Van tsarenrijk naar communistische staat

Reisleider Sven Standhardt:
'Honderd jaar geleden vond er een revolutie plaats die niet alleen immense gevolgen had voor de Russische bevolking, maar voor de hele wereld! In 1917 trad de laatste tsaar Nicolaas II gedwongen af en werd de Sovjet-Unie opgericht, de eerste communistische staat ter wereld. Op deze revolutie volgden turbulente decennia met als hoogtepunt (of dieptepunt) de Koude Oorlog tussen de communistische en kapitalistische wereld. Deze bijzondere themareis neemt u mee terug naar de Russische revolutie en de 100 jaar daarna: u ziet met eigen ogen in Moskou en Sint Petersburg waar de geschiedenis geschreven werd.

In Moskou bewondert u de mooiste metrostations, door Stalin als paleizen voor het volk gebouwd voor propagandadoeleinden. U ziet ook het Witte Huis, waar Boris Jeltsin in 1993 geschiedenis schreef, bezoekt het revolutiemuseum, en bekijkt het gebalsemde lichaam van Lenin in zijn mausoleum op het Rode Plein. In de Tretjakovgalerij herleeft de moderne Russische geschiedenis in de vele kunstwerken uit de 20e eeuw.

Met de hogesnelheidstrein reist u vervolgens comfortabel naar Sint Petersburg, waar u tijdens een rondrit op verschillende plekken herinnerd wordt aan belangrijke gebeurtenissen in 1917. U bezoekt de Petrus- en Paulusvesting en natuurlijk de Hermitage, het mekka van de kunst. In het Kirovmuseum ziet u ten slotte in welke weelde deze communistisch leider destijds leefde. Een groot verschil met de massale flats waarin een groot deel van de Russische bevolking woonde! Kortom, deze unieke themareis geeft u een beeld van de moderne Russische geschiedenis! Gaat u mee naar Rusland in dit bijzonder jaar?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
dagtrein Moskou – Sint Petersburg
centrale toeristenklassehotels
7x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kremlin en Rode Plein
metrostations van Moskou
revolutiemuseum
Hermitage in Sint Petersburg
landgoed Leninskie Gorki
Tretjakovgalerij
Leninmausoleum
stadsrondrit Sint Petersburg
Petrus- en Paulusvesting
avondtour Moskou
Smolny-instituut
Kirovmuseum
Reisleider Sven Standhardt
SRC-reisleider sinds 1995
Favoriete plek: Petrus- en Paulusvesting
Sinds ik op de middelbare school Russisch leerde, groeide mijn interesse voor dit land van stoere Kozakken, uitgestrekte steppen, sneeuw en betoverende kerkjes en iconen. Die liefde is nooit meer overgegaan. Ik laat u graag kennismaken met het echte Russische leven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Rusland
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan Stalknecht
Reisleider sinds 2013

De reis in het kort

Amsterdam – Moskou en ’s avonds stadsrondrit
De mooiste metrostations, bezoek Revolutiemuseum en bezoek Kremlin
Landgoed van Lenin en Sovjetkunst in de Tretjakovgalerij
Leninmausoleum en dagtrein naar Sint Petersburg
Rondrit langs belangrijke plekken tijdens de revolutie, bezoek Petrus- en Paulusvesting
Hermitage en vrije tijd
Bezoek historisch museum in het Smolny-instituut, ’s middags Kirovmuseum in Lenins appartement
Vrije tijd en terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

We vliegen naar de hoofdstad van Rusland. Na aankomst op de luchthaven van Moskou worden we naar ons hotel in de Russische hoofdstad gebracht, waar we drie nachten verblijven. Na het diner maken we voor het eerst kennis met de betoverende wereldstad Moskou. Tijdens een stadsrondrit zien we het Witte huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook zien we de unieke skyline van de Russische hoofdstad, met zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, zien we van dichtbij als we stoppen bij de Vorobievyheuvels. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over Moskou. (ca. 75 km)

dag 2: Metrostations, revolutiemuseum en Kremlin

Vandaag reizen we te voet en per metro. De Moskouse metrostations zijn ware ondergrondse ‘paleizen’. Ze werden onder het bewind van Stalin gebouwd en door de communistische partij voor propagandadoeleinden gebruikt. Gedurende de dag bewonderen we een aantal van de mooiste stations. Bovengronds bezoeken we het revolutiemuseum. Lang werd het museum aan de Tverskaya gebruikt voor propagandadoeleinden, nu geeft het een mooi overzicht van de moderne politieke geschiedenis van Rusland. We eindigen de dag in het Kremlin, het politieke hart van Rusland. We maken een uitgebreide wandeling over het Kremlinterrein en bezichtigen een van de kathedralen. (ca. 20 km)

dag 3: Lenins landgoed en Tretjakovgalerij

Buiten de stad bezoeken we het dorpje Leninskie Gorki. Hier ligt het luxueuze landgoed, waar Lenin de laatste jaren van zijn leven doorbracht, toen zijn gezondheid slechter werd. Het prachtig ontworpen huis is bewaard als museum. Aan de hand van de vele bezittingen van Lenin, waaronder zijn ‘laatste testament’ en de enorme boekencollectie, krijgen we een goed beeld van het leven van deze Russische revolutionair. Terug in Moskou bezoeken we de Tretjakovgalerij, met ongetwijfeld de mooiste verzameling Russische kunst ter wereld. De vele kunstwerken uit de 20e eeuw brengen de moderne Russische geschiedenis tot leven! (ca. 90 km)

dag 4: Leninmausoleum en naar Sint Petersburg

Op het Rode Plein, voor de muur van het Kremlin, bevindt zich het Leninmausoleum, waar we het gebalsemde lichaam van Lenin bekijken. Hierna kunt u genieten van wat vrije tijd rondom het Rode Plein. Een bezoekje aan het beroemde luxe warenhuis GUM is een aanrader! Met de Sapsan-hogesnelheidstrein reizen we vervolgens comfortabel en snel naar Sint Petersburg, waar we aan het einde van de middag aankomen. We verblijven de laatste vier nachten in Sint Petersburg. (ca. 700 km)

dag 5: Sint Petersburg

Tijdens een stadsrondrit maken we kennis met het prachtige ‘Venetië van het noorden’. De moderne geschiedenis komt tot leven wanneer we de plekken zien waar de revolutie zich afspeelde. Het Fins spoorwegstation, het paleis van Mathilda en het Paleisplein voor de Hermitage: allemaal decor voor de belangrijke gebeurtenissen tijdens de revolutie, van de bloedige zondag in 1905 tot de Oktoberrevolutie in 1917. Hierna bezoeken we de Petrus- en Paulusvesting, in tsaristisch Rusland een politieke gevangenis, maar ook de rustplaats van vrijwel alle Russische tsaren. De laatste tsaar Nicolaas II en zijn familie werden pas na de val van het communisme, in 1998, bijgezet. (ca. 20 km)

dag 6: Hermitage en vrije middag

We bezoeken een van de absolute hoogtepunten van deze reis: de Hermitage. Met een totale oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en zo’n drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst. U zult uw ogen uitkijken en genieten van de collectie, die varieert van de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk! Na een uitgebreide rondleiding kunt u op uw gemak zelf nog even wegdromen bij al dit moois. Ook buiten de Hermitage is genoeg te doen. Zo nodigt de sfeervolle Michailovtuin bij de Verlosserskerk uit tot een heerlijke wandeling. (ca. 15 km)

dag 7: Smolny-instituut en Kirovmuseum

We bezoeken het Smolny-instituut, waar de bolsjewieken hun plannen voor hun staatsgreep ontwikkelden, en waar de nieuwe Sovjetregering zich na de Oktoberrevolutie in 1917 vestigde. In het Kirovmuseum zien we met eigen ogen hoe een communistisch leider leefde. Sergy Kirov was de immens populaire leider van de Leningrad Communistische Partij. Vergeleken met de massale flats waar een groot deel van de bevolking leefde was zijn appartement een paleis. Een bijzondere stap terug in de tijd naar de jaren ’30 van de 20e eeuw! (ca. 20 km)

dag 8: Vrije ochtend en naar huis

U kunt genieten van een laatste ochtend in de stad van tsaar Peter. Een wandeling over de Nevski Prospekt is een aanrader. Deze 4,5 kilometer lange straat is door Peter de Grote bedacht, als het startpunt van de route naar Novgorod en Moskou. De Nevski Prospekt is, met haar winkels en andere voorzieningen, het kloppende hart van de stad. U vindt hier ook de majestueuze Kazankathedraal. Met de terugvlucht naar Nederland komt er een einde aan onze bijzondere reis door de moderne geschiedenis van Rusland en de Sovjet-Unie. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema KLM

Amsterdam – Moskou

11.45 – 16.00 uur

Sint Petersburg – Amsterdam

17.30 – 19.30 uur

klm.png

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Moskou11:45 - 16:00 uur
Sint Petersburg - Amsterdam17:20 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels, die beschikken over een receptie, een lift, een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Best Western Vega
Hotel Best Western Vega - Moskou
Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Vega ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over een restaurant, 2 bars en een grote lobby. Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten in het centrum bent.

Bekijk de website van Hotel Best Western Vega
Hotel Ladoga
Hotel Ladoga - Sint Petersburg
Dit goede toeristenklassehotel ligt in Sint Petersburg, op circa 10 minuten lopen van de Alexander Nevskibrug. Op 5 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich het metrostation Novocherkasskaya. Het hotel beschikt over een restaurant, een lobby en een bar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Het kan zijn dat we gebruik maken van een ander, gelijkwaardig hotel.

Bekijk de website van Hotel Ladoga

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!