050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Sri Lanka | Sri Lanka

Olifanten spotten in de tropen

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, staat al sinds de oude Grieken bekend als het paradijs op aarde. Toen de Hollanders hier in het begin van de 17e eeuw aanmeerden, waren ze ook diep onder de indruk van de weelderige begroeiing, olifanten, pauwen en geurige kruiden en planten. Hier vindt u de overweldigende tropische natuur, prachtige palmenstranden, sprookjesachtige meren, grazende buffels op de savanne, rijstvelden en vogels in de wetlands. De mistige groene vlaktes met theestruiken zijn fotogenieke plekjes. U drinkt hier de beste thee ter wereld! In het nationale park Minneriya gaat u zelf op zoek naar de machtige gigant: de olifant. Wie van lekker eten houdt, zit hier goed! Tijdens een barbecue maakt u niet alleen kennis met Sri Lankaanse keuken, maar ook met de bewoners van dit prachtige land.

De oude koningssteden met hun prachtige paleizen, stoepa’s en tempels zijn ware schatkamers van boeddhistische architectuur en kunst. Een bezoek aan de Tempel van de Tand in Kandy is een van de hoogtepunten van deze reis! Ook de koloniale invloed, in het bijzonder die van Nederland en Portugal, is nog zichtbaar aanwezig. Het Nederlandse koloniale verleden ontdekt u in het historische stadje Galle. De vriendelijke bevolking, die meestal naast het Singalees ook Engels spreekt, zal u met hartverwarmende gastvrijheid ontvangen.

Tijdens deze privéreis is alles voor u geregeld! U overnacht op de mooiste plaatsen, en het vervoer is ook voor u geregeld. Met een auto met een privéchauffeur, die tijdens de reis ook uw gids is, ontdekt u dit paradijselijke land op uw eigen manier. We hebben de mooiste route voor u uitgestippeld. Onderweg kunt u zo vaak stoppen als u wilt en uw chauffeur/gids zal u alles vertellen over ‘zijn’ land! Ook gaat u met de trein langs de theeplantages op de hoogvlakte Ramboda, nabij Nuwara Eliya. Een perfecte mix van de belangrijkste bezienswaardigheden, het koloniale verleden, de natuur en ontspanning! Gaat u mee?

Pluspunten
vluchten Emirates
ruimbagage
12 dagen auto met privéchauffeur/gids
diverse transfers
treinreis Kandy – Ramboda
middenklassehotels
14x ontbijt en 14x diner
1 nacht safaritent
kookdemonstratie door lokale familie
safari in Minneriya N.P.
diverse excursies
inclusief entreegelden
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Tempel van de Tand in Kandy
koloniaal Negomobo
UNESCO-stad Anuradhapura
olifantenweeshuis Pinnawela
Leeuwenrots Sigirya
theeplantage in Nuwara Eliya
Polonnaruwa
rotstempel Gal Vihara
Minneriya National Park
specerijenstad Matale
Nederlands fort Galle
botanische tuinen van Peradeniya
Jelle van Luijk, SRC Reizen
Jelle van Luijk
SRC-reisexpert sinds 2016
Bijzonder aan deze reis: safari in Minneriya N.P.
De reisroute van een individuele reis is al voor u uitgestippeld, maar daar binnen heeft u veel ruimte om uw vakantie naar eigen wens aan te kleden met extra excursies of een (strand)verlenging!

De reis in het kort

Vlucht vanaf Düsseldorf of Amsterdam
Colombo – Negombo
Negombo
Negombo – Sigirya
Sigirya – Anuradhapura – Sigirya
Sigirya – Polonnaruwa – nationaal park Minneriya – Sigirya
Sigirya
Sigirya – Matale – Kandy
Kandy – Pinnawela – Kandy
Kandy – Ramboda
Vrije dag in Ramboda of Nuwara Eliya
Ramboda of Nuwara Eliya – Tissamaharama
Tissamaharama – Galle – Ambalangoda
Vrije dagen in Ambalangoda
Terug naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht vanaf Düsseldorf of Amsterdam

U vliegt via Dubai naar de hoofdstad van het voormalige Ceylon, Colombo.

dag 2: Colombo – Negombo

Na aankomst in Sri Lanka wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger, die u naar uw hotel in Negombo brengt. Negombo, dat ten noorden van Colombo ligt, is de belangrijkste badplaats van het land. U verblijft hier twee nachten in een hotel aan het strand van Negombo. Als uw vlucht op tijd aankomt, kunt u de rest van de dag ontspannen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. (reisafstand ca. 40 km)

dag 3: Negombo

U ontmoet vandaag uw Engelssprekende privéchauffeur/gids. Samen met hem maakt u een stadsrondrit door het historische deel van Negombo. De stad wordt ook wel ‘Little Italy’ genoemd, vanwege de vele katholieke kerken. Het zal u dan ook niet verbazen dat de meeste bewoners katholiek zijn. Negombo was een belangrijke handelsstad voor zowel de Portugezen als de Nederlanders. In 1644 veroverde de VOC Negombo op de Portugezen. Er werd voornamelijk gehandeld in specerijen. U ziet in de architectuur nog veel invloeden uit de Portugese en Nederlandse koloniale tijd. U rijdt langs het Nederlandse fort, dat ooit gebouwd is door de Portugezen, maar is verwoest tijdens de verovering door de VOC. Daarna is het herbouwd door de Nederlanders. Ook komt u de typisch Hollandse geveltjes tegen, en het kanaal dat door de Nederlanders is gegraven om hun handel te vervoeren. Tijdens een wandeling op de levendige vismarkt ontdekt u het lokale leven van Negombo. Vissers prijzen hun handel met luide stem aan: een hele belevenis! (reisafstand ca. 20 km)

¡ Extra
Maakt u deze avond een boottocht over de Gin Oya-lagune en geniet u van een heerlijke barbecue met de Sri Lankezen (kosten ca. € 30,- per persoon)?

dag 4: Negombo – Sigirya

In de ochtend verlaat u de kustregio. Uw chauffeur/gids neemt u mee naar het binnenland van Sri Lanka. De komende vier nachten verblijft u in Sigirya Village. Een uitstekende uitvalsbasis om het roemrijke verleden en de mythen van Sri Lanka te verkennen. Liefhebbers van natuur zijn hier ook aan het juiste adres: het nationaal park Minneriya is een paradijs vol wilde dieren! Sigirya ligt in het hart van de culturele driehoek, een groot gebied in het midden van Sri Lanka. Na aankomst kunt u wandelen door de omgeving of heerlijk ontspannen bij het zwembad van uw hotel. Of huurt een fiets en fietst u langs de rijstvelden? (reisafstand ca. 150 km)

dag 5: Sigirya – Anuradhapura – Sigirya

Via het platteland van Sri Lanka rijdt u naar de UNESCO-stad Anuradhapura. Uw chauffeur/gids vertelt u tijdens een stadsrondrit meer over de eeuwenoude kloosterruïnes en overblijfselen van koninklijke paleizen van deze stad. Anuradhapura is gesticht in de 6e eeuw v.Chr. en is de oude hoofdstad van Sri Lanka. De stad is een heilige plaats voor boeddhisten omdat hier een Bodhiboom is geplant, de Sri Maha Bodhi. In het boeddhisme is de bodhi een heilige boom, omdat Gautama Boeddha, de stichter van het boeddhisme, onder een bodhiboom verlichting bereikte. Hij deed dat in Bodhgaya, in de Indiase staat Bihar. Een legende vertelt dat de dochter van de Indiase keizer Ashoke een stek van deze boom meebracht tijdens een reis naar Sri Lanka. Zij schonk deze ent aan de eerste boeddhistische koning van Sri Lanka in 247 v.Chr. Er komen dagelijks pelgrims uit de hele wereld naar deze heilige boom. De Sri Maha Bodhi wordt al 2.000 jaar lang verzorgd door monniken. Het is daarmee de oudste historisch geverifieerde boom in de wereld. Door de aanwezigheid van de vele boeddhisten zijn in de stad veel stoepa’s, boeddhistische gebouwen met relieken van heiligen, te vinden. Na dit bezoek reist u terug naar uw hotel in Sigirya. (reisafstand ca. 160 km)

dag 6: Sigirya – Polonnaruwa – nationaal park Minneriya – Sigirya

Na een tocht over kronkelweggetjes verwisselt u in Polonnaruwa van vervoersmiddel: u verruilt de auto voor de fiets. Samen met uw gids fietst u door de stad Polonnaruwa. U ziet de tempels en de overblijfselen van deze oude koninklijke stad. Ook bewondert u het vatadage-beeldenhuis, een typische boeddhistische gebouw. De vatadages werden gebouwd in een cirkelvorm met rijkversierde stenen en beelden. Er zijn maar tien vatadages in Sri Lanka te vinden. Tot op de dag van vandaag is er maar weinig bekend over de bouwers van deze monumenten. Ook ziet u de beroemde rotstempel Gal Vihara, die wordt gezien als het hoogtepunt van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Hier staan vier beelden van Boeddha, die allemaal gehouwen zijn uit een blok steen. De 7 meter hoge staande Boeddha wordt gezien als mooiste. De majestueuze liggende Boeddha is 14 meter lang en is waarschijnlijk het beeld van de gestorven Boeddha. Wist u dat u aan de handen van een Boeddhabeeld kunt aflezen welke boodschap ze afgeven? In de namiddag rijdt u naar het natuurpark Minneriya, dat bekend is om de wilde olifanten die hier leven. Dit nationale park bestaat onder andere uit bergbossen, graslanden, rotspartijen en wetlands. U maakt een safari door het park. In de droge tijd, april tot oktober, komen enorme kuddes olifanten naar het meer van het park. Een bijzonder en unieke gebeurtenis! Maar ook in de andere maanden ziet u hier vele olifanten. Hou uw ogen goed open, want wie weet ziet u hier ook apen, zwijnen, herten en luipaarden! Na de safari wordt u terug gebracht naar uw hotel in Sigirya. (reisafstand ca. 120 km)

dag 7: Sigirya

Sigirya is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het complex, dat is gebouwd in opdracht van koning Kashyapa I (473-491), bestaat uit ‘lusthoven’ die omgeven worden door muren en grachten. Boven op de rots staat een paleis. U maakt samen met uw privéchauffeur/gids een wandeling naar de top van de beroemde Leeuwenrots (circa 180 meter hoog). De Leeuwenrots is een overblijfsel van een oude vulkaan en vernoemd naar de uitgehouwen leeuwenkop en poten die halverwege de rots te vinden waren. Nu zijn alleen nog de uitgehouwen leeuwenpoten te zien. Van welke kant u ook komt, u ziet de rots al van veraf liggen. U begint de wandeling via de tuinen en de oude koninklijke baden. Het is een stevige klim naar boven! Op de rotswanden komt u de prachtige fresco’s tegen van de wolkenmaagden. Bovenop deze Leeuwenrots ziet u de resten van een 5e-eeuws burchtpaleis. Ook geniet u hier van een panoramisch uitzicht! Op de weg terug naar uw hotel maakt u een stop. U ontmoet de dorpsbewoners van een dorpje nabij Sigirya en maakt kennis met het Sri Lankaanse dorpsleven. Samen met uw gids/chauffeur bezoekt u een school. Een tocht door het dorp en de omliggende landerijen in een ossenkar ontbreekt niet aan uw bezoek. Dat geldt ook voor een typisch Sri Lankaanse kookdemonstratie van een van de families van het dorp. U maakt u een korte wandeling over de rijstvelden en sluit het bezoek af met een boottocht in een motorboot over het Habarane-meer. (reisafstand ca. 20 km)

dag 8: Sigirya – Matale – Kandy

Na een vroeg ontbijt vertrekt u uit Sigirya en zet u samen met uw chauffeur/gids koers richting Matale. In Matale en haar omgeving worden veel specerijen gekweekt. U bezoekt een specerijentuin, waar u alles leert over de verschillende kruiden zoals kaneel, peper en nootmuskaat. Wist u dat de kruiden ook worden gebruikt voor geneesmiddelen? Onderweg naar Kandy rijdt u naar een ‘kokosnoothuis’ waar u ervaart hoe belangrijk deze steenvrucht is voor de bevolking. Er gaat in Sri Lanka niets verloren van de kokosnoot en de boom. Alles wordt gebuikt! De kokos wordt verwerkt in voedingsmiddelen, de kokosolie gaat naar de cosmeticaconcerns, de stammen en bladeren worden verwerkt in huizen en van de harde schil wordt touw gemaakt. En kijk goed naar de mannen die de kokosnoten plukken, ze zijn vliegensvlug! Uw eindbestemming is het charmante Kandy, de hoofdstad van het oude Ceylon. De stad is gebouwd rondom het meer van Kandy en wordt omringd door glooiende heuvels. Vanaf de heuvels heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Uw gids geeft u een stadstour en vertelt over deze bijzondere plaats. Uiteraard brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempel van Sri Lanka, de Tempel van de Tand, de vermeende bewaarplaats van een tand van Boeddha. Elk jaar vindt hier in augustus het bekende Esala Perahera-festival plaats. Een kleurrijk versierde stoet van boeddhisten en olifanten wandelt dan door de straten van Kandy. De tand van de Boeddha wordt dan vervoerd op de rug van de eerste olifant in de optocht. U verblijft twee nachten in Kandy. (reisafstand ca. 95 km)

dag 9: Kandy – Pinnawela – Kandy

U gaat naar Pinnawela, waar u een bezoek aan een olifantenweeshuis brengt: een bijzondere ervaring. In het weeshuis worden alle verstoten olifanten opgevangen, zowel jonge als volwassenen dieren. Tweemaal per dag worden de olifanten naar de Ma Oya-rivier gebracht om te baden. Het is erg bijzonder en ontroerend om deze grote kolossen een overheerlijk bad te zien nemen. Daarna rijdt u terug naar Kandy. Uw privéchauffeur/gids neemt u mee voor een wandeling door de botanische tuinen van Peradeniya. De tuinen zijn aangelegd in 1371, in opdracht van de toenmalige koning. Toen de Engelsen aan de macht waren, hebben ze er in 1815 een botanische tuin van gemaakt. U vindt hier naast de prachtige bloemen en zeldzame bomen, een orchideeënhuis en kruidentuin. Ziet u ook hoog in de boom de vleerhonden hangen? (reisafstand ca. 115 km)

dag 10: Kandy – Ramboda

Op deze dag legt u een traject per trein af. Een hele belevenis! In de trein ontmoet u de Sri Lankanen en onderweg kijkt u uw ogen uit. Op het station van Ramboda staat uw chauffeur/gids weer voor uw klaar. U vervolgt uw route door uitgestrekte theeplantages naar de plaats Nuwara Eliya. U bezoekt hier een theeplantage en leert meer over hoe verse theebladeren verwerkt worden tot thee. U proeft natuurlijk een heerlijk kopje thee! In de middag kunt u genieten van de omgeving in Ramboda, waar u twee nachten verblijft. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de schitterende Ramboda-watervallen. Het water stort zich maar liefst 109 meter naar beneden. (reisafstand ca. 65 km)

Let op! Als u kiest voor de upgrade van de accommodaties verblijft in Nuwara Elya en ziet u programma er als volgt uit:

dag 10: Kandy – Nanu Oya – Nuwara Eliya

Op deze dag legt u een traject per trein af. Een hele belevenis! In de trein ontmoet u de lSri Lankanen en onderweg kijkt u uw ogen uit. Op het station van Nanu Oya staat uw chauffeur/gids weer voor uw klaar. U vervolgt uw route door uitgestrekte theeplantages naar de plaats Nuwara Eliya, waar u twee nachten verblijft. U bezoekt hier een theeplantage en leert meer over hoe verse theebladeren verwerkt worden tot thee. U proeft natuurlijk een heerlijk kopje thee! In de middag kunt u genieten van Nuwara Eliya, een stad omringd door de in mist gehulde bergen. Nuwara Eliya is een paradijselijke hoogvlakte op 1.900 hoogte, die in de 19e eeuw ‘ontdekt’ werd door de avonturier Samuel Baker. Kort daarna trokken de welvarende Engelsen naar dit gebied. U ziet dit terug in de Britse koloniale bouwstijl. De stad wordt niet voor niets ook wel ‘Little England’ genoemd. (reisafstand ca. 75 km)

dag 11: Vrije dag in Ramboda of Nuwara Eliya

Op deze ‘vrije dag’ kunt u Ramboda of Nuwara Eliya en haar omgeving ontdekken. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de koloniale gebouwen. Eindig uw wandeling met kopje thee in het bijzondere Grand Hotel, dat een prachtige tuin heeft. Of maak per tuk tuk een rit langs de theeplantages en kijk mee over de schouder van de theeplukkers tijdens een wandeling door de theeplantages!

¡ Wilt u meer van de omgeving zien? Maak dan een excursie naar het bijzondere nationale park Horton Plains (kosten ca. € 55,- per persoon). U maakt hier een wandeling door nevelwouden en uitgestrekte graslanden.

dag 12: Ramboda of Nuwara Eliya – Tissamaharama

Langs vele kleine dorpjes reist u op deze dag naar uw hotel in het bruisende, maar landelijke stadje Tissamaharama, waar u een nacht verblijft. Het stadje, dat in de oudheid de naam Mahagama droeg, wordt omgeven door de prachtige rijstvelden. Tissamaharama heeft een rijke geschiedenis en nog veel ruïnes. Nadat u bent ingecheckt in het hotel, rijdt u met uw gids naar Kataragama, een heilige stad voor hindoe’s, boeddhisten en moslims. Dit enorme tempelcomplex trekt jaarlijks duizenden pelgrims. U wandelt over het terrein en bekijkt de religieuze ceremonies die hier worden gehouden. (reisafstand ca. 145 km)

dag 13: Tissamaharama – Galle – Ambalangoda

U kunt deze ochtend ontspannen aan de rand van het zwembad voor u richting Ambalangoda rijdt. Of bezoekt u Yala National Park, het grootste nationale park van Sri Lanka? In het begin van de middag brengt uw chauffeur/gids u naar uw hotel in Ambalangoda. Onderweg duikt u in koloniale sferen tijdens een bezoek aan Galle. In de 16e eeuw was dit de belangrijkste havenstad van Sri Lanka, geleid door de Portugezen. Nadat de Nederlanders de Portugezen versloegen in de 17e eeuw, besloten de Nederlanders om het fort, waar de Portugezen ooit mee waren begonnen, te herbouwen. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes van het fort herkent u ongetwijfeld de Nederlandse straatnamen en de Nederlandse namen op de graven in de gereformeerde kerk. Na uw bezoek wordt u naar de badplaats Ambalangoda gebracht, waar u de laatste drie nachten verblijft. Deze badplaats is herkenbaar aan de brede goudkleurige stranden. (reisafstand ca. 200 km)

¡ Extra
Yala National Park – Bezoek het grootste nationale park van Sri Lanka! U vindt in Yala National Par dichte jungle, afgewisseld door uitgestrekte grasvelden, kleine meertjes en een zandstrand. Er leven krokodillen, jakhalzen, buffels, luipaarden, beren, herten en olifanten (kosten ca. € 55,- per persoon).

dag 14 en 15: Vrije dagen in Ambalangoda

Deze dagen kunt u gebruiken om heerlijk te ontspannen aan het strand of aan het zwembad van uw hotel. In de omgeving zijn er mogelijkheden om te snorkelen in de zee. Let op! Laat u goed informeren waar u in zee kunt zwemmen, want dit is in verband met de sterke zeestroming niet altijd mogelijk. U kunt ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Maakt u een wandeling langs het strand of neemt u een tuk tuk om de achterliggende plattelandsdorpjes te verkennen?

dag 16: Terug naar huis

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Colombo gebracht. U vliegt via een overstap in Dubai terug naar Amsterdam of Düsseldorf waar u nog dezelfde dag aankomt. (reisafstand ca. 135 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Boottocht en barbecue Negombo, Sri Lanka
Boottocht over de Gin Oya-lagune
Aanschouw de prachtige natuur vanaf de Gin Oya-lagune
Duur: 3 uur
Inclusief: vervoer, boottocht, barbecue en een privéchauffeur/gids
kosten: € 30,00 per persoon
’s Avonds kunt u een boottocht maken over de Gin Oya-lagune. U ziet de vele kleurrijke vogels die in dit gebied wonen en langs de oevers van de rivier nemen de dorpelingen regelmatig een bad. U stapt uit bij het strand, waar u geniet van een prachtige zonsondergang. De lokale bewoners nemen u vervolgens mee voor een overheerlijke barbecue.
Tissamaharama Yala National Park, Sri Lanka
Yala National Park – Tissamaharama
Een avontuurlijke 4-wheel drive tocht door het nationale park Yala

kosten: € 55,00 per persoon
Met een ontbijtpakket op zak rijdt u met een 4-wheel drive en een gids van het park naar een van de grootste nationale parken van Sri Lanka, Yala. U vindt hier dichte jungle afgewisseld met uitgestrekte grasvelden, kleine meertjes en een zandstrand. Er leven krokodillen, jakhalzen, buffels, luipaarden, beren, herten en olifanten. U volgt de zandpaden door het park en gaat op zoek naar het wild. Ondanks de vele luipaarden die in dit gebied leven, is het moeilijk om dit schuwe dier te spotten! Heeft u geluk en staat u oog in oog met dit bijzondere dier? In totaal leven er 215 vogelsoorten in het park, zoals de Indische nimmerzaten, pelikanen en de kleine flamingo. Een groot deel daarvan vindt u in de wetlands van het park. (reisafstand ca. 50 km)

Duur: ½ dag
Inclusief: 4-wheel drive en een Engelssprekende gids van het park
Nuwara Eliya Horton Plains, Sri Lanka
Horton Plains – Nuwara Eliya
Een wandeling door de prachtige natuur van de Horton Plains
Duur: 4 uren
Inclusief: vervoer, entree en Engelssprekende gids
kosten: € 66,00 per persoon
Samen met uw chauffeur/gids kunt u een bezoek brengen aan Horton Plains. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een van de meest bijzondere parken: uitgestrekte graslanden worden afgewisseld met nevelwouden. In dit park kunt u uitstekend wandelen zonder dat u te veel moet stijgen of dalen. De rots met de naam World’s End ligt op één uur wandelen van de ingang van het park. Het uitzicht vanaf deze rots is adembenemend. Het eerste deel van de wandeling loopt u door het vochtige bos met zijn vele varens. Onderweg kunt u genieten van spectaculaire vergezichten en een duik nemen in de Gouvernorspool! Via de brede watervallen van Bakersfalls (22 meter hoog) wandelt u terug richting de ingang van het park. (reisafstand ca. 70 km)

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Emirates met vertrek vanaf Amsterdam of Düsseldorf. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Emirates. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals Ethiad Airlines of SriLanka Airlines of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
emirates.png

Amsterdam - Dubai21:50 - 06:30 uur
Dubai - Colombo07:45 - 13:35 uur
Colombo - Dubai10:05 - 12:55 uur
Dubai - Amsterdam14:55 - 20:00 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

U verblijft in sfeervolle middenklassehotels. Alle kamers hebben een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Camelot Beach Hotel in Negombo
Hotel Camelot Beach - Negombo
Dit hotel ligt aan het strand van Negombo. In de omgeving van het hotel vindt u barretjes en restaurants. Het centrum van Negombo ligt op 5 kilometer afstand. Vanaf het terras kijkt u uit over de prachtige zee. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en twee zwembaden. Alle kamers beschikken over airconditioning en een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Camelot Beach Hotel
Sigiriya Village in Sigiriya
Hotel Sigiriya Village - Sigiriya
In de binnenlanden van Sri Lanka ligt het Village Sigirya Hotel. U kunt heerlijk struinen in de aangelegde tuinen en in het zwembad genieten van het adembenemende uitzicht op de Leeuwenrots. In het restaurant proeft u de overheerlijk gerechten uit de Sri Lankaanse en Westerse keuken! Alle klassiek ingerichte huisjes hebben een veranda en een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Sigiriya Village
Oakray Regency, Sri Lanka
Hotel Oakray Regency - Kandy
Oakray Regency ligt naast de rivier Mahaweli Ganga in Kandy. Vanuit uw hotel bent in korte tijd bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de omgeving. In de prachtig aangelegd tuin kunt een verfrissende duik nemen in het zwembad. Vanuit het zwembad en de tuin heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving. Alle kamers beschikken over airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Oakray Regency
Oakray Tea Brush, Sri Lanka
Hotel Oakray Tea Brush - Ramboda
Vanuit dit prachtig gelegen hotel geniet u van schitterende uitzichten over de omgeving. Het hotel beschikt over een restaurant, een terras en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een tv, een balkon en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Oakray Teabush
Chandrika Hotel in Tissamaharama
Hotel Chandrika - Tissamaharama
Dit hotel ligt in het centrum van Tissamaharama op circa 30 minuten rijden van het Yala nationale park. U kunt ontspannen in het prachtig aangelegde buitenzwembad met poolbar en heerlijk eten in het smaakvolle restaurant van het hotel. Alle kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Chandrika Hotel
Juce, Sri Lanka
Hotel Juce - Ambalangoda
Dit middenklassehotel ligt direct aan het mooie strand van Ambalangoda. Vanuit het zwembad kijkt u uit over de zee. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een balkon met uitzicht over zee en een badkamer met een douche en een toilet. Van begin mei tot eind oktober kan het zijn dat door sterke stromingen en onrustige zee in dit gedeelte van Sri Lanka niet in zee gezwommen kan worden.

Bekijk de website van Juce Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Beste mevrouw van der Maat,
Mijn man Erik en ik willen u en uw reisbureau graag even doorgeven dat we een geweldige reis hebben gehad, naar Qatar en Sri Lanka. We hadden een heel fijne gids, Deva de Silva: van onze leeftijd en zeer vriendelijk en met veel kennis. En improvisatievermogen, nadat we een dag hebben moeten rusthouden omdat mijn man te verkouden was, heeft hij de volgende dag het schema aangepast, zodat we niets hoefden te missen. De hotels waren ook zeer goed, zonder uitzondering. Kortom: een geweldige ervaring om met veel plezier op terug te kijken! Hartelijk dank voor de organisatie ervan!
Met vriendelijke groet, Hannie Busking



Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam of Düsseldorf – Colombo en Colombo – Amsterdam of Düsseldorf met Emirates met een overstap in Dubai (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
12 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur/gids.
Transfer luchthaven Colombo – hotel en hotel – luchthaven Colombo.
Treinreis Kandy – Ramboda.
Verblijf in middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner).
Stadsrondrit Negomobo.
Stadsrondrit door Anuradhapura.
Fietstocht door de koninklijke stad Polonnaruwa.
Safari in Minneriya National Park.
Beklimmen Leeuwenrots in Sigirya.
Wandeling door een lokaal dorp met ossen- en boottocht.
Kookdemonstratie door Singalese familie.
Bezoek aan specerijentuin en kokosnotenhuis in Matale.
Stadstour, Tempel van de Tand en botanische tuinen in Kandy.
Bezoek olifantenweeshuis in Pinnawela.
Bezoek theeplantage.
Stadsrondrit met bezoek aan fort in Galle.
Entreegelden volgens programma, circa US$ 200,-.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis door Sri Lanka verlengen op drie prachtige locaties. Kies u voor een of meerdere extra nachten in het laatste hotel van uw rondreis in de badplaats Ambalangoda of Bentota? Of droomt u liever weg tijdens een verlenging op de bounty-eilanden van de Malediven? Tijdens deze verlengingen is er geen programma. Hieronder vindt u meer informatie over beide verlengingsmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij uw reservering doorgeven.

Verlenging Sri Lanka
U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten in de badplaats Ambalangoda. U verblijft in het laatste hotel van de reis: Juce hotel. Heeft u gekozen voor de mogelijkheid om de hotels van de reis te upgraden naar uitstekende middenklassehotels, dan verblijft u tijdens de verlenging in het Bentota Beach hotel in Bentota.

Verlenging Malediven
De eilandengroep van de Malediven bestaat uit meer dan 1.000 tropische koraaleilandjes. U kunt hier op de hagelwitte zandstranden heerlijk ontspannen. Zwem in de prachtig azuurblauwe zee, snorkel tussen exotische vissen en geniet van de kleurrijke onderwaterwereld!

Juce, Sri Lanka
Hotel Juce - Ambalangoda
Reisduur: 1 nachten
v.a. € 75 p.p.
Dit middenklassehotel ligt direct aan het mooie strand van Ambalangoda. Vanuit het zwembad kijkt u uit over de zee. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een balkon met uitzicht over zee en een badkamer met een douche en een toilet. Van begin mei tot eind oktober kan het zijn dat door sterke stromingen en onrustige zee in dit gedeelte van Sri Lanka niet in zee gezwommen kan worden.

Bekijk de website van Juce Hotel
Hotel - Bentota
Reisduur: 1 nachten
v.a. € 98 p.p.


Bekijk de website van
Hotel Verlenging Thulagiri Island - Male
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 140 p.p.


Bekijk de website van