050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol

Verkenningstocht langs het bourgondisch erfgoed in Gent en Mechelen

Reisleider Noël:
‘In 2020 huldigen Gent en Vlaanderen een jaar lang Van Eyck, de Vlaamse Meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is. Met het themajaar OMG! Van Eyck was here laat Gent zien dat Jan van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad en op nieuwe generaties kunstenaars drukt. Het themajaar wordt op 1 februari meesterlijk geopend met een unieke expositie in het Museum voor Schone Kunsten Gent. In de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie worden meer dan de helft van de twintig werken die van Jan van Eyck bekend zijn tentoongesteld. Centraal in deze uitzonderlijke expositie staan de buitenluiken van De Aanbidding van het Lam Gods. Deze werden in het museum gerestaureerd en zullen nu voor het eerst te zien zijn samen met andere werken van Van Eyck. Een unicum dat u niet mag missen!

Tijdens deze korte kunstreis ontdekt u meer over de Vlaamse schilder Jan van Eyck die met zijn schilderwerk een ware optische revolutie ontketende en die grote invloed heeft gehad op de verdere koers van de westerse schilderkunst. Daarnaast verkent u het prachtige Gent en Mechelen, waar u diverse Bourgondische highlights bewondert. Naast de meesterwerken van Van Eyck in de speciale tentoonstelling bewondert u in de imposante Sint-Baafskathedraal de andere panelen van De Aanbidding van het Lam Gods. Ook bekijkt u in Gent de middeleeuwse Sint-Pietersabdij en de Gravensteenburcht. In het aangename Mechelen, ooit zetel van de Bourgondische vorsten, bezoekt u het museum Hof van Busleyden dat volop in het teken staat van de Bourgondische geschiedenis, gecombineerd met hedendaagse kunst. Gaat u mee om u onder te dompelen in het Bourgondische leven?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed gelegen middenklassehotel in Gent
2x ontbijt
rondvaart Gentse grachten
audiosysteem -de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
De Aanbidding van het Lam Gods van Jan van Eyck
Museum Schone Kunsten Gent
Hof van Busleyden in Mechelen
Sint-Baafskathedraal in Gent
burcht Gravensteen in Gent
Gentse grachten
SRC-reisleider Noël
SRC-reisleider sinds 2012
Kom in Gent oog in oog te staan met het meesterlijke en recent gerestaureerde werk 'De Aanbidding van het Lam Gods' van de Vlaamse Meester Jan van Eyck.
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012

De reis in het kort

Naar Gent, bezoek tentoonstelling Van Eyck
Verkenning van de stad Gent
Verkenning Mechelen en terug Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Gent, Van Eyck en rondvaart Gentse grachten

Vanuit de opstapplaatsen rijden we rechtstreeks naar Gent, waar we de komende twee nachten verblijven. Na aankomst is er tijd voor de lunch. In de middag bezoeken we het Museum voor Schone Kunsten. Hier worden in de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie na een jarenlange restauratie de buitenluiken van het meesterwerk De Aanbidding van het Lam Gods getoond, samen met nog zeker een tiental van zijn werken uit de late 14e en vroege 15e eeuw. Van Eyck was een ongeëvenaard schilder en de eerste uit zijn tijd die de realiteit zo tastbaar wist weer te geven. Er zal ook werk te zien zijn van getalenteerde schilders uit die periode uit andere landen, waarbij ingezoomd wordt op raakvlakken en verschillen. Zonder twijfel zult u onder de indruk raken van wat u hier ziet! Na afloop struinen we door de abdijtuin van de nabijgelegen middeleeuwse Sint-Pietersabdij en lopen we door de kloostergangen van het complex. Hoe kunnen we de dag beter afsluiten dan met een rondvaart over de prachtige Gentse grachten? Op een zonnige dag wemelt het aan de kades van de studenten en mensen die genieten van het Bourgondische leven. Komt u op een gezellig terrasje bij van al deze indrukken onder het genot van een Belgische versnapering? Of beklimt u liever de toren van het Belfort voor een prachtig zicht op de stad? (ca. 215 km)

NB Om organisatorische reden kan het voorkomen dat uw bezoek aan het MSK op dag 2 plaatsvindt.

dag 2: Verkenning van Gent

Na het ontbijt begeven we ons naar het centrum van de stad. De reisleider neemt ons mee naar de gotische Sint-Baafskathedraal, gebouwd in de 15e en 16e eeuw. De panelen van Van Eycks De Aanbidding van het Lam Godsdie niet in het MSK te zien zijn, zijn hier permanent te bewonderen. De prachtige kathedraal herbergt ook tal van andere kunstschatten, waaronder de rococo-preekstoel, het barokke hoogaltaar van marmer en een meesterwerk van Rubens. Aansluitend maken we een stadswandeling door het levendige Gent. We zien pittoreske pleintjes en mooie grachten. De volledige binnenstad van Gent ademt een en al geschiedenis. In de burcht Gravensteen beleven we deze geschiedenis nog dichterbij. De zeer goed intact gebleven burcht stamt uit de 12e eeuw en biedt een goed beeld van de riddercultuur uit die tijd. De walmuur, het poortgebouw, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor een bezoek. In de namiddag heeft u vrije tijd om zelf van de stad te genieten. Gaat u naar het moderne Design Museum voor een tentoonstelling van hedendaagse designers die zich lieten inspireren door het bijzondere kleurgebruik van Van Eyck? Of gaat u op zoek naar heerlijke Belgische bonbons en een Gents biertje? (ca. 5 km)

dag 3: Naar Bourgondisch Mechelen, terug naar Nederland

Na het ontbijt rijden we naar Mechelen. Deze stad zal u verbazen met haar rijke Bourgondische geschiedenis en imposante Sint-Romboutstoren. In de 15e en 16e eeuw maakten de Bourgondische vorsten Mechelen tot één van de belangrijkste steden van de Nederlanden. Onder andere Margareta van Oostenrijk zorgde ervoor dat de stad een ware bloeiperiode doormaakte, wat nu nog steeds te zien is aan de oude kerken, rijk versierde gildehuizen en Bourgondische paleizen. In het museum Hof van Busleyden leren we meer over deze geschiedenis. Het museum is gevestigd in een prachtig renaissancepaleis, dat oorspronkelijk gebouwd werd als woning voor de humanist Hiëronymus van Busleyden. Na wat vrije tijd waarin u kunt genieten van een laatste Belgische lunch rijden we terug naar Nederland, waar we aan het einde van de middag aankomen. (ca. 250 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Parkhotel in Gent, België
Hotel Parkhotel - Gent
Het Parkhotel ligt op wandelafstand van het historische centrum van Gent en op een steenworp afstand van het Belfort, het Gravensteen en verschillende musea. Direct tegenover het moderne hotel ligt het Sint Annapark, waar u heerlijk kunt wandelen. Het Parkhotel beschikt over een gezellige bar. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer, een tv en draadloos internet en hebben uitzicht op het tuinterras van het hotel. Er is geen lift in dit hotel aanwezig.

Bekijk de website van Parkhotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De deluxe kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.