Ontdekkingen in Baden-Württemberg

‘Stuttgart is dichtbij en toch onbekend. En dat terwijl deze prachtige Duitse stad met haar rijke historie zoveel te bieden heeft voor een kort bezoek. Dat komt vooral door de ongekende diversiteit aan prachtige moderne en hedendaagse kunst en architectuur! De Weissenhofsiedlung is daar een mooi voorbeeld van. Deze modelwijk uit 1927 werd ingericht door Ludwig Mies von der Rohe, en bestaat uit woningen van onder meer Gropius en Le Corbusier. Door de witte bouwwerken doet deze experimentele woonwijk verrassend fris en modern aan. In het Weissenhofmuseum, dat is gevestigd in een villa van Le Corbusier, ziet u hoe de geschiedenis van de 20e eeuw de inrichting van deze wijk beïnvloedde.

Natuurlijk ontdekt u ook het hart van Stuttgart dat wordt gevormd door de prachtige Koenigstrasse die eindigt bij het gezellige Schlossplatz met het barokke, 18e-eeuwse Neues Schloss. Hier is ook de opvallende glazen kubus van het Kunstmuseum te vinden, dat een fraaie collectie klassiek-moderne kunst heeft. Ook de moderne collectie van de Staatsgalerie Stuttgart met werken van Paul Klee, Pablo Picasso en August Macke bewondert u in een fraai modern gebouw van James Stilring. Van een heel andere orde zijn de spectaculaire musea van Porsche en Mercedes-Benz. De futuristische ontwerpen zijn erg indrukwekkend!

Ook nabij Stuttgart is veel moois te vinden. In Baden-Baden, bijvoorbeeld, is een opvallend architectonisch bouwwerk verrezen, dat mooi contrasteert met de traditionele omgeving. Het ontwerp van de New Yorkse architect Richard Meier belicht de collectie eigentijdse kunst van dit Museum Frieder Burda op een bijzondere wijze. En ook de rest van Baden-Baden, een pittoresk kuurstadje tussen de heuvels, is prachtig! De stad is vrijwel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen. Baden-Baden is daardoor een van de meest authentieke kuuroorden van Duitsland. Kortom, Stuttgart en omgeving heeft heel verrassende kunst en architectuur! Gaat u met mij mee om al deze pracht te ontdekken?’

Pluspunten
vervoer in first class-touringcar
centraal gelegen hotel in Stuttgart
4x ontbijt
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kunstmuseum Stuttgart
Staatsgalerie Stuttgart
Museum Frieder Burda
Weissenhofsiedlung Stuttgart
Weissenhof museum
Baden-Baden
Reisleider Steven Bastmeijer
SRC-reisleider sinds 2004
Favoriete plek: de Weissenhofsiedlung
De futuristische ontwerpen van het Mercedes Benz Museum en het Porsche Museum zijn erg indrukwekkend!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleidster Adriënne Zijlstra
Reisleidster sinds 2006
Reisleider Theo Gerrits
Reisleider sinds 2007
Reisleider Stephan Peters
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar Stuttgart en korte stadswandeling
Stadsrondrit Stuttgart, Kunstmuseum Stuttgart en vrije middag
Museum Frieder Burda in Baden-Baden en stadswandeling Baden-Baden
Staatsgalerie Stuttgart en Weissenhofsiedlung
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Stuttgart

We rijden via Amersfoort en Zevenaar naar Stuttgart. Na aankomst in ons hotel in het hart van Stuttgart maken we een korte wandeling door het centrum van deze levendige stad met haar rijke historie. Via de Koenigstrasse, een 1.200 meter lange winkelstraat met prachtige winkels, warenhuizen, cafés, restaurants, wandelen we naar het Schlossplatz waar het barokke Neues Schloss en het vlak bij gelegen Altes Schloss onze aandacht vragen. (ca. 575 km)

dag 2: Dwars door Stuttgart

Tijdens een stadsrondrit door Stuttgart zien we de spectaculaire musea van Porsche en Mercedes-Benz. Het futuristische ontwerp van het Mercedes-Benz-museum, een ontwerp van het Nederlandse architectenbureau UNStudio, is erg indrukwekkend! We bezoeken vervolgens het Kunstmuseum, dat is gevestigd in een prachtig gebouw met een glazen façade dat in het hart van Stuttgart staat. We bewonderen hier de collectie met impressionistische, klassiek moderne en hedendaagse kunstwerken. ’s Middags kunt u Stuttgart zelf verder verkennen. U kunt bijvoorbeeld naar een van de fraaie automusea gaan. Of gaat u naar het Landesmuseum Württemberg, dat in een oud slot is gevestigd? (ca. 15 km)

dag 3: Museum Frieder Burda in Baden-Baden

In het charmante kuurstadje Baden-Baden bezoeken we het Museum Frieder Burda. Hier zien we een expositie van James Turrell. Hij is een vertegenwoordiger van de L.A. Lightschool en maakt al meer dan 50 jaar lichtkunstwerken. Een aantal belangrijke werken zijn hier nu te zien. U zult versteld staan van de schoonheid van licht! In de middag maken we een korte stadswandeling door Baden-Baden. De stad is vrijwel ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen, waardoor Baden-Baden een van de meest authentieke kuuroorden van Duitsland is. We zien onder andere het Kurhaus en de bijzondere Trinkhalle. Dit 19e-eeuwse classicistische gebouw werd gebouwd als een plek waar de kuurgasten het heilzame bronwater konden drinken. Vooral de fresco-cyclus van de Trinkhalle is erg bijzonder! (ca. 230 km)

dag 4: Staatsgalerie en Weissenhofsiedlung

In de Staatsgalerie Stuttgart bewonderen we de hoogwaardige collectie Europese kunst, met werken vanaf de 14e eeuw tot heden. Vooral de collectie moderne kunst, met werk van onder andere Paul Klee, Pablo Picasso, August Macke en Hans Arp, is erg mooi. In 2018 is het 80 jaar geleden dat Ernst Ludwig Kirchner stierf, daarom zijn er nu twee speciale tentoonstellingen ter ere van hem. Vervolgens gaan we naar de Weissenhofsiedlung. Deze experimentele woonwijk uit 1927 is een prachtig voorbeeld van het ‘het nieuwe bouwen’ en doet door de witte gebouwen fris en modern aan. Voor de bedenker Ludwig Mies von der Rohe betekende deze wijk zijn doorbraak. We gaan onder andere naar het Weissenhofmuseum, dat is gevestigd in een dubbel huis dat door Le Corbusier is ontworpen. In de ene helft van dit museum is een tentoonstelling over de woonwijk ingericht. In de andere helft van het gebouw zien we hoe de woonruimtes er in 1927 uitzagen. In de wijk zien we ook gebouwen die zijn ontworpen zijn door Mies van der Rohe, Gropius en de Nederlandse architect Oud. (ca. 10 km)

dag 5: Terug naar Nederland

We verlaten Stuttgart en rijden naar Nederland, waar we aan het einde van de middag aan komen. (ca. 575 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaats voor deze reis is:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Royal, Duitsland
Hotel Royal Stuttgart - Stuttgart
Dit goede toeristenklassehotel ligt midden in het centrum van Stuttgart. Het hotel heeft een receptie, een restaurant, een bar en een lift. De nette kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Het hotel beschikt over gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Royal Stuttgart

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 32 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!