050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Proef het authentieke Zuid-Spanje

Reisleider Toine:
‘Wilt u Andalusië in al haar rust, puurheid en authenticiteit ontdekken? Ga dan mee op deze bijzondere cultuurvakantie van SRC. U verblijft de hele week in een prachtig tot hotel omgebouwd 18e-eeuwse landhuis bij het charmante Moorse stadje Antequera. Finca Eslava leent zich uitstekend voor een weekje genieten van het heerlijke Andalusië. En genieten gaat u zeker tijdens de likeurproeverij, de tapaswandeling en de vele andere culinaire extra’s op deze smaakvolle reis!

Daarnaast duikt u ook tijdens twee prachtige wandelingen actief de Zuid-Spaanse natuur in. Het hooggelegen natuurgebied El Torcal, met haar grillige rotsen en magnifieke vergezichten, is niet alleen bij wandelaars maar ook bij steenbokken zeer geliefd. En op het houten wandelpad van de Caminito del Rey giert de adrenaline door uw lijf. Een geweldige uitdaging die voor iedereen zonder hoogtevrees haalbaar is! Natuurlijk ontdekt u ook de beroemde Andalusische witte dorpjes en struint u door het sfeervolle Ronda. Ook bezoekt u de indrukwekkende Mezquita in Córdoba, een voormalige moskee die bestaat uit een woud van ranke zuilen. Kortom: een heerlijke vakantie waarbij u het échte Spaanse leven nét even anders proeft! Gaat u mee genieten?’

Studiereis van SRC-reisexpert Mathilde
Productmanager Mathilde heeft tijdens een studiereis naar Andalusië de spectaculaire wandeling over de Caminito del Rey gemaakt. In haar reisverhaal leest u hoe Mathilde deze wandeling heeft ervaren!

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Marlies maakte met gasten de reis Smaakvol Andalusië en legde de indrukwekkende natuur, de verrassende cultuur en natuurlijk de heerlijke proeverijen vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de foto's die Marlies tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Andalusië!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
verblijf in 18e-eeuwse finca
7x ontbijt en 5x diner
water en wijn tijdens de diners
tapaswandeling
paellaworkshop
likeurproeverij
bezoek olijfoliemolen met proeverij
entreegeld wandelpad Caminito del Rey
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
wandelpad Caminito del Rey
natuurpark El Torcal
Alcazaba en dolmen in Antequera
witte dorpjes en pittoresk Ronda
Mezquita in Córdoba
grotwoningen in Setenil
stierenboerderij in Pizarra
stuwmeer bij Iznajar
anijsmuseum in Rute
Málaga
Door ons verblijf in de finca, de prachtige wandelingen en smaakvolle excursies proeft u Andalusië op een geheel andere wijze!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
Reisleidster Marlies
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
Reisleider Paul
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Málaga, stadswandeling Málaga en transfer naar het hotel bij Antequera
Ronda en witte grotwoningen in Setenil
Wandelen in natuurpark El Torcal, stadswandeling Antequera en tapaswandeling in Antequera
Idyllische dorpjes en proeverijen van lokale likeur en olijfolie
Vrije dag
Spectaculaire wandeling over de Caminito del Rey en stieren in Pizarra
Bezoek Mezquita en joodse wijk Córdoba
Terugvlucht Málaga – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Málaga

We vliegen naar het zuiden van Spanje en gaan naar de geboortestad van Picasso: Málaga. Tijdens de stadswandeling zien we het Alcazaba, het Romeins theater en de kathedraal. U heeft tijd om lekker te lunchen op een van de vele gezellige terrasjes in de binnenstad. Daarna gaan we naar de 18e-eeuwse Finca Eslava, waar we deze week verblijven. Dit verbouwde landhuis ligt net buiten Antequera. (ca. 60 km)

dag 2: Ronda en grotwoningen in Setenil

Door een glooiend landschap rijden we naar het hooggelegen Ronda. Hier komen we langs de oudste stierenarena van Spanje en zien we de indrukwekkende Puente Nuevo. Met zijn drie ronde bogen lijkt deze 98 meter hoge brug op een aquaduct. In de ruimte boven het middelste tongewelf was ooit een kleine gevangenis. Niemand kon daaruit ontsnappen boven het ravijn. Hierna gaan we naar Setenil de las Bodegas, een bijzonder en uniek dorp waarbij de witgekalkte woningen in en zelfs onder rotsen zijn gevestigd. (ca. 230 km)

dag 3: Wandelen in El Torcal en Antequera

We beginnen de dag met een mooie wandeling van ongeveer 3 kilometer door het bijzondere natuurpark El Torcal de Antequera, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De hooggelegen grillig gevormde kalkstenen rotsen zijn miljoenen jaren oud en vormen de oorspronkelijke zeebodem. Ze zijn ontstaan door de opwaartse druk van vulkanische activiteit in combinatie met winderosie. Wees dan ook niet verbaasd als u fossielen ziet. Ook is de kans groot dat u oog in oog komt te staan met de belangrijkste bewoner van dit gebied: de steenbok. Bij helder weer heeft u zicht op de wijde omgeving. In de middag verkennen we Antequera. Tijdens de stadswandeling bezoeken we onder andere het Colegiata de Santa María la Mayor (de Mariakerk) en de Moorse vesting het Alcazaba. In de avond maken we een tapastocht door het centrum van Antequera, waar we in verschillende restaurants de kleine Spaanse hapjes proeven. (ca. 40 km)

dag 4: Idyllische dorpjes en lokale proeverijen

We maken een prachtige tocht langs de beroemde, witte dorpjes van Andalusië. Als eerste bezoeken we Iznájar dat aan het gelijknamige stuwmeer ligt en dat het grootste van Andalusië is. In Rute bezoeken we het anijsmuseum, waar we verschillende likeuren proeven. De eigenaar geeft ons een rondleiding door zijn privébodega van brandies. Ook mogen we zijn patio bekijken, die tot een van de mooiste van de provincie Córdoba behoort. We vervolgen onze route naar een olijfoliemolen die in bedrijf is en zich net buiten Montilla bevindt. Hier geeft een gids ons uitleg over het olijfolieproces. Uiteraard gaan we ook hier weer proeven. (ca. 200 km)

dag 5: Vrije dag

Vandaag kunt u er zelf op uit trekken. Vanuit de finca kunt u het station en het historische centrum van Antequera gemakkelijk per taxi bereiken. Er rijden treinen en bussen naar Sevilla, Granada en Málaga. Er is dus keuze genoeg voor een fantastisch dagje uit! Wat dacht u van een bezoek aan het koninklijke mudéjarpaleis Real Alcázar in het gezellige Sevilla? Wellicht maakt u liever nog een mooie wandeling in de omgeving van Antequera of gaat u een dagje naar het strand van Málaga. De reisleider kan u helpen bij uw plannen.

dag 6: Spectaculaire Caminito del Rey en stieren in Pizarra

Door de grote vruchtbare vlaktes van de Antequera-streek rijden we naar de stuwmeren van Embalse del Guadalhore. Hier begint onze spectaculaire wandeling door de El Chorro-kloof. Rond 1901 werd hier een pad langs een steile bergwand en boven diepe ravijnen aangelegd om goederen te vervoeren voor de bouw van energiecentrales. Dit pad raakte in verval, maar is in 2015 volledig gerenoveerd en heropend. We trekken de hele ochtend uit voor de wandeling van bijna 8 kilometer. De eerste 5 kilometer gaat over een redelijk vlak terrein en is voor vrijwel iedereen goed te doen. De laatste 3 kilometer gaat over een houten wandelbrug met de rotswand aan de ene zijde en weidse uitzichten aan de andere kant. Deze houten wandelbrug is veilig afgezet, bezoekers krijgen een helm tegen mogelijk vallend gesteente en er is een maximumaantal bezoekers per dag ingesteld. Het is geen moeilijke wandeling, wel een spectaculaire! Heeft u hoogtevrees? Dan kunt u dit laatste deel van het koningspad beter overslaan en een andere wandeling maken. Aansluitend gaan we naar Pizarra. Hier maken we een tocht in open wagens die door muilezels worden getrokken langs sinaasappelvelden, eucalyptusbomen en rivieren. Bij een stierenboerderij krijgen we uitleg over de Pajuno-stieren die hier leven en oorspronkelijk gebruikt werden om het land te ploegen. Tegenwoordig worden ze vaak ingespannen voor de huifkarren die gebruikt worden bij de lokale Maria-feesten. We sluiten deze mooie dag af met een paellakookles. U krijgt uitleg over dit typische Spaanse gerecht, u mag het zelf bereiden, of u kunt toekijken, en het resultaat uiteraard proeven! (ca. 180 km)

dag 7: Córdoba: Mezquita en joodse wijk

Córdoba was eens een belangrijk centrum van de Moorse en de joodse cultuur. We wandelen door de schilderachtige oude joodse wijk Judería en bezichtigen de Mezquita. Al in de 8e eeuw begonnen de Omajjaden met de bouw van deze schitterende voormalige moskee. Het interieur bestaat uit een woud van ranke, deels Romeinse zuilen. In de 16e eeuw werd midden in de moskee een kathedraal gebouwd. Een zeer indrukwekkend bouwwerk! (ca. 200 km)

dag 8: Málaga – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 70 km)

Wandeltrajecten
Voor de wandelingen in El Torcal en Caminito del Rey dient u goed ter been te zijn en geschikte schoenen met profielzolen mee te nemen. Als de weersomstandigheden het niet toelaten om te wandelen, wordt het programma aangepast.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Malaga06:50 - 09:50 uur
Malaga - Amsterdam10:40 - 13:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Finca Eslava, Spanje
Hotel Finca Eslava - Antequera
Finca Eslava is gevestigd in een verbouwd 18e-eeuws landhuis net buiten Antequera. Dit prachtige Moorse stadje ligt op een rots en vlak bij de bergketen El Torcal. Antequera beschikt over een bus- en treinstation van waaruit u alle kanten op kunt! Vanuit Finca Esclava zijn het historische centrum en het station gemakkelijk met een taxi te bereiken.

De Finca beschikt over moderne faciliteiten, zoals een lift, een restaurant, een bar, een grote tuin, een binnenzwembad en een seizoensgebonden buitenzwembad. In deze zwembaden is het verplicht om een badmuts te dragen. In het fitnesscentrum kunt u aan uw conditie werken. Uw kamer is voorzien van houten elementen, een verwarming, airconditioning, een kluisje, een minibar, een tv, een radio, een telefoon en gratis wifi. Uw badkamer is voorzien van een bad of een douche, een toilet, een bidet en een föhn.

Bekijk de website van Finca Eslava

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een heerlijke reis!! De combinatie van natuur, cultuur en lekkere proeverijtjes was perfect! En dat alles vanuit een standplaatshotel was voor ons prima. Hopelijk komen er meer van dit soort reizen. Smaakvol Toscane!! Smaakvol Madeira!! Smaakvol Portugal!! Om maar eens iets te noemen. Wij zijn dan zeker van de partij!!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Mevr. M. Odijk
Goedverzorgde en afwisselende reis.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Mevr. M. Dane
De reis voldeed aan de beschrijving in de brochure. We hebben voluit kunnen genieten van de natuur, de wandelingen, de culturele bezoeken, proeverijen (sherry, anijslikeuren en olijfolie), de diners, de tapas en het bezoek aan de stierenboerderij met aansluitend de paella. En niet te vergeten de heerlijke wijnen. Dit alles met een fijne groepsbeleving en een super reisleidster. Een aanrader!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Dhr. F. van der Burg
Zeer geslaagde combinatie van cultuur, natuur en eten en drinken. Top!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr. E. Annaert
Deze reis was zeer de moeite waard. We hadden een goede reisleidster en een kleine groep. Vooral de paellaworkshop bij Inge was erg geslaagd. De olijfolieproeverij viel wat tegen. Bij deze reis was cultuur en vrije tijd goed in balans.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr. C. Haitink
Deze reis was uitstekend, jammer dat ons bezoek aan de Caminito del Rei door overmacht niet door kon gaan, maar goed opgevangen door de reisleider die met een goed alternatief kwam. We hebben er echt van genoten en raden deze reis ook bij andere reizigers aan.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr J. Jurgens
Vooral de workshop paella maken bij Inge thuis was super! Een leuke locatie en prachtige entourage op het Spaanse platteland!! Dank je wel Inge!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Mevr. H. van Gaver
Bijzonder leuke reis met fijne afwisseling van cultuur, natuur en culinaire uitstapjes. Plus een top-reisleidster! Jammer dat de trip naar de Caminito del Rey door de weersomstandigheden niet door kon gaan, maar er werd in no-time een plezierig alternatief geregeld. Deze reis is een absolute aanrader!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevr. W. Verbrugge
Het was een mooie, gezellige reis met veel cultuur, lekker eten, spectaculaire wandelingen, leuke medereizigers. Ik was speciaal mee voor het Torcal park.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Ras uit HelmondReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis met 4 nachten verlengen in Málaga. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt. Het is mogelijk om het diner bij te boeken. De (taxi)transfers zijn inbegrepen.

Málaga
Er is veel te doen in het prachtige Málaga! Met zijn ligging aan de Middellandse Zee is het een heerlijk vakantieparadijs om culturele uitstapjes af te wisselen met een dagje aan het strand. Ook in Málaga ziet u de erfenis van de Moren. De stad heeft een groot aantal monumenten, musea en gebouwen.

Hotel Maestranza
Hotel Maestranza - Malaga
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 340 p.p.
Dit prettige middenklassehotel (4-sterren) ligt in het centrum van Málaga, op een perfecte locatie. Op 100 meter afstand van het hotel ligt het strand van Malagueta met haar brede wandel- en fietsboulevard. Het historische centrum van de stad en het Picassomuseum liggen op slechts 10 minuten wandelen. Schuin tegenover het hotel bevindt zich de geheel vernieuwde haven van Málaga met een gezellige boulevard, restaurants, winkels én Centre Pompidou – de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar/lounge en een spa met een sauna, een hot tub en een Turks stoombad. Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes. De kamers zijn stijlvol en warm ingericht in de stijl van Pablo Picasso, de beroemde schilder uit Málaga. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een föhn.