050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Schoonheid langs de Romantische Straße

Reisleidster Wendy:
‘Bent u op zoek naar gemoedelijkheid, een ontspannen sfeer en bijzondere kunst? Dan moet u echt met mij mee op deze cultuurvakantie naar het zuiden van Duitsland! Hier bewondert u namelijk de mooiste stadjes en steden, waar het rijke culturele verleden van afspat. En dan het natuurschoon in dit gebied: met de hoge Alpen, groene weides en spiegelende bergmeren is dat echt overweldigend.

Op uw tocht door het fraaie Zuid-Duitse land bezoekt u het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl, waarvan het net lijkt alsof ze rechtstreeks uit een sprookjesboek zijn gekomen. Deze schilderachtige stadjes liggen op de eeuwenoude handelsroute die nu de Romantische Straße heet en die naam is volkomen terecht. De gezellige pleintjes van kinderkopjes en de kleurrijke vakwerkhuizen zijn echt schitterend en doen ieder hart smelten. Maar u gaat ook naar steden als Ulm, Augsburg en het hippe München, de hoofdstad van Beieren waar traditie en moderniteit hand in hand gaan. En wat dacht u van het droomkasteel Neuschwanstein? Uw bezoek aan dit slot van de Beierse koning Ludwig II maakt uw romantische tocht door Zuid-Duitsland compleet.

Bent u een kunstliefhebber? Ook dan kunt u op deze reis uw hart ophalen. Zo bezoekt u in München de Alte Pinakothek met de mooiste kunst van de 14e tot de 18e eeuw. Daarnaast ontdekt u welke grote kunstenaars in Zuid-Duitsland hun sporen hebben achtergelaten. Zo bewondert u het werk van Tilman Riemenschneider, een uitzonderlijk houtsnijkunstenaar uit de vroege renaissance die bekendstaat om zijn prachtige expressieve stijl. En met uw bezoek aan de rijk gedecoreerde Wieskirche en de Residenz in Würzburg maakt u kennis met de gebroeders Zimmermann, dé meesters van de rococokunst. Kortom, deze reis laat u het mooiste van Zuid-Duitsland zien: gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in middenklassehotels
6x ontbijt en 3x diner
panoramische route door Alpen
boottocht op de Chiemsee
vrije middag in München
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Würzburg en München
Rothenburg ob der Tauber
sprookjespaleis Neuschwanstein
Augsburg en Heidelberg
UNESCO-werelderfgoed Wieskirche
Dinkelsbühl en Ulm
Chiemsee en slot Herrenchiemsee
Alte Pinakothek in München
Residenz in Würzburg
SRC-reisleider Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Gemoedelijkheid, ontspannen sfeer en bijzondere kunst: dat is Zuid-Duitsland!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Kennismaking met de barokstad Würzburg
Residenz Würzburg, Rothenburg en Dinkelsbühl aan de Romantische Straße
München, Alte Pinakothek en vrije middag
Boottocht Chiemsee en vrije middag München
Wieskirche en Sprookjespaleis Neuschwanstein
Augsburg, historisch Ulm aan de Donau en naar Heidelberg
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Barokstad Würzburg

Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar rijden we naar Würzburg. Deze barokstad ligt aan weerszijden van de Main, te midden van de wijnbergen. De twee hoge torens van de domkerk Sankt Kilian zijn bepalend voor de skyline van de stad. Vanaf de Marienberg, waar de machtige vesting met de schitterende Fürstentuin ligt, hebben we een geweldig uitzicht over de barokstad Würzburg. We dalen af naar de oude Mainbrug en maken een wandeling door de Altstadt. We overnachten in het centrum van Würzburg. (ca. 520 km)

dag 2: Residenz Würzburg, Rothenburg en Dinkelsbühl aan de Romantische Straße

We bezoeken de Residenz van Würzburg, een imposant rococopaleis dat door de gebroeders Zimmermann is ontworpen. Vooral het trappenhuis met bijhorende plafondschildering is zeer bijzonder. Na dit bezoek verlaten we Würzburg en rijden we naar Rothenburg ob der Tauber. Tijdens een wandeling in de charmante binnenstad van Rothenburg zien we schitterende vakwerkhuizen, stadspoorten en knusse pleintjes. We wanen ons in de middeleeuwen! In de Sankt Jakobikirche zien we het bijzondere Heilig-Bloed-altaar van Tilman Riemenschneider. We volgen de Romantische Straße naar Dinkelsbühl, waar we de prachtige gotische Sankt-Georgs-kerk zien. Ons hotel voor de komende vier nachten staat in München. (ca. 290 km)

dag 3: München, Alte Pinakothek en vrije middag

Tijdens een stadswandeling verkennen we de historische Altstadt en zien we het neogotische Neues Rathaus met zijn beroemde carillon. Dit fraaie gebouw ligt aan het Marienplatz, het hart van München. Dit wordt als een van de mooiste pleinen van Duitsland beschouwd. Ook bezichtigen we de vlak bij gelegen Liebfrauendom. De dubbele uivormige spitsen van deze indrukwekkende kerk zijn hét symbool van München. In de Alte Pinakothek dompelen we ons onder in de uitgebreide collectie van Europese schilderkunst van de 14e tot en met de 18e eeuw. Hier bewonderen we werken van onder andere Cranach, Dürer, Rubens en Rembrandt. De middag is vrij. Kunt u geen genoeg krijgen van de Duitse musea? Dan is een bezoek aan het Lenbachhaus een aanrader. In dit wereldberoemde museum staat de prachtige expressionistische kunst van Der Blaue Reiter centraal. Of neemt u liever een kijkje op de Viktualienmarkt? Deze permanente warenmarkt op het plein tussen de Heiliggeistkirche en de Frauenstraße prikkelt alle zintuigen! (ca. 20 km)

dag 4: Boottocht Chiemsee en vrije middag München

We laten de drukte van de stad achter ons en genieten van de natuur in de omgeving van München. Al gauw duiken de machtige pieken van de Alpen op. De schitterende route voert ons langs knusse dorpjes. We maken een boottocht over de Chiemsee en bezoeken op het Herreninsel het betoverende slot Herrenchiemsee. In de middag keren we toch weer terug naar de Beierse hoofdstad waar u op eigen gelegenheid kunt genieten van de diverse hoogtepunten die München te bieden heeft. Wat te denken van de prachtige kunst van de Blaue Reiter in het Lenbachhaus of de bijzondere designafdeling van de neue Pinakothek? (ca. 200 km)

dag 5: Wieskirche en sprookjespaleis Neuschwanstein

Als u de Wieskirche van buiten ziet, dan is het haast niet voor te stellen dat u voor een absoluut hoogtepunt van de rococokunst staat! Dit gebouw, dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is van binnen door de gebroeders Zimmermann onder handen genomen. Zij hebben van deze relatief eenvoudige kerk een groots kunstwerk gemaakt. Na ons bezoek aan de Wieskirche gaan we naar het sprookjesslot Neuschwanstein. De Beierse koning Ludwig II liet het in de 19e eeuw bouwen, maar woonde er slechts zes maanden, totdat hij officieel krankzinnig werd verklaard en onder mysterieuze omstandigheden verdronk. (ca. 225 km)

dag 6: Augsburg, historisch Ulm aan de Donau en naar Heidelberg

Augsburg is het centrum van de Romantische Straße en lag precies op de handelsroutes tussen Italië en Noord-Europa. Vele gebouwen herinneren aan de hoogtijdagen in de 15e en 16e eeuw. We wandelen door de binnenstad en bewonderen de fraaie gevels, het Schaezlerpaleis en het imposante stadhuis. Aan de oever van de Donau bezoeken we het historische Ulm. De Ulmer Münster, met de hoogste kerktoren ter wereld, is zonder twijfel het meest kenmerkende bouwwerk. We wandelen over het Münsterplatz en zien het schitterende stadhuis, waarvan het oudste gedeelte uit de 14e eeuw stamt. Ons hotel voor de komende nacht staat in Heidelberg. In Heidelberg maken we een wandeling door de charmante en authentieke binnenstad. Hier zien we een aantal bijzondere gebouwen, zoals de stadspoort bij de oude brug en de Heiliggeistkirche, waarin ruim 200 jaar lang een muur stond die de kerk verdeelde in een protestant en een katholiek deel. (ca. 360 km)

dag 7: Naar huis

We volgen een schitterende route langs de Rijn en rijden via Koblenz terug naar Nederland. (ca. 500 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

City Hotel Strauss in Würzburg, Duitsland
Hotel City Strauss - Würzburg
Dit hotel ligt in het gezellige centrum van Würzburg. De locatie leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeling door het pittoreske stadje. Het hotel beschikt over een lift en een restaurant waar u kunt genieten van lokale specialiteiten uit Würzburg. In het hotel is gratis wifi beschikbaar. De eenvoudig ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van City Hotel Strauss
Hotel Leonardo München City East, München, Duitsland
Hotel Leonardo München City East - Munchen
In dit elegante en comfortabele hotel zult u ongetwijfeld met plezier verblijven. Het hotel heeft een lift, een restaurant met streekgerechten en een bar met terras, waar u aan het einde van de dag kunt neerstrijken met een drankje. Als u graag actief bezig bent, kunt u zich uitleven in de fitnessruimte van het hotel. Op loopafstand bevindt zich een metrohalte en met een snelle verbinding reist u eenvoudig naar het centrum van het prachtige München. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van allerlei gemakken zoals airconditioning, een kluisje, een flatscreen-tv, gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van hotel Leonardo München City East
Leonardo hotel, Heidelberg
Hotel Leonardo Heidelberg - Heidelberg
Het moderne hotel ligt in een groene omgeving op loopafstand van het historisch stadscentrum en heeft voldoende openbaar vervoer mogelijkheden in de buurt. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, wellnessfaciliteiten en een lift. De rookvrije kamers zijn uitgerust met een flatscreen tv, een kluisje, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Hotel in Ludwigshafen was wel erg basic. Overige hotels prima, NH hotel in Munchen met stip de beste! Heb bewust gekozen voor een busreis en dat is zeer goed bevallen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.