050 - 3 123 123
U bent hier: Home | India | Rajasthan en Agra

Ontdek imposant India

India is betoverend! Het fascinerende, kleurrijke en levendige land is de bakermat van een aantal grote religies, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en sikhisme. Rajasthan, een regio in het noordwesten van India, is een fascinerende mix van prachtige oude steden en indrukwekkende wildparken. In Rajasthan vindt u alles waar India beroemd om is! In deze provincie zult u zich verwonderen over de architectuur van indrukwekkende forten, prinselijke paleizen en hindoe- en jaïntempels. U maakt kennis met het dagelijks leven als u door de kleine stadjes wandelt waarin heilige koeien en olifanten het straatbeeld bepalen.

Deze privéreis neemt u mee het land van de maharadja’s. Deze streek vertelt een sprookjesachtig verhaal van strijd, romantiek, heldendom en tragedie. In en om de imposante paleizen klinkt de echo uit een vervlogen tijdperk. Het rijke erfgoed, de kleurrijke cultuur, de gortdroge woestijnen en rijke flora en fauna maken van Rajasthan een ongeëvenaarde bestemming. U ziet eerst de hoogtepunten van Delhi. Vanuit Delhi reist u in een auto met privéchauffeur naar de Tharwoestijn, waardoor in een ver verleden de karavanen tussen Afrika en India trokken. Hier bezoekt u de rijke steden Bikaner en Jaisalmer, een woestijnstad op een strategisch punt aan de specerijenroute. Via de blauwe stad Jodhpur reist u naar Udaipur, de meest romantische stad van India. Langs Pushkar, waar jaarlijks de grootse kamelenmarkt wordt gehouden voert de reis u naar de roze stad Jaipur. Een bezoek aan de Taj Mahal, een van de mooiste monumenten ter wereld en het symbool van verloren liefde, maakt deze gevarieerde reis compleet.

In deze privéreis hebben we voor u een route uitgestippeld waarmee u het mooiste van dit land ontdekt. Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn voor u geregeld. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw chauffeur, die de rest van de reis bij u blijft. Hij laat u onderweg al het moois zien en zal daar ook over vertellen. In de diverse steden nemen verschillende gidsen het over. We hebben alvast enkele excursies voor u geregeld, waaronder een avondboottocht op een van de meren van de prachtige stad Udaipur. Gaat u mee om het rijke noorden van India te ontdekken?

Pluspunten
vluchten met Aeroflot, Turkish Arlines of KLM
ruimbagage
14 dagen auto met privéchauffeur
transfer luchthaven Delhi – hotel en vice versa
toeristenklassehotels of -haveli's
14x ontbijt
2 nachten Delhi, Jaipur en Agra
diverse excursies met Engelssprekende gids
entreegelden zijn inclusief
informatiepakket
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Delhi en Mandawa
Taj Mahal in Agra
fort van Amber in Jaipur
Tharwoestijn
karavaanstad Bikaner
karavaanstad Jaisalmer
Mehrangarhfort in Jodhpur
Chaumukh-tempel in Ranakpur
Udaipur
Fatehpur Sikri en Pushkar
Janine Pastoor, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: avondboottocht in Udaipur
Ervaar het prachtige Udaipur vanaf het water, de zonsondergang maakt deze romantieke stad van India nog romantischer!

De reis in het kort

Amsterdam – Delhi
Delhi
Delhi – Mandawa
Mandawa – Bikaner
Bikaner – Jaisalmer
Jaisalmer
Jaisalmer – Jodhpur
Jodhpur – Ranakpur – Udaipur
Udaipur
Udaipur – Pushkar
Pushkar – Jaipur
Jaipur
Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Agra
Agra – Delhi
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Delhi

U vliegt van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door uw chauffeur, die u naar uw hotel in Delhi brengt. Hier verblijft u de eerste twee nachten.

dag 2: Delhi

Delhi, na Bombay de grootste stad van India, is een belangrijke stad voor de economie van India. Maar Delhi herbergt ook een cultureel centrum met universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd. Delhi was van 1912 tot 1931 de hoofdstad van Brits-Indië. In de stad zijn dan ook veel Brits-koloniale gebouwen en grote parken naar Brits voorbeeld te vinden. De eerste indrukken van India zijn overweldigend: het drukke verkeer, de vele mensen en hier en daar een koe op straat. U zult genieten van een stadstour met uw chauffeur en een Engelssprekende gids, die u meenemen naar het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Old Delhi heeft een imposante oude ommuring en smalle straatjes. U rijdt langs het Rode Fort, het meest luxueuze paleis van het Mogolrijk. Ook komt u langs Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Gandhi gecremeerd is. Voordat u het ruimer opgezette nieuwe deel van Delhi ziet, brengt u eerst nog een bezoek aan Jama Masjid, de grootste moskee van India, en Chandni Chowk, de levendige en kleurrijke markt van de oude stad. In het nieuwe gedeelte van Delhi ziet u de Qutab Minar. Deze toren van 72 meter hoog is een van de beste voorbeelden van de islamitische architectuur in India. De bruinrode kleur van de aarde en de gebouwen hier contrasteren prachtig met de kleurrijke gewaden van de Indiase vrouwen die de toren bezoeken. Op de weg terug naar het hotel rijdt u door het ambassadegebied en ziet u de regeringsgebouwen.

dag 3: Delhi – Mandawa

Uw chauffeur neemt u mee naar Rajasthan. Onderweg krijgt u een goed beeld van het leven in de dorpjes en ziet u boeren op het land werken. In de middag arriveert u in Mandawa, waar u een nacht verblijft. In dit dorpje herleeft de middeleeuwse sfeer van vervlogen tijden. Als u met een gids door de straatjes wandelt, ziet u de vele koopmanshuizen, de zogenaamde haveli’s. Mandawa wordt ook wel de ‘open galerie’ van Rajasthan, genoemd, omdat de stad is bezaaid met deze haveli’s, die rijkelijk zijn versierd. (reisafstand ca. 260 km)

dag 4: Mandawa – Bikaner

De reis gaat verder westwaarts. U ziet tijdens de rit naar de Tharwoestijn dat het landschap droger wordt en verandert. Ineens is daar ‘de rode stad’: Bikaner. Deze vestingstad ligt aan de oude karavaanroute tussen Afrika en West-Azië. De stad wordt omgeven door een zeven kilometer lange muur met vijf poorten. De prachtige en verfijnde forten en paleizen, die zijn gemaakt van roodroze zandsteen, getuigen van de rijke historie. U bezichtigt met een gids het Junagarhfort, dat door Raja Rai Singh werd gebouwd. De prachtige balkons, de vele paviljoens en tempels maken dit fort tot een van de mooiste van Rajasthan. Het hotel voor deze nacht ligt net buiten Bikaner. (reisafstand ca. 190 km)

dag 5: Bikaner – Jaisalmer

Jaisalmer is het meest westelijke punt van deze reis. Als u Jaisalmer nadert, rijst de stad als een fata morgana op uit de Tharwoestijn. Net als Bikaner was Jaisalmer onderdeel van de karavaanroute tussen Afrika en Azië, waardoor het een welvarende stad werd. De uit zandsteen opgetrokken haveli’s geven Jaisalmer een kenmerkende kleur en daarmee de bijnaam ‘de gouden stad’. De komende twee nachten verblijft u in Jaisalmer. (reisafstand ca. 330 km)

dag 6: Jaisalmer

U maakt, samen met een gids, uitgebreid kennis met Jaisalmer. De stad staat op een bergkam van geelachtige zandsteen dat wordt bekroond door een fort. Dit fort bevat een paleis en een aantal sierlijke Jain-tempels. Ook in Jaisalmer hangt een middeleeuwse sfeer en de nauwe straatjes worden omzoomd door rijk versierde haveli’s. Tijdens een wandeling herinnert alles aan de rijke en glorieuze geschiedenis van de stad. ’s Middags rijdt uw chauffeur u naar de zandduinen nabij Sam. Tegen zonsondergang kleurt de lucht rood en lijkt het alsof de lucht en de woestijn in brand staan: betoverend mooi!

dag 7: Jaisalmer – Jodhpur

In de ochtend laat u de woestijn achter u en reist u in oostelijke richting naar de 15e-eeuwse stad Jodhpur. Jodhpur is genoemd naar Rao Jodha, die de stad stichtte. Deze stad is bekend vanwege haar vele paleizen, forten en tempels en het omringende en tot de verbeelding sprekende woestijnlandschap. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e-eeuwse stadsmuur. Na aankomst in Jodhpur, waar u een nacht verblijft, bezoekt u met een gids het Mehrangarhfort, dat op zo’n 125 meter hoogte over de stad uit kijkt. Iedere poort van dit imposante fort symboliseert een overwinning of een godheid. Vanuit het fort heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende stad en ziet u duidelijk de vele blauwkleurige huisjes, die Jodhpur de bijnaam ‘de blauwe stad’ hebben gegeven. U overnacht in Jodhpur. (reisafstand ca. 280 km)

dag 8: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur

U verlaat Jodhpur en reist zuidwaarts naar Ranakpur. Hier bezoekt u met een gids de beroemde Chaumukh-tempel, die uit meer dan 1.400 zuilen bestaat. Geen enkele zuil is gelijk! De schitterende locatie en unieke architectuur vechten om uw aandacht! Deze marmeren tempel, die gewijd is aan Adinatha, is een belangrijk heiligdom voor volgers van het jaïnisme. Bij deze oude Indiase religie staat eerbied voor al het leven centraal. Aansluitend reist u verder naar ‘de stad van de zonsondergang’, Udaipur, waar u twee nachten verblijft. Udaipur is prachtig gelegen tussen drie meren en donkergroene heuvels. (reisafstand ca. 280 km)

dag 9: Udaipur

Op iets meer dan 20 kilometer buiten Udaipur ligt het dorp Eklingji. Hier bezoekt u Sri Eklingji, een complex met 108 tempels die door een hoge versterkte muur zijn omringd. Een onverharde weg voert naar het nabijgelegen plaatsje Nagda. Hier ziet u tempels die soms teruggaan tot de 4e eeuw n.Chr. De bekendste tempel is de Sas Bahu, waar veel erotische sculpturen te zien zijn. Terug in Udaipur ziet u waarom deze stad bekend staat als de meest romantische van dit deel van India. De stad herbergt meren, paleizen en fonteinen. In de schaduw van de groene heuvels rondom Udaipur glinsteren de drie meren Pichola, Fateh Saga en Udai Sagar als juwelen tussen de sprookjesachtige paleizen. U bezoekt het uit marmer en graniet opgetrokken stadspaleis met uitzicht op het meer Pichola. In de avond maakt u een boottocht op dit meer.

dag 10: Udaipur – Pushkar

Door de afwisselende natuur van het zuidelijke deel van Rajasthan reist u naar Pushkar, waar u overnacht. Pushkar is een belangrijke heilige plaats voor hindoes: de stad is een van de vijf heilige ‘dhams’, bedevaartoorden. Deze tempelstad, een van de oudste nog bestaande steden van India, ligt in een prachtige omgeving aan een groot meer. Het meer zou gevormd zijn door de tranen van Shiva, na de dood van zijn vrouw, Sati. Een onderdompeling in het water van dit meer zorgt volgens de overlevering voor het wegwassen van zonden. Pushkar heeft veel tempels. De meest bekende is de Brahma-tempel uit de 14e eeuw. Dit is een van de weinige tempels in de wereld die aan Brahma gewijd is. (reisafstand ca. 310 km)

dag 11: Pushkar – Jaipur

In de ochtend neemt een gids u mee op verkenning door Pushkar. Deze relatief kleine stad is wereldwijd bekend om de jaarlijkse kamelenmarkt die hier in oktober of november plaatsvindt. Maar ook buiten de kamelenmarkt heeft Pushkar veel te bieden. Tijdens uw verkenning bezoekt u de Brahma-tempel. Een wandeling naar de oevers van het meer biedt een mooi uitzicht op de stad. Bij het meer, dat heilig is voor de hindoes, kunt u een bloemenoffer brengen. In de loop van de dag gaat u naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, waar u twee nachten verblijft. De stad is gesticht in 1727 door de maharaja Jai Singh II, die de stad ook haar naam gaf. Ter gelegenheid van het bezoek van de prins van Wales in 1876 werd de stad roze geschilderd. Roze is de traditioneel kleur van de gastvrijheid van de Rajputs, een adellijke kaste. (reisafstand ca. 135 km)

dag 12: Jaipur

In een jeep en met een gids gaat u naar het indrukwekkende fort van Amber, vanwaar u een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Het fort diende als bescherming van de paleizen van de maharadja en herbergt vele rijk versierde vertrekken. In de middag bezoekt u Jaipur en ziet u een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad: de Hawa Mahal, of het Paleis der Winden. Dit gebouw werd in 1799 gebouwd door Maharaja Sawai Pratap Singh. Het is een smal gebouw met veel kleine ramen aan de voorkant. Deze ramen zorgden voor een koele wind voor de vrouwen van de maharadja, én deze façade bood de vele hofdames de mogelijkheid om toch iets van het dagelijks leven buiten het paleis mee te krijgen. Vanwege het ‘purdahsysteem’ mochten de vrouwen niet in het openbaar verschijnen. De kleur van de Hawa Mahal draagt mede bij aan de bijnaam van de stad: ‘de roze stad’. U sluit de dag af met een bezoek aan het stadspaleis en het nabijgelegen observatorium. Aangezien de zon hier veel schijnt, draait het bij dit observatorium om zonnewijzers. Hoewel ze zijn gemaakt in de 18e eeuw, geven de zonnewijzers nog altijd nauwkeurig de tijd aan.

dag 13: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Onderweg naar Agra bezoekt u Fatehpur Sikri, eens de hoofdstad van het Mogolrijk. Vanwege gebrek aan water werd de stad na slechts vijftien jaar bewoning al weer verlaten. Nu kunt u hier een prachtig bewaard gebleven spookstad bekijken. De fraaie marmeren moskee is erg belangrijk voor de moslims en jaarlijks bezoeken vele pelgrims deze moskee. U verblijft twee nachten in Agra. De huidige stad werd in 1503 gesticht door Sikandar Lodi, de sultan van Delhi, als bolwerk tegen de sultans van Malwa. De stad heeft veel prachtige gebouwen uit het Mogol-tijdperk, waaronder de Taj Mahal en het fort van Agra. (reisafstand ca. 240 km)

dag 14: Agra

Waarschijnlijk heeft u al uitgekeken naar deze dag: u bezoekt met een gids een van de zeven nieuwe wereldwonderen, de Taj Mahal. Dit 17e-eeuwse meesterwerk is het bekendste gebouw van India en wellicht architectonisch het meest perfecte monument ter wereld. Sjah Jahan liet dit mausoleum tussen 1632 en 1648 bouwen voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die stierf in het kraambed. Na zijn dood werd hij ook bijgezet in deze tombe. De Taj Mahal is geheel opgetrokken uit wit marmer, dat schitterend afsteekt tegen de blauwe lucht en de omliggende landerijen. De Mogol-dynastie bouwde grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen. Deze tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs. De Taj Mahal staat niet, zoals gebruikelijk, midden in de tuin. De tombe staat op een verhoogd platform aan de oever van een rivier, waardoor het bouwwerk de wijde omgeving domineert. Dit meesterwerk wordt geroemd om de volmaakte symmetrie, de verfijnde decoraties in de vorm van kalligrafieën uit de Koran, de marmeren reliëfs en het subtiele lichtspel, dat het gebouw steeds een ander aanzien geeft. Na de Taj Mahal bezoekt u het fort van Agra, dat vanwege zijn kleur ook wel het rode fort wordt genoemd.

dag 15: Agra – Delhi

Na een ontspannen ochtend in Agra reist u naar Delhi. Na aankomst in Delhi heeft u de beschikking over een kamer in een hotel nabij de luchthaven, waar u zich kunt voorbereiden op de terugvlucht. In de loop van de nacht vliegt u terug naar Nederland. (reisafstand ca. 210 km)

dag 16: Aankomst Nederland

U landt in de ochtend op de luchthaven van Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM en Jet Airways. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM en Swiss Air/Lufthansa. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals Turkish Airlines en Emirates, of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Delhi14:25 - 01:40 uur
Delhi - Amsterdam03:40 - 08:30 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u toeristenklassehotels geselecteerd. Deze hotels hebben eenvoudige, schone kamers met een badkamer met een bad of douche en een toilet. In de meeste hotels kunt u tegen betaling gebruikmaken van wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Royal Plaza, India
Hotel The Royal Plaza - New Delhi
Dit elegante hotel is voorzien van antieke Romeinse beelden, kristallen kroonluchters van Swarovski en Europese schilderijen. Het hotel ligt in Connaught Place in New Delhi, vlak bij de handelsbeurs en het Parlement House. De klassiek ingerichte kamers hebben airconditioning.

Bekijk de website van The Royal Plaza
Castle Mandawa, India
Hotel Castle Mandawa - Mandawa
Altijd al een kasteelheer of – dame willen zijn? Hier bent u het! Dit prachtige historische kasteelhotel ligt op 400 meter van het Mandawa fort en beschikt over een royaal buitenzwembad en een bar/lounge. U kunt er zelfs een fiets huren om de omgeving te verkennen.

Bekijk de website van Castle Mandawa
Heritage Resort, India
Resort Heritage - Bikaner
Dit hotel ligt in een weelderige groene omgeving en straalt de mystiek en schoonheid uit van het culturele erfgoed van Rajasthan. De magische charme en koninklijke sfeer van de lobby zullen u verbazen. De briljante interieurs en het adembenemende uitzicht op de woestijn zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Bekijk de website van Heritage
Rang Mahal, India
Hotel Rang Mahal - Jaisalmer
Dit hotel ligt op een uitstekende locatie, met de grootste bezienswaardigheden binnen handbereik. Na een enerverende dag kunt u lekker bijkomen bij het zwembad of de spa (tegen betaling).

Bekijk de website van Rang Mahal
Ranbanka Palace, India
Hotel Ranbanka Palace - Jodhpur
Dit prachtige zandstenen gebouw is begin vorige eeuw gebouwd. Het hotel ligt vlak bij de Sardar-markt, het fort van Mehrangarh en Jaswant Thada.

Bekijk de website van Ranbanka Palace
Udai Kothi, India
Hotel Udai Kothi - Udaipur
Dit moderne hotel, een prachtige oase van rust, ligt op loopafstand van het oude stadscentrum en veel luxe voorzieningen. Toch hebben de eigenaren er alles aan gedaan om authentieke decoratieve elementen in de inrichting op te nemen. U geniet van twee werelden: moderne luxe gemengd met ouderwetse charme.

Bekijk de website van Udai Kothi
Jagat Palace, India
Hotel Jagat Palace - Pushkar
Dit moderne hotel, een prachtige oase van rust, ligt op loopafstand van het oude stadscentrum en veel luxe voorzieningen. Toch hebben de eigenaren er alles aan gedaan om authentieke decoratieve elementen in de inrichting op te nemen. U geniet van twee werelden: moderne luxe gemengd met ouderwetse charme.

Bekijk de website van Jagat Palace
Shahpura House, India
Hotel Shahpura House - Jaipur
Dit overweldigend mooie hotel heeft binnenplaatsen, muurschilderingen en uitbundige decoraties. Het hotel ligt in de buurt van grote toeristische trekpleisters als het fort van Jaigarh, het City Palace en Hawa Mahal. De charmante kamers van Shahpura House zijn luxueus ingericht. Bekijk de website van Shahpura House.

Bekijk de website van Shahpura House
Courtyard Marriott, India
Hotel Courtyard by Marriott Agra - Agra
Dit luxueuze hotel ligt op nog geen vier kilometer van de Taj Mahal. U kunt gebruik maken van het (buiten)zwembad of het fitnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning en luxe uitgerust. Uiteraard kunt u in het hotel terecht voor uw maaltijden. Bekijk de website van het Courtyard by Marriott.

Bekijk de website van Courtyard by Marriott

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Delhi en vice versa met Aeroflot, Turkish Airlines of met KLM (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
14 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur en airconditioning.
Transfer luchthaven Delhi – hotel en vice versa.
Verblijf in toeristenklassehotels of -haveli’s (in Mandawa en Jaipur) in een 2-persoonskamer met een bad of douche en een toilet.
Dagkamer op de luchthaven van Delhi voorafgaand aan de vlucht terug naar Amsterdam.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Stadstour in Delhi met Engelssprekende gids.
Stadstour in rode stad Bikaner met Engelssprekende gids.
Stadwandeling in Jaisalmer met Engelssprekende gids.
Zonsondergang in de duinen van de Tharwoestijn met Engelssprekende gids.
Stadstour in Jodhpur met Engelssprekende gids.
Bezoek aan Chaumukh-tempel in Ranakpur met Engelssprekende gids.
Bezoek aan Sri Eklingji-tempelcomplex nabij Udaipur en tempels Nagda met Engelssprekende gids.
Bezoek aan stadspaleis Udaipur met Engelssprekende gids.
Avondboottocht op meer Pichola met Engelssprekende gids.
Stadstour in Pushkar met bezoek aan Brahma-tempel met Engelssprekende gids.
Jeeptocht naar fort van Amber bij Jaipur met Engelssprekende gids.
Stadstour in Jaipur met bezoek aan Paleis der Winden, Stadspaleis en observatorium met Engelssprekende gids.
Bezoek aan spookstadje Fatehpur Sikri met Engelssprekende gids.
Bezoek aan Taj Mahal en fort van Agra in Agra met Engelssprekende gids.
Entreegelden.
Informatiepakket.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt het standaard programma van deze reis uitbreiden op drie verschillende plaatsen. Hieronder vindt u informatie over verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Tussenverlenging – tijgersafari in Ranthambore National Park
U kunt het standaard programma van deze reis uitbreiden met een 3-daagse tussenverlenging in het bekende nationale park Ranthambore. U reist dan niet op dag 13 van Jaipur naar Agra, maar van Jaipur naar Ranthambore. Op dag 15 reist u vervolgens naar Agra en vervolgt u de ‘standaardreis’. Vanwege de openingsperiode van het park, kan deze verlenging geboekt worden vanaf 1 oktober tot 30 juni (tussen 1 juli en 30 september is dit park gesloten).

Ranthambore is het grootste en meest vermaarde nationaal park in het noordelijke deel van India. Ten tijde van de maharadja’s werd het park gebruikt als jachtterrein. Tegenwoordig biedt het 400 vierkante kilometer grote park plaats aan een grote diversiteit aan dieren, waaronder de tijger.

Verlenging Varanasi
Wilt u langer in India blijven? U kunt uw reis uitbreiden met een 3-daagse verlenging in een van de heiligste plaatsen van India: Varanasi. U vliegt dan op dag 15 naar Varanasi in plaats van terug naar Nederland. U kunt dit 3-daagse programma ook uitbreiden met (een) extra nacht(en).

Verlenging Nepal
Na afloop van uw ontdekking van Rajasthan kunt u uw reis verlengen met een 3-daags bezoek aan de hoofdstad van ‘het dak van de wereld’: Nepal. U vliegt dan op dag 15 naar Kathmandu in plaats van terug naar Nederland. U kunt dit 3-daagse programma ook verlengen met (een) extra nacht(en).