De schatten van het Rifgebergte

Reisleider Mustapha Ait Assa:
‘Op deze nieuwe cultuurvakantie laat ik u graag kennismaken met een minder bekend deel van mijn land: het noorden van Marokko! Misschien is Fès wel de meest fascinerende stad van mijn land. Marrakech is bekender en wordt veel vaker bezocht, maar de authentieke medina van Fès is echt uniek! Dwalend door de smalle straatjes ontwijkt u ezels en muilezels en bewondert u de vele oude ambachten die hier nog altijd uitgeoefend worden. U zult de kleuren én de geuren van de stad niet snel vergeten.

Vanuit Fès neem ik u mee naar het fraaie Rifgebergte. Hier, in dit ruige landschap bezoekt u het indrukwekkende Chefchaoun, in 1492 gesticht werd door een Moorse vluchteling uit Spanje. De opvallende blauwe kleur van veel huizen geeft deze stad een bijzondere en fotogenieke uitstraling. Chefchaoun is echt een plaatje! Via het ommuurde Tétouan komt u uit bij de Middellandse Zee. Een prachtige route brengt u langs de Spaanse enclave Ceuta en de fraaie Marokkaanse noordkust naar Tanger. Ook deze stad zal u verrassen! De laatste jaren profileert Tanger zich, terecht, steeds meer als badplaats. Vanuit ons hotel loopt u zo het strand op. Gaat u hier pootje baden in de straat van Gibraltar? En vlak bij Tanger bezoekt u de grotten van Hercules. Ik weet bijna zeker dat u nog nooit zoiets heeft gezien!

Kortom, deze heerlijke reis zit vol met onbekende bijzondere schatten! Reist u dit najaar mee van Fès naar de Middellandse Zee om ze te ontdekken?’

Pluspunten
vluchten Royal Air Maroc
ruimbagage
vervoer in een (midi)touringcar
middenklassehotels
6x ontbijt en 6x diner
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
de medina van Fès
Chefchaouen
Tétouan en Tanger
Middellandse Zeekust
grotten van Hercules
kaap Malabata
kaap Spartel
Asilah
Lixus
Reisleider Mustapha Ait Assa
Mustapha Ait Assa
SRC-reisleider sinds 2014
Favoriete plek: medina van Marrakech
De geuren en kleuren, en de mix van culturen maken van Marokko een bijzondere belevenis! Maakt u kennis met de magische Noord-Afrikaanse wereld in mijn kleurrijke, gastvrije land?

De reis in het kort

Vlucht van Amsterdam naar Fès met een overstap in Casablanca
De wirwar van straatjes van de medina van Fes
Stadswandeling door de blauwe stad Chefchaouen
Tétouan en kaap Malabata aan de Middellandse Zeekust
De grotten van Hercules, kaap Spartel en Tanger
Asilah en Lixus aan de Atlantische kust
Vlucht Casablanca – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Fès

We vliegen via Casablanca naar Fès, waar we twee nachten blijven. (ca. 20 km)

dag 2: Oude koningsstad Fès

De medina Fès el-Bali, een wirwar van wel 9.400 straatjes, ademt nog de authentieke Arabische sfeer. Het is heerlijk om door deze levendige oude stad te dwalen tussen de zwaarbeladen ezels door en zo het dagelijks leven in Marokko te ervaren. Naast de slagers, de groentekraampjes en de schoenmakers ziet u ook de bakkerijen, waar de inwoners van Fès hun zelfgemaakte brood laten bakken. We vinden in de medina ook enkele fraaie voorbeelden van de Arabisch-Andalusische bouwkunst, zoals de enorme Karaouïnemoskee en de Nejjarinefontein. We bezoeken een 14e-eeuwse Koranschool en zien én ruiken bij het Seffarineplein hoe leerlooiers hun vak uitoefenen. Vlak bij het koninklijk paleis vinden we de joodse wijk, waar we de oude begraafplaats en de synagoge zien. (ca. 20 km)

dag 3: De blauwe stad Chefchaouen

We rijden door het fraaie Rifgebergte naar Chefchaouen, de blauwe stad. Deze stad is nog relatief onbekend, ten onrechte, want het is er zo mooi! De kleine stad werd in 1492 gesticht door Moorse vluchtelingen uit Spanje. De medina is kleiner dan die van Fès, maar evengoed een labyrint. Wat Chefchaouen bijzonder maakt is de opvallende hemelsblauwe kleur van veel huizen. Deze traditie is ooit door de joodse inwoners begonnen. We maken een wandeling door deze unieke medina en genieten van de vele fotogenieke doorkijkjes. We eindigen vandaag in Tétouan, waar we overnachten. (ca. 270 km)

dag 4: Tétouan en de Middellandse Zeekust

De naam Tétouan betekent in het Berbers: open je ogen, en dat zullen we vandaag zeker doen. We wandelen door de ommuurde medina van Tétouan en zien ook hier veel Spaanse invloeden. Vervolgens volgen we een mooie route naar Tanger, grotendeels langs de Middellandse Zee. We rijden vlak langs de Spaanse enclave Ceuta en pauzeren bij kaap Malabata. Hier zien we de vuurtoren aan de straat van Gibraltar. Bij helder weer is de Spaanse kust te zien. Uiteindelijk komen we aan in Tanger, de meest noordelijke stad van Marokko, waar we twee nachten verblijven. Vanuit ons hotel aan de boulevard loopt u zo het strand op. (ca. 110 km)

dag 5: Tanger

De havenstad Tanger stond lang bekend als de stad waar men vanuit Europa Marokko binnenkomt, maar waar je niet bleef. Inmiddels is dat helemaal veranderd. De laatste jaren is er in opdracht van de Marokkaanse koning veel in de stad geïnvesteerd. Nu is het een aangename stad om een aantal nachten door te brengen. Ten westen van Tanger bekijken we de grotten, waar Hercules volgens de legende uitrustte na het uitvoeren van zijn 12 werken. Hierna genieten we van het fraaie uitzicht bij kaap Spartel. Hier, op het meest noordwestelijke punt van Afrika, gaat de Atlantische Oceaan over in de Middellandse Zee. Terug in Tanger bezoeken we het aparte museum van de Amerikaanse Legatie. Het elegante huis is het enige officiële Amerikaanse monument in het buitenland. Sinds Marokko het eerste land was dat de Verenigde Staten van Amerika in 1777 erkende, hebben beide landen een bijzondere relatie. Deze relatie staat centraal in het museum. Na ons bezoek lopen we via het plein dat bekend staat als Grand Socco de medina binnen. (ca. 40 km)

dag 6: De Atlantische kust

Vanuit Tanger rijden we naar het zuiden. In Asilah een wit, authentiek havenstadje aan de Atlantische Oceaan maken we een korte wandeling. De stadsmuren en de toren el Karma aan het grootste plein van de medina stammen nog uit de Portugese periode. Niet ver van de havenstad Larache bezoeken we Lixus: ooit gesticht door de Feniciërs, werd het later onderdeel van het Cartaagse rijk. De bloeiperiode van Lixus was echter tijdens het Romeinse Rijk. Hoewel slechts een deel van de ruïnes is blootgelegd en het in de loop der jaren niet goed onderhouden is, is het de moeite waard even rond te lopen op deze historische plek. Via Rabat rijden we naar Casablanca voor de laatste overnachting. (ca. 340 km)

dag 7: Casablanca – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Casablanca voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
royal_air_maroc.png

Casablanca - Amsterdam12:25 - 16:50 uur
Amsterdam - Casablanca17:50 - 20:30 uur
Casablanca - Fès22:35 - 23:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels met een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet alle hotels beschikken over goedwerkende wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens van uw reis.

Hotel Zalegh
Hotel Menzeh Zalagh I - Fès
Het hotel ligt in het centrum van de Ville Nouvelle, de nieuwe stad van Fès, nabij de Avenue Hassan II, waar de inwoners van Fès ’s avonds flaneren.

Bekijk de website van Hotel Zalagh II
La Paloma, Marokko
Hotel La Paloma - Tétouan
Hotel La Paloma is modern ingericht in Marokkaanse stijl en ligt aan de rand van Tétouan. Het hotel heeft een restaurant en een klein buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Het hotel beschikt over gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel La Paloma
Hotel Kenzi Solazur, Marokko
Hotel Kenzi Solazur - Tanger
Hotel Solazur is centraal gelegen en kijkt uit over baai van Tanger. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van een satelliet-tv en beschikken over een badkamer met een douche of een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Kenzi Solazur
Imperial, Marokko
Hotel Imperial - Casablanca
Het aangename hotel ligt in het centrum van Casablanca, op zo’n 500 m van de centrale markt en zo’n 1,5 km van de medina. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.

Bekijk de website van Hotel Imperial

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!