de hoofdstad van Italië. Na aankomst op de luchthaven van Rome worden we naar ons hotel in de omgeving van Vaticaanstad gebracht. De touringcar kan niet tot de voordeur van het hotel komen, u loopt circa 250 meter. De bagage wordt voor u vervoerd. Met het openbaar vervoer gaan we naar de gezellige volkswijk Trastevere, waar we getuige zijn van een zeer bijzondere gebeurtenis. In de Santa Maria dell’Orto wordt elke Witte Donderdag de zogenaamde ‘macchina delle Quarant’Ore’, een 19e-eeuwse houten constructie, aangestoken met meer dan 200 kaarsen. (ca. 60 km)

dag 2: Sint Pieter en Vaticaanse musea

We wandelen naar Vaticaanstad. Ons bezoek aan de Sint Pieter, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een van de hoogtepunten van de reis. We bezoeken vanochtend ook de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de Sixtijnse Kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt aan de oogverblindende fresco’s op het plafond. Vanavond opent de paus bij het Colosseum de Via Crucis (de kruisweg), een plechtige processie van het Colosseum naar de Palatijn. Geïnteresseerden kunnen hiernaartoe gaan om met vele Romeinen deze eeuwenlange traditie van dicht bij te mee te maken.

dag 3: Religieus Rome en Galleria Borghese

We starten de dag met een bezoek aan de pauselijke basiliek Sint Jan van Lateranen. Hier tegenover bekijken we de Scala Santa, de heilige trap die de moeder van keizer Constantijn meenam uit Jeruzalem. Gelovigen beklimmen de 28 treden van deze trap op hun knieën onder het opzeggen van een gebed op elke trede. Vervolgens wandelen we naar de San Clemente, waar we afdalen naar de Romeinse tijd. Hier krijgen we een goed beeld van de vele lagen waarop Rome is gebouwd. In de Galleria Borghese maken we vervolgens kennis met grote kunstenaars, onder wie Caravaggio en Bernini. Hun werken zijn in een unieke verzameling bijeengebracht door kardinaal Borghese.

dag 4: Urbi et orbi en klassiek Rome

Op het Sint Pietersplein maken we het urbi et orbi mee, de zegen die de paus uitspreekt voor de stad en de wereld ten overstaan van duizenden gelovigen. Vanmiddag maken we kennis met het klassieke Rome. We zien het Colosseum en het Forum Romanum, waar we, dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid.

dag 5: Lunch in Frascati en huiswaarts

We starten de laatste dag met een bezoek aan de Santa Maria Maggiore, de grootste Mariakerk van Rome. Wellicht maken we een stukje van een mis mee. Op tweede paasdag verlaten vele Romeinen de stad om met vrienden of familie in de Castelli Romani heerlijk te lunchen onder het genot van een goed glas wijn. Het is een gezellige drukte: buiten staan lange tafels met volop wijn en eten. Ook wij genieten van een aangename lunch hier. Met de terugvlucht naar Amsterdam komt er een einde aan deze indrukwekkende paasreis. (ca. 120 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Rome Fiumicino14:15 - 16:25 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam17:15 - 19:50 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Il Cantico in Rome, Italië
Hotel Il Cantico - Rome
Het goede toeristenklassehotel ligt centraal in Rome, op zo’n tien minuten loopafstand van het Vaticaan. De moderne kamers hebben airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet. Het hotel beschikt over een bar, een lounge en een restaurant, waar u à la carte kunt dineren.

Bekijk de website van Hotel Il Cantico

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.