050 - 3 123 123

Orthodoxe tradities en heerlijke wijn

Reisleider Sveto Milenkovski:
‘Het bergachtige Macedonië is een van de bakermatten van de orthodoxe cultuur. In mijn prachtige land vindt u charmante orthodoxe kerkjes en historische kloosters, die u tijdens deze reis ook bezoekt. Macedonië heeft ook een van de oudste wijnculturen ter wereld. U maakt kennis met deze cultuur tijdens de overnachtingen op een wijnboerderij. En natuurlijk proeft u de Macedonische wijn!

Maar het hoogtepunt van deze unieke cultuurvakantie is ongetwijfeld uw bezoek aan Berovo. Hier, in het authentieke oosten van Macedonië, beleeft u de feestelijke, eeuwenoude tradities rond Maria Hemelvaart. U ziet de mannen het eten in de tuin van de kerk bereiden voordat de vrouwen arriveren. Pas wanneer de priester iedereen gezegend heeft, wordt er gegeten, gedronken en gedanst. Vanuit de gehele omgeving komen mensen naar Berovo voor de bijzondere feestelijkheden, en u bent daar bij!

Vanuit Berovo maakt u een wandeling door het mooie, bergachtige landschap van Malesevski Planini, waarna u wordt getrakteerd op een lunch met streekspecialiteiten. Ook in het pittoreske, Bulgaarse stadje Melnik proeft u de lokale specialiteiten, in dit geval de heerlijke streekwijn. U eindigt deze reis in Griekenland. De heilige berg Athos is alleen voor mannen toegankelijk, maar u maakt er een mooie boottocht omheen zodat u dit bijzondere schiereiland vol kloosters kunt bewonderen. Reist u mee om de orthodoxe en de wijnen van mijn land te ontdekken?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
overnachting op wijnboerderij
6x ontbijt, 2x lunch, 6x diner
2x wijnproeverij
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Maria Hemelvaart in Berovo
vrouwenklooster Veleusa in Strumica
wijngebied van Macedonië
Malesevski Planini, klein Zwitserland
Rozhenklooster in Bulgarije
Melnik in Bulgarije
boottocht rond Athos
Griekse grotten van Alistratis
Reisleider Sveto Milenkoski
SRC-reisleider sinds 2017
Favoriete plek: Macedonische Berovo
Op deze bijzondere reis maken we Maria Hemelvaart mee in het Macedonische dorpje Berovo: een bijzondere ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Sveto Milenkoski
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht naar Thessaloniki en dan voor de overnachting naar een Macedonische wijnboerderij.
Via Strumica en authentieke bergdorpjes naar Berovo
We zien en beleven alle festiviteiten en tradities rond Maria Hemelvaart
Wandelen in de prachtige omgeving rond Berovo en lunchen bij de boeren
We bezoeken het Rozhenklooster en proeven de Bulgaarse wijnen in Melnik
Bezoek aan een 13e eeuws klooster en prachtige grotten
Boottocht langs de heilige berg Athos en een vrije middag aan de Griekse kust
Terugvlucht Thessaloniki - Amsterdam.

Reisbeschrijving

dag 1: Macedonische wijn

Na aankomst in Griekse Thessaloniki rijden we naar het wijngebied van Macedonië, de Tikveshiya-vallei. We overnachten op de wijnboerderij Popova Kula in Demir Kapija. Hier krijgen we uitleg over de lange Macedonische wijntraditie en de lokale druivensoorten. Natuurlijk proeven we ook verschillende wijnen! (ca. 150 km)

dag 2: Historisch Strumica en authentieke bergdorpjes

In Strumica bezoeken we enkele kerkjes en het nabijgelegen vrouwenklooster Veleusa, met zijn prachtig onderhouden tuin. In de middag rijden we door authentieke bergdorpjes. In het charmante dorpje Gabrovo wordt, laat in de middag, een traditionele maaltijd voor ons bereid. Hierna rijden we naar Berovo, waar we drie nachten verblijven. Vandaag is het diner niet inbegrepen. (ca. 60 km)

dag 3: Maria Hemelvaart in Berovo

Volgens de orthodoxe kalender wordt vandaag op 28 augustus Maria Hemelvaart gevierd. Hier in Berovo, in het afgelegen oosten van Macedonië, vindt dat nog steeds volgens eeuwenoude tradities plaats. Vanuit ons hotel lopen we zo het centrum van het stadje in. We zien hoe in de tuin van de kerk het eten door de mannen bereid wordt. Als in de middag het officiële gedeelte begint, komen de vrouwen erbij. Pas wanneer de priester iedereen gezegend heeft, wordt er gegeten, gedronken en gedanst. Vanuit de gehele omgeving komen mensen naar Berovo voor de feestelijkheden.

dag 4: Malesevski Planini, klein Zwitserland

De bergachtige omgeving van Berovo, Malesevski Planini, wordt ook wel klein Zwitserland genoemd. We maken een wandeling van ongeveer 5 kilometer door het fraaie landschap. We genieten van de lokale producten tijdens de lunch bij de boeren. In de middag keren we terug naar Berovo en kunt u op eigen gelegenheid nog door het stadje dwalen, waar nog steeds een feestelijke stemming heerst. (ca. 50 km)

dag 5: Bulgaarse wijn

We verlaten Macedonië en bezoeken het 13e-eeuwse Rozhenklooster in Bulgarije. We overnachten in het charmante bergstadje Melnik. Het is een van de oudste stadjes van het land en ligt in een uniek landschap van zandstenen bergen. De regio is ook een bekend wijngebied. We krijgen een rondleiding op een wijnboerderij en proeven hier uiteraard ook de lokale wijnen. (ca. 120 km)

dag 6: Griekse grotten

Nadat we de grens met Griekenland gepasseerd zijn, bezoeken we in de buurt van Serres een 13e-eeuws klooster met kleurrijke muurschilderingen uit verschillende periodes. Niet ver hier vandaan liggen de indrukwekkende grotten van Alistratis. Deze bijzonder fraaie grotten waren tot 1975 slechts bij de lokale bevolking bekend, pas toen zijn de instanties erover geïnformeerd. Ze worden beschouwd als de mooiste van Griekenland. Vervolgens rijden we naar ons hotel met uitzicht op zee in Uranopolis. (ca. 255 km)

dag 7: Varen langs de heilige berg Athos

De grondbeginselen voor de toegang tot de heilige berg Athos zijn al in de 11e eeuw vastgesteld. Deze gelden nog steeds, waardoor de berg voor vrouwen nog steeds verboden terrein is. Om toch een idee te krijgen van dit bijzondere schiereiland vol kloosters, varen we langs de kust van Athos. Geniet u vervolgens van de rust op het privéstrand van het hotel of wandelt u naar het dorpje om in een taverne te genieten van het Griekse leven?

dag 8: Thessaloniki - Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Thessaloniki gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 120 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Thessaloniki09:15 - 13:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. In alle hotels is wifi beschikbaar en vrijwel overal gratis. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die waarschijnlijk op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Popova Kula, Macedonië
Hotel Popova Kula - Demir Kapija
Het charmante hotel en wijnboerderij Popova Kula ligt fraai tussen de wijngaarden. Het hotel heeft een restaurant, een bar, een terras en een tuin.

Bekijk de website van Hotel Popova Kula
Hotel Manastir, Macedonië
Hotel Manastir - Berovo
Het sfeervolle hotel Manastir is gebouwd in de stijl van het nabijgelegen klooster. Het hotel ligt aan de rand van het stadje Berovo, u loopt dan ook zo het stadje in. Vanuit het hotel kunt u ook verschillende wandelpaden kiezen. Het hotel beschikt over een restaurant, een overdekt terras en een klein zwembad.

Bekijk de website van Hotel Manastir
Hotel Bolyarka, Macedonië
Hotel Bolyarka - Melnik
Het in traditionele stijl gebouwde hotel Bolyarka ligt midden in het stadje Melnik. Het hotel beschikt over een restaurant, een terras, een lobbybar en een wijnkelder.

Bekijk de website van Hotel Bolyarka
Hotel Xenia, Griekenland
Hotel Xenia - Uranopolis
Vanuit het tussen de olijfbomen gelegen hotel Xenia heeft u een prachtig uitzicht over zee. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een groot zwembad en een eigen privéstrand. Vanuit het hotel wandelt u eenvoudig naar het stadje en het haventje van Uranopolis.

Bekijk de website van Hotel Xenia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.