050 - 3 123 123
Wij reizen veilig en verantwoord, bekijk ons coronaprotocol
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis

Het geheim van Oostenrijk

Reisleidster Léonie:
‘Met de grootste middeleeuwse binnenstad van Europa, een bruisend stadshart en tal van bezienswaardigheden zoals het schitterende slot Eggenberg en de imposante klokkentoren is Graz absoluut de onontdekte parel van Oostenrijk. Wat een verrassende stad! En nog verrassender: Graz wordt nog amper door toeristen bezocht, heerlijk!

Tijdens deze nieuwe reis gaat u met een kabellift de bescheiden Schlossberg op, waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht over het middeleeuwse Graz. Ook bezoekt u slot Eggenberg, dat niet alleen een bezienswaardigheid op zich is, maar ook nog eens verschillende gerenommeerde musea huisvest. Ook de omgeving van Graz heeft veel te bieden: de natuur is hier werkelijk schitterend. Het landschap is een aaneenschakeling van groene weiden, beboste hellingen en majestueuze bergen. In dit wonderschone landschap, aan een kabbelend beekje, ligt klooster Rein. Tijdens ons bezoek leert u hoe het leven van de monniken er achter de kloostermuren uitzag. Uiteraard geniet u ook van de bourgondische kant van het land tijdens een wijnproeverij.

U verblijft nabij het gezellige stadshart van Graz, dat barst van de goede restaurants en waar u altijd op een van de vele terrassen kunt neerstrijken. Graz is nog niet door de massa ontdekt, maar heeft wel alles voor een heerlijk verblijf. Kunst, cultuur, goed eten en een gemoedelijke sfeer, ontdekt u dit jaar het beste van Graz?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal gelegen middenklassehotel
3x ontbijt en 3x diner
wijnproeverij
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
slot Eggenberg
middeleeuws centrum Graz
Schlossberg en klokkentoren
cisterciënzerklooster Rein
openluchtmuseum Stübing
dom van Graz
mausoleum van keizer Ferdinand II
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Graz wordt ook wel het best bewaarde geheim van Oostenrijk genoemd en dat is deze schitterende, middeleeuwse stad absoluut!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Graz en stadswandeling, met de kabelbaan de Schlossberg op
Stadswandeling Graz en rondleiding in Schloss Eggenberg
Bezoek klooster Rein, openluchtmuseum Stübing en wijnproeverij
Vrije ochtend en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Graz

We vliegen naar het Oostenrijkse Graz, dat aan de rivier de Mur ligt. Na aankomst gaan we naar de Schlossberg. In het verleden stond hier een indrukwekkende burcht die de stad moest beschermen tegen aanvallen van Turkse legers. Toen de burcht werd verwoest door de Fransen in 1809, hebben de bewoners van Graz door het betalen van een afkoopsom de klokkentoren kunnen behouden. Dit was dan ook lange tijd het symbool van Graz. Met de kabelbaan gaan we de Schlossberg op en genieten we een schitterend uitzicht over het middeleeuwse Graz. Deze avond genieten we van een welkomstdiner in het hotel, waar we drie nachten verblijven. (ca. 10 km)

dag 2: Stadswandeling en Slot Eggenberg

Met het openbaar vervoer reizen we naar de binnenstad. Tijdens een stadswandeling zien we de laatgotische dom uit de tijd dat Graz nog een keizerlijke stad was en het bijzondere mausoleum van keizer Ferdinand II. Ook wandelen we langs het schitterende Murinsel: een kunstmatig, hedendaagse eiland in de Mur. Dit architectonische hoogtepunt is door de New Yorkse kunstenaar Vito Acconi ontworpen en symboliseert de verbintenis tussen het oude en het nieuwe Graz. We bezoeken het imposante barokslot Eggenberg, dat in de 17e eeuw in opdracht van de adellijke familie Eggenberg werd gebouwd. Tijdens een rondleiding ontdekken we de bijzondere geschiedenis van het slot, waar alles in het teken staat van astronomie en de, in die tijd net ingevoerde, Gregoriaanse kalender. Zo is er een Planetenzaal en zijn er 365 ramen, 24 pronkkamers, 52 deuren en 4 hoektorens die allemaal verwijzen naar de seizoenen, weken, dagen en uren. De historische Engelse tuinen van het paleis lenen zich prima voor een heerlijke wandeling. In het slot kunt u vervolgens op eigen gelegenheid een van de musea die er zijn gehuisvest bezoeken. Gaat u naar de Alte Galerie? Hier kunt u genieten van een rijke collectie schilderkunst.

dag 3: Klooster Rein en openluchtmuseum Stübing

De regio Stiermarken, waar Graz in ligt, wordt niet voor niets het groene hart van Oostenrijk genoemd. De natuur is hier schitterend! Bergen, weiden en bossen wisselen elkaar af. Af en toe wordt dit groene landschap onderbroken door een kabbelend beekje. Te midden van dit natuurschoon ligt het oudste cisterciënzerklooster ter wereld; al sinds 1129 hebben de monniken van Rein zich hier gevestigd. In de bibliotheek van het klooster van Rein zijn nog manuscripten uit de middeleeuwen te vinden. Tijdens een rondleiding leren we meer over het leven achter de kloostermuren. Na dit bezoek rijden we verder naar het openluchtmuseum Stübing, waar we ons terug in de tijd wanen. Hier krijgen we een goed beeld van het Oostenrijkse boerenleven. In Graz maken we tijdens een proeverij kennis met de Oostenrijkse wijncultuur. (ca. 100 km)

dag 4: Vrije ochtend en terugvlucht

In de ochtend kunt u genieten van enkele vrije uurtjes voor we naar de luchthaven gaan voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Graz11:50 - 13:30 uur
Graz - Amsterdam11:40 - 13:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Verblijf

U verblijft in een centraal middenklassehotel in Graz, dat over een lift en gratis wifi beschikt. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over het hotel dat meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Star Inn Premium hotel, Graz
Hotel Star Inn Premium - Graz
In Graz verblijft u in het Star Inn hotel. Vanaf het hotel is het centrum van Graz makkelijk te bereiken, per tram reist u in 5 minuten naar de gezellige stadshart. Het hotel heeft een terras waar u bij mooi weer heerlijk kunt ontbijten. Alle kamers van het hotel hebben een balkon en zijn verder voorzien van een koelkastje, koffiefaciliteiten en airconditioning.

Bekijk de website van Star Inn Premium

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd