050 - 3 123 123

Sprookjesachtige kastelen, fraaie tuinen en de mooiste kunst

Reisleider Job:
‘Bij de beroemde kunststroming renaissance denkt u vast direct aan Italië en aan grote namen als Leonardo da Vinci en Michelangelo. Maar wist u dat ook Frankrijk een bloeiperiode in de kunst en cultuur kende aan het einde van de 15e en het begin 16e eeuw? Deze Franse renaissance was sterk verbonden aan de Italiaanse tegenhanger en komt het beste tot zijn recht in meerdere beeldschone kastelen langs de Loire. Een bijzondere periode waarin de Franse koningen ook tijdelijk regeerden over Milaan en de Franse koning Hendrik II getrouwd was met de Italiaanse Catharina de’ Medici. Zelfs de grote meester zelf, Leonardo da Vinci, werkte in Frankrijk in dienst van Frans I.

Samen met KaperGerlings Instituut neem ik u graag mee naar de Loirestreek in Frankrijk om ons verder te verdiepen in deze geschiedenis. Met korte lezingen in de touringcar en met een reader in de hand ontdekt u in zeven dagen in negen kastelen en buitenhuizen deze prachtige kunststijl. U dwaalt door het laat-middeleeuwse kasteel van Langeais, bewondert de hoogtepunten van de renaissance met de kastelen van Blois en Chambord, ontdekt de vroege barok in château Vaux-le-Vicomte en bezoekt het neorenaissance château Chantilly met kunstwerken van Rafaël en Fra Angelico.

Tijdens de bezoeken en in de touringcar vertel ik u alles over de geschiedenis, de architectuur en de kunst, over de stijlkenmerken en de mensen achter al deze schoonheid. Deze kunstreis is een prachtige verdieping op de Franse renaissance, maar natuurlijk ook geschikt voor iedere liefhebber van Franse kunst en cultuur! Gaat u met mij mee?’

Samenwerking SRC Reizen en KaperGerlings Instituut
SRC Reizen en KaperGerlings zijn vaste partners, waarbij de kunst- en cultuurreizen van SRC worden versterkt met lezingen en cursussen van KaperGerlings. Jaarlijks organiseren beide partijen gezamenlijk een aantal reizen, waarbij KaperGerlings lezingen en gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door een reisleider, Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt.
KaperGerlings Instituut organiseert colleges, lezingen, cursussen en excursies op het gebied van kunst, architectuur, geschiedenis en cultuur, ecologie, maatschappij en technologie. Uw reisleider Job Gerlings is mede-eigenaar van het instituut. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Als hoofddocent en gids stelt hij de programma’s voor hedendaagse kunst, kunstgeschiedenis en architectuur samen bij KaperGerlings.

Pluspunten
SRC-comfort class-touringcar
toeristenklassehotels
6x ontbijt en 1x diner
inclusief entreegelden
audiosysteem
de reisleider van KaperGerlings
inclusief 100% CO2-compensatie
Bezienswaardigheden
kasteel Chenonceau
Château Chambord
Château de Blois
kasteel van Amboise
Château Chantilly en musée Condé
Château Vaux-le-Vicomte
Da Vinci’s Maison Clos-Lucé
kasteel Villandry
kasteel Langeais
Job van kunstinstituut KaperGerlings
SRC-reisleider sinds 2017
Deze kunstreis is een prachtige verdieping op de Franse renaissance, maar natuurlijk ook geschikt voor iedere liefhebber van Franse kunst en cultuur! Gaat u met mij mee?
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
Job van kunstinstituut KaperGerlings
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar Frankrijk en bezoek Château Chantilly en Musée Condé
Château Vaux-le-Vicomte
Het kasteel van Amboise en Da Vinci’s Maison Clos-Lucé
Renaissancetuinen van Diane de Poitiers in Château de Chenonceau
Château Chambord en Château de Blois
Kasteel Villandry en Langeais
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Château Chantilly en Musée Condé

Op deze dag vertrekken we met de touringcar naar Frankrijk. Gedurende de rit geeft de reisleider een introductie over de geschiedenis van de Franse renaissance. In de middag bezoeken wij het Château Chantilly en musée Condé. In dit 19e-eeuwse neorenaissance kasteel is een grote kunstcollectie samengebracht met onder meer werken van Rafaël en Fra Angelico. Deze avond genieten we van een gezamenlijk diner nabij het hotel, waar wij deze nacht verblijven. (ca. 450 km)

dag 2: Château Vaux-le-Vicomte

Vandaag brengt de touringcar ons naar Tours. Onderweg naar Tours bezoeken wij Château Vaux-le-Vicomte. Dit kasteel is ontworpen door de architecten Le Vau, Le Brun en Le Notre. Met hun ontwerp eindigt de Franse renaissance en wordt de Franse barok van Lodewijk XIV ingeluid. In de namiddag arriveren wij in Tours, waar wij de komende vijf nachten verblijven. (ca. 370 km)

dag 3: Het kasteel van Amboise en Da Vinci’s Maison Clos-Lucé

Een korte rit brengt ons vandaag naar Amboise, prachtig gelegen aan de Loire. In de ochtend bezoeken wij het kasteel van Amboise. Tijdens de bloeiperiode van de renaissance was dit het buitenverblijf van Frans I. Hij haalde in 1515 Leonardo da Vinci naar Frankrijk. In de middag bezoeken wij het Maison Clos-Lucé. Hier bracht Leonardo da Vinci de laatste jaren van zijn leven door. Het huis is geheel gewijd aan de kunstenaar en zijn beroemde uitvindingen. (ca. 60 km)

dag 4: Renaissancetuinen van Château de Chenonceau

In de ochtend bezoeken wij Château de Chenonceau. De geschiedenis van dit kasteel leest als een ware roman met in de hoofdrollen koning Hendrik II, zijn maîtresse Diane de Poitiers, de hertogin van Valentinois, en de koningin Catherine de Medici. Chenonceau, een vriendelijk intiem kasteel dat aan het begin van de 16e eeuw was gebouwd, is beroemd door zijn ligging over de Loire en de bijzondere renaissancetuinen aangelegd voor Diane de Poitiers. In de middag brengt de touringcar ons terug naar Tours, waar u een vrije middag en avond heeft. (ca. 90 km)

dag 5: Château Chambord en Château de Blois

Op deze zondag bezoeken wij de twee hoogtepunten van de Franse renaissance. In de ochtend gaan we naar Château Chambord. Dit jachtslot met de vele torentjes en dubbele wenteltrap is inspiratie voor vele 19e-eeuwse landhuizen door heel Europa en Amerika. In de middag bezoeken wij het nabij gelegen Château de Blois. Het kasteel van Blois werd verbouwd tot een Italiaanse renaissancekasteel in opdracht van Lodewijk XII. Zijn zoon François I liet een vleugel bijbouwen in Franse renaissancestijl. In de namiddag keren we terug naar Tours. (ca. 90 km)

dag 6: Kasteel Villandry en Langeais

Op deze dag staat het begin en het einde van de renaissance centraal. In de ochtend bezoeken wij kasteel Villandry. Dit is het laatste renaissancekasteel dat in de regio van de Loire is gebouwd. Het huis geeft al een eerste aanzet tot de barokke architectuur. Vooral de bijzondere renaissancetuin is beroemd. In de middag gaan wij naar Langeais. Dit kasteel is een middeleeuwse burcht en staat aan het begin van de renaissance als een van de laatste grote kastelen van de middeleeuwen. Langeais geeft een impressie van hoe het Parijse Louvre eruit heeft gezien voordat daar het huidige paleis werd gebouwd. (ca. 160 km)

dag 7: Terug naar Nederland

Met onze terugreis naar Nederland komt er een einde aan deze prachtige kastelentour door Frankrijk. In de namiddag arriveren wij bij de verschillende uitstapplaatsen. (ca. 720 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels, die niet allemaal over een lift beschikken. Alle hotels beschikken over gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Ibis Style Tours Centre in Tours, Frankrijk
Hotel Ibis Style Tours Centre - Tours
Dit hotel is centraal gelegen in Tours. Op iets meer dan een kilometer afstand bereikt u het centrum van de stad. De kamers zijn ruim en modern ingericht en beschikken over airconditioning, een kluisje en een televisie. Daarnaast kunt u tijdens uw verblijf gratis gebruikmaken van de wifi. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en een bar.


Bekijk de website van Ibis Style Tours Centre

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De deluxe kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.
NB Ter plaatse dient u €2,25 aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!