050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Tussen de Julische Alpen en de Adriatische Zee

Reisleider Roeland:
'Diepblauwe bergmeren, glinsterende grotten, majestueuze bergtoppen en mediterrane kusten: dit is het betoverende decor voor elegante steden, stoere kastelen en schilderachtige vissersplaatjes. U ontdekt op deze heerlijke vakantie het mooiste van Slovenië, verkent het noordoosten van Italië en geniet van het Sloveense deel van het fraaie schiereiland Istrië. Maar niet alleen op cultureel gebied is het genieten geblazen, ook op culinair gebied! Probeer in Ljubljana de Sloveense struklji, een soort deeghapje dat zowel met zoete als hartige ingrediënten gevuld kan worden, en geniet in Triëst van een heerlijke ‘capo’, een kleine cappuccino, natuurlijk van het "huismerk Illy. In Istrië is de verse vis in één van de vele heerlijke visrestaurants absoluut een aanrader, maar dan wel met een lokale wijn!

Vanuit Ljubljana, de aangename hoofdstad, start uw kennismaking met Slovenië. Zo gaat u naar het mooie Ptuj, de oudste stad van dit kleine Midden-Europese land. De Romeinen ontdekten al dat de omgeving van dit stadje een ideaal wijnbouwgebied was. In een van de vele wijnkelders van Ptuj proeft u hoe lekker deze wijnen zijn! Natuurlijk bewondert u ook de kerk van Maria Ter Hemelopneming, dat op een eilandje in het betoverende meer van Bled ligt. Het uitzicht is met de Julische Alpen op de achtergrond, werkelijk sprookjesachtig! Ook de fraaie, wereldberoemd kalksteengrotten van Postojna staan op het programma.

Triëst is de elegante hoofdstad van de Italiaanse regio Friuli. Een heerlijke stad met sfeervolle koffiehuizen en elegante pleinen. Vanuit Triëst dwaalt u door gezellige havenstadjes en ziet u betoverende kastelen en indrukwekkende basilieken met mooie mozaïeken. Een heerlijke dagexcursie naar de schitterende kust van Istrië, waar u dwaalt door de kleine straatjes van Piran en Koper, maakt deze reis compleet. Gaat u mee op deze ontspannen mediterrane reis?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
centrale middenklassehotels in Ljubljana en Triëst
7x ontbijt en 2x diner
wijnproeverij in Ptuj
boottocht over Ljubljanica-rivier
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Ljubljana en Triëst
meer van Bled en Škofja Loka
Piran en Koper op schiereiland Istrië
basiliek van Aquileia
grotten van Postojna
kasteel van Predjama
kasteel Miramare in Triëst
lippizaner paarden in Lipica
Risiera di San Sabba
SRC-reisleider Roeland
SRC-reisleider sinds 2001
Vanuit twee centraal gelegen hotels in Ljubljana en Triëst maken we de mooiste excursies!
Ontmoet onze beste reisleiders in Slovenië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Ljubljana en boottochtje
Verkenning van Ptuj en een wijnproeverij
Het meer van Bled en middeleeuws stadje Škofja Loka
Grotten van Postojna, het kasteel van Predjama en lippizaner paarden
Triëst en vrije middag
Aquileia, Grado en het kasteel Miramare
Risiera di San Sabba en de rotsachtige kust van Istrië met bezoek aan Piran en Koper
Terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Ljubljana

We vliegen naar de hoofdstad van Slovenië. Ljubljana is klein maar fijn. De stad heeft veel middeleeuwse en barokke architectuur, maar is ook beroemd vanwege zijn prachtige gebouwen in art nouveau-stijl. Naast al het moois dat er te zien valt, heerst er bovendien een gemoedelijke gezellige sfeer. Nadat we zijn ingecheckt in het hotel, waar we drie nachten verblijven, maken we in de namiddag een boottocht over de Ljubljanica-rivier. Vanavond is het diner in een restaurant in de buurt van ons hotel inbegrepen. (ca. 30 km)

dag 2: Wijnen in Ptuj

Ptuj, de oudste stad van Slovenië, is net een openluchtmuseum. Tijdens de stadwandeling ervaren we waarom de relatief onbekende stad door de Slovenen wordt gezien als een echte schat! De streek rond Ptuj is ook bekend vanwege haar wijnen, die hier al sinds de Romeinse tijd worden geproduceerd. We bezoeken in de middag een van de oude wijnkelders, waar we verschillende wijnen mogen proeven. Hierna keren we terug naar ons hotel. In het sfeervolle centrum van Ljubljana vindt u voldoende gezellige restaurantjes, waar u van de Sloveense keuken kunt genieten. (ca. 260 km)

dag 3: Bled en Škofja Loka

In de ochtend rijden we naar het sprookjesachtige Bled. De stad ligt prachtig aan het gelijknamige meer, dat omgeven wordt door heuvels en hoge bergen van de Julische Alpen die bedekt zijn met een laagje sneeuw. We maken een boottocht naar het kleine eilandje in het meer, waar we het fraaie kerkje van Maria ten Hemelopneming bekijken. Aansluitend bezoeken we het middeleeuwse kasteel, dat door haar hoge ligging een schitterend uitzicht over de omgeving biedt. In de namiddag verkennen we te voet het middeleeuwse stadje Škofja Loka, waar we het historische en archeologische museum bezoeken. (ca. 120 km)

dag 4: Grotten van Postojna, het kasteel van Predjama en lippizaner paarden

Vandaag verlaten we Ljubljana en bezoeken we de wereldberoemde grotten van Postojna: het grootste grottenstelsel in dit karstgebergte. Tijdens een wandeling dwalen we door smalle gangen en grote zalen met prachtige stalactieten, druipsteenafzettingen en rotsformaties. Na ons bezoek gaan we naar het vlak bij gelegen middeleeuwse kasteel van Predjama, dat prachtig tegen en deels zelfs onder een hoge rotswand ligt. We bekijken het bijzondere kasteel met zijn labyrint van kamers, geheime gangen en ondergrondse grotten. Bij een bezoek aan de stoeterij van Lipica maakt u kennis met de lippizaner paarden. Deze wonderschone witte paarden zijn wereldberoemd en werden ooit in opdracht van de Habsburgers gefokt. Aan het eind van de dag komen we aan in Italië. We verblijven vier nachten in een hotel in het centrum van Triëst. Vanavond is het diner inbegrepen. We dineren in een restaurant in de buurt van het hotel. (ca. 140 km)

dag 5: Triëst en vrije middag

Na het ontbijt maken we een wandeling door deze elegante stad aan de Adriatische Zee, waar James Joyce maar liefst vijftien jaar van zijn leven heeft doorgebracht. We zien de belangrijkste bezienswaardigheden van Triëst en genieten natuurlijk van de overheerlijke Illy-koffie, die haar naam dankt aan de uit Triëst afkomstige familie Illy die deze koffie op de markt heeft gebracht. ’s Middags heeft u tijd om op eigen gelegenheid deze sfeervolle stad te verkennen. Bezoekt u Museo Revoltella met een belangrijke kunstcollectie die de zakenman Pasquale Revoltella nagelaten heeft aan de stad Triëst? Of gaat u naar het Museo d`antichità J.J. Winckelmann met een fraaie collectie antieke kunst waaronder een schitterende drinkbeker in de vorm van een hert? Geniet, voor een mooie afsluiting van de dag, van een spritz bianco, de plaatselijke witte versie van de spritz aperol, op een van de vele terrassen die Triëst rijk is.

dag 6: Aquileia, Grado en het kasteel Miramare

Vandaag verkennen we enkele stadjes in het schilderachtige Friuli. In Aquilea bewonderen we in de duomo de bijzonder vroegchristelijke 4e-eeuwse mozaïekvloer met symbolische afbeeldingen. In het onlangs gerenoveerde museum zijn de overblijfselen te zien van een rijk Romeins verleden zoals beelden, bustes, mooi glaswerk en kleurrijke mozaïeken. Via een mooie route bereiken we het sfeervolle vissersplaatsje Grado waar tijd is om in een van de vele restaurants te lunchen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het kasteel Miramare, een prachtige gelegen sfeervol kasteel met een boeiende geschiedenis. We bewonderen dit sprookjesachtige kasteel en in het omliggende park kunt u genieten van het uitzicht over de Adriatische Zee. (ca. 120 km)

dag 7: Risiera di San Sabba en naar Istrië: Piran en Koper

We starten de dag met een bezoek aan het museum Risiera di San Sabba. Deze van oorsprong oude rijstpellerij werd ooit gebruikt als gevangenis en heeft in de Tweede Wereldoorlog gediend als concentratiekamp, het enige in Italië. In het als museum ingerichte gebouw krijgt u een inzicht in een zwarte bladzijde van de geschiedenis van Triëst. Na dit bezoek rijden we langs de kust van het schiereiland Istrië, waar de Venetiaanse invloeden nog duidelijk merkbaar zijn. In de Sloveense havenstad Piran dwalen we door de middeleeuwse steegjes en zien we het standbeeld van de vioolvirtuoos Tartini, die eind 17e eeuw in Tiran is geboren en waar de plaatselijke bevolking nog altijd erg trots op is. Hier kunt u heerlijk lunchen in een van de vele visrestaurants. Op de terugweg brengen we een kort bezoek aan Koper, het Italiaanse Capodistria. Dit havenstadje was ooit de Venetiaanse hoofdstad van Istrië en ademt nog altijd de sfeer van Venetië. Dit zien we onder andere terug in de tweetalige straatnaambordjes en reclames. (ca. 200 km)

dag 8: Ljubljana – Amsterdam

We vertrekken vroeg naar de luchthaven van Ljubljana voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 120 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Ljubljana06:35 - 08:20 uur
Ljubljana - Amsterdam09:05 - 11:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Meksiko in Ljubljana, Slovenië
Hotel Meksiko - Ljubljana
Het moderne centraal gelegen hotel Meksiko bevindt zich op wandelafstand van het stadscentrum van Ljubljana en zijn belangrijke toeristische bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een ontbijtruimte, een lift en gratis wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Meksiko
Hotel Roma in Trieste, Italië
Hotel Roma - Trieste
Het sfeervolle hotel Roma is gelegen in het centrum van Triëst. Het hotel is gevestigd in een 19e eeuws elegant neoklassiek gebouw. Op 1 kilometer afstand ligt het beroemde Piazza Unità d'Italia met haar indrukwekkende gebouwen. Het hotel beschikt over een ontbijtzaal, een lift en wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche.


Bekijk de website van Hotel Roma

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een nostalgische reis naar Ljubljana, waar ik in 1965, op de terugreis van een 3-maand buitenland stage (Magla, Bosnië- Herzegovina), enkele dagen heb rondgedwaald. De 'Tromostovje' (drievoudige brug) in het centrum riep inderdaad weer direct goede herinneringen op. Schitterend programma met hoogtepunten in Slovenië. De mix van Italië (Triest, Duino, Aquileia en Grado) en Istrië was een goede aanvulling op natuur en kunst. Met een uitstekende chauffeur en comfortabele bus waren de soms lange reisafstanden geen probleem. Een aanrader.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien