050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Beleef Rusland in deze bijzondere tijd

Reisleider Sven:
‘In de Russisch-orthodoxe kerk is er geen grootser en uitbundiger feest denkbaar dan het paasfeest. Ruim zeven weken lang, tijdens de Grote Vasten, leven de Russen hier naartoe. De eerste feestelijke klanken klinken al tijdens het feest van Palmpasen. Vervolgens toont de Kerk in de Grote Week voor Pasen het lijden en sterven van Christus. De diensten worden steeds langer en de muziek steeds droeviger om uiteindelijk te exploderen in een feest vol vreugde tijdens de paasnachtdienst, waarin gelovigen tientallen keren roepen: Christus is opgestaan!

Tijdens deze paasreis gaat u het allemaal meemaken. In Moskou woont u in de Christus Verlosserkathedraal een deel van de indrukwekkende palmpaasdienst bij. Op Grote Donderdag maakt u in het beroemde Pokrovski-klooster in Soezdal aan het einde van de dag de dienst van het Lijden van Christus mee. En tot slot kunt u in Sint Petersburg aanwezig zijn bij de paasnachtdienst en de paasprocessie in de imposante Kazankathedraal.

Daarbij ziet u ook nog eens de mooiste oude steden van Rusland en dwaalt u door de prachtigste paleizen en mooiste musea van het land. U bewondert de grandeur van Moskou, geniet van de typische Russische plattelandssfeer en prachtige kloosters in de Gouden Ring en sluit af in de “stad van het water”, betoverend Sint Petersburg. Kortom, u krijgt een compleet beeld van Rusland in een bijzondere tijd van het jaar. Een belevenis om niet snel te vergeten!’

Kerkdiensten
De kerkdiensten in Rusland kunnen, met name in de periode voor Pasen, enkele uren duren. Aangezien de meesten van ons de taal niet machtig zijn en wij ook buiten de kerk veel van Rusland willen zien, zullen wij circa 40 tot 45 minuten van elke kerkdienst meemaken. In Rusland is het gebruikelijk om tijdens de dienst in en uit te lopen.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
toeristenklassehotels
9x ontbijt en 9x diner
comfortabele dagtrein
verschillende paasdiensten
rondleiding Hermitage
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
paasnachtdienst Kazankathedraal
palmpaasdienst Christus Verlosserkathedraal
Grote Donderdag in Soezdal
Moskou en Sint Petersburg
Kremlin en Rode Plein in Moskou
bedevaartsoord Sergejev Posad
Vladimir en Jaroslavl
Ipatiev-klooster in Kostroma
Hermitage in Sint Petersburg
Petrus- en Paulusvesting
SRC -reisleider Sven
SRC-reisleider sinds 1995
De diensten worden langer en de muziek droeviger om uiteindelijk te exploderen in een feest vol vreugde…
Ontmoet onze beste reisleiders in Rusland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Amsterdam – Moskou
Rondrit, Kremlin en palmpaasdienst
Bedevaartsoord Sergejev Posad
De Gouden Ring, het mooie Jaroslavl
Kostroma en Vladimir
Grote Donderdag in Soezdal
Naar Sint Petersburg
Hermitage en nachtdienst
Petrus- en Paulusvesting
Sint Petersburg – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

We vliegen naar de hoofdstad van Rusland. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Moskou gebracht, waar we twee nachten verblijven. Na het diner maken we een rondrit voor een eerste kennismaking met de Russische hoofdstad. We zien het Witte Huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef, en de skyline met zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, zien we van dichtbij als we stoppen bij de Vorobievyheuvels. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over Moskou. (ca. 75 km)

dag 2: Rondrit, Kremlin en palmpaasdienst

Met de touringcar vervolgen we onze kennismaking met Moskou. We bezoeken het oude hart van deze wereldstad, waar onder andere het Kremlin, het Rode Plein, de Alexandertuinen, het Leninmausoleum en de Basiliuskathedraal liggen. Tijdens een uitgebreide wandeling over het Kremlinterrein bezichtigen we een van de kathedralen. Ook maken we een deel van de indrukwekkende palmpaasdienst in de Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, mee. (ca. 20 km)

dag 3: Bedevaartsoord Sergejev Posad

We laten de Russische hoofdstad achter ons en rijden naar Sergejev Posad, het belangrijkste Russische bedevaartsoord. We bezichtigen hier het Drievuldigheidsklooster en het Sergiusklooster, dat drie kerken heeft die nog in gebruik zijn. Een van deze kerken is de markante Maria Hemelvaartkerk. U herkent deze kerk onmiddellijk aan de blauwe met sterren versierde uivormige bekroningen van de torens. Na ons bezoek rijden we naar Jaroslavl voor de komende twee overnachtingen. (ca. 350 km)

dag 4: De Gouden Ring, het mooie Jaroslavl

Deze ochtend maken we kennis met Jaroslavl, een pareltje in de Gouden Ring. We bewonderen het centrum, mooi gelegen aan de Wolga. Hier bezoeken we het Kremlin en de mooie Eliakerk, een architectonisch meesterwerk met goed bewaard gebleven fresco’s uit de late 17e eeuw. Na ons gezamenlijke programma heeft u tijd om Jaroslavl op eigen gelegenheid te verkennen. (ca. 10 km)

dag 5: Kostroma en Vladimir

We vervolgen onze weg naar Kostroma, waar we het indrukwekkende Ipatiev-klooster bezoeken. Hier werd ooit de eerste Romanov tsaar gekozen en daarom is dit klooster een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Gouden Ring. Onderweg naar Vladimir stoppen we kort in Bogoliubovo, waar de Intercessiekerk verscholen ligt in het groen aan de Nerl. Vladimir werd in de 12e eeuw gesticht door vorst Vladimir II. Uit deze tijd stammen ook de imposante gouden poort, de prachtige Uspenski-kathedraal en de Demitrius-kathedraal. Na het bezoek aan dit stadje rijden we naar Soezdal, waar we twee nachten verblijven. (ca. 350 km)

dag 6: Grote Donderdag in Soezdal

We verkennen vandaag een van de oudste en mooiste stadjes van Rusland, Soezdal. Om het authentieke karakter van het stadje te behouden gelden strenge bouwregels. Hierdoor lijkt het alsof we terug in de tijd wandelen! We lopen door het mooie centrum en bezoeken hier het openluchtmuseum, het kremlin met een kathedraal uit 1225 en het Pokrovski-klooster, een 16e-eeuws vrouwenklooster. In dit klooster maken we aan het einde van de dag de dienst van het Lijden van Christus mee. (ca. 10 km)

dag 7: Naar Sint Petersburg

We nemen de comfortabele hogesnelheidstrein van Vladimir naar Sint Petersburg. Aangekomen in het Venetië van het noorden maken we een rondrit. We zien het hemelsblauwe Smolnyklooster, de Verlosserskerk, de Hermitage, de Admiraliteit, de Nicolaaskerk en het Mariinskitheater. We verblijven de laatste drie nachten in Sint Petersburg. (ca. 900 km)

dag 8: Hermitage en nachtdienst

Op deze reis vallen dit jaar Pasen en de Dag van de Arbeid in hetzelfde weekend. Voor de Russen een extra reden tot feest. Veel openbare gebouwen zijn vandaag gesloten, maar dat geldt niet voor een van de hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Schilderijen van Rembrandt worden afgewisseld door beelden van Rodin. Vergeet u vooral niet naar het gebouw zelf te kijken: ook dat is een waar kunstwerk! Liefhebbers kunnen genieten van de paasnachtdienst en de paasprocessie die in de imposante Kazankathedraal gehouden wordt. (ca. 10 km)

dag 9: Petrus- en Paulusvesting

In verband met de late terugkomst in ons hotel gisteravond starten we ons programma niet te vroeg. We bezoeken de Petrus- en Paulusvesting. De vesting is nooit gebruikt voor militaire doeleinden, maar diende in het tsaristische Rusland als politieke gevangenis, onder meer voor Dostojevski. In de vestingskathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas. De middag is ter vrije besteding. Een aanrader is een wandeling over de Nevski Prospekt, de belangrijkste winkelstraat van de stad die ook op gebied van architectuur veel te bieden heeft. Wilt u vandaag in paassferen blijven? Ga dan koffie drinken met een stuk traditionele Koelitsj (paascake) erbij in de winkel van Jeliseev aan de Nevski Prospekt. (ca. 10 km)

dag 10: Sint Petersburg – Amsterdam

Als het vluchtschema het toelaat, bezoeken we de markante Verlosserkerk, die getuigt van het onzekere bestaan van de Russische tsaren. Na drie eerdere aanslagen te hebben overleefd, stierf Alexander II, de meest vooruitstrevende en hervormingsgezinde tsaar, hier aan de gevolgen van een bomaanslag in 1881. Op de plaats van de aanslag werd de Kerk van de Verlosser op het Bloed, ofwel de Verlosserkerk, gebouwd. Gelukkig overleefden de kerk en haar prachtige mozaïeken het antireligieuze communisme. Na dit bezoek worden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Moskou11:50 - 16:05 uur
Sint Petersburg - Amsterdam17:45 - 19:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Delta
Hotel Delta - Moskou
Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Delta ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over diverse restaurants en bars, een grote lounge, een lift, een sauna en een binnenzwembad. De eenvoudig ingerichte standaardkamers (21 m²) zijn voorzien van een tv, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Op korte loopafstand van het hotel bevindt zich metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten zonder overstap het centrum bereikt.

Bekijk de website van Hotel Delta
Hotel Yubilejnaja in Yaroslavl, Rusland
Hotel Yubileinaya - Yaroslavl
Hotel Yubileinaya ligt aan de rivier de Kotorosl op 1200 meter lopen van het oude centrum van Yaroslavl. Dit historische stadshart, gelegen aan de samenloop van Kotorosl en Wolga, met zijn vele oude kerken staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De eenvoudige hotelkamers (minimaal 14 m²) zijn traditioneel ingericht en beschikken over airconditioning, koelkast en gratis wifi. Alle kamers hebben een badkamer met bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over drie restaurants en een bar en er is een lift.

Bekijk de website van Hotel Yubileinaya
Pushkarskaya sloboda in Suzdal, Rusland
Hotel Pushkarskaya Sloboda - Soezdal
Dit traditionele, knusse hotel ligt aan de Kamenka-rivier op zo’n 900 meter lopen van het centrum van Soezdal. Het openluchtmuseum van houtarchitectuur bevindt zich op 300 meter van het hotel en ook in het interieur Pushkarskaya Sloboda zitten veel houtelementen verwerkt. Vanuit het hotel heeft u prachtig zicht op de tuinen en rivier. 's Avonds kunt u heerlijk ontspannen in de spa of genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant. De comfortabele kamers (minimaal 17 m²) beschikken over een badkamer met bad en/of douche en toilet. Alle kamers hebben airconditioning en een minibar en overal is gratis wifi. De meeste hotelkamers zijn op de begane grond. In de gebouwen met meerdere verdiepingen is een lift.

Bekijk de website van Hotel Pushkarskaya Sloboda
Baltija
Hotel Baltiya - Sint Petersburg
Het goede toeristenklassehotel Baltiya ligt in Sint Petersburg in het Vyborgdistrict, op zo’n 2,5 kilometer van de Petrus en Paulusvesting en op 600 meter lopen van het metrostation Vyborgskaya. Hiervandaan bereikt u in 7 minuten zonder overstap Nevsky Prospekt in het centrum van de stad. Het hotel heeft een lift en beschikt over een restaurant en een kleine bar in de lobby. De comfortabele standaardkamers (19 m²) zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkast, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Baltiya

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?