050 - 3 123 123

Kleurrijk, afwisselend en verrassend

Reisleider Medardo:
‘Stelt u zich eens voor. U ontwaakt met de melodieuze klanken van de natuur in het weelderige groene Amazoneregenwoud. Boven in de lucht vliegen tropische vogels, in de rivier zwemmen kaaimannen en apen slingeren door de bomen. Een paar dagen later struint u langs prachtige kleurrijke poncho’s op een indianenmarkt en leert u over lokale weeftechnieken. Weer een dag later wandelt u door een mystiek nevelwoud, terwijl de kolibries om u heen fladderen. U snuift de geuren op die u tegemoet komen en geniet van een heerlijk vruchtensapje, gemaakt van vers geplukte papaja's. Een droom? Niet in Ecuador!

Maak kennis met dit prachtige, veelzijdige land in Zuid-Amerika. Een unieke plek op aarde die vier bijzondere landschappen omvat: de Amazone, het Andesgebergte, de tropische laaglanden aan de kust en de Galapagoseilanden. Zowel natuur- als cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. U overnacht in een idyllische lodge midden in het Amazoneregenwoud, ziet het azuurblauwe kratermeer van Quilotoa en maakt een adembenemende wandeling door de groene valleien in het nationaal park El Cajas. In een authentieke chiva (kleurrijke bus) rijdt u naar kletterende watervallen bij Baños en op het Isla de la Plata observeert u de bijzondere blauwvoetgenten.

Naast al dit natuurschoon is er ook cultureel veel te ontdekken. Wat dacht u van de prachtige koloniale steden Quito en Cuenca? U reist naar kleine dorpjes, waar u kennismaakt met de vriendelijke bevolking en leert over het leven in de Andes. U kijkt uw ogen uit op de grootste indianenmarkt van Zuid-Amerika, waar hangmatten, sjaals en poncho’s in alle kleuren van de regenboog uitgestald liggen. Wist u dat ook de keuken van Ecuador erg gevarieerd is? Geniet van heerlijke gerechten met verse vis en kokos aan de kust, verrukkelijke aardappelsoep in de hooglanden en overal een overdaad aan vers fruit. U sluit de reis op ontspannen wijze af in een rustige lodge aan de kust of verlengt u uw reis met een avontuur op de majestueuze Galapagoseilanden. Laat u verrassen door Ecuador! Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
binnenlandse vlucht
middenklassehotels en -lodges
junglelodge in Amazoneregenwoud
19x ontbijt, 6x lunch en 6x diner
3x lunchbox
verlenging op de Galapagoseilanden
Engelssprekende gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO2-compensatie
exclusief entreegelden
Bezienswaardigheden
koloniaal Quito en Cuenca
Amazoneregenwoud in Cuyabeno
indianenmarkt in Otavalo
evenaar en vulkaan Cotopaxi
nevelwoud Mindo en Yunguilla
Quilotoa-kratermeer
watervallen Baños en El Cajas NP
kennismaking met de Quichua
vulkaan Cotopaxi of Chimborazo
treinrit Nariz del Diablo
warmwaterbaden Papallacta
Inca-ruïnes van Ingapirca
Isla de la Plata of Galapagoseilanden
SRC-reisleider Medardo
SRC-reisleider sinds 2019
Het veelzijdige Ecuador heeft alles: de Amazone, het Andesgebergte, koloniale steden, kleurrijke markten én de Galapagoseilanden.
Ontmoet onze beste reisleiders in Ecuador
SRC-reisleider Medardo
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Quito en transfer naar het hotel in Otavalo
Bezoek aan indianenmarkt in Otavalo en workshops in Peguche
Kennismaking met lokale gemeenschap in Yunguilla en door naar Mindo
Nevelwoud van Mindo
Naar de evenaar en verkenning van koloniaal Quito
Binnenlandse vlucht naar Lago Agrio en transfer binnenlanden Amazoneregenwoud
Amazone
Amazone
Transfer via Lago Agrio naar Papallacta
Verkenning vulkaan en nationaal park Cotopaxi en door naar inheems dorpje Isinliví
Kennismaking met Quichua-gemeenschap in Malingua Pamba
Bezoek aan azuurblauwe kratermeer van Quilotoa en naar Baños
Watervaltocht in Baños in authentieke chiva-bus
Treinreis El Nariz del Diablo en via Inca-ruïnes naar prachtig Cuenca
Wandeling met gids door pittoresk Cuenca en workshop pottenbakken, vrije tijd in de middag
Overweldigende natuur in nationaal park El Cajas, door naar Guayaquil
Ruta del Sol naar vissersdorp Puerto López of start verlenging naar de Galapagoseilanden
Bootexcursie naar Isla de la Plata
Vrije dag Puerto López, optionele excursie naar Los Frailes & Agua Blanca
Transfer naar luchthaven Guayaquil, voor terugvlucht naarin Amsterdam
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Quito

We vliegen rechtstreeks naar de hoofdstad van Ecuador. Na aankomst op de luchthaven van Quito ontmoeten we onze reisleider. We rijden naar ons rustig gelegen hotel in Otavalo, waar we genieten van een welkomstdiner. (ca. 90 km)

dag 2: Inheemse cultuur in Otavalo

Na een heerlijk, maar vroeg ontbijt wandelen we in de vroege ochtend over de levendige markt van Otavalo. We starten op de dierenmarkt, waar inheemse indianen uit omliggende dorpen naar toe komen om hun vee te ruilen. Van kippen tot eenden en van koeien tot varkens: het belooft een waar schouwspel te worden! Na de dierenmarkt gaan we naar de fameuze Plaza de Ponchos. Lokale kooplieden hebben hier hun poncho’s, sjaals, tafelkleden en hangmatten in alle kleuren van de regenboog uitgestald en boeren verkopen er trots hun etenswaar. Probeert u een lekker stukje papaja of buñuelos, een soort kleine oliebollen met suiker? Niet alleen de koopwaar is kleurrijk. Langs de wirwar van kraampjes wandelen de vrouwen gekleed in lange rokken met prachtige witte blouses met kleurrijke borduursels erop, hun hals opgesierd door mooie goudkleurige kettingen. Mannen dragen hun lange haar vaak in een vlecht. U kijkt uw ogen uit deze ochtend! In de middag gaan we naar de heilige waterval in Peguche. Ook bezoeken we daar ateliers waar muziekinstrumenten worden gemaakt en waar weefgetouwen staan waarop de prachtige stoffen voor de ponchos die we vanochtend gezien hebben, gemaakt worden. We sluiten af met een demonstratie van panfluitmuziek. (ca. 20 km)

dag 3: Yunguilla en Mindo

Vanuit de hooglanden van Otavalo reizen we bergafwaarts naar het nevelwoud van Mindo. Onderweg stoppen we in Yunguilla, waar we zien hoe de dorpelingen succesvol zijn gestopt met het kappen van bomen en verbranden van velden voor de landbouw en zich hebben toegewijd aan een meer duurzame economie. We bezoeken de jam- en kaasmakerij, de boomkwekerij en de souvenirwinkel en krijgen uitleg over elk project. Ook maken we een korte wandeling door de velden met biologische gewassen. Na een heerlijke lunch met streekproducten vervolgen we onze weg naar de adembenemende natuur van Mindo. Overal fladderen kolibries en vlinders en er zijn tal van orchideeënsoorten te bewonderen. Het is een prachtige plek om tot rust te komen en de ongelooflijke biodiversiteit van het nevelwoud te ontdekken. In dit paradijs staat ons hotel voor de komende twee nachten. (ca. 200 km)

dag 4: Vrije dag in Mindo

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Mindo verkennen. Loopt u door het bos of maakt u een vrij intensieve wandeling naar de waterval? In de avond genieten we van een heus kikkerconcert!

dag 5: Via de evenaar naar koloniaal Quito

Vandaag gaan we naar de koloniale hoofdstad van Ecuador, maar niet voordat we een stop maken bij de plek waar het land zijn naam aan ontleent: de evenaar! U heeft de mogelijkheid om hier twee hoogtepunten te bezoeken: zowel het officiële monument als het fascinerende Intiñan-museum. Hier kunt u verschillende wetenschappelijke verschijnselen observeren die alleen op de evenaar gelden. In de middag verkennen we het centrum van Quito. Al flanerend over de straten van deze UNESCO-erfgoedsite passeren we prachtige pleinen en kerken. We bezichtigen het bijzondere klooster Convento San Francisco en de barokke jezuïetenkerk La Compañía de Jesús, waar het majestueuze interieur geheel met bladgoud bedekt is. Indien de tijd het toelaat, brengen we een bezoek aan het museum Museo de la Ciudad, waar we meer te weten komen over de geschiedenis van Quito. De dag wordt passend afgesloten met een bezoek aan de traditionele straat La Ronda, waar u lokale lekkernijen kunt proeven, zoals empanadas en canelazo (een warm alcoholisch drankje). Ons hotel voor vanavond staat in het oude centrum van Quito. (ca. 120 km)

dag 6: Naar het tropische Amazonegebied

Vroeg in de ochtend brengt een binnenlandse vlucht ons naar Lago Agrio. Na aankomst wacht ons een twee uur durende busrit naar de rivier Aguas Negras. Hier start het laatste deel van onze reis diep de Amazone in. Een gemotoriseerde kano neemt ons in twee tot drie uur mee naar een prachtige ecolodge, diep verscholen in het Cuyabeno-reservaat in de Amazone. Na aankomst bezoeken we de lagune, waar u een verfrissende duik kunt nemen en de wonderschone zonsondergang kunt aanschouwen. Na het avondeten wordt er een nachtwandeling door het regenwoud gemaakt. (ca. 70 km)

dag 7: Op verkenning in het Amazone-regenwoud

Na het ontbijt maken we een prachtige tocht van drie uur door het regenwoud. Geniet van de verhalen van onze gids over de unieke flora en fauna die we hier zien. Na de lunch hebben we tijd om even uit te rusten. Houdt u net als de lokale bewonders een siësta of ontspant u liever even met een boek? In de namiddag verkennen we de rivier met een kano. Als we geluk hebben, kunnen we verschillende wilde dieren observeren. Na een heerlijk diner gaan we opnieuw op avontuur en kunt u met de gids meegaan om kaaimannen te spotten.

dag 8: De Siona-gemeenschap

Na een vroeg ontbijt vertrekken we stroomafwaarts naar de Siona-gemeenschap. Deze stam woont in de Amazone en leeft nog op traditionele wijze. Een Siona-vrouw verwelkomt ons en laat ons zien hoe yucca's geoogst worden en hoe hiervan brood wordt gemaakt. Vervolgens maken we kennis met de sjamaan, de geneesheer, die uitleg geeft over rituelen binnen de gemeenschap. Hij zal tevens een demonstratie geven van een bijzonder ritueel! We keren terug naar de lodge voor de lunch en een rustpauze. In de late namiddag leren we tijdens een interessante workshop alles over de bereiding van traditionele chocolade of encocado (een visgerecht met kokos). Vervolgens maken we weer een wandeling naar de lagune om deze laatste avond in de Amazone van een magische zonsondergang te genieten.

dag 9: Naar Papallacta

Voor dag en dauw heeft u de kans om met de gids mee te gaan om vogels te observeren in het regenwoud. Na het ontbijt vertrekken we weer met de kano en een bus naar Lago Agrio. Hiervandaan brengt de touringcar ons naar het idyllische Papallacta, dat bekendstaat om de natuurlijke warmwaterbronnen en de groene omgeving. Geniet u deze avond ontspannen van deze baden? Of neemt u liever een massage om bij te komen van ons avontuurlijk verblijf in de Amazone? (ca. 200 km)

dag 10: Cotopaxi en Isinliví

Vandaag neemt onze reisleider ons mee voor een spectaculaire dag met een bezoek aan een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld: de 5.897 meter hoge Cotopaxi. We verkennen het nationale park en maken een korte wandeling bij het pittoreske meer van Limpiopungo. We lopen een klein stukje omhoog de vulkaan op. Als het niet bewolkt is, geniet u hier van prachtige uitzichten. Na het bezoek aan de Cotopaxi maken we een geweldige rit door Andesdorpen en betoverende landschappen tot aan het kleine inheemse bergdorp Isinliví. Hier kunt u uitstekend wandelen en het leven op het platteland ontdekken. In de middag bezoeken we het Mama Quilla-project, een klein winkeltje dat allerlei souvenirs verkoopt die gemaakt zijn door de plaatselijke bevolking. We nemen ook een kijkje op een houtwerkplaats. Onze lodge voor de komende twee nachten staat in Isinliví. (ca. 250 km)

dag 11: Malingua Pamba

Na een heerlijk boerenontbijt, gaan we op weg naar de kleine inheemse gemeenschap van Malingua Pamba, waar u volledig ondergedompeld wordt in het plaatselijke dorpsleven. Eerst bezoeken we de school, waar we spelletjes met de kinderen doen en leren hoe het onderwijs in dit afgelegen gebied is opgezet. Daarna bezoeken we een gezin en zien we hoe de mensen in de Andes (over)leven. De familie zal ons rondleiden op hun land, waar we verschillende gewassen zoals aardappelen, quinoa en lupine-bonen kunnen zien. We krijgen ook de kans om het huisje te bekijken met natuurlijk de cavia´s die hier een echte delicatesse zijn en door ieder gezin gehouden worden (Ter info: Het is mogelijk om schoolspullen te doneren. Indien u hier interesse in heeft, horen we dit graag van u na uw boeking. We zullen dan de mogelijkheden bespreken met onze agent ter plaatse en dit in de weken voor uw vertrek met u coördineren.) Wandelt u na het bezoek aan deze gemeenschap met een gids via een ander dorp en door de bergen terug naar de lodge? Of keert u liever met de touringcar terug naar de accommodatie om de middag vrij te besteden? (ca. 30 km)

dag 12: Quilotoa-kratermeer en Baños

Door het berglandschap rijden we naar het azuurblauwe Quilotoa-kratermeer. Volgens lokale verhalen is Quilotoa ‘het meer van de God van dualiteit’: de God van uitbarstingen die alles wegneemt wat op zijn pad ligt en de God van de diepten. Het kratermeer is adembenemend mooi! In ongeveer een half uur wandelt u vanaf het uitkijkpunt de krater in naar de waterkant. De terugweg naar boven is een steile verticale klim van 280 meter die ongeveer één uur duurt. Aan de oever van het meer kunt u een kano huren om het meer en de fumarolen te verkennen. Het dorp Quilotoa is ook cultureel zeer interessant en een belangrijk centrum voor ambachtelijk handwerk. Na het bezoek aan Quilotoa vervolgen we onze weg naar Baños, een klein stadje omringd door groene valleien. (ca. 200 km)

dag 13: Watervallen in Baños

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een bijzondere tocht langs de vallei der watervallen. De rit gaat in een kleurrijke chiva (traditionele open bus). De Pailón del Diablo is de grootste en meest spectaculaire waterval, maar ook kleinere watervallen als de Manta de la Novia zijn erg indrukwekkend. Tijdens deze rit stoppen we een aantal keer om de omgeving te verkennen en foto's te maken. In de middag heeft u vrije tijd om het kleine stadje Baños op eigen gelegenheid te verkennen. (ca. 25 km)

dag 14: El Nariz del Diablo, Inca-ruïnes en Cuenca

Vroeg in de ochtend rijden we naar Alausí, het beginpunt van de populaire Nariz del Diablo-trein. Hier stappen we in de trein voor het meest beroemde stuk van de lijn: de zigzagafdaling steil bergafwaarts vol wissels, van Alausí naar Sibambe, bekend als de Duivelsneus. Op het gerestaureerde station van Sibambe komen we meer te weten over de geschiedenis van wat ooit een van 's werelds grootste technische hoogstandjes was. In de middag bezoeken we de meest indrukwekkende Inca-ruïnes van Ecuador. Ingapirca werd in de 15e eeuw gebouwd op een strategische heuveltop met een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Een gids zal alles uitleggen over de veronderstelde oorsprong en het doel van de ruïnes, die van belang waren voor zowel de Inca’s als de Cañari-indianen. Na het bezoek aan de ruïnes rijden we door naar de koloniale stad Cuenca, waar we de komende twee nachten verblijven. (ca. 330 km)

dag 15: Koloniaal en pittoresk Cuenca

Na het ontbijt neemt onze reisleider ons mee op een interessante verkenning van het koloniale Cuenca met haar witgekalkte gebouwen en geplaveide straten. We passeren mooie pleinen en koepelvormige kathedralen. U zult merken dat hier een kalmere sfeer heerst dan in Quito. U heeft mogelijkheid om de Panamahoeden-fabriek te bezoeken, een echt hoogtepunt van Cuenca. Deze bekende hoeden komen niet, zoals meestal verondersteld wordt, uit Panama, maar uit Cuenca! We sluiten af met een keramiekworkshop. Keramiek is een van de belangrijkste en oudste ambachten van Cuenca en omstreken. Natuurlijk mag u zelf ook proberen een aardewerken pot te bakken, die de volgende dag geheel gebakken bezorgd zal worden bij het hotel.

dag 16: Nationaal park El Cajas en Guayaquil

We brengen deze ochtend door te midden van de rustige meren en prachtige ruige landschappen van het nationaal park El Cajas, dat bekend staat als het merengebied van Ecuador. De gids neemt u mee naar verschillende bezoekerslocaties en we maken een korte wandeling door het park. Er is hier veel interessante flora te zien zoals de Polylepis-boom en sponzige mossen die uniek zijn voor dit ecosysteem. We vervolgen onze weg naar de grootste stad van het land: Guayaquil. U zult merken dat we de kust naderen doordat het klimaat snel veel warmer en klammer wordt. (ca. 200 km)

dag 17: Ruta del Sol naar Puerto López

Na het ontbijt reizen we naar het pittoreske kustplaatsje Puerto López via de Ruta del Sol, een mooie route langs kleine kustplaatsjes. Overal waar u kijkt, zult u prachtige palmbomen zien! De komende drie nachten verblijven we in een lodge aan het strand.

Let op: als u uw reis verlengt naar de Galapagoseilanden, start uw verlenging vandaag. U wordt afgezet op de luchthaven van Guayaquil. U mist de laatste dagen van de rondreis aan de kust. (ca. 250 km)

dag 18: Bootexcursie naar Isla de la Plata

Vandaag verkennen we het eiland Isla de la Plata. Het eiland is beroemd om de legende van Sir Francis Drake, van wie wordt beweerd dat hij hier een verborgen schat heeft achtergelaten. Tegenwoordig wordt Isla de la Plata vaak gezien als een mini-Galapagoseiland, omdat een aantal dieren van die eilanden ook hier voorkomen. We maken met een natuurgids een wandeling op het eiland. Hier komen verschillende diersoorten voor als de frappante fregatvogels en blauwvoetgenten. U heeft ook gelegenheid om te snorkelen. Misschien zwemt u wel tussen de zeeschildpadden!

dag 19: Vrije dag Puerto López

Voordat we terugkeren naar Nederland heeft u vandaag nog een volle dag om te genieten van de zon, het strand en de zee. Verkent u liever de omgeving? Dan kunt u een bezoek brengen aan de kleine gemeenschap van Agua Blanca om de interessante ruïnes van de Salangome te bezichtigen en eventueel een modderbad te nemen. Op deze optionele excursie wordt ook een bezoek gebracht aan de paradijselijke stranden van Los Frailes (kosten niet inbegrepen).

dag 20: Guayaquil – Amsterdam

In de loop van de ochtend worden we vanuit het hotel naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. We nemen afscheid van een memorabel avontuur in Ecuador en vliegen rechtstreeks naar Nederland. (ca. 250 km)

dag 21: Aankomst Nederland

Rond de middag landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Los Frailes in Ecuador
Tijdens de rondreis - Los Frailes en Agua Blanca
Heilzame warmwaterbronnen en paradijselijke stranden
Duur: circa 4 tot 5 uur
Minimaal 2 deelnemers
kosten: € 40,00 per persoon
U kunt een excursie maken naar de kleine gemeenschap van Agua Blanca gelegen in het nationaal park Machalilla. U kunt ruïnes bekijken uit de periode dat de Salangome aan de macht waren, ooit een van de machtigste heersers aan de kust. In de natuurlijke warmwaterbronnen kunt u zich onderdompelen in de modder die een heilzame werking zou hebben. U sluit de excursie af met een bezoek aan de paradijselijke stranden van Los Frailes.
Bartolomé, een van de Galapagoseilanden in Ecuador
Tijdens verlenging - Verkenning onbewoond Galapagoseiland
Ontdek Santa Fé, Bartolomé, Plazas of Seymour
Duur: circa 7 tot 8 uur
Minimaal 2 deelnemers (let op: dit is een gedeelde excursie met andere internationale reizigers)
kosten: € 230,00 per persoon
Vanuit Santa Cruz kunt u een dagexcursie maken naar een van de onbewoonde Galapagoseilanden. Een Engelstalige gids neemt u op een comfortabele boot mee naar een van de volgende eilanden: Santa Fé, Bartolomé, Plazas of Seymour. Aangekomen op het eiland maakt u een prachtige wandeling onder leiding van de deskundige gids, die u uitleg geeft over de bijzondere flora en fauna van het eiland. Er is een lunch inbegrepen, die meestal op de boot wordt geserveerd. In de middag heeft u de gelegenheid om zelfstandig op verkenningstocht te gaan, te gaan snorkelen en zeedieren te spotten.
Schildpad op de Galapagoseilanden, in Ecuador
Tijdens verlenging - Snorkelen bij Los Túneles
Spot zeeschildpadden, Galapagoshaaien en zeeleeuwen
Duur: circa 5 tot 6 uur
Minimaal 2 deelnemers (let op: dit is een gedeelde excursie met andere internationale reizigers)
kosten: € 130,00 per persoon
Los Túneles is een unieke snorkellocatie op het Galapagoseiland Isabela. Lavastromen die door dit gebied liepen, hebben er unieke geologische tunnelformaties gevormd. We varen in ruim een half uur naar deze schitterende locatie waar we vervolgens ruim de tijd hebben om te snorkelen. Het gebied vormt een habitat voor de bijzondere diersoorten die op de Galapagos voorkomen, zoals blauwvoetgenten, flamingo’s, zeeschildpadden, Galapagoshaaien en zeeleeuwen.
Sierra Negra vulkaan in Ecuador
Tijdens verlenging- Wandeling naar Sierra Negra-vulkaan
Bijzonder uitzicht op het mysterieuze kratermeer
Duur: circa 5 uur
Minimaal 2 deelnemers (let op: dit is een gedeelde excursie met andere internationale reizigers)
kosten: € 130,00 per persoon
U wordt opgehaald bij uw hotel en reist per busje naar het startpunt van de excursie. Een Engelstalige gids neemt u mee voor een intensieve wandeling naar de prachtige vulkaan Sierra Negra. Het vulkanische kratermeer is bedekt met zwarte lava en biedt een mysterieus schouwspel. U zult merken hoe het landschap verandert terwijl we verder omhoog wandelen. Eenmaal boven heeft u naast een prachtig uitzicht een goede gelegenheid om verschillende bijzondere vogels te observeren.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Quito10:15 - 16:15 uur
Guayaquil - Amsterdam20:05 - 13:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

U verblijft in middenklassehotels en -lodges. Niet alle accommodaties beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In een aantal hotels kunt u (gratis) gebruikmaken van wifi. Een aantal hotels bevinden zich in rurale gebieden en hebben een rustieke uitstraling. Hieronder vindt u meer informatie over een selectie van de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel La Casa Sol in Otavalo, Ecuador
Lodge La Casa Sol - Otavalo
Deze mooie lodge is gebouwd in traditionele stijl en heeft een knusse en rustieke uitstraling. De lodge is rustig gelegen nabij de waterval van Peguche. De kamers zijn landelijk ingericht en voorzien van een balkon.

Bekijk de website van Hotel La Casa Sol
Hotel Mindo Lago in Mindo, Ecuador
Lodge Mindo Lago - Mindo
Dit idillische hotel ligt midden in het prachtige plaatsje Mindo. De houten cottages waarin u verblijft zijn in rustieke stijl gebouwd en zijn afgewerkt met een rieten dak. U overnacht hier omgeven door een groen subtropisch woud en met de geluiden van krekels en kikkers op de achtergrond. De kamers zijn eenvoudig, maar beschikken over een eigen badkamer.

Bekijk de website van Hotel Mindo Lago
Hotel Real Audiencia in Quito, Ecuador
Hotel Real Audiencia - Quito
Dit traditionele hotel ligt midden in het historische centrum van Quito en vormt een ideale uitvalsbasis om de oude stad te verkennen. Vanuit het restaurant op de derde verdieping heeft u een prachtig panorama-uitzicht over de stad en de omringende bergen. De kamers zijn voorzien van allerlei gemakken, zoals een televisie, een kluis en gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Real Audiencia
Caiman Lodge in Cuyabeno-Amazone, Ecuador
Lodge Caiman Lodge - Cuyabeno
Deze prachtige ecolodge ligt in het Cuyabeno-reservaat, diep verscholen in het Ecuadoraanse Amazoneregenwoud. De lodge is alleen te bereiken via een rivier. Het is een unieke ervaring om hier te midden van de tropische jungle te overnachten, ver weg van de bewoonde wereld. Dit geeft u de kans volledig te onthaasten en allerlei wilde dieren te observeren. De kamers zijn eenvoudig en bieden enkel wat u op deze plek nodig heeft: een bed en een badkamer. Vanuit de uitkijktoren kunt u vogels observeren en genieten van het uitzicht over de jungle en de lagune. Er zijn hangmatten waar u tijdens het heetste moment van de dag heerlijk kunt uitrusten. In het openluchtrestaurant van de lodge worden maaltijd geserveerd.

Bekijk de website van Caiman Lodge
Hotel Termas de Papallacta in Ecuador
Resort Termas de Papallacta - Papallacta
Hotel Termas de Papallacta is een prachtig kleinschalig resort met een ligging pal aan de warmwaterbronnen van Papallacta. U kunt hier heerlijk ontspannen in het water of u kunt, tegen betaling, een behandeling in de spa boeken. Het restaurant serveert heerlijke internationale gerechten. De kamers in het hotel zijn stijlvol en gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Hotel Termas de Papallacta
Hotel Llullu Llama in Isinliví, Ecuador
Lodge Llullu Llama - Isinliví
Deze mooie kleinschalige ecologische berglodge ligt in het hart van de Andes, in het kleine plaatsje Isinliví, niet ver van het Quilotoa-kratermeer. Vanuit de lodge kunt u de omliggende dorpen verkennen en adembenemende wandelingen maken. Overal waar u kijkt, heeft u een prachtig uitzicht op het Andesgebergte. Llullu Llama heeft een restaurant dat in huiselijke stijl (aan gezamenlijke tafels) verrukkelijke gerechten serveert. Er zijn een jacuzzi en een sauna waarin u heerlijk kunt ontspannen en op het buitenterras kunt u genieten van een drankje. De lodge probeert zoveel mogelijk de harmonie met de natuur te bewaren, wat onder andere inhoudt dat er composttoiletten zijn. De kamers zijn knus en landelijk ingericht.

Bekijk de website van Hotel Llullu Llama
Posada del Arte in Baños, Ecuador
Hotel Posada del Arte - Baños
Dit kleinschalige, kleurrijke hotel ligt in het centrum van Baños. Er is een restaurant dat een lekker ontbijt serveert en u kunt hier ’s avonds ook terecht voor Ecuadoraanse of internationale gerechten. Er is een kleine patio waar u kunt ontspannen. De kamers zijn rustiek ingericht en gedecoreerd met kunstwerken van Ecuadoraanse artiesten.

Bekijk de website van Posada del Arte
Hotel Posada del Angel in Cuenca
Hotel Posada del Angel - Cuenca
Hotel Posada del Angel is gevestigd in een prachtig historisch pand vlak bij de binnenstad van Cuenca. Op loopafstand vindt u allerlei winkels en restaurants. In het hotel bevindt zich een overdekte patio met daarin de lobby en een ruimte waar u kunt ontspannen. Hier kunt u ook gebruikmaken van de wifi. De kamers zijn knus en in traditionele stijl ingericht. Het hotel beschikt over een eigen restaurant waar heerlijke Italiaanse gerechten worden geserveerd.

Bekijk de website van Hotel Posada del Angel
Hotel Man Ging in Guayaquil, Ecuador
Hotel Man Ging - Guayaquil
Dit moderne en zakelijke hotel is van alle gemakken voorzien. Het is centraal gelegen en voorzien van een restaurant en een bar. Als u zin heeft om te sporten, kunt u daarvoor terecht in de fitnessruimte van het hotel. De ruime, moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi, een föhn, een minibar en een televisie.

Bekijk de website van Hotel Man Ging
Hotel Hostería Nantu in Puerto López, Ecuador
Lodge Hostería Nantu - Puerto Lopez
Deze lodge ligt in het vissersplaatsje Puerto López en heeft uitzicht op zee. Er is een klein buitenzwembad met een gezellige zitplek en een restaurant. U loopt over de zandweg voor het hotel zo het centrum van Puerto López in, waar u gezellige restaurantjes en winkeltjes vindt. De kamers zijn voorzien van een ventilator.

Bekijk de website van Hotel Hostería Nantu

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

Ga mee op een uniek avontuur naar de Galapagoseilanden en ontdek deze prachtige eilanden tijdens een 7-daagse verlengingsreis. De natuurlijke rijkdom is hier onwerkelijk groot en veel diersoorten die u zult zien komen alleen hier voor. Een unieke plek op de wereld waar Charles Darwin ontdekkingen deed die leidden tot zijn evolutietheorie. Observeer majestueuze reuzenschildpadden in de hooglanden en kom oog in oog te staan met kolonies zeeleeuwen. U ziet parmantige blauwvoetgenten, kleine Galapagos-pinguïns en overal waar u kijkt rode krabben en zonnebadende groepen leguanen.

Programma
Deze verlenging overlapt de laatste dagen van uw rondreis door Ecuador. Op dag 17 van uw reis start de verlenging. Uw programma ziet er vanaf deze dag als volgt uit:

Dag 17 – dag 1 van de verlenging
U wordt op dag 17 van de rondreis op de luchthaven van Guayaquil afgezet, waar u incheckt en uw migratiekaart betaalt. U vliegt naar de luchthaven van Baltra, waar een Engelssprekende gids u opwacht. Uw gids neemt u vervolgens mee op een excursie naar de hooglanden van het eiland Santa Cruz. U verblijft 2 nachten in Bed and Breakfast Galapagos Suites in Puerto Ayora.

Dag 18 – dag 2 van de verlenging
De tweede dag van uw verlenging is ter vrije besteding op Santa Cruz. U kunt deelnemen aan een optionele excursie naar een van de onbewoonde eilanden.

Dag 19 – dag 3 van de verlenging
De derde dag reizen we af naar Isla Isabela. Met een speedboot vaart u naar het paradijselijke eiland, waar u incheckt bij uw hotel. U verkent met een gids het schildpadcentrum van Isabela en bezoekt een lagune en mangrovebos waar u Galapagosflamingo's en andere waadvogels kunt zien. U verblijft 3 nachten in Guesthouse Isabela Beach House op het eiland.

Dag 20 – dag 4 van de verlenging
U gaat mee op een excursie naar Tintoreras. Hier kunt u bijzondere Galapagos-haaien spotten en heeft u de mogelijkheid om te snorkelen. U ziet hier ook prachtige Galapagos-pinguïns, zeeschildpadden, zeeleeuwen en bijzondere roggen.

Dag 21 – dag 5 van de verlenging
Op dag 5 van de verlenging kunt u genieten van een vrije dag op het eiland of kunt u een optionele excursie maken. Beklimt u de Sierra Negra-vulkaan of gaat u snorkelen bij Los Tuneles?

Dag 22 – dag 6 van de verlenging
Op de laatste dag van uw verlenging vertrekt u met een speedboot naar Santa Cruz. Hiervandaan wordt u naar de luchthaven op Baltra gebracht. Een binnenlandse vlucht brengt u naar Guayaquil en in de avond vertrekt uw terugvlucht naar Nederland.

Dag 23 – dag 7 van de verlenging
Aankomst in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Galapagos Suites in Puerto Ayora, Ecuador
Bed and Breakfast Galapagos Suites - Puerto Ayora
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 1798 p.p.
Dit kleinschalige bed & breakfast ligt in het levendige dorpje Puerto Ayora. Er zijn tal van mooie strandjes in de buurt. Ook het paradijselijke strand Tortuga Bay is te voet bereikbaar (wandelduur tot aan het strand 1 tot 2 uur). Ook kunt u een kijkje nemen bij de vismarkt waar de vissers hun dagvangst verkopen. In het centrum van het dorp vindt u veel gezellige restaurants en een markt waar u ’s avonds heerlijke verse (vis)gerechten kunt eten. De B&B serveert een goed ontbijt en de kamers zijn voorzien van wifi, airconditioning en een balkon of buitenruimte met een hangmat.

Bekijk de website van Galapagos Suites
Isabela Beach House in Ecuador
Guesthouse Isabela Beach House - Isabela
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 1798 p.p.
Dit guesthouse ligt pal aan het hagelwitte strand en biedt zicht op de zee. Er is een gezellige zitplek met ligbedden en het zou zomaar kunnen dat er een zeeleeuw bij u in de buurt komt liggen of dat er blauwvoetgenten of leguanen voorbij komen scharrelen. Er wordt elke dag een ontbijt bij het strand geserveerd.

Bekijk de website van Isabele Beach House