U bent hier: Home | Georgië | Uniek Georgië

Wijn, kloosters en machtige bergen

Reisleider Sven Standhardt:
‘Georgië wordt gezien als een van de meest gastvrije landen ter wereld: elke bezoeker wordt door de bevolking gezien als een geschenk van God. Het land behoort tot de oudste christelijke landen ter wereld en herbergt een schat aan verstilde kerken, die zijn gebouwd in harmonie met de adembenemende, bergachtige omgeving.

Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie neem ik u mee naar dit boeiende land. U ziet de rijke wijnvelden in Kakheti waar u de beroemde Georgische wijn proeft, en de machtige hoge berg Kazbek, eeuwig bedekt met sneeuw. U bezoekt in Mtskheta een van de oudste kloosters van het land, gesticht door de heilige Nina in de 4e eeuw, en bewondert het goud van Georgië waarnaar de legendarische Jason op zoek was. En uiteraard verkent u het mooie Tbilisi, waar moderne gebouwen worden afgewisseld met karakteristieke houten huizen met elegante balkons. Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van uw vakantie is ongetwijfeld het bezoek aan de Gergeti Drie-eenheidskerk. Deze prachtige kerk ligt op 2.170 meter hoogte in de geweldige groene natuur met op de achtergrond de ruige hoge Kaukasus. Met een 4-wheel drive rijdt u naar de prachtig gelegen kerk voor een weergaloos uitzicht op de besneeuwde toppen van de Kaukasus.

Laat u tijdens deze bijzondere reis meeslepen naar prachtige dorpjes, overweldigende vergezichten, heerlijke wijn en bovenal een warme en innemende bevolking! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vluchten Georgian Airways
ruimbagage
uitstekende middenklassehotels
luxe boutiquehotel in Kazbegi
8x ontbijt en 2x diner
wijnproeverij
entreegelden zijn inclusief
lokale Engelssprekende gids
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
veelzijdig Tbilisi
Drie-eenheidskerk van Gergeti
holenstad Uplistsikhe
de Kaukasus
wijnstreek Kakheti
middeleeuwse Signagi
religieus Mtskheta
wintersportplaats Gudauri
Kazbegi
Kutaisi
Gelatiklooster
badplaats Batumi
Reisleider Sven Standhardt
SRC-reisleider sinds 1995
Favoriete plek: Gergeti
Ik neem u graag mee naar een van de meest gastvrije landen ter wereld!
Ontmoet onze beste reisleiders in Georgië
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan Stalknecht
Reisleider sinds 2013
Reisleider Sven Standhardt
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Tbilisi, transfer naar het hotel in Tbilisi
Uitgebreide kennismaking met Tbilisi
Verkenning wijngebied Kakheti, inclusief een wijnproeverij
Bezoek Mtskheta en natuurtocht over de Military Highway
Natuurtocht rondom Kazbegi, in 4-wheel drives naar Gergeti Drie-eenheidskerk
Bezoek holenstad Uplistsikhe en naar Kutaisi
Gelatiklooster en Bahratikerk, naar badplaats Batumi
Verkenning Batumi en vrije tijd bij de Zwarte Zee
Via bossen, bergen en dalen terug naar Tbilisi
Vlucht Tbilisi – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Tbilisi

We vliegen naar Georgië. Na aankomst op de luchthaven van Tbilisi worden we naar ons hotel in de hoofdstad van Georgië gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 25 km)

dag 2: Tbilisi

We maken uitgebreid kennis met Tbilisi. De hoofdstad van Georgië wordt aan drie kanten omringd door bergen. Het hart van de stad is de Roestaveli-straat. Aan deze flaneerpromenade bevinden zich de duurdere winkels en restaurants. Moderne gebouwen worden afgewisseld met karakteristieke houten huizen met prachtige elegante balkons. We zien onder andere die Sioni-kathedraal, de karavanserai, de zwavelbaden en de Anchiskh-basiliek. We bezoeken het Georgisch Staatsmuseum, beroemd om de eeuwenoude goud- en zilvercollecties en de mooie iconen en fresco’s. (ca. 20 km)

dag 3: Wijn en bergen

Op deze dag verlaten we de hoofdstad van Georgië voor een kennismaking met de regio Kakheti, bekend vanwege de wijnbouw. De Georgische wijn bestaat al zolang er Georgiërs op aarde zijn. Bij archeologische opgravingen werden er stenen druivenpersen gevonden die stamden uit 3000 v. Chr.! We maken een prachtige tocht door de wijnregio en bezoeken in Signagi, de stad van de liefde, de sfeervolle middeleeuwse binnenstad. Tijdens een wijnproeverij kunnen we zelf ervaren waarom de Georgische wijnen wereldwijd zo goed bekend staan. (ca. 250 km)

dag 4: Mtskheta en Gudauri

In Mtskheta, de voormalige hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië, bezoeken we het Jvari-klooster gesticht door de heilige Nina in de 4e eeuw. Ook bekijken we de wonderschone Svetitskhoveli-kathedraal, waar volgens de overlevering de lijkwade van Christus ligt begraven. Via de beroemde Georgian Military Highway, een tweebaansweg die door de bergen slingert, rijden we naar het wintersportplaatsje Kazbegi, waar het hotel voor de komende twee nachten staat. Onderweg genieten we van de schitterende Kaukasus. (ca. 130 km)

dag 5: Adembenemende vergezichten

Een spectaculaire rit langs de rivier Tergi brengt ons naar het natuurreservaat rondom Kazbegi. Vanuit dit stadje heeft u uitzicht op de mooist gelegen kerk van de Kaukasus, de Gergeti Drie-eenheidskerk. Deze prachtige kerk ligt in de geweldige groene natuur van Georgië en tegen een ruige achtergrond van de hoge Kaukasus. We worden met 4-wheel drives naar de op 2.170 meter hoogte gelegen kerk gebracht, vanwaar we een weergaloos uitzicht hebben op de besneeuwde toppen van de Kaukasus. (ca. 80 km)

dag 6: Uplistsikhe en naar Kutaisi

Via de vallei van de rivier Kür reizen we naar het westen. We bezichtigen Uplistsikhe, de befaamde holenstad uit de 1e eeuw v.Chr. Waarschijnlijk woonden er zo’n 3.000 jaar v.Chr. al mensen op deze plek en dat maakt het tot één van de oudste nederzettingen van de Kaukasus. Via Gori, de geboorteplaats van de Russische dictator Jozef Stalin, rijden we naar het fameuze land van het Gulden Vlies, waar volgens de Griekse mythe Jason en de Argonauten naar toe zeilden. We overnachten in Kutaisi. (ca. 230 km)

dag 7: Gelatiklooster

In Kutaisi maken we een korte rondrit, waarna we het Gelati-klooster, een van de oudste christelijke academies van Europa, en de 11e-eeuwse Bagratikerk bezoeken. Beide staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens rijden we naar de badplaats Batumi aan de Zwarte Zee, waar we de komende twee nachten verblijven. (ca. 90 km)

dag 8: Ontspannen aan de Zwarte Zee

Na onze kennismaking met het mooie centrum van Batumi heeft u de rest van de dag tijd om te genieten van deze badplaats aan de Zwarte Zee. Maakt u een wandeling langs de mooie boulevard met winkels en gezellige terrasjes, of neemt u een duik in de Zwarte Zee?

dag 9: Terug naar Tbilisi

We rijden terug naar de hoofdstad Tbilisi, waar we de laatste nacht verblijven. Tijdens de rit genieten we voor de laatste keer van de prachtige bossen, bergen en dalen van Georgië. (ca. 380 km)

dag 10: Tbilisi – Amsterdam

In de loop van de nacht worden we naar de luchthaven van Tbilisi gebracht. Met een vroege terugvlucht komt er een eind aan deze bijzondere reis. (ca. 25 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
georgian_airways.png

Amsterdam - Tbilisi10:40 - 17:15 uur
Tbilisi - Amsterdam06:30 - 09:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in uitstekende middenklassehotels. In Kazbegi verblijft u in een luxe boutiquehotel. Alle hotels behalve hotel Mireosi hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet. Een aantal hotels biedt wifi in de publieke ruimtes of op de kamer. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Costé Hotel, Georgië
Hotel Costé - Tbilisi
Het uitstekende, recent compleet gerenoveerde hotel ligt in Tbilisi, op circa een half uur lopen van de belangrijke bezienswaardigheden en winkelstraten. Vrijwel naast het hotel bevindt zich een supermarkt. Het hotel beschikt over een bibliotheek, een wijnbar, een gezellige lounge en een restaurant.


Bekijk de website van Costé hotel
Rooms Hotel, Georgië
Hotel Rooms - Kazbegi
Het Rooms Hotel in Kazbegi is een van de mooiste hotels in het aanbod van SRC! Het uitzicht vanaf de bar en het terras met ligstoelen op de Kazbek-berg is werkelijk adembenemend. Het hotel is zeer stijlvol ingericht en beschikt over een mooi restaurant, een sfeervolle lobby/bar, een verwarmd binnenzwembad en een groot terras.

Bekijk de website van Rooms Hotel
Hotel Argo, Georgië
Hotel Argo - Koetaisi
Dit heerlijke hotel ligt aan de rand het centrum van Kutaisi, in een rustige straat. Het hotel is klein en sfeervol, en het pand is zeer elegant. Het hotel beschikt voer een tuin, een restaurant en een bar.

Bekijk de website van Boutique hotel Argo
Hotel Meriosi, Georgië
Hotel Mireosi - Batumi
Het keurige en gastvrije hotel is centraal gelegen in de badplaats Batumi, op zo'n 500 meter van het strand. Het centrale plein vindt u op slechts 2 minuten loopafstand. Uw hotel bevindt zich middenin het levendige centrum met haar vele gezellige cafés en restaurants. Het hotel beschikt niet over een lift, er zijn kamers op de 1e, 2e en 3e etage.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!