050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Sri Lanka | Sri Lanka

Olifanten spotten in de tropen

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, staat al sinds de oude Grieken bekend als het paradijs op aarde. Toen de Hollanders hier in het begin van de 17e eeuw aanmeerden, waren ze ook diep onder de indruk van de weelderige begroeiing, olifanten, pauwen en geurige kruiden en planten. Hier vindt u de overweldigende tropische natuur, prachtige palmenstranden, sprookjesachtige meren, grazende buffels op de savanne, rijstvelden en vogels in de wetlands. De mistige groene vlaktes met theestruiken zijn fotogenieke plekjes. U drinkt hier de beste thee ter wereld! In het nationale park Minneriya gaat u zelf op zoek naar de machtige gigant: de olifant. Wie van lekker eten houdt, zit hier goed! Tijdens een barbecue maakt u niet alleen kennis met Sri Lankaanse keuken, maar ook met de bewoners van dit prachtige land.

De oude koningssteden met hun prachtige paleizen, stoepa’s en tempels zijn ware schatkamers van boeddhistische architectuur en kunst. Een bezoek aan de Tempel van de Tand in Kandy is een van de hoogtepunten van deze reis! Ook de koloniale invloed, in het bijzonder die van Nederland en Portugal, is nog zichtbaar aanwezig. Het Nederlandse koloniale verleden ontdekt u in het historische stadje Galle. De vriendelijke bevolking, die meestal naast het Singalees ook Engels spreekt, zal u met hartverwarmende gastvrijheid ontvangen.

Tijdens deze privéreis is alles voor u geregeld! U overnacht op de mooiste plaatsen, en het vervoer is ook voor u geregeld. Met een auto met een privéchauffeur, die tijdens de reis ook uw gids is, ontdekt u dit paradijselijke land op uw eigen manier. We hebben de mooiste route voor u uitgestippeld. Onderweg kunt u zo vaak stoppen als u wilt en uw chauffeur/gids zal u alles vertellen over ‘zijn’ land! Ook gaat u met de trein langs de theeplantages op de hoogvlakte Ramboda, nabij Nuwara Eliya. Een perfecte mix van de belangrijkste bezienswaardigheden, het koloniale verleden, de natuur en ontspanning! Gaat u mee?

Pluspunten
vluchten Emirates
ruimbagage
13 dagen auto met privéchauffeur/gids
diverse transfers
treinreis Nuwara Eliya – Bandarawela
middenklassehotels
14x ontbijt en 14x diner
kookdemonstratie ''keuken van Sri Lanka''
safari in Minneriya N.P.
diverse excursies
inclusief entreegelden
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Tempel van de Tand in Kandy
koloniaal Negomobo
UNESCO-stad Anuradhapura
Leeuwenrots Sigirya
theeplantage in Nuwara Eliya
Polonnaruwa
rotstempel Gal Vihara
Minneriya National Park
specerijenstad Matale
Nederlands fort Galle
botanische tuinen van Peradeniya
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: safari in Minneriya N.P.
De reisroute van een individuele reis is al voor u uitgestippeld, maar daar binnen heeft u veel ruimte om uw vakantie naar eigen wens aan te kleden met extra excursies of een (strand)verlenging!

De reis in het kort

Vlucht vanaf Amsterdam
Colombo – Negombo
Negombo
Negombo – Sigirya
Sigirya – Anuradhapura – Sigirya
Sigirya – Polonnaruwa – nationaal park Minneriya – Sigirya
Sigirya
Kandy
Kandy – Nanu Oya–Nuwara Eliya
Nuwara Eliya
Bandarawela-Ella-Wellawaya-Udawalawe-Tissamaharama
Tissamaharama-Ella
Hikkaduwa
Hikkaduwa of Mirissa - Colombo
Colombo

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht vanaf Amsterdam

U vliegt via Dubai naar de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo.

dag 2: Colombo – Negombo

Na aankomst in Sri Lanka wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger, die u naar uw hotel in Negombo brengt. Negombo, dat ten noorden van Colombo ligt, is de belangrijkste badplaats van het land. U verblijft hier twee nachten in een hotel aan het strand van Negombo. Als uw vlucht op tijd aankomt, kunt u de rest van de dag ontspannen op het strand of bij het zwembad van uw hotel. (reisafstand ca. 40 km)

dag 3: Negombo

U ontmoet vandaag uw Engelssprekende privéchauffeur/gids. Samen met hem maakt u een stadsrondrit door het historische deel van Negombo. De stad wordt ook wel ‘Little Italy’ genoemd, vanwege de vele katholieke kerken. Het zal u dan ook niet verbazen dat de meeste bewoners katholiek zijn. Negombo was een belangrijke handelsstad voor zowel de Portugezen als de Nederlanders. In 1644 veroverde de VOC Negombo op de Portugezen. Er werd voornamelijk gehandeld in specerijen. U ziet in de architectuur nog veel invloeden uit de Portugese en Nederlandse koloniale tijd. U rijdt langs het Nederlandse fort, dat ooit gebouwd is door de Portugezen, maar is verwoest tijdens de verovering door de VOC. Daarna is het herbouwd door de Nederlanders. Ook komt u de typisch Hollandse geveltjes tegen, en het kanaal dat door de Nederlanders is gegraven om hun handel te vervoeren. In de middag wordt u gebracht naar de opstapplaats voor een prachtige tocht over de kanalen die lang geleden door de Hollandse kolonisten aangelegd zijn.
U vaart tussen de prachtige natuur om wilde dieren te spotten en bijzondere vogels aan de monding naar de zee.
(reisafstand ca. 20 km)

dag 4: Negombo – Sigirya

In de ochtend verlaat u de kustregio. Uw chauffeur/gids neemt u mee naar het binnenland van Sri Lanka. De komende vier nachten verblijft u in Sigirya Village. U bezoekt in de middag het oude Sigirya, dat op de de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het indrukwekkende complex, dat is gebouwd in opdracht van koning Kashyapa I (473-491), bestaat uit ‘lusthoven’ die omgeven worden door muren en grachten. Boven op de rots staat een paleis. U maakt samen met uw privéchauffeur/gids een wandeling naar de top van de beroemde Leeuwenrots (circa 180 meter hoog). De Leeuwenrots is een overblijfsel van een oude vulkaan en vernoemd naar de uitgehouwen leeuwenkop en poten die halverwege de rots te vinden waren. Nu zijn alleen nog de uitgehouwen leeuwenpoten te zien. Van welke kant u ook komt, u ziet de rots al van veraf liggen. U begint de wandeling via de tuinen en de oude koninklijke baden. Het is een stevige klim naar boven! Op de rotswanden komt u de prachtige fresco’s tegen van de wolkenmaagden. Bovenop deze Leeuwenrots ziet u de resten van een 5e-eeuws burchtpaleis. Ook geniet u hier van een panoramisch uitzicht! (reisafstand ca. 145 km)

dag 5: Sigirya – Anuradhapura – Sigirya

Via het platteland van Sri Lanka rijdt u naar de UNESCO-stad Anuradhapura. Uw chauffeur/gids vertelt u tijdens een stadsrondrit meer over de eeuwenoude kloosterruïne- en overblijfselen van koninklijke paleizen van deze stad. Anuradhapura is gesticht in de 6e eeuw voor Christus en is de oude hoofdstad van Sri Lanka. De stad is een heilige plaats voor boeddhisten omdat hier een Bodhiboom is geplant, de Sri Maha Bodhi. Door de aanwezigheid van de vele boeddhisten zijn in de stad veel stoepa’s, boeddhistische gebouwen met relieken van heiligen, te vinden. Na dit bezoek reist u terug naar uw hotel in Sigirya. (reisafstand ca. 160 km)

dag 6: Sigirya – Polonnaruwa – nationaal park Minneriya – Sigirya

Na een tocht over kronkelweggetjes verwisselt u in Polonnaruwa van vervoersmiddel: u verruilt de auto voor de fiets. Samen met uw gids fietst u door de stad Polonnaruwa. U ziet de tempels en de overblijfselen van deze oude koninklijke stad. Ook bewondert u het vatadage-beeldenhuis, een typische boeddhistische gebouw. De vatadages werden gebouwd in een cirkelvorm met rijkversierde stenen en beelden. Er zijn maar tien vatadages in Sri Lanka te vinden. Tot op de dag van vandaag is er maar weinig bekend over de bouwers van deze monumenten. Ook ziet u de beroemde rotstempel Gal Vihara, die wordt gezien als het hoogtepunt van de Sri Lankaanse beeldhouwkunst. Hier staan vier beelden van Boeddha, die allemaal gehouwen zijn uit een blok steen. De 7 meter hoge staande Boeddha wordt gezien als mooiste. De majestueuze liggende Boeddha is 14 meter lang en is waarschijnlijk het beeld van de gestorven Boeddha. Wist u dat u aan de handen van een Boeddhabeeld kunt aflezen welke boodschap ze afgeven? Deze middag krijgt u ook een kookdemonstratie, zodat u na thuiskomst uw vrienden en familie kunt verbazen met uw Sri Lankaanse kookkunsten. In de namiddag rijdt u naar het natuurpark Minneriya, dat bekend is om de wilde olifanten die hier leven. Dit nationale park bestaat onder andere uit bergbossen, graslanden, rotspartijen en wetlands. U maakt een safari door het park. In de droge tijd, april tot oktober, komen enorme kuddes olifanten naar het meer van het park. Een bijzonder en unieke gebeurtenis! Maar ook in de andere maanden ziet u hier vele olifanten. Hou uw ogen goed open, want wie weet ziet u hier ook apen, zwijnen, herten en luipaarden! Na de safari wordt u terug gebracht naar uw hotel in Sigirya. (reisafstand ca. 120 km)

dag 7: Sigirya

Deze ochtend heeft u de tijd even lekker te ontspannen in en om uw hotel of u kunt ter plaatse kiezen uit optionele excursies.In de namiddag gaat u op bezoek bij een familie uit Sigiriya voor thee en diner.
(reisafstand ca. 95 km)

dag 8: Kandy

Op weg naar uw bestemming Kandy maakt u nog een bijzondere stop bij een oude rotstempel bij Dambulla. Een eeuw voor christus is koning Vattagamini Abhaya naar deze plaats gevlucht en als dank voor zijn veiligheid heeft hij een tempel uit de rots laten houden. Door de eeuwen heen is de tempel versiert met prachtige frescos. Een plaats waar water naar boven stroomt, beweren de Sri Lankanen. Of dit ook klopt naar uw mening, vernemen wij graag van u, u gaat het zelf ervaren. U bezoekt ook een specerijentuin, waar u alles leert over de verschillende kruiden zoals kaneel, peper en nootmuskaat. Uiteraard brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempel van Sri Lanka, de Tempel van de Tand in Kandy, de vermeende bewaarplaats van een tand van Boeddha. (reisafstand ca. 110 km)


dag 9: Kandy – Nanu Oya–Nuwara Eliya

Deze dag vertrekt u naar Nuwara Eliya. Onderweg bezoekt u de schitterende Ramboda-watervallen. Het water stort zich maar liefst 109 meter naar beneden. We maken ook een stop bij theeplantage waar u leert hoe verse theebladeren verwerkt worden tot thee. U vervolgt uw route door uitgestrekte theeplantages naar de plaats Nuwara Eliya. In de middag kunt u genieten van Nuwara Eliya, een stad omringd door de in mist gehulde bergen. Nuwara Eliya is een paradijselijke hoogvlakte op 1.900 hoogte, die in de 19e eeuw ‘ontdekt’ werd door de avonturier Samuel Baker. Kort daarna trokken de welvarende Engelsen naar dit gebied. U ziet dit terug in de Britse koloniale bouwstijl. De stad wordt niet voor niets ook wel ‘Little England’ genoemd. U overnacht in Nuwara Eliya. (reisafstand ca. 90 km)

dag 10: Nuwara Eliya

In de ochtend kunt u wandelend Nuwara Eliya ontdekken.
Op deze dag legt u ook een traject per trein af. Een hele belevenis! U stapt op in Nuwara Eliya. In de trein ontmoet u de Sri Lankanen en onderweg kijkt u uw ogen uit. Op het station van Bandarawela of Ella staat uw chauffeur/gids weer voor uw klaar.
U overnacht in Bandarawela. (reisafstand ca. 90 km)

dag 11: Bandarawela-Ella-Wellawaya-Udawalawe-Tissamaharama

Langs vele kleine dorpjes reist u op deze dag naar uw hotel in het bruisende, maar landelijke stadje Tissamaharama. Onderweg bezoekt u de Rawana waterval. Optioneel: U heeft ook kans om (optioneel en ter plaatste bij te boeken) safaripark Udawalawe te bezoeken. U vindt in Udawalawe park dichte jungle, afgewisseld door uitgestrekte grasvelden, kleine meertjes en een strand. Niet het soort strand waar u even ontspannen wilt plaats nemen gezien de andere badgasten als de moeraskrokodil. Er leven verder nog jakhalzen, buffels en olifanten, heel veel olifanten.U rijdt door naar Tissamaharama dat wordt omgeven door de prachtige rijstvelden. Tissamaharama heeft een rijke geschiedenis en veel ruïnes. (reisafstand ca. 100 km)

dag 12: Tissamaharama-Ella-Hikkaduwa

U kunt deze ochtend ontspannen aan de rand van het zwembad. Optioneel: Of bezoekt u Yala National Park, het grootste nationale park van Sri Lanka? In het begin van de middag vertrekt u met uw chauffeur/gids richting uw strandbestemming Hikkaduwa. Onderweg duikt u in koloniale sferen tijdens een bezoek aan Galle. In de 16e eeuw was dit de belangrijkste havenstad van Sri Lanka, geleid door de Portugezen. Nadat de Nederlanders de Portugezen versloegen in de 17e eeuw, besloten de Nederlanders om het fort, waar de Portugezen ooit mee waren begonnen, te herbouwen. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes van het fort herkent u ongetwijfeld de Nederlandse straatnamen en de Nederlandse namen op de graven in de gereformeerde kerk. Na uw bezoek wordt u naar de badplaats Hikkaduwa gebracht, waar u de twee nachten verblijft. Deze badplaats is herkenbaar aan de brede goudkleurige stranden. (reisafstand ca. 150 km)

dag 13 en 14: Hikkaduwa

Deze dagen heeft u de kans om heerlijk te genieten van de stranden van Sri Lanka. Even bijkomen van alle indrukken van dit gevarieerde land.
(reisafstand ca. 115 km)

dag 15: Hikkaduwa - Colombo

Vandaag gaat u naar Colombo zodat u alvast meer in de buurt van de luchthaven bent en met een geweldige stadstour de koloniale en mondiale sfeer van Colombo kunt proeven. Een deskundige gids zal u alle goed verborgen geheimen van Colombo laten zien met tekst en uitleg. U verblijft deze nacht in Colombo (reisafstand ca. 35 km)

dag 16: Colombo

Vandaag vertrekt u naar de luchthaven van Colombo en vliegt u terug naar Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Wandeling Horton Plains
Wandeling Horton Plains
Ontdek het natuurschoon van Sri Lanka
Kosten: € 50,- per persoon
Duur: 4 uren
Inclusief: vervoer, entree en Engelssprekende gids
U kunt een wandeling maken door Horton Plains. Op deze indrukwekkende hoogvlakte leven onder andere de endemische lori’s en ‘purple monkey’s’. Vroeg in de morgen wordt u in een jeep en naar het startpunt in Horton Plains National Park gebracht. U wandelt ongeveer 9 kilometer over oneffen terrein. Tijdens de tocht komt u bij de adembenemende ‘Baker’s Fall’ en het uitzichtpunt ‘World’s End’, waar u een van de beste panoramische uitzichten van Sri Lanka heeft. Voor de wandeling dient u goed ter been te zijn.
Boottocht en barbecue Negombo, Sri Lanka
Boottocht en barbecue met lokale bewoners - Negombo
Aanschouw de prachtige natuur vanaf de Gin Oya-lagune
Kosten: € 55
Duur: 3 uur
Inclusief: vervoer, boottocht, barbecue en een privéchauffeur/gids
’s Avonds kunt u een boottocht maken over de Gin Oya-lagune. U ziet de vele kleurrijke vogels die in dit gebied wonen en langs de oevers van de rivier nemen de dorpelingen regelmatig een bad. U stapt uit bij het strand, waar u geniet van een prachtige zonsondergang. De lokale bewoners nemen u vervolgens mee voor een overheerlijke barbecue.
Udawalawe Jeepsafari
Tissamaharama Yala National Park, Sri Lanka
Yala National Park - Tissamaharama
Een avontuurlijke 4-wheel drive tocht door het nationale park Yala
Kosten: € 50,- per persoon
Duur: halve dag
Inclusief: 4-wheel drive en een Engelssprekende gids in het park
Met een ontbijtpakket op zak rijdt u met een 4-wheel drive en een gids van het park naar een van de grootste nationale parken van Sri Lanka, Yala. U vindt hier dichte jungle afgewisseld met uitgestrekte grasvelden, kleine meertjes en een zandstrand. Er leven krokodillen, jakhalzen, buffels, luipaarden, beren, herten en olifanten. U volgt de zandpaden door het park en gaat op zoek naar het wild. Ondanks de vele luipaarden die in dit gebied leven, is het moeilijk om dit schuwe dier te spotten! Heeft u geluk en staat u oog in oog met dit bijzondere dier? In totaal leven er 215 vogelsoorten in het park, zoals de Indische nimmerzaten, pelikanen en de kleine flamingo. Een groot deel daarvan vindt u in de wetlands van het park. (reisafstand ca. 50 km)

Duur: ½ dag
Inclusief: 4-wheel drive en een Engelssprekende gids van het park

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Emirates met vertrek vanaf Amsterdam. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Emirates. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals Ethiad Airlines of SriLanka Airlines of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
emirates.png

Amsterdam - Dubai22:00 - 07:45 uur
Dubai - Colombo10:35 - 16:35 uur
Colombo - Dubai09:55 - 13:00 uur
Dubai - Amsterdam15:20 - 20:00 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

U verblijft in sfeervolle middenklassehotels. Alle kamers hebben een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Camelot Beach Hotel in Negombo
Hotel Camelot Beach - Negombo
Dit hotel ligt aan het strand van Negombo. In de omgeving van het hotel vindt u barretjes en restaurants. Het centrum van Negombo ligt op 5 kilometer afstand. Vanaf het terras kijkt u uit over de prachtige zee. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en twee zwembaden. Alle kamers beschikken over airconditioning en een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Camelot Beach Hotel
Sigiriya Village in Sigiriya
Hotel Sigiriya Village - Sigiriya
In de binnenlanden van Sri Lanka ligt het Village Sigirya Hotel. U kunt heerlijk struinen in de aangelegde tuinen en in het zwembad genieten van het adembenemende uitzicht op de Leeuwenrots. In het restaurant proeft u de overheerlijk gerechten uit de Sri Lankaanse en Westerse keuken! Alle klassiek ingerichte huisjes hebben een veranda en een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Sigiriya Village
Topaz hotel in Kandy, Sri Lanka
Hotel Topaz - Kandy
Dit hotel ligt bovenop een heuvel in de stad Kandy en ligt op loopafstand van de klokkentoren van Kandy. Het hotel beschikt over twee restaurants, een buitenzwembad, een bar/lounge en een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van luxe beddengoed, een tv, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van
Glenfall Reach Hotel, Sri Lanka
Hotel Glenfall Reach - Nuwara Eliya
Glenfall Reach Hotel ligt in Nuwara Eliya en is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw. Het hotel beschikt over klassiek ingerichte kamers met Sri Lankaanse meubels. In het gehele hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Elke kamer heeft een balkon met uitzicht op het weelderige, tropische gebladerte. De kamers zijn ingericht met hardhouten vloeren en uitgerust met een minibar en een kluisje. De moderne privébadkamer heeft een douche, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Glenfall Reach Hotel
Hotel Bandarawela hotel - Bandarawela
Een bergresort in Koloniale stijl met prachtig uitzicht over de theeplantages. U treft hier goed ingerichte kamers en een restaurant en bar in het hotel.

Bekijk de website van Bandarawela hotel
Tamarind Lake Hotel, Sri Lanka
Hotel Tamarind Lake -
Dit hotel ligt in Kataragama en op ongeveer 3 kilometer van de Kataragama tempel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een bar/lounge en een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een waterkoker, een föhn en er is gratis wifi.

Bekijk de website van
Juce, Sri Lanka
Hotel Juce - Ambalangoda
Dit middenklassehotel ligt direct aan het mooie strand van Ambalangoda. Vanuit het zwembad kijkt u uit over de zee. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een balkon met uitzicht over zee en een badkamer met een douche en een toilet. Van begin mei tot eind oktober kan het zijn dat door sterke stromingen en onrustige zee in dit gedeelte van Sri Lanka niet in zee gezwommen kan worden.

Bekijk de website van Juce Hotel
Grand Oriental Hotel, Sri Lanka
Hotel Grand Oriental hotel - Colombo
In het hart van Colombo met uitzicht op de levendige haven treft u dit prachtige koloniale hotel met elegante kamers. De bazaar ligt slechts op 5 minuten wandelen.Bekijk de website van Grand Oriental hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Beste mevrouw van der Maat,
Mijn man Erik en ik willen u en uw reisbureau graag even doorgeven dat we een geweldige reis hebben gehad, naar Qatar en Sri Lanka. We hadden een heel fijne gids, Deva de Silva: van onze leeftijd en zeer vriendelijk en met veel kennis. En improvisatievermogen, nadat we een dag hebben moeten rusthouden omdat mijn man te verkouden was, heeft hij de volgende dag het schema aangepast, zodat we niets hoefden te missen. De hotels waren ook zeer goed, zonder uitzondering. Kortom: een geweldige ervaring om met veel plezier op terug te kijken! Hartelijk dank voor de organisatie ervan!
Met vriendelijke groet, Hannie BuskingReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam– Colombo en Colombo – Amsterdam met Emirates met een overstap in Dubai (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Transfer van de luchthaven naar uw eerste hotel.
13 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur/gids.
Treinreis Nuwara Eliya – Bandarawela.
Verblijf in middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner).
Stadsrondrit Negomobo.
Boottocht over de nederlandse kanalen nabij Negombo
Stadsrondrit door Anuradhapura.
Fietstocht door de koninklijke stad Polonnaruwa.
Safari in Minneriya National Park.
Beklimmen Leeuwenrots in Sigirya.
Kookdemonstratie ''keuken van Sri Lanka''.
Bezoek aan specerijentuin onderweg naar Kandy.
Stadstour in Kandy.
Bezichtiging van de Tempel van de Tand.
Bezoek theeplantage Labookelle.
Stadsrondrit met bezoek aan fort in Galle.
Entreegelden volgens programma, circa US$ 200,-.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.