050 - 3 123 123

Keizerlijk en oriëntaals

Reisleider Tibor Bérczes:
‘Hongarije is méér dan Boedapest, de keizerlijke hoofdstad aan de blauwe Donau! Mijn prachtige land heeft een afwisselend landschap met prachtige steden die hun fraaie monumenten trots aan u tonen! U zult uw ogen uitkijken in de fraaie barokstad Eger met haar wondermooie basiliek en burcht.

U bezoekt ook het interessante Pécs, waar u 2.000 jaar oude Romeinse ruïnes en 400 jaar oude oriëntaalse monumenten naast elkaar vindt. Het fascinerende verleden van Hongarije, met Habsburgse overheersers en invallen van de Turkse sultan ziet u nergens anders beter dan hier! Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie komt dus zeker de boeiende geschiedenis van mijn land aan bod, maar u ontdekt ook het grootste meer van Centraal-Europa, het Balatonmeer.

Natuurlijk mag Boedapest, gevormd door de twee stadsdelen Boeda en Pest, niet ontbreken tijdens deze verrassende rondreis. De hoofdstad van Hongarije heeft vele grote imposante gebouwen, zoals het koninklijk paleis en de Sint Istvanbasiliek. En de ligging van de stad aan de Donau wordt niet voor niets geroemd! Daarnaast is er ook volop gelegenheid om te genieten van een glas goede Hongaarse wijn, bijvoorbeeld in het kasteelhotel in Lillafüred waar u overnacht. Ontdekt u de verrassende charme van Hongarije?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
kasteelhotel in Lillafüred
7x ontbijt en 4 x diner
wijnproeverij
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Boedapest, Pécs en Eger
Balatonmeer en Balatonfüred
uitzichtpunt Gellértberg in Boeda
burchtwijk in Boeda
joodse wijk van Pest
grote synagoge in Pest
Lippizaner-paardenmuseum
wandeling omgeving Lillafüred
koetsrit Szilvásvárad
treinritje en wandeling Szalajka-dal
Anna-tufsteengrotten
Reisleider Tibor Bérczes
SRC-reisleidster sinds 2000
Favoriete plek: oriëntaal Pécs
In tegenstelling tot wat soms ten onrechte wordt gedacht, is Hongarije een prachtig land met een afwisselend natuur- en cultuurrijk landschap!
Ontmoet onze beste reisleiders in Hongarije
Reisleidster Elisabeth Csermely
Reisleidster sinds 1991
Reisleidster Gabriëlla Hubert
Reisleidster sinds 1985
Reisleidster Gyöngyi Mulder
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Boedapest en naar Pécs
Stadswandeling Pécs en wijnproeverij in Villány
Stadsrondrit Boedapest
Pest, wandeling joodse wijk en vrije middag
Tihany en Balatonfüred aan het Balatonmeer
Naar Lillafüred en wandeling in schitterende omgeving van ons kasteelhotel
Lippizaner-paardenmuseum, treinritje en wandeling Szalajka-dal
Wandeling door Eger en naar Boedapest voor terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boedapest en naar oriëntaals Pécs

We vliegen naar Hongarije. Na aankomst op de luchthaven van Boedapest vertrekken we naar het zuiden. Aan de voet van het Mecsek-gebergte ligt, in een afwisselend landschap van dik beboste hellingen en groene valleien, een van de meest fascinerende steden van Hongarije: Pécs. Ondanks een aantal verwoestende periodes in de geschiedenis heeft Pécs als enige Hongaarse stad haar oriëntaalse karakter goed weten te bewaren. We verblijven twee nachten in deze schitterende stad. (ca. 210 km)

dag 2: Stadswandeling Pécs en wijnproeverij in Villány

We verkennen Pécs te voet. We wandelen over het centrale plein en zien hier de bijzondere parochiekerk, die oorspronkelijk als moskee werd gebouwd. Ook bewonderen we de mooie synagoge en de kathedraal naast het bisschoppelijk paleis. Aan het begin van de middag vertrekken we naar Villány. Door het mediterrane klimaat in dit gebied worden hier heerlijke wijnen geproduceerd, die tot de absolute top van Hongarije behoren. We bezoeken een wijnkelder, waar we genieten van de heerlijke wijn uit deze streek. Deze avond kunt u in het bruisende Pécs op eigen gelegenheid dineren. (ca. 80 km)

dag 3: Naar Boedapest

Op onze route naar de Hongaarse hoofdstad rijden we een stukje van de wijnroute in de omgeving van Szekszárd. Een landschap van knusse dorpjes en wijnranken trekt zich aan ons voorbij. Na aankomst in Boedapest, waar we drie nachten verblijven, maken we een stadsrondrit. We bezoeken in het stadsdeel Boeda de burchtwijk met het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Vanaf de Gellértberg genieten we van het schitterende uitzicht op de bruggen over de Donau, waaronder de beroemde Kettingbrug. We dineren vanavond in een restaurant nabij het hotel. (ca. 220 km)

dag 4: Pest, wandeling joodse wijk en vrije middag

Tijdens een uitgebreide wandeling door het stadsdeel Pest zien we onder andere het Heldenplein en de staatsopera en bezichtigen we de imposante Sint Istvánbasiliek. In de oude joodse wijk horen we meer over het indrukwekkende verleden van deze plek. We bezoeken de Grote Synagoge, de op een na grootste synagoge ter wereld. Deze synagoge staat symbool voor deze wijk die vroeger overwegend joods was, maar tegenwoordig ook veel studenten trekt. De middag is vrij. Bezoekt u een van de vele musea, zoals het nationaal museum of het kunsthistorisch museum? Het is ook mogelijk om een optionele boottocht over de Donau te maken (kosten niet inbegrepen).

dag 5: Tihany en Balatonfüred aan het Balatonmeer

We laten de stad achter ons en gaan naar het schiereiland Tihany. In het gelijknamige plaatsje bezoeken we de schitterend gelegen abdij uit de 11e eeuw. Het uitzicht over het Balotonmeer is prachtig. Balatonfüred was al in de 19e eeuw een beroemde plaats: de hogere klasse bracht hier vanwege de natuurlijke warmwaterbronnen graag de vakanties door. Na een wandeling door deze mooie stad keren we terug naar Boedapest. (ca. 275 km)

dag 6: Lillafüred en wandeling in schitterende omgeving van ons kasteelhotel

In Lillafüred staat ons sprookjesachtige hotel voor de komende twee nachten: we verblijven in een kasteelhotel. Na aankomst in Lillafüred maken we een wandeling in de omgeving van het hotel die werkelijk schitterend is. We zien de hangende tuinen en watervallen tussen de glooiende heuvels en brengen een bezoek aan de Anna-tufsteengrotten. (ca. 200 km)

dag 7: Szilvasvarad en de Lippizanerpaarden

Door het Bükk-gebergte rijden we via het gelijknamige nationale park naar Szilvasvarad, de stad van de Lippizanerpaarden. Hier bevinden zich een museum over dit beroemde paardenras, een paardenrenbaan en een stoeterij. Na een tocht per koets maken we een prachtige treinrit door de Szalajka-vallei. (ca. 80 km)

dag 8: Eger en Boedapest - Amsterdam

Eger is de mooiste barokstad van Hongarije. We lopen langs de laatbarokke Proostpaleizen, bezoeken de basiliek en zien de indrukwekkende burcht. De stad staat ook bekend om de stierenbloedwijn. De reisleider vertelt u over de oorsprong van deze bijzondere naam. Aan het begin van de middag vertrekken we naar de luchthaven van Boedapest voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 180 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Donou
Boottocht over de Donau
Genieten van Boedapest vanaf het water
Duur: 2 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 14,- per persoon
U kunt een boottocht over de Donau maken. Onder het genot van een drankje geniet u van de prachtige uitzichten op de stad vanaf de rivier de Donau. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden glijden voorbij, zoals het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Vrijheidsbeeld en de prachtige bruggen over de Donau. Bij het Margiteiland stopt de boot. U kunt daar dan één uur lang wandelen en genieten van deze prachtige groene oase in de Donau. Deze excursie duurt ongeveer twee uur, en u krijgt een kopje koffie en een drankje.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Boedapest10:20 - 12:15 uur
Boedapest - Amsterdam17:05 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U overnacht in middenklassehotels. De meeste hotels beschikken over een lift, een bar en wifi, dat soms gratis beschikbaar is. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Corso, Hongarije
Hotel Corso - Pécs
Het moderne Hotel Corso ligt aan de rand van het centrum van Pécs in één van de meest populaire gebieden van de stad. Het Historisch Museum bevindt zich op loopafstand en binnen 5 minuten loopt u naar de dichtstbijzijnde bushalte, waar verschillende lijnen u binnen 10 minuten naar het centrum van Pécs brengen.

Bekijk de website van Hotel Corso
Star Inn Hotel, Hongarije
Hotel Star Inn - Boedapest
Hotel Star Inn ligt in het centrum van Boedapest op 400 meter van het beroemde operahuis. Het metrostation Oktogon bevindt zich op 5 minutenlopen van het hotel. Met de metro zijn alle bezienswaardigheden die Boedapest rijk is goed bereikbaar.

Bekijk de website van Hotel Star Inn
Hotel Palota, Hongarije
Hotel Palota - Lillafüred
Hotel Palota is gevestigd in een kasteel in neo-renaissance dat omgeven wordt door een groot park met een hangende tuin en een waterval in de rivier de Szinva. Het plaatsje Miskolc ligt op 13 kilometer afstand en is te bereiken via een trein die op nog geen 250 meter van het hotel stopt. Op 110 meter bevindt zich meer Hámori, waar u heerlijk kunt varen.

Bekijk de website van Hotel Palota

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!