050 - 3 123 123

Het onbekende oosten van Europa

Reisleider Bart:
‘Reis mee van de Oostzee naar de Zwarte Zee, dwars door een van de minst bekende delen van Europa! Zeven landen in een heel verschillend stadium van hun ontwikkeling passeren tijdens deze unieke, nieuwe SRC-cultuurvakantie de revue. Sommige bekend, sommige veel minder bekend. Via de prachtige Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen, die heerlijk bekend en Europees aanvoelen, reist u naar Wit-Rusland, Oekraïne, Roemenië en Moldavië. U maakt zelfs een uitstapje naar een uniek stukje Europa, het zelfverklaarde onafhankelijke staatje Transnistrië!

In de loop van de tijd hebben deze landen volop met elkaar te maken gehad. En allemaal hebben ze elkaar beïnvloed. Sommige hoorden ooit zelfs bij elkaar! Ook vreemde heersers hebben hun sporen achtergelaten. Om er enkele te noemen: de Duitse Ridderorde, de Tataren, de Osmanen, de Habsburgers en de Russische tsaren!

Van deze woelige geschiedenis is verbazend veel behouden gebleven, waar u tijdens deze reis volop van geniet. U bezoekt de oude Hanzesteden Tallinn en Riga en geniet van het prachtige Lviv, ooit de tweede stad van het Habsburgse rijk. In de bergachtige Boekovina bewondert u de magnifieke kloosters, en aan het einde van het avontuur staat u op de Potemkin-trappen van Odessa. Gaat u met mij mee op deze prachtige, avontuurlijke ontdekkingsreis door Oost-Europa?’

Pluspunten
vluchten LOT Polish Airlines
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
14x ontbijt en 8x diner
wijnproeverij in Moldavië
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO2-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
7 Oost-Europese landen
Tallinn, Riga en Vilnius
terug naar de USSR in Transnistrië
Boekovinakloosters in Roemenië
Lviv, Odessa en Chernivtsi in Oekraïne
Chisinau, hoofdstad Moldavië
Minsk en Brest in Wit-Rusland
Potemkin-trappen in Odessa
Trakaikasteel in Letland
Karpatengebergte
Iași in Roemenië
SRC-reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Met de aankomst in Odessa hebben we oostelijk Europa op een bijzondere en onvergetelijke manier van noord naar zuid, van de Oostzee naar de Zwarte Zee, doorkruist!
Ontmoet onze beste reisleiders in Estland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Amsterdam – Warschau – Talinn
Middeleeuws Tallinn
Jugendstil in Riga
Veelzijdig Vilnius
Trakaikasteel en naar Wit-Rusland
Hoofdstad Minsk
Brest
Prachtig Lviv
Oostelijke Karpaten en Chernivtsi
Kloosters van Boekovina
Iași en naar Moldavië
Wijnen van Moldavië
Transnistrië
Odessa
Terugvlucht Odessa – Warschau – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Warschau – Talinn

We vliegen met een overstap in Warschau naar Tallinn in Estland. We verblijven een nacht in de Estse hoofdstad. (ca. 10 km)

dag 2: Middeleeuws Tallinn

Tijdens een wandeling door de sfeervolle straatjes van het Tallinn wanen we ons in de middeleeuwen. De hobbelige straatjes en de imposante vestingmuren doen de geschiedenis van de Hanze herleven! Ook zien we het stadhuis, het Tompeakasteel en de orthodoxe Alexander Nevskykathedraal. Vanmiddag rijden we naar Riga, waar we twee nachten verblijven. (ca. 300 km)

dag 3: Jugendstil in Riga

Het silhouet van Riga verraadt de rijkdom die we in het oude centrum aantreffen. We maken een uitgebreide stadswandeling en zien de dom van Riga, het vrijheidsmonument en de 14e-eeuwse Kruittoren. We genieten uiteraard van de beroemde jugendstilarchitectuur: bijna een derde van de binnenstad is rond de vorige eeuwwisseling in deze stijl gebouwd. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in deze voormalige Hanzestad.

dag 4: Veelzijdig Vilnius

We verlaten Letland en rijden naar Litouwen. We maken een rondrit in Vilnius, de hoofdstad van het land, die wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren. Te voet verkennen we de benedenstad, waarbij we onder andere de Poort der Dageraad en de imposante kathedraal zien. Voor de kathedraal ligt de beroemde wondersteen. Hier eindigde op 23 augustus 1989 een onafgebroken menselijke keten van 600 kilometer van Tallinn naar Vilnius, waarmee de Balten demonstreerden voor hun vrijheid. Ook bekijken we de 16e-eeuwse universiteit en de gotische Sint Annakerk. (ca. 320 km)

dag 5: Trakaikasteel en naar Wit-Rusland

Voordat we naar Wit-Rusland rijden bezoeken we nabij Vilnius het mooie middeleeuwse Trakaikasteel, prachtig gelegen op een schiereiland. We rijden naar Minsk, waar we overnachten. (ca. 200 km)

dag 6: Hoofdstad Minsk

De hoofdstad van Wit-Rusland is een groene stad die rust uitademt. De typische Sovjetbouwstijl is hier nog altijd duidelijk zichtbaar. Tijdens een rondrit bezoeken we de twee bekende pleinen: het onafhankelijkheidsplein en het overwinningsplein. De pleinen worden verbonden door een levendige straat, waar we de kenmerkende bouw uit het Stalinistische tijdperk herkennen. Na ons bezoek rijden we naar Brest, waar we overnachten. (ca. 380 km)

dag 7: Brest

Zowel in de Eerste als in de Tweede Wereldoorlog heeft Brest het zwaar te verduren gehad. Door het maandenlange verzet in de Tweede Wereldoorlog, wordt de stad omschreven als een van de ‘Heldensteden van de Sovjetunie’. We bezoeken het fort, waar we meer te weten komen over Brest in oorlogstijd. Vanmiddag rijden we naar Lviv in Oekraïne, waar we twee nachten verblijven. (ca. 320 km)

dag 8: Prachtig Lviv

Door de lange geschiedenis van de stad en de vele Poolse, Hongaarse en Habsburgse invloeden heeft Lviv een prachtige multiculturele erfenis. We proeven hier de grandeur die aan Wenen doet denken en bewonderen mooie pleinen die gelijkenis vertonen met de mooie marktpleinen van Krakau en Wroclaw. Te voet verkennen we het charmante centrum. We wandelen langs het marktplein, decor van verschillende protesten, en bewonderen de allure van het operagebouw. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in het compacte stadshart. Geniet u van een heerlijke kop koffie bij een van de houten mobiele koffiekarretjes, of zoekt u de rust op in een van de vele parken?

dag 9: Oostelijke Karpaten en Chernivtsi

We rijden een prachtige route door het oostelijke deel van het Karpatengebergte, waar we getrakteerd worden op mooie vergezichten. Halverwege de middag komen we aan in Chernivtsi, tot 1940 een buitenpost van het Habsburgse rijk. De stad is bekend om haar bijzondere universiteitsgebouw, die vanwege haar rijke historie en unieke architectuur beschermd wordt door UNESCO. We bezoeken de universiteit en verkennen kort de stad. We overnachten in Chernivtsi. (ca. 300 km)

dag 10: Kloosters van Boekovina

We verlaten (tijdelijk) Oekraïne en passeren de grens met Roemenië. In de wereldberoemde Boekovinastreek bewonderen we verschillende kloosters, die rijkversierd zijn met kleurrijke fresco’s. Het imposante Voronetklooster bevat honderden fresco’s, die verhalen uit de Bijbel aan de gelovigen presenteren en wordt ook wel de ‘Sixtijnse kapel van het oosten’ genoemd. Afhankelijk van de tijd die de grensprocedure in beslag heeft genomen bezoeken we tevens het prachtig beschilderde klooster van Humor. We overnachten in de omgeving van Suceava. (ca. 150 km)

dag 11: Iași en naar Moldavië

We bezoeken Iași, een van de oudste steden van Roemenië. Deze voormalige hoofdstad van het vorstendom Moldavië staat bekend als een levendige studentenstad. We passeren de grens met Moldavië en verblijven de komende twee nachten in de hoofdstad Chisinau. (ca. 150 km)

dag 12: Wijnen van Moldavië

We starten de dag met onze verkenning van Chisinau, een van de groenste hoofdsteden van Europa. De middag staat in het teken van de wereldberoemde Moldavische wijn. We brengen een bezoek aan de wijnkelders van Cricova. Een bezoek aan deze kelders, die bestaan uit gangenstelsels van maar liefst 120 kilometer, is een unieke ervaring! De ambiance onder de grond is erg bijzonder. We horen meer over het proces van wijn maken en bewonderen zeldzame wijncollecties. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om de wijn zelf te keuren. (ca. 30 km)

dag 13: Transnistrië

We bezoeken een uniek stukje Europa. Het zelfverklaarde onafhankelijke staatje Transnistrië wordt door geen enkele andere staat erkend. Hier verlangt men nog volop terug naar de tijden van de Sovjet Unie. Nergens krijgt u dan ook een beter beeld dan het leven in Sovjettijd als hier. Transnistrië wordt daarom ook gezien als een groot communistische openluchtmuseum. We bezoeken de hoofdstad Tiraspol, waar we het monument van Lenin en tanks uit de Tweede Wereldoorlog zien. Hierna rijden we naar Oekräine. Met de aankomst in Odessa, gelegen aan de Zwarte Zee, hebben we oostelijk Europa op een bijzondere en onvergetelijke manier van noord naar zuid, van de Oostzee naar de Zwarte Zee, doorkruist! We verblijven hier de laatste twee nachten. (ca. 200 km)

dag 14: Odessa

Onze laatste dag brengen we door in Odessa, de parel van de Zwarte Zee. In de ochtend verkennen we samen de hoogtepunten van de stad. We bewonderen de Primorsky-boulevard met haar vele linden en kastanjebomen, gelegen op de kliffen aan de kust. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de zee! Aan het eind van de boulevard vinden we de beroemde Potemkin-trappen. De trappen worden gezien als de toegangspoort van de haven naar de stad en vormen een bijzondere optische illusie. De middag is ter vrije besteding. U kunt kiezen voor een bezoek aan het Pushkin museum in zijn voormalige appartement, of voor een wandeling langs de kust.

dag 15: Odessa – Warschau – Amsterdam

Met de transfer naar de luchthaven van Odessa komt een einde aan ons bijzondere avontuur. Met een overstap in Warschau vliegen we terug naar Nederland. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
lot_polish_airlines.png

Amsterdam - Warschau07:05 - 09:00 uur
Warschau - Tallinn11:25 - 14:05 uur
Odessa - Warschau18:05 - 18:55 uur
Warschau - Amsterdam19:50 - 22:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels, waarvan de meeste beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet. Houdt u er rekening mee dat gemeenschappelijke ruimtes als restaurants en bars in sommige hotels alleen via trappen te bereiken zijn. Hieronder vindt u de gegevens van de hotels die op deze reis gebruikt worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Tallink Express in Tallin, Estland
Hotel Tallink Express - Tallinn
Op ongeveer tien minuten wandelen van het middeleeuwse centrum van Tallinn ligt hotel Tallink Express. Het comfortabele moderne hotel beschikt over een eigentijds restaurant en gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Tallink Express
Days Hotel
Hotel Days Riga VEF - Riga
Dit kleurrijke hotel ligt op circa 4 kilometer van het centrum van Riga. Het hotel beschikt over een restaurant, een muziekbar en een terras. De kamers zijn comfortabel ingericht en hebben een minibar en wifi.

Bekijk de website van Hotel Days Riga VEF
Panorama Hotel
Hotel Panorama - Vilnius
Dit hotel ligt in het centrum van Vilnius. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft u vanuit het hotel een mooi uitzicht op de oude stad. Het hotel beschikt over een lift, een bar en een restaurant. U kunt in het hele hotel gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn eenvoudig ingericht.

Bekijk de website van Hotel Panorama
Hotel Yubileiny in Minsk, Wit-Rusland
Hotel Yubileiny - Minsk
Dit hotel ligt in het zakendistrict van Minsk. Vanuit het hotel heeft u prachtig zicht op het historische centrum van de stad. De traditioneel ingerichte kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel biedt diverse faciliteiten, waaronder een restaurant en een bowlingbaan.

Bekijk de website van Hotel Yubileynaya
Hotel Intourist in Brest, Wit-Rusland
Hotel Intourist - Brest
Hotel Intourist ligt centraal in Brest nabij winkels en bezienswaardigheden. In het restaurant kunt u genieten van de lokale keuken.

Bekijk de website van Hotel Intourist
Hotel Taurus in Lviv, Oekraïne
Hotel Taurus - Lviv
Dit elegante nieuwe hotel ligt rustig vlak bij het centrum van Lviv. Ontspan na een drukke dag in de spa of neem een drankje in de panoramabar met prachtig uitzicht over de Sint Joriskathedraal. De modern uitgeruste kamers zijn zeer comfortabel en beschikken onder andere over een tv, een minibar en een kluis.

Bekijk de website van Hotel Taurus
Hotel Bukovyna in Chernitsvi, Oekraïne
Hotel Bukovyna - Chernivtsi
U zult niets tekort komen in het bijzondere hotel Bukovyna! Lees een boek op het zomerse terras, leef u uit in de sportschool of geniet van een maaltijd in een van de restaurants van het hotel. De kamers zijn uitgerust met een tv en een minikoelkast. Ook is er gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Bukovyna
Hotel Continental in Suceava, Roemenië
Hotel Continental - Suceava
Dit recent gerenoveerde hotel ligt pal in het centrum van Suceava. U kunt in de kamers gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Continental
Hotel Jumbo in Chişinǎu, Moldavië
Hotel Jumbo - Chisinau
Hotel Jumbo ligt in een groen deel van de Moldaavse hoofdstad. Vanuit de kamers heeft u uitzicht over een fraai park. De kamers bieden koffie- en theefaciliteiten, een kluis en gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Jumbo
Hotel Chernoe More Privoz in Odessa, Oekraïne
Hotel Chernoe More Privoz - Odessa
Hotel Chernoe More Privoz ligt in het centrum van Odessa; u wandelt vanuit het hotel zo de stad in. Het moderne hotel beschikt over een restaurant en de kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Hotel Chernoe More Privoz

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!