050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Pracht en praal van de tsaren in een modern jasje

In de stad van Peter de Grote herinnert veel aan de tijd van de tsaren. Langs de Neva en de vele grachten staan prachtige pastelkleurige paleizen, rijkversierde kerken en fraaie monumenten. Overal merkt u dat tsaar Peter zijn stad naar westers voorbeeld liet vormgeven, Sint Petersburg voelt bekend, Europees aan, maar met een flinke dosis Russisch grootsheid. Het is een bruisende, toegankelijke en moderne stad, die nu dichter bij dan ooit is! De culturele hoofdstad van Rusland die zoveel grote schrijvers, schilders en componisten voortbracht kunt u nu bezoeken met een eenvoudig aan te vragen e-visum.

Tijdens deze unieke stedentrip verkent u Sint Petersburg samen met onze lokale gidsen. Al wandelend laten ze u de bekendste highlights zien. Natuurlijk zijn ze altijd bereid om hun insidertips met u te delen. Ook de wereldberoemde Hermitage ontdekt u met uw gids. Zonder in de rij te staan wandelt u zo dit overweldigende museum binnen. Geef aan waar uw kunstinteresse ligt en uw gids bedenkt een handige looproute om het maximale uit uw bezoek te halen. Daarnaast heeft u volop tijd om Sint Petersburg zelf te ontdekken. Struin op het hippe kunst- en cultuureiland Nieuw Holland langs winkeltjes en terrasjes, slenter over de Nevsky Prospekt langs de mooiste winkels of ga op avontuur buiten de stad. U kunt een van onze optionele excursies boeken naar bijvoorbeeld Pedrodvorets, maar als u wel houdt van een beetje uitdaging, dan vertellen we u ook graag hoe u dit op eigen gelegenheid kunt doen met het openbaar vervoer. U bent wellicht wat langer onderweg, maar ervaart zo een andere kant van het Russische leven.

Wanneer u ook afreist naar Sint Petersburg deze stad heeft elk seizoen zijn eigen charme. In de zomer is het heerlijk flaneren langs de rivier de Neva. Helemaal bijzonder zijn de witte nachten in die periode als het in de stad nauwelijks donker wordt en de feestelijke activiteiten doorgaan tot in de kleine uurtjes. In de winter zijn de imposante paleizen en parken van Tsarskoje Selo bedekt onder een laagje sneeuw. Er wordt geskied en gesleed in de parken en stoere mannen tonen hun mannelijkheid met een sprong in het ijzige water van de Neva.

Dus laat u verleiden door de schoonheid van Sint Petersburg en ontdek op deze bijzondere privéreis met lokale gidsen deze heerlijke veelzijdige stad. Sint Petersburg is een must see!

Verlenging op het Russische platteland
Wilt u na uw kennismaking met Sint Petersburg ook het Russische platteland ervaren, dan raden wij aan om uw stedenstrip te verlengen met een verblijf in een traditionele datsja. Een datsja was oorspronkelijk een stukje grond wat door de tsaar aan zijn gunstelingen gegeven werd. In de Sovjettijd verbouwden de Russen hier hun eigen groenten en fruit om in hun levensonderhoud te voorzien en bouwden hier hun eigen houten buitenverblijf. Daarnaast was het een populair tijdverdrijf door gebrek aan vakantiemogelijkheden in combinatie met grauwe steden. Ook na de val van het communisme bleven de datsja’s populair en heeft een groot deel van de bevolking een tweede huisje om te ontspannen met de familie. Na een dynamisch bezoek aan Sint Petersburg komt u helemaal tot rust in uw eigen datsja aan de Finse Golf!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
transfers
centrale middenklassehotels
4x ontbijt
stadswandeling met gids
rondleiding Hermitage met privégids
entreegeld en reservering Hermitage
Verlenging in een datsja op het platteland
informatiepakket
assistentie door een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hermitage
de Bronzen Ruiter
de Sint Isaakskathedraal
de Admiraliteit en de Verlosserkerk
het Smolnyklooster
de Petrus- en Paulusvesting
optionele excursie Tsarskoje Selo
optionele excursie Petrodvorets
optionele excursie Repino
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: boottocht in Sint Petersbrug
Met een gids bezoekt u de Hermitage: absoluut een hoogtepunt van uw bezoek aan Sint Petersburg!

De reis in het kort

Amsterdam – Sint Petersburg
Stadswandeling Sint Petersburg met gids
Kunstmekka Hermitage met gids en Russische specialiteiten
Vrije dag of optionele excursie
Sint Petersburg – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Sint Petersburg

U vliegt van Amsterdam naar de stad van tsaar Peter de Grote. Na aankomst in Sint Petersburg wordt u naar het centraal gelegen hotel in Sint Petersburg gebracht. (ca. 35 km)

dag 2: Stadswandeling Sint Petersburg

Vanochtend wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel en neemt u samen de metro om de stad te verkennen. Al wandelend ziet u onder andere de Bronzen Ruiter, de Sint Isaakskathedraal, de Admiraliteit, de Verlosserkerk en het hemelsblauwe Smolnyklooster. Ook brengt u een bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, die nooit gebruikt is voor militaire doeleinden. In het tsaristische Rusland was de vesting een gevangenis voor politieke gevangenen zoals Dostojevski. In de vestingkathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas en zijn familie.

¡ Extra
Op een van uw avonden in Sint Petersburg kunt u met een gids een fietstocht maken door de stad van tsaar Peter. Zeker tijdens de Witte Nachten wanneer het bijna niet donker wordt is dit een bijzondere ervaring.

dag 3: Kunstmekka Hermitage en Russische specialiteiten

Op deze ochtend bezoekt u samen met een lokale gids de Hermitage: een absoluut hoogtepunt. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en zo’n drie miljoen kunstvoorwerpen is de Hermitage het mekka van de kunst! U zult uw ogen uitkijken en genieten van de collectie, die varieert van werken uit de klassieke oudheid tot die van Hollandse meesters. Ook het gebouw is een waar kunstwerk! De reservering is al voor u gemaakt, dus u loopt zo met de gids naar binnen. Heeft u na dit bezoek trek gekregen laat dan de drukte achter u en stap een cafeetje binnen in het Gostiny Dvor, een warenhuis aan de Nevsky Prospekt. Proef hier de lokale specialiteit ponchiki, een soort oliebollen in de vorm van een donut. Of breng een bezoek aan de Yeslisejev-supermarkt (Magazin Kuptsov Yeliseyevykh), waar u boodschappen doet in een herenhuis uit de 18e eeuw, compleet met glas-in-lood, kroonluchters en sierlijke art nouveau-decoraties.

dag 4: Vrije dag of optionele excursie

U heeft een vrije dag in Sint Petersburg, een mooie gelegenheid voor een bezoek aan het hippe en gezellige kunst- en cultuureiland Nieuw Holland. Dit is de perfecte plek in de stad om te ontspannen met zijn terrassen aan het water, waar het zien en gezien worden is in de zomer. Of maakt u liever een wandeling over de drukke, maar indrukwekkende Nevski Prospekt met al die prachtige gebouwen? Behalve Yeslisejev en Gostiny Dvor loopt u onder andere langs het Stroganoffpaleis, de Kazankathedraal en natuurlijk het Singerhuis, ook weer in prachtige art nouveau-stijl. Voor meer kunst gaat u naar de Kunstkamera, waar de collectie van professor Ruysch, door Peter de Grote gekocht, wordt tentoongesteld. Bezoek het prachtige warenhuis Au Pont Rouge, van Nederlandse oorsprong (Esders en Scheefhals) gebouwd in art deco-stijl. Met een beetje geluk koopt u een kaartje voor het Mariinskitheater bij de theaterkassa aan de Nevsky Prospekt en sluit u de dag af met een bijzondere balletvoorstelling.

¡ Extra
U kunt vandaag de stad achter u laten en een bezoek brengen aan het prachtige Tsarskoje Selo (Poesjkin), een van de meest geliefde plekken van tsarina Catharina de Grote. U bezoekt onder andere het fraaie Catharinapaleis met de grote balzaal.

¡ Extra
U kunt ook een optionele excursie maken naar Peterhof (Petrodvorets). Dit buitenpaleis wordt terecht het Russische Versailles genoemd! In het uitgestrekte park is het heerlijk wandelen langs vergulde beelden, sprankelende fonteinen en de Finse Golf. Uiteraard bezichtigt u ook de binnenkant van dit sprookjesachtige paleis.

¡ Extra
Of brengt u een bezoek aan het huis en atelier van de grote Russische kunstenaar Ilja Repin? Zijn datsja, nog ingericht zoals toen hij er woonde, is omgeven door bossen en ligt prachtig aan de Finse Golf.

dag 5: Sint Petersburg – Amsterdam

Omdat uw vlucht naar Amsterdam pas aan het einde van de dag vertrekt, heeft u in de ochtend nog tijd voor de laatste activiteiten. Hierna wordt u vanaf het hotel naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. (reisafstand ca. 35 km)

¡ Verlenging Sint Petersburg
Bent u nog niet uitgekeken in Sint Petersburg? Verleng dan uw reis met een of meerdere nachten in deze heerlijke stad en geniet verder van de pracht en praal van de tsaren.

¡ Verlenging platteland
Wilt u na het zien van deze prachtige stad nog een paar dagen ontspannen? Doe dan zoals de Russen doen en verblijf een paar dagen in een traditionele datsja. In deze zomerhuisjes op het platteland wordt tijd doorgebracht met familie en gewerkt in de moestuin. Onze datsja ligt aan de Finse Golf, waar u in de zomer kunt wandelen, zwemmen en zonnebaden. In de winter kunt u wandelen over het ijs en kijken naar de lokale ijsvissers.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Witte nachten in Sint Petersburg, Rusland
Fietstocht Witte Nachten Sint Petersburg
Fietsen bij een niet ondergaande zon
Duur: circa 3,5 uur
Prijs: € 40,- per persoon
Inclusief: fiets en Engelsprekende gids.
NB: Deze fietstocht is alleen mogelijk in juni, juli en augustus. Buiten deze maanden bieden wij een reguliere fietstocht aan.
Omdat Sint Petersburg zo noordelijk ligt wordt het in de zomermaanden bijna helemaal niet donker. Een mooie gelegenheid om de stad van tsaar Peter te verkennen. De kleuren van de lucht zijn prachtig om te zien in de avond; het perfecte moment om mooie plaatjes te schieten. Na een lange Russische winter, genieten de inwoners van Sint Petersburg volop van hun stad. Er wordt druk geflaneerd langs de grachten en er worden diverse festivals georganiseerd. Bekijk Sint Petersburg in een ander licht!
Bezoek Petrodvoretz
Bezoek Peterhof (Petrodvorets)
Wonderschoon paleis buiten Sint Petersburg
Duur: circa 5 uur
Prijs: € 130,- per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusief: privévervoer, Engelssprekende gids en entreekosten
U kunt kennismaken met Peterhof (Petrodvorets). Dit prachtige buitenpaleis aan de Finse Golf steekt Versailles wat betreft schoonheid naar de kroon! U bewondert het fraai aangelegde park, dat vergulde beelden, talloze fonteinen en waterpartijen heeft. Ook ziet u de beroemde fontein van Samson die, omringd door dolfijnen, een leeuw verscheurt. Uiteraard bezoekt u het majestueuze paleis ook van binnen.
Boottochtje St.Petersburg
Boottochtje Sint Petersburg
Bekijk Sint Petersburg vanaf het water
Duur: circa 1 uur
Minimaal 20 deelnemers
Prijs: € 22,- per persoon, te voldoen in euro’s
Bij een bezoek aan het waterrijke Sint Petersburg mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken! Tijdens een tocht door de diverse grachten en riviertjes ziet u de historische gebouwen aan u voorbij glijden. Op deze manier leert u deze wonderschone stad op een hele andere manier kennen! De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt zo eens te meer duidelijk.
Repino – Atelier van Ilja Repin, Rusland
Bezoek atelier Ilja Repin
Kunst op het Russische platteland
Duur: circa 4 uur
Prijs: € 140,- per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusief: privévervoer, Engelssprekende gids en entreekosten
U heeft de mogelijkheid om buiten Sint Petersburg de datsja en werkplek van de wereldberoemde kunstenaar Ilja Repin te bezoeken. Deze bijzonder vormgegeven villa, ook wel Penates genoemd, is omgeven door bossen en ligt prachtig aan de Finse Golf. Veel van zijn realistische schilderijen werden hier gemaakt: misschien zag u sommige daarvan al wel bij een bezoek aan een van het Russisch Museum. Tijdens uw bezoek dwaalt u door de verschillende ruimtes van het huis waar het net is of de grote kunstenaar zo binnen kan lopen.

Het Catharinapaleis in Tsarskoje Selo
Bezoek Tsarskoje Selo (Poesjkin)
Wonderschone paleizen in tsarendorp
Duur: circa 5 uur
Prijs: volgt, per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusief: privévervoer, Engelssprekende gids en entreekosten
U kunt vandaag ook de stad achter u laten en een bezoek brengen aan het prachtige Tsarskoje Selo (Poesjkin), een van de meest geliefde plekken van tsarina Catharina. Met name toen haar gezondheid achteruitging, verbleef ze hier graag en bracht ze veel tijd door met haar honden in het paleispark. U bezoekt het Catharinapaleis met de grote balzaal vermaard om haar prachtig beschilderde plafond.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van KLM. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij zoals bijvoorbeeld Lufthansa, of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Sint Petersburg12:50 - 17:35 uur
Sint Petersburg - Amsterdam18:30 - 19:35 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotel

U verblijft in een centraal gelegen middenklassehotel in Sint Petersburg. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over het hotel dat op deze reis meestal wordt gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Arbat Nord Hotel in Sint Petersburg, Rusland
Hotel Arbat Nord - Sint Petersburg
Het Arbat Nord Hotel ligt in de buurt van het Winterpaleis en in de buurt van een metrostation. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar/lounge, een 24-uurs receptie en er is een wasserij. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, een föhn, toiletartikelen, een kluis en er is gratis wifi.

Bekijk de website van Arbat Nord Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Rechtstreekse vluchten Amsterdam – Sint Petersburg en vice versa met KLM.
Luchthavenbelasting en heffingen.
Verblijf in een centraal middenklassehotel in een 2-persoonskamer met een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Transfer luchthaven Sint Petersburg – hotel en vice versa.
Stadswandeling met een Engelssprekende gids.
Boottocht Sint Petersburg
Entreegeld en reservering voor de Hermitage.
Rondleiding Hermitage met privégids.
Informatiepakket.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen twee werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

Wanneer u langer van Sint Petersburg wilt genieten en nog meer wilt zien van deze prachtige stad, dan kunt u uw reis verlengen met een of meerdere nachten in Sint Petersburg. Het is ook mogelijk om de reis uit te breiden met een verblijf in een traditionele datsja. Veel Russen die in de stad wonen hebben een tweede huisje op het platteland, waar ze in de zomer tijd doorbrengen met familie, werken in de moestuin en genieten van de natuur. Onze datsja ligt aan de Finse Golf, waar u in de zomer kunt wandelen, zwemmen en zonnebaden. In de winter kunt u wandelen over het ijs en kijken naar de lokale ijsvissers. Wilt u naast een bezoek aan deze wereldstad een indruk krijgen van het Russische platteland, dan is een verblijf in een datsja zeker een aanrader!