050 - 3 123 123

De meester van de Vlaamse barok

Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck:
'Wie Antwerpen zegt denkt al snel aan de diamanthandel, aan de bedrijvigheid van de grootse haven, aan de heerlijke Belgische pralines en aan de schitterende Grote Markt met de vele uitnodigende terrassen, waar u heerlijk kunt neerstrijken voor een glas Belgisch bier. Maar deze sfeervolle stad aan de Schelde is ook onlosmakelijk verbonden met Peter Paul Rubens, de meester van de Vlaamse barok. 2018 is een speciaal festivaljaar waarin Antwerpen een ode brengt aan haar beroemdste inwoner en zijn werk.

Antwerpen ademt Rubens: overal in de stad vindt u herinneringen aan de barokmeester. Via de knusse Handschoenmarkt wandelt u naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar u verschillende werken van Rubens bewondert. In het Plantin-Moretus museum ontdekt u de rol die Rubens speelde in de boekdrukkunst. En in het Rubenshuis ervaart u hoe de meester leefde en werkte. Het weelderige interieur van de stadsvilla samen met de verschillende werken van zowel Rubens als van zijn getalenteerde medewerker Anthoon van Dijk vertellen u het verhaal van zijn leven. Ter ere van het festivaljaar wordt de collectie van het Rubenshuis tijdelijk uitgebreid met verschillende bijzondere topstukken. Een uitgelezen kans dus om nog meer van Rubens te ontdekken.

Niet alleen het bruisende Antwerpen komt aan bod: tijdens een uitstapje naar het middeleeuwse Brugge maakt u in het Groeningemuseum kennis met de uitgebreide collectie Vlaamse schilderkunst, onder andere uit de barokperiode. En in het gastvrije Gent mag een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, met het beroemde altaarstuk van Jan van Eijck, natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast heeft u ook alle gelegenheid om het heerlijke Antwerpen en het goede Belgische leven zelf te ontdekken. Geniet u van de overheerlijke Belgische pralines of gaat u lekker winkelen? Kortom, Antwerpen heeft u dit najaar heel veel te bieden! Ga dus met mij mee en maak kennis de meester van de Vlaamse barok!'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Antwerpen
3x ontbijt
audiosysteem
vrije middag in Antwerpen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Antwerpen, Brugge en Gent
Rubenshuis en Jacobskerk
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Museum Plantin-Moretus
Groeningemuseum in Brugge
Sint-Baafskathedraal in Gent
Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck
SRC-reisleider sinds 2008
Favoriete plek: Rubenshuis in Antwerpen
2018 is een speciaal festivaljaar waarin Antwerpen een ode brengt aan haar beroemdste inwoner en zijn werk!
Ontmoet onze beste reisleiders in België
Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck
Reisleidster sinds 2008

De reis in het kort

Stadswandeling en Rubens in de Sint-Jacobskerk en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Rubenshuis en vrije middag
Groeningemuseum in Brugge en stadswandeling Gent
Museum Plantin-Moretus en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Antwerpen en stadswandeling

Vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar het zuiden. Na aankomst in Antwerpen maken we een stadswandeling door de historische binnenstad, waar we de barokke bouwstijl in al zijn glorie kunnen bewonderen. We wandelen over het charmante Hendrik Consienceplein waar we de Sint-Carolus Borromeuskerk zien. Deze kerk is met de rijk gedecoreerde gevel van marmer een pronkstuk van de barok. De Sint-Jacobskerk, waar ook de laatste rustplaats van Rubens is, huisvest een van de mooiste kunstcollecties van de stad. De huizen in de barokke Keizerstraat werden bewoond door welgestelde burgers. De prachtige gevels ademen de sfeer van de 17e eeuw. In de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bekijken we een aantal werken van Rubens. (ca. 160 km)

dag 2: Rubenshuis en vrije middag

In het hart van de stad bezoeken we de weelderige stadsvilla, waar Rubens woonde en zijn belangrijkste schilderijen maakte. Het huis dat deels door de Rubens zelf is ontworpen, is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur. We zien niet alleen hoe Rubens leefde en werkte, het museum bij het huis heeft ook een uitgebreide collectie werken van de meester. In het kader van het festival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’, zijn een aantal bijzondere topstukken naar het museum gehaald, waaronder het ‘Zelfportret’. De middag is ter vrije besteding. Dompelt u zich nog verder onder in de barok in de Sint-Pauluskerk? In deze kloosterkerk zijn vele schilderijen van beroemde Antwerpse meesters te zien, waaronder Rubens en Van Dijck. Ook in het Snijders en Rockoxhuis in de Keizerstraat kunt u een uitgebreide collectie barokke kunst bewonderen. Of bezoekt u liever een van de vele cafés van de stad voor een onvervalst Belgisch pintje? Een wandeling over het Sint Annastrand langs de Schelde om lekker uit te waaien is ook een aanrader!

dag 3: Groeningemuseum in Brugge en stadswandeling Gent

We laten het barokke Antwerpen een dagje achter ons. In Brugge bezoeken we het stedelijk museum voor Schone Kunsten, het Groeningemuseum. De gevarieerde collectie geeft een goed beeld van verschillende eeuwen Belgische en Vlaamse kunst. De werken van de Vlaamse Primitieven zijn een hoogtepunt. We vervolgen onze weg naar Gent, waar we tijdens een stadswandeling een bezoek brengen aan de Sint-Baafskathedraal. De imposante kathedraal heeft een indrukwekkende kunstcollectie, waarvan ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van Jan van Eijck het meest beroemd is. Na dit bezoek heeft u nog wat vrije tijde in het sfeervolle Gent. (ca. 200 km)

dag 4: Museum Plantin-Moretus en naar huis

In museum Plantin-Moretus worden we meegenomen naar het Antwerpen uit de 17e eeuw en maken we kennis met de drukkersfamilie Plantin-Moretus. Dit museum was het woonhuis en atelier van de familie en is tegenwoordig een museum over de boekdrukkunst. We zien de prachtige barokke kamers gedecoreerd met wandtapijten, schilderijen, beeldhouwwerken en de bijzondere boekencollectie, waarvan enkele titelpagina’s door Rubens zijn ontworpen. Wandelt u ook door de prachtige tuin bij het huis, dit is een oase van rust in de drukke havenstad. Na dit bezoek keren we terug naar Nederland. (ca. 160 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort, vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein.
Breda, vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten.

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort of of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Holiday Inn Express Antwerpen City-North, België
Hotel Holiday Inn Express Antwerpen City-North - Antwerpen
Vlakbij de haven van Antwerpen ligt het Holiday Inn Express hotel. In de directe omgeving van het hotel bevinden zich talloze restaurants. Op ongeveer 100 meter van hotel is een bushalte vanwaar u binnen 5 minuten naar het centrum kunt reizen. Het hotel beschikt over een gezellige lobby waar u terecht kunt voor een drankje. Verder zijn er onder andere een 24-uursreceptie, restaurant en een lift. U kunt gratis gebruikmaken van wifi. De moderne kamers bieden een oase van rust na een dag in de stad en zijn onder andere voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een minibar, en een badkamer met een bad en/ of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Holiday Inn Espress Antwerpen City-North

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De deluxe kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.
NB Ter plaatse dient u €2,25 aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.