050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Italië | Prachtig Toscane

Geniet van het pure leven in de mooiste regio van Italië!

Reisleider Paul:
‘Toscane is al jaren een geliefde vakantiebestemming. En dat is niet vreemd! In het wereldberoemde Toscaanse landschap met olijf- en wijngaarden op de met cipressen bedekte heuvels vindt u prachtige, met kunst overladen steden, waar u de overgang van de mystieke middeleeuwen naar een nieuwe culturele periode vol zelfbewustzijn beleeft.

In Florence, Pisa, Lucca en Arezzo kunt u in de prestigieuze paleizen en rijkversierde kerken de ontwikkeling zien van de romaanse en gotische bouwkunst naar de harmonische architectuur van de renaissance. Grootmeesters als Brunelleschi, Masaccio en Michelangelo tooiden deze steden met pareltjes van de renaissancekunst. Tijdens een spectaculaire excursie naar de marmergroeven van Carrara ziet u waar vele kunstenaars hun marmer vandaan haalden: erg bijzonder!

In het prachtige decor van het Italiaanse landschap en met de hulp van de Toscaanse keuken met haar voortreffelijke gerechten leert u tijdens deze reis de kunst om van het pure leven te genieten. Ontdekt u met mij de schoonheid van Toscane?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
2x treinretour Montecatini – Florence
goed toeristenklassehotel in Montecatini Terme
7x ontbijt en 6x diner
lezing over de renaissance
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Florence en Siena
Lucca en Arezzo
marmergroeven van Carrara
Plein van de wonderen in Pisa
Chianti-streek
Basilica di Santa Croce in Florence
Pazzikapel in Florence
baptisterium en dom in Florence
Santa Maria Novella in Florence
Museo dell’Opera del Duomo in Siena
schelpvormig Campo in Siena
San Francesco in Arezzo
San Michele in Foro en dom in Lucca
Reisleider Paul
SRC-reisleider sinds 2017
Met jeeps rijden we de marmergroeven van Carrara in. Het is spectaculair om te zien hoe het marmer gewonnen wordt!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Anne-Mieke
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Paul
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bologna en naar Montecatini Terme
Pisa en Lucca
Renaissance pracht in Florence
Stadswandeling Arezzo en bezoek San Francesco met fresco's van Piero della Francesca
Nogmaals naar Florence, wandeling in wijk Oltrarno en vrije middag
Carrara, bezoek marmergroeven en museum
Tocht door het landschap van de Chianti-streek naar middeleeuws Siena
Terugvlucht Bologna – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bologna

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Bologna worden we naar ons hotel in Montecatini Terme gebracht. (ca. 130 km)

dag 2: Pisa en Lucca

Op het hoogtepunt van haar macht bouwde Pisa aan de rand van de toenmalige stad de dom, het baptisterium, de campanile en het Campo Santo. We bewonderen onder andere twee fraaie gebeeldhouwde preekstoelen, waarin we de eerste verwijzingen naar de renaissance herkennen. Na ons bezoek aan het beroemde Campo dei Miracoli rijden we naar Lucca. We verkennen dit dromerige stadje met 17e-eeuwse stadswallen. De invloed van de Pisaans-romaanse bouwstijl is hier duidelijk aanwezig, zoals we kunnen zien bij de San Michele in Foro en de Duomo di San Martino. (ca. 180 km)

dag 3: Florence, bakermat van de renaissance

We reizen met de trein naar een van de mooiste steden ter wereld, Florence, ook wel de bakermat van de renaissance genoemd. We wandelen langs de Basilica di Santa Croce, de Piazza della Signoria en de dom. Hier bekijken we de indrukwekkende koepel van Brunelleschi en het baptisterium. We bezoeken het Nationaal Museum Bargello, een prachtig gotisch palazzo waar we de imposante collectie beeldhouwwerken uit de renaissace bewonderen. We wandelen langs het Palazzo Medici-Riccardi en de Basilica di San Lorenzo, bezoeken de Santa Maria Novella en bewonderen de Drie-eenheid van Masaccio, een meesterwerk van de renaissance. (ca. 140 km)

dag 4: Sfeervol Arezzo

De Toscaanse stad Arezzo heeft vele grootheden voortgebracht, onder wie de satiricus Pietro Aretino, de dichter Francesco Petrarca en de kunsthistoricus Giorgio Vasari. Een andere beroemde inwoner is de renaissanceschilder Piero della Francesca. In de 13e-eeuwse San Francescokerk zien we zijn frescocyclus, De legende van het Ware Kruis, die tussen 1452 en 1466 is geschilderd in opdracht van Giovanni Bacci. Opvallend zijn de fraaie heldere kleuren van de schilderingen. Hierna heeft u wat vrije tijd. U kunt bijvoorbeeld het sfeervolle Piazza Grande bekijken, waar enkele scènes uit de film ‘La Vita è Bella’ zijn opgenomen. (ca. 270 km)

dag 5: Wandeling in Florentijnse wijk Oltrarno en vrije middag

Tijdens ons tweede bezoek aan Florence wandelen we over de beroemde Ponte Vecchio naar de wijk Oltrarno. De De’ Medici-groothertogen verhuisden in de 16e eeuw naar het Palazzo Pitti, dat in deze wijk ligt. De rest van de dag kunt u Florence op eigen gelegenheid ontdekken. De schitterende collectie kunstwerken in de Galleria Palatina in het Palazzo Pitti is een echte aanrader, net als de fraaie Bobolituinen achter het paleis en de nabijgelegen Santo Spiritokerk van de architect Brunelleschi. Het diner is deze dag niet inbegrepen: een goede gelegenheid om sfeer te proeven in een van de vele restaurants van Florence of Montecatini! (ca. 140 km)

dag 6: De marmergroeven van Carrara

Dit is een spectaculaire dag! In Carrara bezoeken we de wereldberoemde marmergroeven. Talloze kunstenaars, waaronder Michelangelo, zochten hier het marmer voor hun kunstwerken uit. In jeeps rijden we de groeve in. Hier zien we met eigen ogen hoe het marmer uit de rotsen wordt gehouwen. Daarna bereiken we een hoogte van 1.200 meter. Vanaf hier hebben we een fantastisch uitzicht. Na dit bijzondere bezoek heeft u tijd om Carrara te verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het marmermuseum. (ca. 200 km)

dag 7: Via de Chianti-streek naar middeleeuws Siena

Op weg naar Siena verlaten we de snelweg en rijden we een heerlijke tocht door de wereldberoemde Chianti-streek. Het prachtige landschap met glooiende heuvels en wijngaarden is betoverend mooi! In de middeleeuwen was de rijke stad Siena de grote rivaal van Florence. Die middeleeuwse sfeer is bijna geheel onaangetast gebleven. Tijdens een uitgebreide wandeling zien we alle hoogtepunten van de stad, zoals het beroemde schelpvormige Campo en de dom Santa Maria Assunta, met zijn prachtige gotische achthoekige preekstoel. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen: er zijn mogelijkheden te over. Wat dacht u van een bezoek aan het Museo dell’Opera Metropolitana, waar het enorme kunstwerk Maestà van Duccio di Buonsinsegna hangt? (ca. 280 km)

dag 8: Bologna – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Bologna gebracht. Met de terugvlucht naar Nederland komt er een eind aan deze bijzondere kennismaking met het veelzijdig Toscane. (ca. 130 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Bologna10:40 - 12:30 uur
Bologna - Amsterdam17:25 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Brennero
Hotel Brennero e Varsavia - Montecatini Terme
Het goede toeristenklassehotel Brennero e Varsavia ligt op enkele minuten loopafstand van het gezellige centrum van Montecatini Terme. Het comfortabele hotel beschikt over een lift, een terras, verzorgde lounge, een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Brennero e Varsavia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Verblijf prettig en prima, prettige en deskundige reisleider, bijzonder leuke reisgenoten, prachtig programma. Had graag iets meer van het landschap van Toscane geproefd. Persoonlijk liever eenmaal een bezoek Florence in plaats van twee keer en in plaats van tweede bezoek iets van een wijnboerderij of iets dergelijks in combinatie met natuur. Altijd een plezier om met SRC te reizen. Volgende reis zal ik graag weer met jullie organisatie mee gaan. Vriendelijke groet, Willeke Nellestein.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mevr. G. Nellestein
Marianne Vennix is een reisleidster die enthousiast vertelt en zorgde dat we in een vakantie van een week echt een groep werden. Door haar uitleg beginnen de bezienswaardigheden echt voor je te leven.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
M. Akkerman
Reisleidster is een warme, communicatieve lieve vrouw die heel veel wist te vertellen. Wij zijn 13x met de SRC op reis geweest maar hebben nog niet eerder zo’n grote groep gehad met 34 deelnemers. Marianne Vennix deed dit fantastisch – houd haar in ere!
Beoordeling reisleider: 10 (met een griffel!)
Beoordeling reis: 9
L.W.J. Harms
Wij hebben het getroffen met de reisleidster: professioneel, deskundig, betrokken en vriendelijk!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Verstaanbaarheid reisleider prima dank zij het audiosysteem. Echt een aanrader!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Familie Kerkmeer
Goede reisleider, Jac Hoeckx, past het programma aan als dat beter is. Hij luistert goed naar de wensen van de groep. Is zorgzaam en vertelt prachtige details over kunst. Prima!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!