050 - 3 123 123

Bloemeneiland in de Atlantische Oceaan

Reisleidster Marlies:
‘In welk seizoen u ook naar Madeira reist, door het aangename klimaat staat er altijd wel iets op dit eiland in bloei. De combinatie van het subtropisch klimaat en de mengeling van inheemse en uitheemse planten levert prachtige tuinen op. Niet voor niets wordt Madeira met de prachtige bloemen en planten een drijvende tuin genoemd.

In Funchal is de kleurrijke markt met haar grote bloemenpracht en heerlijke subtropisch fruit een lust voor het oog. De intieme sfeervolle hoofdstad, met de vele terrasjes op de boulevard, nodigt uit voor een wandeling langs de historische panden uit het koloniale verleden. En voor een bezoek aan de aantrekkelijke musea.

Op onze tocht over het eiland wordt u verrast door weelderige bossen, geurige bloemen, ruig vulkanisch gebergte, riviertjes in groene dalen en kleine vissersdorpjes. Op dit veelzijdig eiland stellen magnifieke kleuren en geuren zich in al hun pracht aan u voor. Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel in Funchal
7x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch centrum Funchal
diverse botanische tuinen
spectaculaire Cabo Girão
Terreiro da Luta en Ribeiro Frio
São Vicente en Porto Moniz
wijnhuis Adegas do São Francisco
Casas de Colmo in Santana
Pico dos Barcelos
Nossa Senhora do Monte
SRC-reisleidster Marlies
SRC-reisleidster sinds 2000
Doordat ons hotel in het centrum van Funchal staat, kunt u ook ’s avonds gezellig de stad in wandelen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
Reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleider Jurriaan
Reisleider sinds 2013
Reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
Reisleidster Marlies
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Funchal en gezamenlijk diner
Botanische tuinen en stadswandeling in Funchal
Cabo Girão, grotten van São Vicente en schilderachtig Porto Moniz
Vrije dag of optioneel bezoek aan de mooiste tuin van Madeira: Quinta do Palheiro Ferreiro
Vrije ochtend en naar Monte en Pico dos Barcelos
Prachtige natuurtocht: Terreiro da Luta, Ribeiro Frio en Santana
Vrije dag
Terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Funchal

We vliegen naar Madeira. Na aankomst op de luchthaven van Funchal worden we naar het hotel in deze stad gebracht. ’s Avonds genieten we van een gezamenlijk diner. (ca. 20 km)

dag 2: Funchal

De botanische tuinen van Funchal herbergen planten uit de hele wereld, waaronder woestijncactussen, regenwoudorchideeën en Zuid-Afrikaanse protea’s. Na ons bezoek wandelen we naar de kathedraal, die in 1514 werd voltooid. Het plafond en de koorbanken, waarop heiligen, profeten en apostelen in 16e-eeuwse kledij zijn afgebeeld, maken deze kathedraal erg bijzonder. Ook gaan we naar het wijnhuis Adegas do São Francisco, waar op de binnenplaats de geur van oud hout en madera ons tegemoetkomt. Sommige gebouwen in deze doolhof van kuiperijen, wijnkelders en proeflokalen stammen nog uit de 17e eeuw.

dag 3: Cabo Girão, São Vicente en Porto Moniz

Via het pittoreske vissersplaatsje Câmara de Lobos gaan we naar de spectaculaire kaap Cabo Girão voor een magnifiek uitzicht over het eiland en de zee. Vervolgens leidt de weg ons naar de grotten van São Vicente, die zijn ontstaan na een vulkanische uitbarsting. Ook gaan we naar het informatiecentrum over vulkanisme, waar we meer horen over het ontstaan van Madeira. We vervolgen onze weg richting het uiterste noordwesten, naar Porto Moniz. Dit dorpje is omgeven door kleine veldjes, die door schuttingen van boomheide en gedroogde varens worden beschermd tegen de harde zeewind van de Atlantische Oceaan. Porto Moniz heeft een schilderachtig aanzien en een aantal natuurlijke rotsbaden in de branding. (ca. 120 km)

dag 4: Vrije dag of optionele excursie naar tuinen Quinta do Palheiro Ferreiro

Deze dag kunt u er zelf op uit trekken. Of gaat u mee op een optionele excursie naar Quinta do Palheiro Ferreiro, een van de mooiste tuinen van Madeira (kosten niet inbegrepen)? Deze tuinen worden ook wel Blandy’s Gardens genoemd, omdat het landgoed in 1885 is aangekocht door de Engels-Madeirese familie Blandy. Dit paradijs voor plantenliefhebbers werd in de 18e eeuw aangelegd. Planten werden uit Zuid-Afrika, China en Australië ingevoerd. Hierna bezoekt u Ponta do Rosto, een sublieme plek om het hele eiland te overzien. Tot slot gaat u naar Cristo Rei, het imposante Christusbeeld aan de kust.

dag 5: Vrije ochtend, Monte en Pico dos Barcelos

De ochtend is vrij. U kunt bijvoorbeeld de markt in Funchal bezoeken of per kabelbaan naar de botanische tuin van Monte gaan. ’s Middags bezoeken we de kerk Nossa Senhora do Monte, waar de laatste Oostenrijkse keizer, Karel I van Habsburg, ligt begraven. Vervolgens rijden we naar het uitzichtpunt Pico dos Barcelos, waar we kunnen genieten van een prachtig vergezicht over Funchal. (ca. 60 km)

dag 6: Pico do Arieiro, Ribeiro Frio en Santana

Een prachtige natuurtocht leidt ons over de bergkam Monte naar het op 870 meter hoogte gelegen Terreiro da Luta. We bezoeken het monument van Nossa Senhora da Paz, Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede, dat in 1927 werd opgericht op de plaats waar Maria aan een herderinnetje zou zijn verschenen. We vervolgen onze route naar de op een na hoogste bergtop van het eiland, Pico do Arieiro (1.818 meter), waar we bij helder weer een geweldig uitzicht hebben. Hierna reizen we naar Ribeiro Frio. Dit is een mooi plaatsje met een forellenkwekerij die water krijgt van de koude beek waarnaar het dorpje is genoemd. We vervolgen onze weg naar Santana, waar we de oorspronkelijke huisjes van Madeira, de zogenaamde Casas de Colmo, zien. (ca. 60 km)

dag 7: Vrije dag

De dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld Quinta das Cruzes bezoeken, een elegant 19e-eeuws landhuis dat is ingericht als een rijke koopmanswoning. In dit huis is het museum voor toegepaste kunst ondergebracht. Of gaat u liever op zoek naar mooie souvenirs?

dag 8: Funchal – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Funchal gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Quinta del Palheiro Ferreiro
Quinta do Palheiro Ferreiro
Bezoek aan Blandy's Gardens
Duur: hele dag
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: € 33,- per persoon inclusief entree tot de tuinen, exclusief lunch
U kunt een optionele excursie maken naar Quinta do Palheiro Ferreiro. Deze tuinen worden ook wel Blandy’s Gardens genoemd, omdat het landgoed in 1885 is aangekocht door de Engels-Madeirese familie Blandy. Dit paradijs voor plantenliefhebbers werd in de 18e eeuw aangelegd. Planten werden uit Zuid-Afrika, China en Australië ingevoerd. Hierna bezoekt u Ponta do Rosto, een sublieme plek om het hele eiland te overzien. Tot slot gaat u naar Cristo Rei, het imposante Christusbeeld aan de kust.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Funchal06:40 - 09:50 uur
Funchal - Amsterdam10:35 - 15:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Tegen betaling van een toeslag kunt u een kamer met balkon boeken. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Do Carmo
Hotel Do Carmo - Funchal
U verblijft in het goede toeristenklassehotel Do Carmo, dat centraal ligt in het historische centrum van Funchal, op loopafstand van de kathedraal. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een lounge, een terras, een bar en een restaurant. Op het dakterras kunt u gebruikmaken van een klein zwembad met ligbedden. De kamers zijn voorzien van telefoon, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of douche, een toilet en een föhn. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.

Bekijk de website van Hotel Do Carmo

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Wederom een gezellige en interessante groep reizigers.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mevrouw C. Blass uit Amsterdam
Onze keuze voor SRC is steeds bepaald door de kwaliteit van de reisleiders en het geboden programma.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
W.H. Janssen
We hadden een pracht vakantie! En een leuke groep!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
M. de Jong-Kloosterman
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!