050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Tanzania | Tanzania

Geniet van de prachtige Afrikaanse natuur

In het ongerepte Tanzania ervaart u het echte Afrika. Hier worden de meest spectaculaire natuurdocumentaires werkelijkheid! Voor een schitterende safari door het gebied met de grootste wildpopulaties bent u in Tanzania aan het juiste adres. Hier leven grote kuddes gnoes, vergezeld door zebra’s en gazellen. Leeuwen, hyena’s en luipaarden liggen bij zoveel aanbod natuurlijk altijd op de loer. De olifanten zijn door hun omvang makkelijk te spotten: u ziet ze al van verre aankomen. Bij de rivier wordt u aangekeken door de kleine oogjes van de nijlpaarden, die in grote groepen in het water liggen.

Naast van het wild geniet u tijdens deze privéreis door Tanzania natuurlijk ook van de prachtige Afrikaanse natuur. Elk park heeft zijn eigen charme. In Lake Manyara rijdt u dwars door het oerwoud en treft u midden in het park een groot meer met daarin honderden flamingo’s aan. De uitgestrekte savannes van de Serengeti, met af en toe een boom, zijn uitermate fotogeniek. In Tarangire ziet u juist weer de ene baobabboom na de andere! Alle karakteristieke eigenschappen van de Tanzaniaanse landschappen komen samen in de wonderschone Ngorongorokrater, die niet voor niets ‘de ark van Noach’ wordt genoemd. Tanzania is ook op cultureel gebied een rijk land: u komt regelmatig de rondtrekkende Masaï tegen, slechts een van de vele verschillende stammen.

Tijdens deze privéreis ontdekt u samen met uw gids, die ook de chauffeur is van uw 4-wheel drive, de natuurlijke pracht van Tanzania! We hebben al een aantal mooie excursies voor u geregeld, waarmee u dit prachtige land in korte tijd optimaal leert kennen. Daarnaast kunt u verschillende optionele excursies maken. Uw gids weet alles over dit prachtige land, dus vraag wat u wilt! U verblijft in of nabij de verschillende wildparken. Samen met uw gids ontdekt u elke dag het wild en het natuurschoon van de parken. De ideale manier om dit prachtige land te verkennen! ‘Karibu sana’, oftewel: in Tanzania bent u heel erg welkom!

Belangrijke informatie
Tijdens deze reis overnacht u in lodges die liggen in of nabij de wildparken. Omdat er geen hekken om de parken staan, en de wilde dieren dus overal kunnen komen, is er in de lodges vaak bewaking aanwezig. Zo wordt u na zonsondergang of voor zonsopgang bij uw tent / kamer door een ranger of een medewerker van de lodge opgehaald of naar uw tenten / kamer gebracht. Dit is voor uw eigen veiligheid en onderdeel van een safarireis.

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
8 dagen 4-wheel drive met privéchauffeur/gids
sfeervolle (tented) lodges
7x ontbijt, 7x lunch en 6x diner
5x safari
ochtendexcursie naar keuze met gids
entreegelden nationale parken
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Arusha
Serengeti National Park
Ngorongorokrater
Lake Manyara National Park
Tarangire National Park
Karatu
Shanga-project
Ivo van der Veer, SRC Reizen
Ivo van der Veer
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: game drives Serengeti, Lake Manyara, Ngorongorokater en Tarangire
De game drives in de nationale parken van Tanzania zijn werkelijk onvergetelijk! Welke dieren kunt u spotten?

De reis in het kort

Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha
Lake Manyara
Lake Manyara – Serengeti
Uitgestrekte savannes Serengeti
Serenegeti – Ngorongoro – Karatu
Karatu – Tarangire
Tarangire – Arusha
Arusha – Kilimanjaro
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

Op de luchthaven van Kilimanjaro maakt u kennis met uw Engelssprekende chauffeur/gids. Hij brengt u naar uw lodge in Arusha, waar u een nacht verblijft. Arusha is een bedrijvige stad op 1.300 meter hoogte, met uitzicht op de Meru-berg. (reisafstand ca. 35 km)

dag 2: Lake Manyara

Uw gids/chauffeur brengt u van Arusha naar Lake Manyara National Park. Onderweg ziet u leden van de verschillende stammen aan het werk op het land. Langs de kant van de weg brengen ze hun verse producten aan de man. In Lake Manyara National Park rijdt u eerst door een stuk jungle met watertjes. Blauwe meerkatten en bavianen kijken u hier nieuwsgierig aan! Daarna bereikt u een open grasland met uitzicht op het zoutwatermeer dat het park zijn naam geeft: Lake Manyara. Door de mineralen in het water heeft dit meer een bijzondere kleur. Maar liefst 300 verschillende vogelsoorten, waar onder grote groepen flamingo’s, ibissen en pelikanen, leven in en rond het meer. Lake Manyara ligt aan de voet van de grote Riftvallei en wordt omringd door groene hellingen. In het park vindt u bossen met gigantische vijgen- en mahoniebomen, maar ook uitgestrekte graslanden. Als u geluk heeft, ziet u de ‘boomklimmende’ leeuwen, die een dutje doen in de acaciabomen! Verder kunt u in het park olifanten, nijlpaarden en donker gekleurde giraffen tegenkomen. U overnacht buiten het park. (reisafstand ca. 190 km)

dag 3: Lake Manyara – Serengeti

U rijdt door de Ngorongoro Conservation Area, een door UNESCO beschermd gebied. Hier leven wilde dieren en de Masaï samen. Dit nomadisch volk trekt door het prachtige landschap met kuddes geiten en schapen. Onderweg ziet u de typische dorpen van dit volk. Via de Naabi Hill Gate rijdt u Serengeti National Park binnen. Serengeti betekent ‘eindeloze vlaktes’. Tijdens uw eerste safari over de Serengeti geniet u hier dan ook zeker van het uitgestrekte savannelandschap, en van de vele wilde dieren die hier leven. Op de vlaktes komt u ook regelmatig de ‘kopjes’ tegen, de granietrotsen die een favoriete uitkijkplek van leeuwen en cheeta’s zijn. U verblijft twee nachten in een lodge dicht bij de ingang van het park. (reisafstand ca. 260 km)

¡ Extra
Wilt u een bijzonder spannend avontuur beleven? Maak dan een nachtsafari! (kosten ca. US$ 35,-) . ’s Nachts komen de nachtdieren tot leven en gaan ze op zoek naar voedsel. Wie weet kunt u ze spotten!

dag 4: Uitgestrekte savannes Serengeti

U brengt de hele dag door in de Serengeti. U gaat samen met uw chauffeur/gids tijdens een game drive op zoek naar het wild in dit schitterende park. U ziet hopelijk leeuwen, die wel meer dan 20 uur per dag slapen, en het snelste landdier, de cheeta. Verwar de cheeta niet met het luipaard! De cheeta is slank en heeft een vacht met zwarte stippen. Het stevig gebouwde luipaard heeft op zijn vacht zwarte rondjes met bruin in het midden en sleept zijn prooi mee in de boom. Houd daarom de bomen goed in gaten! Ook ziet u gazellen en antilopen, zoals de Thomsongazelle en de impala’s. In de ‘hippo pool’ baden nijlpaarden. (reisafstand ca. 50 km)

De Serengeti is bekend om de grote trek van de gnoes. Tussen december en april leeft deze groep van bijna 3 miljoen dieren in het zuidoosten van de Serengeti, waar ze hun jongen werpen. De gnoes reizen met de regentijd mee. De zebra’s en gazellen volgen de groep. In mei en juni trekken ze naar de Seronavallei in het westen, en daarna naar de Masai Mara in het noorden. In oktober en november trekt de kudde langs de oostkant van de Serengeti, om te grazen op de groene vlaktes van de Ngorongoro Conservation Area. Het is onmogelijk exact te voorspellen wanneer de groep waar is, omdat dit afhankelijk is van de regentijd.

dag 5: Serengeti – Ngorongoro – Karatu

U neemt afscheid van de Serengeti en vertrekt naar een ander bijzonder natuurwonder: de Ngorongorokrater. Het uitzicht vanaf de top van de krater is adembenemend! Met de jeep daalt u af in de krater, waarna u hier een game drive maakt. De Ngorongorokrater is de grootst intact gebleven caldera, het ingestorte dak van een vulkaan, ter wereld. In de krater zijn verschillende kleine ecosystemen, die worden beschermd tegen invloeden van buitenaf door de 600 meter hoge kraterwand. U vindt hier moerassen, savannes, bossen en meren. Er leven ongeveer 30.000 dieren in de krater. In deze ‘ark van Noach’ kunt u onder andere een deel van e big five spotten: de olifant, de neushoorn, het luipaard, de buffel en de leeuw. De giraffe zult u hier niet zien: die kan de afdaling door zijn lange benen en nek niet maken. Aan het eind van de dag rijdt u naar uw lodge in Karatu, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 200 km)

dag 6: Karatu – Tarangire

Op deze vrije ochtend kunt u een van de onderstaande excursies maken (kosten inbegrepen).

Lokaal leven
U maakt een wandeling in het dorp Mto wa Mbu, dat dicht bij Lake Manyara ligt. Tijdens deze wandeling vertelt een Engelssprekende gids uit het dorp u meer over het leven van de bevolking. U neemt een kijkje in een van de huisjes in het dorp, bezoekt een kinderopvang en leert meer over de werkwijze op een boerderij.

Mountainbike-avontuur
Heeft u zin in wat meer actie? Maak dan een mooie tocht per mountainbike samen met een Engelssprekende gids. U start op de markt van het dorpje Mto wa Mbu en fietst vervolgens via de bananenplantages naar de oevers van Lake Manyara. Onderweg leert u meer over de bevolking en haar gewoontes.

Bezoek koffieplantage
Op de koffieplantage Shangri La leert u alles over koffie van een Engelssprekende gids. U kunt zien hoe koffie wordt verbouwd en geroosterd. Uiteraard krijgt u ook een heerlijk kopje koffie!

Na de lunch rijdt u naar uw lodge, die ligt in het gebied tussen Lake Manyara en Tarangire. Hier verblijft u een nacht. Vanaf uw veranda kunt u grazende antilopen en zebra’s spotten. ’s Avonds kunt u genieten van de eindeloze sterrenhemel, met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush. (reisafstand ca. 145 km)

dag 7: Tarangire – Arusha

In het Tarangire National Park maakt u in de ochtend een game drive. Hier heeft u een grote kans om een kudde olifanten tegen het lijf te lopen. Deze kuddes drinken uit de gelijknamige rivier die door het park stroomt. In het park leven ook bijzondere diersoorten als de Afrikaanse eland en de girafgazelle. Op de grote termietenheuvels staan de kleine mangoesten al op de uitkijk! Tarangire staat bekend om de roodgekleurde aarde en de vele baobabs. De baobabboom is de dikste boom ter wereld. De boom slaat water op in zijn stam om de droge tijd te kunnen overleven. Sommige baobabs hebben een omtrek van wel 34 meter! Wanneer er geen bladeren aan de bomen zitten, lijkt het net alsof de bomen omgekeerd in de aarde zijn gestoken! Na uw laatste safari in Tanzania rijdt u terug naar Arusha, waar u de laatste nacht verblijft. (reisafstand ca. 115 km)

dag 8: Arusha – Kilimanjaro

Nadat u uitgecheckt bent, bezoekt u het bijzondere project Shanga. Dit is een werkplaats waar gehandicapten sieraden maken van gerecycled materiaal, met het doel ze in het normale arbeids- en leefproces te houden. Er zijn voornamelijk dove en blinde mensen aan het werk. Na de lunch keert u terug naar de lodge in Arusha, waar u tot aan het vertrek naar de luchthaven nog gebruik kunt maken van de faciliteiten. U kunt vanmiddag ook nog een optionele excursie maken. Aan het begin van de avond brengt uw chauffeur/gids u naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (reisafstand ca. 35 km)

Optionele excursies Aruaha
Volgt u een Tanzaniaanse kookcursus en leert u koken als een echte Tanzaniaan (kosten ca. US$ 25,-)? Of heeft u altijd al kunstschilder willen worden, en woont u een Tinga Tinga Art Class bij (kosten ca. US$ 20,-)? U kunt ook net als de 'locals' per Dala Dala naar het centrum van Arusha reizen voor een wandeling over de markt en een bezoek aan een museum (kosten ca. US$ 20,-)?

dag 9: Aankomst Nederland

Al vroeg in de ochtend landt u op Nederlandse bodem.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Kookcursus Arusha, Tanzania
Kookcursus – Arusha
Duur: 4 uur
Inclusief: Engelssprekende gids en vervoer
kosten: € 25,00 per persoon
U kunt de fijne kneepjes van het Tanzaniaans koken leren van de Swahili-bevolking. U hakt en mengt verse ingrediënten en kookt boven het open vuur in een traditionele omgeving. Na de bereiding van uw maaltijd, kunt u uiteraard proeven of het u gelukt is! Eet u dan op de Swahili-manier? Met blote handen?
Tinga Tinga Art Class, Tanzania
Tinga Tinga Art Class – Arusha
Inclusief: Engelssprekende gids
kosten: € 20,00 per persoon
Wilt u uw creativiteit naar boven laten komen tijdens een workshop Tinga Tinga art? Tinga Tinga is een Swahili-kunstvorm, een kleurrijk en humoristische stijl met vaak Afrikaanse onderwerpen. In de prachtige tuinen van uw lodge vertelt een Engelssprekende gids u alles over deze bijzondere stijl.
Arusha tour, Tanzania
Arusha City Tour – Arusha
Duur: 4 uur
Inclusief: Engelssprekende gids en vervoer
kosten: € 20,00 per persoon
Met een Engelssprekende gids wandelt u vanuit het dorp IIboru naar de hoofdweg om met een busje, een Dala Dala, naar het centrum van Arusha te reizen. U bewondert de kleurrijke markt waar de bevolking druk bezig is om zijn voedsel aan de man te brengen en ziet de prachtige Masaï-kunstvoorwerpen. U eindigt het bezoek aan Arusha in het kleine National History Museum, hier krijgt u een goede indruk van het Duitse koloniale verleden!
Serengeti N.P., Tanzania
Nachtsafari – Serengeti N.P.
Duur: 1,5 tot 2 uur
Inclusief: Engelssprekende gids van de lodge en vervoer
kosten: € 35,00 per persoon
Met een 4-wheel drive van de lodge kunt u na het diner een nachtsafari in de Serengeti maken. Dan komen de nachtdieren tot leven en gaan ze op zoek naar voedsel. Een bijzondere ervaring!

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s van KLM en Turkish Airlines voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Kilimanjaro10:15 - 19:45 uur
Kilimanjaro - Amsterdam20:50 - 07:20 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklasselodges geselecteerd in of nabij de verschillende wildparken. Vrijwel alle accommodaties beschikken over een zwembad. Enkele accommodaties hebben gratis wifi. De (tented) kamers hebben een badkamer met een douche en een toilet. In sommige tented lodges zijn geen stopcontact op de kamers. Als u iets wilt opladen, dan kan dat in de publieke ruimtes. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ilboru Safari, Tanzania
Lodge Ilboru Safari - Arusha
Op de helling van Mount Mere ligt de eenvoudige Ilboru Safari Lodge. In de tuin kunt u een heerlijke duik nemen in het zwembad, die in de schaduw van de exotische bomen ligt. Als u uit uw lodge stapt, staat u midden in het plaatselijke leven!


Bekijk de website van Ilboru Safari Lodge
Migunga Forest Camp, Tanzania
Lodge Migunga Forest Camp - Lake Manyara
Dit tentenkamp ligt in een rustige, bosrijke en groene omgeving. Hier ziet u spelende vervet-apen in de acaciabomen. Na het diner in het sfeervolle restaurant kunt u onder het genot van een drankje gezellig nazitten bij het kampvuur.


Bekijk de website van Migunga Forest Camp
Ikoma Tented Camp, Tanzania
Lodge Ikoma Tented Camp - Ikoma
De lodge ligt vlak bij de ingang van het Serengeti National Park. De comfortabele tenten liggen verspreid over een weidse omgeving. Vanaf uw veranda kunt u getuige zijn van een adembenemende zonsondergang met uitzicht op de Serengeti.

Bekijk de website van Ikoma Tented Camp
Bougainvillea Safari, Tanzania
Lodge Bougainvillea Safari - Karatu
Deze lodge wordt omgeven door een prachtige tuin met een heerlijk zwembad. De witte bungalows liggen verspreid over het terrein. U wordt hier zeker warm onthaald door het gastvrije personeel.


Bekijk de website van Bougainvillea Safari Lodge
Maramboi Tented Camp, Tanzania
Lodge Maramboi Tented Camp - Minjingu
Deze lodge ligt als een oase tussen de oevers van Lake Manyara en de ongerepte omgeving van het nationale park Tarangire. Vanaf uw veranda kunt u grazende antilopen en zebra’s spotten. ’s Avonds bewondert u de eindeloze sterrenhemel, met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush.


Bekijk de website van Maramboi Tented Camp

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Lieve mensen van SRC,
Wat hebben we een mooie tijd gehad in Tanzania! Gezellig, prachtig, indrukwekkend, lekker, hartverwarmend... En alles tot in de puntjes geregeld. Daar willen we jullie heel hartelijk voor bedanken! Memories that will last a lifetime!
Familie van Mierlo
Onze reis door Tanzania was perfect! Wij verbleven in fantastische lodges op toplocaties! We hadden een goede klik met onze chauffeur George van Leopard tours. Hij heeft ons ontzettend veel laten zien en veel verteld. De stop met rondleiding tussen Ngorongo en Tarangire was wel aardig, maar voor ons geen hoogtepunt. Mijn dochter en ik hebben een fantastische reis gehad. Alles was perfect geregeld. We zullen dan ook zeker SRC bij iedereen aanbevelen. Bedankt Sietske!
Annita en Marthe van MeerkerkReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro en Kilimanjaro – Amsterdam met KLM (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Volledige rondreis per 4-wheel drive met Engelssprekende privéchauffeur/gids.
Verblijf in sfeervolle middenklasselodges met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van volpension.
Safari in Lake Manyara, Ngorongorokater en Tarangire.
Safari’s in de Serengeti.
Bezoek Shanga-project.
Ochtendexcursie met Engelssprekende gids naar keuze in Karatu: bezoek dorp Mto wa Mbu, mountainbiketocht naar Lake Manyara of bezoek koffieplantage Shangri La.
Entreegelden nationale parken volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis naar Tanzania verlengen met een verblijf op Zanzibar. In een luxe hotel kunt u bijkomen van alle indrukken tijdens een ontspannen strandvakantie. U heeft de keuze uit drie hotels op verschillende locaties op het eiland. Hieronder vindt u meer informatie over de strandverlenging en de hotelmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij reservering doorgeven.

Zanzibar
Zanzibar is een exotisch eiland met hagelwitte palmstranden en wuivende palmbomen aan de oostkust van Afrika. Dit paradijselijke eiland hoort bij Tanzania. In de azuurblauwe zee kunt u heerlijk zwemmen, en de koraalriffen voor de kust nodigen uit om te gaan snorkelen. In de hoofdstad Stone Town vindt u een wirwar van straatjes, knusse restaurantjes met heerlijk eten en prachtig bewerkte deuren. Zanzibar staat bekend om de productie van specerijen, zoals nootmuskaat, kaneel en kruidnagel.