050 - 3 123 123

Welkom in hét paradijs!

Reisleider Bertus Breuker:
‘Vroeg in de ochtend ontwaakt de jungle. Een brulaap laat van zich horen. Zijn geschreeuw overstemt alle andere, rustgevende geluiden van het laaglandregenwoud van Sarapiquí. Heel Costa Rica is een prachtige botanische tuin en in de tuinen van onze lodge is dit niet anders. Dit is misschien wel het mooiste moment van de dag voor een korte wandeling. Wanneer u over de paden tussen de tropische planten in alle schakeringen groen loopt, vergeet dan niet geregeld omhoog te kijken of de bekendste vogel van Costa Rica zich misschien laat zien. De toekan is een van de opvallendste, meest kleurrijke vogelsoorten ter wereld en is met zijn enorme snavel altijd weer een bijzondere verschijning!

Tijdens deze prachtige rondreis door Panama en Costa Rica ontdekt u het beste wat dit deel van de wereld te bieden heeft. Het beroemde Panamakanaal, de mystieke nevelwouden van Boquete en de eilandengroep Bocas del Toro in Panama, en de imposante Arenalvulkaan, het vogelparadijs Palo Verde en de paradijselijke witte stranden van Costa Rica: u bewondert het allemaal! Wanneer u in het dorpje Cahuita verblijft, vlak bij het gelijknamige nationale park, proeft u de ‘laid-back’ Caribische sfeer. In de vele barretjes en restaurantjes is het altijd gezellig! De lodge ligt aan een door kokospalmen gesierd strand. Houd uw fotocamera hier altijd bij de hand, want in de tuin zijn vele vogels en kleine kikkersoorten te spotten. En als u geluk heeft, ziet u in een van de bomen een luiaard hangen! Bijzonder toch? Natuurlijk wandelt u met mij door het nationale park, dat het grootste koraalrif van het land beschermt, en geniet u van de natuurpracht. En na afloop kunt u een duik nemen in de aantrekkelijke Caribische Zee.

Misschien is dat wel het mooiste van Panama en Costa Rica: het overdonderende natuurschoon wordt gecombineerd met het ultieme vakantiegevoel. Ontspannen geniet u van al het moois! Het lijkt mij geweldig u tijdens deze zeer complete rondreis te mogen begeleiden langs alle hoogtepunten. Ik weet zeker dat de veelzijdigheid van deze twee prachtige Midden-Amerikaanse landen u zal verrassen. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
16x ontbijt en 10x diner
boottochten Bocas del Toro en Palo Verde
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO2-compensatie
Bezienswaardigheden
Panama-Stad en San José
Panamakanaal
nevelwoud Chiriquí
eilandenarchipel Bocas del Toro
Cahuita National Park
laaglandregenwoud Sarapiquí
cacaoplantage Tirimbina-reservaat
La Fortuna en de Arenalvulkaan
Parque Nacional Palo Verde
surfersparadijs Tamarindo
Reisleider Bertus Breuker
SRC-reisleider sinds 2003
Favoriete plek: Bocas del Toro
In de landen van Centraal-Amerika wordt u meegesleept door de magische tropische wereld, die, naast indrukwekkend natuurschoon, ook een historie heeft die uniek en spannend is. Ik nodig u van harte uit om dit avontuur met mij te beleven!
Ontmoet onze beste reisleiders in Panama
Reisleider Pieter Dercksen
Reisleider sinds 2010
Reisleider Bertus Breuker
Reisleider sinds 2003

De reis in het kort

Amsterdam – Panama-Stad
Verkenning Panama-Stad; het Panamakanaal en Casco Viejo
Naar het nevelwoud van Chiriquí
Vrije dag of een optionele koffietoer
Per speedboot naar eilandenarchipel Bocas del Toro
Verkenning van de archipel met de boot
Naar Costa Rica en verblijf in Cahuita
Wandeling Cahuita National Park en vrije middag
Het laaglandregenwoud van Sarapiquí
Bezoek cacaoplantage en vrije middag: ananasplantage, raften of canopy?
Het gezellige La Fortuna en de Arenalvulkaan
Excursie naar het nationale park en vrije middag
Boottocht vogelparadijs Palo Verde
Vrije dag aan de kust van de Stille Oceaan in surfhotspot Tamarindo, optionele schildpaddentoer
Vrije dag of een optionele catamarantocht
Naar San José: stadswandeling en smakelijk afscheidsdiner
Irazúvulkaan, de basiliek van Cartago en terugvlucht
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Panama-Stad

We vliegen naar Panama-Stad. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Panama-Stad

We starten onze kennismaking met de hoofdstad van Panama buiten de stad. We bezoeken de Miraflores-sluizen, die een belangrijk onderdeel van het Panamakanaal vormen. Met de aanleg van dit meer dan 80 kilometer lange kanaal kwam er een einde aan de lange reis om Kaap Hoorn die schepen moesten afleggen. Het iconische kanaal doorklieft het land en verbindt de Atlantische Oceaan met de Stille Oceaan. Als we geluk hebben kunnen we zien hoe de enorme schepen door de sluizen geloodst worden. Ook kunt u in het bijbehorende museum een korte film over de historie van het kanaal bekijken. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar Casco Viejo, het historische hart van Panama-Stad. Hier leeft het! De koloniale architectuur vormt een bijzonder contrast met de wolkenkrabbers die de skyline van Panama’s hoofdstad domineren. (ca. 30 km)

dag 3: Het nevelwoud van Chiriquí

We verlaten Panama-Stad en reizen naar het mystieke nevelwoud in de provincie Chiriquí, in de omgeving van Boquete. Door de hoge ligging op ongeveer 1.200 meter is het hier een stuk frisser dan in de stad. We verblijven twee nachten in de schaduw van de vulkaan Barú, in een prachtige, groene omgeving. (ca. 510 km)

dag 4: Vrije dag of een optioneel bezoek aan koffieplantage

De dag is ter vrije besteding. Neemt u een duik in het zwembad van uw hotel? Of dompelt u zich onder in de wereld van de Arabica-koffie? In de vruchtbare regio rondom Volcán Barú wordt een van de lekkerste koffies ter wereld verbouwd. Hier zijn de omstandigheden voor de verbouw perfect! U kunt een optioneel bezoek brengen aan een koffieplantage, waar u een rondleiding krijgt en alles te weten komt over deze smakelijke koffiesoort (kosten niet inbegrepen). Een wandeling met de reisleider door een mooi stukje nevelwoud behoort ook tot de mogelijkheden. Misschien spot u de quetzal? Wat u vandaag ook doet, vergeet tijdens uw verblijf hier in elk geval niet een kopje koffie te drinken!

dag 5: Naar Bocas del Toro

We rijden richting de Caribische kust en varen met een speedboot naar Isla Colón, het hoofdeiland van de archipel Bocas del Toro. De relaxte sfeer, vrolijk gekleurde huisjes, paradijselijke stranden en tropische vegetatie maken van deze eilandengroep een topbestemming, waar het puur genieten is. Ons hotel voor de komende twee nachten staat op Isla Colón, in het bruisende Bocas Town. (ca. 240 km)

dag 6: Verkenning van Bocas del Toro

Met een boot verkennen we vandaag Bocas del Toro. We varen langs de eilanden, door de mangroves en hopen onderweg dolfijnen te zien. Deze dag op, en eventueel in, het water is heerlijk! Liefhebbers kunnen al snorkelend de onderwaterwereld bewonderen, maar doordat het water kristalhelder is, is dit ook vanaf de boot mogelijk. Felgekleurde vissen, zeesterren en zeekomkommers bewonen deze wateren. Vergeet niet ook af en toe omhoog te kijken! In de boomtoppen rusten pelikanen uit na hun zoektocht naar voedsel, en het is ook mogelijk een luiaard te spotten.

dag 7: Naar Costa Rica

We varen terug naar het vasteland van Panama en reizen naar de grens met Costa Rica. Hier wandelen we via een brug de grens over naar het buurland, waar een nieuwe touringcar op ons wacht. Ons hotel voor de komende twee nachten staat aan de Caribische kust, in het dorpje Cahuita. Reggaemuziek, een ontspannen sfeer en uitgestrekte stranden, omringd door kokospalmen, zetten hier de toon! In de middag heeft u tijd om een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Of brengt u een optioneel bezoek aan het Jaguar Rescue Centre, waar ontheemde dieren worden opgevangen (kosten niet inbegrepen)? (ca. 90 km)

dag 8: Cahuita National Park

Tijdens onze wandeling door Cahuita National Park worden we omringd door de jungle. Het pad dat we volgen loopt parallel aan de kustlijn. Af en toe worden we getrakteerd op een geweldig uitzicht over de azuurblauwe Caribische Zee. Misschien spotten we onderweg nog wat junglebewoners als wasberen, leguanen, apen en slangen. De wandeling eindigt op een mooi strand, waar we kunnen zwemmen en uitrusten, voor we de boot terugnemen naar het dorp. De middag is ter vrije besteding. Het strand leent zich uitstekend voor een heerlijke strandwandeling. Vooral rond zonsondergang is dit absoluut een aanrader!

dag 9: Naar Puerto Viejo de Sarapiquí

We reizen verder in noordelijke richting, naar het laaglandregenwoud van Sarapiquí, waar de gelijknamige rivier stroomt, en dat omringd wordt door de vele bananenplantages. Een prachtig gebied, waar de primaire bossen rijk aan vogels en dieren zijn. We verblijven hier twee nachten. De kans hier ’s morgens gewekt te worden door kwetterende vogels en de roep van de brulaap is groot! In de prachtige tuin van de lodge zijn namelijk altijd dieren te spotten. (ca. 180 km)

dag 10: Puur genieten in het Tirimbina-reservaat

Na een klein stukje lopen door de jungle doemt tussen al het groen een indrukwekkende hangbrug op. We bevinden ons in het regenwoud van het Tirimbina-reservaat, waar we aan de overkant van de brug een cacaoplantage bezoeken. We zien hoe de cacao hier groeit en krijgen uitleg over de verwerking ervan. In de middag kunt u kiezen: bezoekt u een ananasplantage, of verlegt u uw grenzen en gaat u op avontuur? Iets waar deze omgeving zich uitstekend voor leent! Gaat u raften over de rivier, of zoekt u het hoger, en zweeft u van boom naar boom tijdens een canopytoer? (kosten niet inbegrepen) (ca. 30 km)

dag 11: Naar La Fortuna

Waar je ook bent in La Fortuna, bij helder weer heb je overal zicht op de Arenalvulkaan. De vulkaan is de bekendste van het land, en ook al zijn er al geruime tijd geen lavastromen meer te zien, het blijft een imposante kolos. We verblijven twee nachten in dit bruisende plaatsje aan de voet van de vulkaan. (ca. 80 km)

dag 12: De Arenalvulkaan

Lange tijd dacht men dat de Arenal een slapende vulkaan was. Tot 1968. Een hevige uitbarsting schudde iedereen wakker. Omringende dorpjes werden verwoest en mensenlevens werden niet gespaard. We bezoeken het nationale park, waar de gestolde lavastromen van die beruchte uitbarsting nog zichtbaar zijn. Liefhebbers kunnen een bijzondere optionele wandeling maken (kosten niet inbegrepen). Het pad leidt u over hangbruggen, door de jungle, tussen de boomkronen door. Natuurlijk heeft u tijdens de wandeling geregeld een verbluffend uitzicht op de vulkaan. (ca. 20 km)

dag 13: Boottocht Palo Verde

We reizen in westelijke richting naar de provincie Guanacaste, waar we drie nachten aan de Stille Oceaan in het plaatsje Tamarindo verblijven. Halverwege de reis komen we aan bij de Bebedero-rivier, bij Parque Nacional Palo Verde. Tussen deze rivier en de Rio Tempisque ligt een ongerept stuk natuur, met een landschap variërend van droge tropische bossen tot drassige moerassen en mangroves. We maken een boottocht door het nationale park, dat het leefgebied vormt van krokodillen en apen, en vooral een paradijs is voor watervogels. (ca. 220 km)

dag 14: Vrije dag in surfersparadijs Tamarindo

De dag is ter vrije besteding. Leest u een boek aan de rand van het zwembad, wegdromend bij het prachtige uitzicht over de Stille Oceaan, of maakt u een heerlijke strandwandeling? Tamarindo is een waar surfersparadijs. Heeft u altijd al eens willen leren surfen? Op het strand worden ook voor beginners lessen georganiseerd (kosten niet inbegrepen). Playa Minas, niet ver van Tamarindo, is een paradijselijk strand, nog onaangetast door mensen. Vandaar dat verschillende schildpaddensoorten, waaronder de grote, zeldzame lederschildpad, hier tussen oktober en maart aan land komen om hun eieren te leggen. Maakt u in de avond een excursie, om dit bijzonder natuurverschijnsel van dichtbij te bekijken (kosten niet inbegrepen)?

dag 15: Zon, zee en strand

Ook deze dag is ter vrije besteding. Maakt u een optionele catamarantocht op zee (kosten niet inbegrepen)? Er is snorkelmateriaal aan boord en tijdens de verbluffend mooie zonsondergang kunt u genieten van een hapje en een drankje. Vergeet niet uit te kijken naar dolfijnen!

dag 16: Hoofdstad San José

We reizen het binnenland in, naar de hoofdstad van het Costa Rica. Hier maken we een stadswandeling. We zien het schitterende Teatro Nacional aan de bruisende Plaza de la Cultura, en bezoeken Mercado Central, de plek waar de ‘tico’s’, zoals de Costa Ricanen genoemd worden, hun groente, vlees en fruit kopen. ’s Avonds genieten we van een smakelijk afscheidsdiner in een restaurant in de binnenstad van San José. (ca. 260 km)

dag 17: Irazúvulkaan en naar huis

Voor we aan onze reis naar huis beginnen bezoeken we nog de Irazúvulkaan, een van de hoogste toppen van het land. We wandelen door een soort maanlandschap naar de krater van de vulkaan. Het gifgroen gekleurde water van het kratermeer springt in het oog. Bij helder weer worden we vanaf de ruim 3.400 meter op een geweldig uitzicht getrakteerd. Op de terugweg stoppen we nog bij de grootse Onze Lieve Vrouwen der Engelen-basiliek in Cartago. Jaarlijks komen mensen op 2 augustus van ver naar dit populaire bedevaartsoord. Terug in San José zijn er enkele kamers beschikbaar om u op te frissen voor u naar de luchthaven wordt gebracht voor de terugvlucht. Een prachtige reiservaring rijker begint u aan de terugreis naar Amsterdam. (ca. 120 km)

dag 18: Aankomst op Schiphol

Vandaag keert u terug in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Koffietour
Koffietour
De koffieplantages van Chiriquí
Minimaal 6 deelnemers
Duur: circa 2,5 uur
Prijs: circa US$ 45,- per persoon
In Chiriquí wordt de beste koffie van Panama verbouwd. Volgens kenners is deze koffie zelfs de beste ter wereld! De hellingen, het gunstige klimaat en de rijke vulkanische grond zorgen voor de perfecte omstandigheden voor de verbouw van koffie. Een tour over een plantage in deze omgeving is dan ook bijzonder interessant. U krijgt uitleg over de koffieboon, de oogst en het branden van de koffie. Natuurlijk mag u ook proeven!
Ananasplantage
Ananasplantage
Met een gids de ananasvelden in
Minimaal 6 deelnemers
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa US$ 25,- per persoon
Tijdens uw bezoek aan een ananasplantage gaat u met een gids de ananasvelden in. U ziet onder andere van dichtbij hoe de ananas groeit en hoe deze vrucht wordt geoogst. U krijgt een compleet beeld van het gehele proces. Erg interessant! Na afloop mag u natuurlijk ook ananas proeven.
Jaguar Rescue Center in Puerto Veijo, Costa Rica
Jaguar Rescue Center
Ontmoet de unieke wildlife van Costa Rica
Minimaal 6 personen.
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 20 per persoon
Het Jaguar Rescue Center opende haar deuren in 2008. Ieder jaar redden zij gemiddeld 600 zieke, gewonde of jonge dieren met als doel het uiteindelijk weer uitzetten in hun natuurlijke habitat. Het gaat voornamelijk om vogels, reptielen, luiaards en kleine aapsoorten. Door middel van een bezoek aan het centrum steunt u de organisatie in hun werk. Bovendien is het een unieke kans om vele diersoorten van dichtbij te bewonderen!
Raften Sarapiquírivier
Raften Sarapiquí-rivier
Avontuur op de rivier
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Als u zin heeft in een avontuur, kunt u raften op de Sarapiquí-rivier. Het is een leuke tocht stroomafwaarts, die ook geschikt is voor beginners. De tocht gaat door een prachtig stuk natuur, waarin u met een beetje geluk dieren langs de waterkant kunt zien, zoals apen, vogels en schildpadden. Een nat pak halen is gegarandeerd, dus u kunt beter geen camera mee nemen!
Canopytour
Canopytour
Zweef tussen de boomtoppen van het regenwoud
Minimaal 4 deelnemers
Duur: circa 2 uur
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Als u op een andere manier sportief bezig wilt zijn, is een canopytour een leuke excursie. Dit is een van de populairste sportieve activiteiten in Costa Rica. U gaat ongetwijfeld een middag vol plezier tegemoet! U ‘zweeft’ via stalen kabels van platform naar platform en beleeft zo een spectaculaire tocht tussen de boomtoppen van het regenwoud.
Wandeltocht regenwoud
Wandeltocht regenwoud
Avontuur in het overweldigende groen van Costa Rica
Minimaal 8 deelnemers
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa US$ 30,- per persoon
U kunt een schitterende wandeltocht maken door het vlakbij gelegen regenwoud. U loopt via wandelpaden en hangbruggen tussen het overweldigende groen van de vele planten en bomen, langs een waterval en zelfs tussen de hoge boomtoppen. Bij helder weer heeft u op sommige punten een spectaculair uitzicht op de vulkaan! Onderweg kunt u, met een beetje geluk, dieren als reptielen, vogels en brulapen zien.
Schildpadden spotten, Costa Rica
Schildpadden spotten op Playa Minas
Een bijzonder natuurfenomeen
Minimaal 6 deelnemers
Duur: circa 4 uur
Prijs: circa US$ 45,- per persoon
Tussen oktober en maart komen verschillende schildpaddensoorten aan land op Playa Minas, een van de belangrijkste nestelplaatsen in Costa Rica. In de avonduren kunt u een excursie maken naar deze bijzondere plaats en getuige zijn van dit natuurfenomeen. Met een gids gaat u naar het strand, waar u met een beetje geluk onder andere de grote, zeldzame lederschildpad haar eieren ziet leggen.
Catamarantocht, Costa Rica
Catamarantocht
Geniet van een prachtige zonsondergang
Minimaal 2 deelnemers
Duur: circa 4 uur
Prijs: circa US$ 95,- per persoon
Een catamaran voert u langs de gouden kust van Costa Rica. Exotische baaien, witte stranden en de tropische jungle van Guanacaste trekken aan u voorbij. Er is snorkelmateriaal aan boord, dus liefhebbers kunnen het water in duiken en een kijkje onder water nemen. Onderweg zijn er dolfijnen, zeeschildpadden, vliegende vissen en zelfs walvissen te spotten. Tenslotte geniet u onder het genot van een hapje en een drankje van een verbluffend mooie zonsondergang!

N.B. Houdt u er rekening met dat de catamarantocht in verband met de weersomstandigheden naar de ochtend verplaatst kan worden.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Panama City11:25 - 16:30 uur
San Jose - Amsterdam21:15 - 14:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklasseaccommodaties. Niet alle accommodaties beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Clarion Victoria Hotel in Panama-Stad
Hotel Clarion Victoria - Panama Stad
Het hotel ligt in het centrum van Panama-Stad en beschikt onder andere over een klein zwembad op het dakterras, vanwaar u een mooi uitzicht over de stad heeft. De ruime kamers zijn modern ingericht en beschikken over airconditioning. Met de taxi bent u binnen een kwartier in Casco Viejo, het historische hart van de stad.

Bekijk de website van Clarion Victoria Hotel
Hotel Bambito & Resort
Hotel Bambito & resort - Provincia de Chiriqui
In de schaduw van de vulkaan Barú in een weelderige omgeving ligt Hotel Bambito & Resort, dat onder andere over een restaurant, bar, lounge, binnenzwembad en sauna beschikt. In deze omgeving wordt de beste koffie ter wereld verbouwd en het hotel vormt dan ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan een koffieplantage.

Bekijk de website van Hotel Bambito & Resort
Hotel Bahia in Bocas del Toro
Hotel Bahia - Bocas del Toro, Isla Colon
Op Isla Colon, het hoofdeiland van de eilandenarchipel Bocas del Toro, bevindt zich het kleinschalige hotel Bahia. Dit kleurrijke, historische gebouw met Caribisch karakter ligt aan de levendige hoofdstraat van het plaatsje, met uitzicht op de baai en nabijgelegen eilandjes.

Bekijk de website van Hotel Bahia
Atlantida Lodge, Cahuita, Costa Rica
Lodge Atlantida - Cahuita
Deze prettige lodge ligt aan de ‘laid back’ Caribische kust, in het dorpje Cahuita. Het aangrenzende ongerepte strand wordt omgeven door kokospalmbomen en in het kleine dorpje zijn verschillende restaurantjes en barretjes te vinden. De lodge beschikt over een restaurant, een bar en in de weelderige, tropische tuin kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Bekijk de website van Atlantida Lodge
Ara Ambigua Lodge in Sarapiqui
Lodge Ara Ambigua - Puerto Viejo de Sarapiquí
Deze door een familie gerunde lodge ligt in het laaglandregenwoud van Sarapiquí en wordt omringd door tropische vegetatie. Met een beetje geluk kunt u rondom de lodge dieren spotten. Een heerlijk zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik!

Bekijk de website van Ara Ambigua Lodge
Arenal Montechiari Hotel, La Fortuna, Costa Rica
Hotel Arenal Montechiari - La Fortuna
In de netjes onderhouden tuinen van dit hotel liggen 40 cabañas, die een comfortabel onderkomen bieden in La Fortuna. Het gezellige hart van het plaatsje ligt op ongeveer 10 minuten wandelen. Vanaf de tuin heeft u zicht op de Arenal-vulkaan, die hier het landschap domineert. Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad. Bij de receptie kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Bekijk de website van Arenal Montechiari Hotel
Wyndham Tamarindo Hotel in Tamarindo, Costa Rica
Hotel Wyndham Tamarindo - Tamarindo
Dit elegante hotel ligt aan de kust van de Stille Oceaan bij Tamarindo Bay. Het beschikt over spa- en wellnessfaciliteiten, gratis wifi, een ‘infinity pool’ met zonneterras en een restaurant. Neem zeker een moment om te genieten van een geweldige zonsondergang, want het uitzicht over de oceaan is spectaculair. In de poolbar worden heerlijke cocktails en kleine snacks geserveerd. Een gratis shuttle brengt u naar de Langosta Beach Club, waar u van het het prachtige strand kunt genieten en aan de oceaan heerlijk kunt eten. Een wandeling naar het dorpje neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Houdt u er rekening mee dat de wandeling terug bergop is? De comfortabele kamers beschikken over een balkon of een terras met uitzicht over de oceaan.

Bekijk de website van Wyndham Tamarindo Hotel
Aorola Holiday Inn, Costa Rica
Hotel Aurola Holiday Inn - San José
Dit hotel ligt in het hart van San José. Op enkele minuten loopafstand vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van San José. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een restaurant.

Bekijk de website van Aurola hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!