Proef het authentieke Zuid-Spanje

Reisleider Paul ten Cate:
‘Wilt u Andalusië in al haar rust, puurheid en authenticiteit ontdekken? Ga dan mee op deze nieuwe cultuurvakantie van SRC. U verblijft de hele week in een prachtig tot hotel omgebouwd 18e-eeuwse landhuis bij het charmante Moorse stadje Antequera. Finca Eslava leent zich uitstekend voor een weekje genieten van het heerlijke Andalusië. En genieten gaat u zeker tijdens de lekkere sherryproeverij, de heerlijke picknicklunch in de natuur, de tapaswandeling en de vele andere culinaire extra’s op deze smaakvolle reis!

Daarnaast duikt u ook tijdens twee prachtige wandelingen actief de Zuid-Spaanse natuur in. Het hooggelegen natuurgebied El Torcal, met haar grillige rotsen en magnifieke vergezichten, is niet alleen bij wandelaars maar ook bij steenbokken zeer geliefd. En op het houten wandelpad van de Caminito del Rey giert de adrenaline door uw lijf. Een geweldige uitdaging die voor iedereen zonder hoogtevrees haalbaar is! Natuurlijk ontdekt u ook de beroemde Andalusische witte dorpjes, struint u door het sfeervolle Ronda en bezoekt u het wereldberoemde Alhambra in Granada. Kortom: een heerlijke vakantie waarbij u het échte Spaanse leven nét even anders proeft! Gaat u mee genieten?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
verblijf in 18e-eeuwse finca
7x ontbijt en 6x diner
water en wijn tijdens de diners
sherryproeverij
tapaswandeling
picknicklunch bij stuwmeer
paellaworkshop
likeurproeverij
bezoek olijfoliemolen met proeverij
entreegeld wandelpad Caminito del Rey
entreegeld voor het Alhambra
rondleiding in het Alhambra
audiosysteem
lokale gids in het Alhambra
de beste SRC-reisleider
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Alhambra in Granada
wandelpad Caminito del Rey
natuurpark El Torcal
Alcazaba en dolmen in Antequera
witte dorpjes
grotwoningen in Setenil
pittoresk Ronda
Moorse wijk Albaicín in Granada
stierenboerderij in Pizarra
stuwmeer bij Iznajar
zoutwaterlagune Fuente de Piedra
anijsmuseum in Rute
kerkje van Lucena
Málaga
Reisleider Paul ten Cate
SRC-reisleider sinds 2017
Favoriete plek: Caminito del Rey
Op deze culinaire reis leert u Spanje op een nieuwe, smaakvolle manier kennen! Van mooie wandelingen tot heerlijke tapas, deze reis staat garant voor genieten...
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis Sánchez Péllon
Reisleider sinds 1994
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Málaga, transfer naar het hotel bij Antequera
Wandelen in natuurpark El Torcal, stadswandeling Antequera en sherryproeverij
Ronda, witte grotwoningen in Setenil, zoutwaterlagune en tapaswandeling in Antequera
Bezoek Alhambra en wijk Albaicín in Moors Granada
Spectaculaire wandeling over de Caminito del Rey en stieren in Pizarra
Idyllische dorpjes en proeverijen van lokale likeur en olijfolie
Vrije dag
Stadswandeling Málaga en terugvlucht Málaga – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Málaga

We vliegen naar het zuiden van Spanje. Na aankomst op de luchthaven van Málaga gaan we naar de 18e-eeuwse Finca Eslava, waar we deze week verblijven. Dit verbouwde landhuis ligt net buiten Antequera. (ca. 60 m)

dag 2: Wandelen in El Torcal en Antequera

We beginnen de dag met een mooie wandeling van ongeveer 3 kilometer door het bijzondere natuurpark El Torcal de Antequera, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De hooggelegen grillig gevormde kalkstenen rotsen zijn miljoenen jaren oud en vormen de oorspronkelijke zeebodem. Ze zijn ontstaan door de opwaartse druk van vulkanische activiteit in combinatie met winderosie. Wees dan ook niet verbaasd als u fossielen ziet. Ook is de kans groot dat u oog in oog komt te staan met de belangrijkste bewoner van dit gebied: de steenbok. Bij helder weer heeft u zicht op de wijde omgeving. In de middag verkennen we Antequera. Tijdens de stadswandeling bezoeken we onder andere het Colegiata de Santa María la Mayor (de Mariakerk) en de Moorse vesting het Alcazaba. Ook zien we de dolmen, de grafheuvels die sinds 2016 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. We sluiten de dag af met een sherryproeverij. Deze gaat uiteraard vergezeld van kaas en olijfolie uit de regio. (ca. 40 km)

dag 3: Ronda, grotwoningen in Setenil, lagune en tapaswandeling

Door een glooiend landschap rijden we naar het hooggelegen Ronda. Hier komen we langs de oudste stierenarena van Spanje en zien we de indrukwekkende Puente Nuevo. Met zijn drie ronde bogen lijkt deze 98 meter hoge brug op een aquaduct. In de ruimte boven het middelste tongewelf was ooit een kleine gevangenis. Niemand kon daaruit ontsnappen boven het ravijn. Hierna gaan we naar Setenil de las Bodegas, een bijzonder en uniek dorp waarbij de witgekalkte woningen in en zelfs onder rotsen zijn gevestigd. Op de terugweg maken we een korte stop bij de zoutwaterlagune Fuente de Piedra, een van de weinige plekken in Spanje waar flamingo’s broeden. Neemt u uw verrekijker mee om de vogels te spotten? In de avond maken we een tapastocht door het centrum van Antequera. In verschillende restaurants proeven we de kleine Spaanse hapjes. (ca. 230 km)

dag 4: Granada: het Alhambra en de Moorse wijk Albaicín

We gaan naar Granada voor een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra, een paleizencomplex met een rijke geschiedenis. In de 14e eeuw bouwden de Nasriden al grote delen van dit prachtig versierde paleis met fraaie binnentuinen en spiegelende watervlakken. Twee eeuwen later voegde Karel V er een imposant, massief renaissancepaleis aan toe. Ook bezoeken we de oude Moorse wijk Albaicín. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de stad, het Alhambra en de Sierra Nevada op de achtergrond. (ca. 200 km)

dag 5: Spectaculaire Caminito del Rey en stieren in Pizarra

Door de grote vruchtbare vlaktes van de Antequera-streek rijden we naar de stuwmeren van Embalse del Guadalhore. Hier begint onze spectaculaire wandeling door de El Chorro-kloof. Rond 1901 werd hier een pad langs een steile bergwand en boven diepe ravijnen aangelegd om goederen te vervoeren voor de bouw van energiecentrales. Dit pad raakte in verval, maar is in 2015 volledig gerenoveerd en heropend. We trekken de hele ochtend uit voor de wandeling van bijna 8 kilometer. De eerste 5 kilometer gaat over een redelijk vlak terrein en is voor vrijwel iedereen goed te doen. De laatste 3 kilometer gaat over een houten wandelbrug met de rotswand aan de ene zijde en weidse uitzichten aan de andere kant. Deze houten wandelbrug is veilig afgezet, bezoekers krijgen een helm tegen mogelijk vallend gesteente en er is een maximumaantal bezoekers per dag ingesteld. Het is geen moeilijke wandeling, wel een spectaculaire! Heeft u hoogtevrees? Dan kunt u dit laatste deel van het koningspad beter overslaan en een andere wandeling maken. Na onze ochtendwandeling is het heerlijk bijkomen aan het stuwmeer van El Chorro. Hier genieten we van een aangename picknicklunch en liefhebbers kunnen in het meer zwemmen. Aansluitend gaan we naar Pizarra. Hier maken we een tocht in open wagens die door muilezels worden getrokken langs sinaasappelvelden, eucalyptusbomen en rivieren. Bij een stierenboerderij krijgen we uitleg over de Pajuno-stieren die hier leven en oorspronkelijk gebruikt werden om het land te ploegen. Tegenwoordig worden ze vaak ingespannen voor de huifkarren die gebruikt worden bij de lokale Maria-feesten. We sluiten deze mooie dag af met een paellakookles. U krijgt uitleg over dit typische Spaanse gerecht, u mag het zelf bereiden en het resultaat uiteraard zelf proeven! (ca. 180 km)

dag 6: Idyllische dorpjes en lokale proeverijen

We maken een prachtige tocht langs de beroemde, witte dorpjes van Andalusië. Als eerste bezoeken we Iznájar dat aan het gelijknamige stuwmeer ligt en dat het grootste van Andalusië is. In Rute bezoeken we het anijsmuseum, waar we verschillende likeuren proeven. De eigenaar geeft ons een rondleiding door zijn privébodega van brandies. Ook mogen we zijn patio bekijken, die tot een van de mooiste van de provincie Córdoba behoort. We vervolgen onze route naar Lucena. Bovenop een steile berg bezoeken we de barokke kerk waarin zich in de kapel het beeld van de Maagd van Araceli bevindt, de beschermheilige van Lucena. Vanaf hier hebben we tevens een prachtig panoramisch uitzicht op de streek met duizenden olijfoliebomen. Tot slot bezoeken we, net buiten Montilla, een olijfoliemolen die in bedrijf is. Hier geeft een gids ons uitleg over het olijfolieproces. Uiteraard gaan we ook hier weer proeven. (ca. 200 km)

dag 7: Vrije dag

Vandaag kunt u er zelf op uit trekken. Vanuit de finca kunt u het station en het historische centrum van Antequera gemakkelijk per taxi bereiken. Er rijden treinen en bussen naar Sevilla, Córdoba, Granada en Málaga. Er is dus keuze genoeg voor een fantastisch dagje uit! Wat dacht u van een bezoek aan het koninklijke mudéjarpaleis Real Alcázar in het gezellige Sevilla? Of gaat u de Mezquita van Córdoba bekijken? Wellicht maakt u liever nog een mooie wandeling in de omgeving van Antequera of gaat u een dagje naar het strand van Málaga. De reisleider kan u helpen bij uw plannen.

dag 8: Málaga en Málaga – Amsterdam

We maken een stadswandeling door de geboortestad van Picasso: Málaga. Onderweg zien we het Alcazaba, het Romeins theater en de kathedraal. U heeft tijd om lekker te lunchen op een van de vele gezellige terrasjes in de binnenstad, voordat we terugvliegen naar Amsterdam. (ca. 70 km)

Wandeltrajecten
Voor de wandelingen in El Torcal en Caminito del Rey dient u goed ter been te zijn en geschikte schoenen met profielzolen mee te nemen. Als de weersomstandigheden het niet toelaten om te wandelen, wordt het programma aangepast.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Malaga13:15 - 16:20 uur
Malaga - Amsterdam17:05 - 20:10 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Finca Eslava, Spanje
Hotel Finca Eslava - Antequera
Finca Eslava is gevestigd in een verbouwd 18e-eeuws landhuis net buiten Antequera. Dit prachtige Moorse stadje ligt op een rots en vlak bij de bergketen El Torcal. Antequera beschikt over een bus- en treinstation van waaruit u alle kanten op kunt! Vanuit Finca Esclava zijn het historische centrum en het station gemakkelijk met een taxi te bereiken.

De Finca beschikt over moderne faciliteiten, zoals een lift, een restaurant, een bar, een grote tuin, een binnenzwembad en een seizoensgebonden buitenzwembad. In deze zwembaden is het verplicht om een badmuts te dragen. In het fitnesscentrum kunt u aan uw conditie werken. Uw kamer is voorzien van houten elementen, een verwarming, airconditioning, een kluisje, een minibar, een tv, een radio, een telefoon en gratis wifi. Uw badkamer is voorzien van een bad of een douche, een toilet, een bidet en een föhn.

Bekijk de website van Finca Eslava

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.