050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol

Ontdek acht landen op de Balkan

Reisleider Cees:
‘Bent u klaar voor een ontdekkingsreis door een van de mooiste en interessantste regio’s van Europa? Tijdens deze unieke reis doorkruist u Servië, Kosovo, Macedonië, Albanië, Montenegro, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië. Acht landen in een regio waar al sinds het verre verleden verschillende culturen, volkeren en godsdiensten elkaar ontmoeten. U ziet prachtige steden, bijzonder cultureel erfgoed en ongerept natuurschoon. En natuurlijk verdiept u zich in de indrukwekkende geschiedenis. U ziet de nalatenschap van het Osmaanse rijk, bewondert architectuur uit de Habsburgse tijd en ervaart hoe de deelrepublieken van het voormalige Joegoslavië hun eigen weg zijn gegaan.

Niet alleen het voor velen bekendere Kroatië en Macedonië passeren de revue. U reist ook door het ongerepte Albanië, waar het ruige berglandschap u zal verrassen en het jonge land Kosovo, dat zich pas in 2008 afscheidde van Servië en nog steeds niet wereldwijd als zodanig erkend wordt. Uw bezoek aan de door oorlog getekende stad Sarajevo is fascinerend. Op de ene straathoek waant u zich in Istanbul, terwijl de architectuur in een andere straat u aan het statige Wenen herinnert. De schoonheid van de Baai van Kotor in Montenegro is magisch en tijdens de boottocht naar het klooster van Sveti Naum geniet u van de prachtige kustlijn van het Macedonische meer van Ohrid. Ga mee en ontdek de verscheidenheid en pracht van de Balkan!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
14x ontbijt en 13x diner
boottocht Sveti Naum
boottochtje Perast
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Servië, Kosovo en Macedonië
Albanië, Montenegro en Kroatië
Bosnië-Herzegovina en Slovenië
Dubrovnik en Zagreb in Kroatië
Skopje en Ohrid in Macedonië
Belgrado in Servië
Pristina in Kosovo
Mostar en Sarajevo in Bosnië
Ljubljana in Slovenië
Tirana en Krujë in Albanië
Budva en Kotor in Montenegro
klooster van Sveti Naum
kerkje Gospa od Škrpelja
bunker van Tito
SRC -reisleider Cees
SRC-reisleider sinds 1999
Deze unieke ontdekkingsreis door maar liefst 8 landen op de Balkan is een echte must voor liefhebbers van boeiende geschiedenis en eeuwenoude cultuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Servië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Belgrado
Bezichtiging Belgrado en naar Niš
Naar Kosovo; korte stadswandeling Pristina, als de tijd het toelaat bezoek aan het Merelveld en naar Skopje in Macedonië
De hoogtepunten van Skopje en naar het meer van Ohrid
Ohrid, het klooster van Sveti Naum, de natuurlijke bronnen van de Zwarte Drim en boottocht over het meer
Naar Albanië: korte stop in Elbasan en bezichtiging Tirana
In Krujë bezoek aan het fort, het Skanderbegmuseum, de bazaar en naar Budva in Montenegro
Bezoek Kotor in de gelijknamige baai, boottochtje in Perast en naar Igalo
Verkenning Dubrovnik in Kroatië en naar Mostar in Bosnië-Herzegovina
Historisch Mostar, de bunker van Tito en naar Sarajevo
Uitgebreid bezoek Sarajevo
Naar Zagreb in Kroatië
Verkenning Zagreb; de kathedraal, het Dolacplein en de Sint Marcuskerk
Naar Ljubljana in Slovenië, stadswandeling door het historische hart van de stad
Terugvlucht Ljubljana – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Belgrado

We vliegen naar de hoofdstad van Servië. Tijdens de rit naar het hotel krijgen we alvast een eerste indruk van Belgrado. Ook bezoeken we het mausoleum van Tito, president van het voormalige Joegoslavië. (ca. 20 km)

dag 2: Ontdekking van Belgrado

Belgrado, dat witte stad betekent, dankt zijn naam aan Kalemegdan. Deze oude stadsvesting werd oorspronkelijk door de Kelten gebouwd en is door de eeuwen heen, onder meer door de Romeinen steeds verder uitgebreid met kenmerkend wit steen. We wandelen via de bruisende hoofdstraat, waar we na de stadswandeling vrije tijd hebben, door het bijbehorende park, vanwaar we een mooi uitzicht hebben op het punt waar de Donau en de Sava samenkomen. Dan reizen we in zuidelijke richting naar de geboortestad van de Romeinse keizer Constantijn de Grote, Niš, waar we overnachten. Als de tijd het toelaat, zien we hier de Ćele Kula, een monument opgebouwd uit schedels, stammend uit de tijd van de Eerste Servische Opstand tegen de Osmanen. De schedeltoren toonde op lugubere wijze dat geen enkele vorm van opstand getolereerd werd door de Turkse heersers. (ca. 240 km)

dag 3: Onontdekt Kosovo

We reizen naar de jonge staat Kosovo, naar de hoofdstad Pristina, waar we een korte stadswandeling maken. Als de tijd het toelaat, maken we ook een stop bij het Merelveld, bekend vanwege de Slag van Kosovo Polje. Voor sultan Murat I een plek van uitersten: een plek van victorie, want hij versloeg hier het Servische leger, wat voor de Osmanen zorgde voor de vrije toegang tot de Balkan, maar hij liet er ook het leven. Aansluitend reizen we naar buurland Macedonië. We overnachten in de hoofdstad Skopje. (ca. 250 km)

dag 4: Sfeervol Skopje en naar Ohrid

We verkennen Skopje, de geboortestad van moeder Teresa. We zien het oude station, dat een aandenken is aan de vele doden als gevolg van een zware aardbeving in 1963 en de prachtige iconostase in de Sveti Spas-kerk. De rivier Vardar vormt de natuurlijke grens tussen het oude en nieuwe deel van de stad. Wanneer we de Stenen Brug oversteken, hét symbool van de stad, wandelen we het historische hart van Skopje binnen. We doorkruisen de gezellige bazaar met de vele moskeeën en theehuizen, stammend uit de Osmaanse tijd. ’s Middags reizen we naar het zuidwesten van Macedonië, waar de stad Ohrid aan het gelijknamige meer schittert. Hier staat ons hotel voor de komende twee nachten. 's Avonds genieten we van een heerlijk diner aan het water! (ca. 190 km)

dag 5: Het klooster van Sveti Naum en prachtig Ohrid

We rijden naar het centrum van Ohrid en bekijken de stad, die maar liefst 365 kerken en kloosters bezit en daarom ook wel het Jeruzalem van de Balkan genoemd wordt. Door het hoogteverschil in de stad is het klimmen en afdalen op sommige stukken pittig, maar de prachtige uitzichten over de stad en het meer én de lieflijke doorkijkjes in de smalle straatjes maken de inspanning absoluut de moeite waard! Na wat vrije tijd in Ohrid reizen we naar het klooster dat gewijd is aan de heiligen Naum en Kliment. Het bijzondere klooster, de mooie omgeving en de vele pauwen die hier rond paraderen vormen samen een prachtig decor. Met roeibootjes varen we vervolgens naar de natuurlijke bronnen van het meer, een bijzonder natuurfenomeen. Tot slot varen we langs de mooie kustlijn van het diepblauwe, heldere meer van Ohrid terug naar het hotel. Een ontspannend einde van de dag! (ca. 50 km)

dag 6: Ongerept Albanië

We reizen naar Albanië, land van ongerept natuurschoon en een gastvrije bevolking. Het landschap dat aan ons voorbij trekt is werkelijk schitterend! Onderweg naar Tirana, waar we overnachten, maken we een stop in Elbasan. Na aankomst in de hoofdstad van het land maken we een stadswandeling. We zien de Osmaanse klokkentoren, een van de stille getuigen uit het Osmaanse verleden van de stad, het grootse Skanderbegplein, vernoemd naar de nationale held, en de oudste moskee van de stad. (ca. 150 km)

dag 7: Krujë, stad van verzet

Het hoog in de bergen gelegen Krujë vormde in de 15e eeuw onder leiding van volksheld Skanderbeg het centrum van het Albanese verzet tegen de Osmanen. We bezoeken het fort van Krujë, het Skanderbegmuseum en de oude bazaar, waar u handgemaakte souvenirs kunt kopen. Aansluitend steken we de grens met Montenegro over en reizen we via het schiereiland Sveti Stefan naar Budva voor de overnachting (ca. 200 km)

dag 8: De magische baai van Kotor

De baai van Kotor is de diepste, natuurlijke fjord in het Middellandse Zeegebied en absoluut magisch! We bezoeken hier het hart van de gelijknamige stad, die tegen de Lovćenberg ligt en aan de andere zijden omringd wordt door een imposante stadsmuur. We dwalen door de smalle schaduwrijke straatjes, zien de belangrijkste monumenten en genieten van het pittoreske straatbeeld. Na de lunch varen we vanaf het schattige plaatsje Perast naar het kerkje Gospa od Škrpelja, dat op een eilandje in het azuurblauwe water ligt. We overnachten in het kuuroord Igalo, dat tevens een schitterende ligging aan de baai heeft. Het diner is vanavond niet inbegrepen. Op loopafstand van het hotel bevinden zich diverse restaurantjes, waar u de smakelijke lokale keuken kunt uitproberen. (ca. 70 km)

dag 9: Prachtig Dubrovnik

We gaan naar het uiterste zuidoosten van Kroatië, waar we de mooiste stad van de Adriatische kust en het land bewonderen: Dubrovnik. We wandelen door de historische stadskern van deze ommuurde vestingstad, die rijk is aan paleizen, kerken, kloosters en musea. We zien niet alleen bekend cultureel erfgoed als het Rectorenpaleis en het franciscanenklooster, maar hebben ook tijd om door de fotogenieke smalle straatjes te dwalen, die zo typerend zijn voor dit prachtig bewaard gebleven centrum. In de loop van de middag reizen we via een slingerende bergweg naar Mostar in Bosnië-Herzegovina voor de overnachting. (ca. 180 km)

dag 10: Bijzonder Mostar

In 1566 werd in Mostar in opdracht van sultan Süleyman de Grote een imposante stenen boogbrug gebouwd, die de blauwgroen gekleurde rivier de Neretva overspande. Deze Stari Most trotseerde in de loop der jaren onder andere natuurgeweld, maar de oorlog in de jaren ’90 werd de brug fataal. Net als een groot deel van de stad werd de brug verwoest. Onder leiding van UNESCO werd de brug hersteld en het is nu dé blikvanger van Mostar. We wandelen door de geplaveide, sfeervolle straatjes in het kleine historische centrum. Aansluitend volgen we de Neretva en reizen we door een prachtig bergachtig gebied naar Sarajevo, waar we twee nachten verblijven. Onderweg bezoeken we in Konjic een pas recentelijk ontdekte ondergrondse bunker, stammend uit de tijd van het communisme en gebouwd in opdracht van Tito. Het enorme complex ligt in de ongerepte natuur verscholen en was bedoeld om een kernoorlog te kunnen overleven. Kunstenaars tonen hier nu hun recente werken. (ca. 130 km)

dag 11: Fascinerend Sarajevo

We trekken een hele dag uit voor de bezichtiging van de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina, Sarajevo. De stad kent een zeer woelige geschiedenis en een grote culturele diversiteit. Niet alleen luidde de moord op aartshertog Franz Ferdinand hier de Eerste Wereldoorlog in, ook tijdens de oorlog in de jaren ’90 speelde de stad een sleutelrol. Sarajevo werd gesticht door de Osmanen en dat is duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. We zien moskeeën, knusse theehuizen en de oude bazaar, waar onder andere heerlijke baklava te koop is. Maar ook het bestuur van de Habsburgers heeft zijn sporen achtergelaten in Sarajevo. De voor die periode zo kenmerkende architectuur siert vele straten. (ca. 20 km)

dag 12: Naar Kroatië

We reizen in noordelijke richting naar Zagreb. De gemoedelijke hoofdstad van Kroatië is gelegen op twee heuvels en bestaat uit een boven- en benedenstad. Dat Zagreb ooit deel uitmaakte van de Habsburgse rijk is duidelijk te zien in de 19e-eeuwse benedenstad. Statige gebouwen, barokke gevels en weelderige parken kenmerken de straten. We verblijven twee nachten nabij de stad. (ca. 400 km)

dag 13: Barokstad Zagreb

Tijdens een stadswandeling door Zagreb bezichtigen we onder meer de kathedraal, die boven de stad uittorent, het bruisende Dolacplein met zijn bedrijvige markt en we bewonderen de Sint Marcuskerk, die bekend is om zijn kleurrijke dak met daarin de wapenschilden van de stad en de drie historische regio’s van Kroatië verwerkt. Ook zien we het nationale theater, door Franz Liszt de Kroatische tempel van cultuur genoemd. De middag is ter vrije besteding. Gaat u picknicken in het Zrinjevacpark, dat het groene hart van de stad vormt? Vergeet niet de lokale lekkernij, gebakken štrukli, te proeven! (ca. 30 km)

dag 14: Romantisch Ljubljana

We laten Kroatië achter ons en steken de grens over met het achtste en tevens laatste land dat we tijdens deze indrukwekkende rondreis bezoeken, het schitterende Slovenië! Nadat we ingecheckt zijn in ons hotel in Ljubljana verkennen we het compacte centrum van de hoofdstad met haar sprookjesachtige uitstraling. We wandelen langs de rivier en zien natuurlijk de Tromostovje, een groep van drie bruggen, die het oude en nieuwe deel van de stad met elkaar verbinden, en de Drakenbrug. (ca. 150 km)

dag 15: Ljubljana – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Ljubljana gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Hiermee komt er een einde aan een geweldige ontdekkingsreis! (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Belgrado12:05 - 14:25 uur
Ljubljana - Amsterdam09:10 - 11:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels, die vrijwel altijd over een lift en gratis wifi beschikken. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan heeft u de keuze uit een verblijf in een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over een deel van de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Prag in Belgrado, Servië
Hotel Prag - Belgrado
Dit comfortabele hotel heeft een zeer centrale ligging in Belgrado. U treft er een gezellig restaurant en bar. De kamers bieden u veel gemak en beschikken over onder andere een tv, een kluis en koffie- en theefaciliteiten.

Bekijk de website van Hotel Prag
Hotel Tami Residence in Nis, Servië
Hotel Tami Residence - Niš
Hotel Tami Residence ligt op een mooie rustige locatie op ongeveer 2 kilometer van het centrum Niš. Het hotel biedt een mooi uitzicht over de stad en beschikt over een spa & wellness met zwembad. Uw kamer is voorzien van wifi, een minibar en een kluis.


Bekijk de website van Hotel Tami Residence
Hotel Karpos in Skopje, Macadonië
Hotel Karpos - Skopje
Hotel Karpos ligt in een rustig deel van Skopje, op slechts tien minuten loopafstand van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een sauna en een fitnessruimte. De kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Hotel Karpos
Metropol Hotel in Ohrid, Macedonië
Hotel Metropol - Ohrid
Dit resort ligt aan de oevers van het majestueuze meer van Ohrid en wordt omringd door een groen bergachtig landschap. Er zijn talloze faciliteiten waar u gebruik van kunt maken. Zo is er een buitenzwembad, een sauna en een tennisbaan en kunt u genieten van meerdere bars en eetgelegenheden ter plaatse.

Bekijk de website van Hotel Metropol
Hotel Doro City in Tirana, Albanië
Hotel Doro City - Tirana
Dit centraal gelegen hotel heeft een restaurant waar u kunt genieten van lokale specialiteiten. De comfortabele kamers zijn uitgerust met een tv, airconditioning, een minibar en een kluisje.

Bekijk de website van Hotel Doro City
Hotel Slovenska
Hotel Slovenska Plaza - Budva
Hotel Slovenska Plaza is een mediterraan ingericht complex aan de Adriatische Kust in Budva. Het hotel heeft buitenzwembaden, tennisbanen en ligt op 50 meter van het strand. Alle kamers beschikken over airconditioning, een koelkast, een kabel-tv en een eigen badkamer.

Bekijk de website van Hotel Slovenska Plaza
Hotel Palmon
Hotel Palmon Bay - Igalo
Dit goede middenklassehotel is een nieuw modern spahotel met een prachtige ligging en even zo mooi uitzicht over de baai van Kotor. Het hotel beschikt over diverse spa-faciliteiten, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Tevens heeft het hotel een zwembad en een privéstrand met parasols en ligstoelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en uitgerust met een flatscreen-tv, een minibar en een kluisje.

Bekijk de website van Hotel Palmon Bay
Hotel Mostar in Mostar, Bosnië-Herzegovina
Hotel Mostar - Mostar
Hotel Mostar is een prachtig modern hotel dat recent compleet gerenoveerd is. U loopt vanuit het hotel zo de mooie binnenstad van Mostar in. 's Avonds kunt u heerlijk genieten van een drankje in de eigentijdse bar. Als u liever sportief bezig bent, dan kunt u een bezoekje brengen aan de fitnessruimte van het hotel. De kamers zijn ruim en modern ingericht en bieden alle comfort voor ontspanning na een drukke dag.

Bekijk de website van hotel Mostar
Hotel Austria in Sarajevo, Bosnië Herzegovina
Hotel Austria - Sarajevo
Hotel Austria is gevestigd in een uniek pand uit de negentiende eeuw en is prachtig gelegen in een groene omgeving. In 2017 is het hotel volledig gerenoveerd. Het hotel beschikt over een luxe spa met twee zwembaden, een jacuzzi, een sauna en een fitnessruimte. De kamers zijn zeer eigentijds en comfortabel ingericht. U zult hier zonder twijfel heerlijk vertoeven!

Bekijk de website van Hotel Austria
Hotel Raca in Zagreb, Kroatië
Hotel Raca - Zagreb
Het prettige hotel bevindt zich in een rustige omgeving op 15 kilometer van het centrum van Zagreb. De moderne en comfortabele kamers beschikken over wifi, een flatscreen-tv, een minibar en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Raca
Park Hotel
Hotel Park Urban & Green - Ljubljana
Het Park Hotel is door zijn gunstige ligging in Ljubljana een goede uitvalbasis om deze levendige stad te ontdekken. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een lift. De comfortabele kamers zijn voorzien van een bad of douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar in het hele hotel.

Bekijk de website van Ljubljana Park Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis over de Balkan is ongelofelijk ambitieus. 8 landen in 15 dagen, maar zeer de moeite waard. Je blijft er nog heel lang over nadenken en inspireert om te gaan lezen en napluizen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Een ontzettend interessante kennismaking met een aantal landen op de Balkan met elk hun eigen historie en problemen. Schitterende steden, mooi landschap. Over het algemeen vriendelijke bevolking.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Een absolute aanrader voor mensen die meer willen begrijpen van het voormalige Joegoslavië en de Balkan i.h.a.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De Balkan-reis was geweldig mooi en divers. Landschappen, architectuur, geschiedenis, religie en cultuur; van alles kwam langs. Met best goede hotels, een comfortabele bus, fijne reisgroep, en reisleider Cees als wandelende encyclopedie en wegwijzer, beter dan een TomTom.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Door deze reis heb ik een bredere kijk gekregen op voormalig Joegoslavië en Albanië. Het was een zeer afwisselende, verrassende vakantie.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd