050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Mediterrane schoonheid op de Balkan

Reisleidster Claudia:
‘Kroatië is een heerlijk ontspannen, mediterraan land! De Adriatische kust, met de vele eilanden en het wonderschone schiereiland Istrië, is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van dit nog jonge land. Hier proeft u de Italiaanse invloeden in sfeervolle kustplaatsjes, waar kleine straatjes uitnodigen tot dwalen en zonovergoten terrassen u verleiden tot een glas heerlijke Kroatische wijn.

Maar het mediterrane Kroatië heeft veel meer te bieden! In een afwisselend landschap van ruig berggebied, dichte bossen en grazige velden liggen fraaie steden met een zeer divers, cultureel verleden: Dubrovnik is Byzantijns en Venetiaans, Zagreb straalt de Habsburgse grandeur uit, terwijl Split zijn oorsprong in de Romeinse tijd vindt.

Dit rijke verleden vindt u terug in de goed bewaarde resten van klassieke tempels en theaters, de met mozaïeken versierde kerken en de statige paleizen. En wat dacht u van het natuurschoon? Uw bezoek aan het nationaal park Plitvicemeren is absoluut een hoogtepunt. Dus ga mee, de gastvrije bevolking ontvangt u met open armen!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Claudia maakte met haar gasten de reis Verrassend Kroatië en legde de schoonheid van Kroatië vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Claudia tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Kroatië!

Pluspunten
vluchten Croatia Airlines
ruimbagage
toeristenklassehotels
8x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
UNESCO-stad Dubrovnik
Zagreb en Opatija
paleiscomplex in Split
monumentaal Trogir
Mostar in Bosnië-Herzegovina
Romeins Zadar
schiereiland Istrië
Pula, Rovinj en Poreč
nationaal park Plitvicemeren
Reisleidster Claudia Vosman
SRC-reisleidster sinds 2011
In negen dagen reist u van het uiterste zuiden van Kroatië tot het prachtige noorden en geniet u van de verrassende schoonheid van het land.
Ontmoet onze beste reisleiders in Kroatië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Dubrovnik
Wandeling door Dubrovnik en naar de Makarska-rivièra
Excursie naar Bosnië-Herzegovina: indrukwekkend Mostar
Bezoek aan de stad Split en sfeervolle kustplaats Trogir
Bezoek aan Romeins Zadar en naar Opatija
Verkenning van het schiereiland Istrië: Pula, Rovinj en Poreč
Excursie naar schitterende nationaal park Plitvicemeren en naar Zagreb
Kennismaking met hoofdstad Zagreb en een vrije middag
Terugvlucht Zagreb – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Dubrovnik

We vliegen naar Kroatië. Na aankomst op de luchthaven van Dubrovnik worden we naar ons hotel in Dubrovnik gebracht. (ca. 20 km)

dag 2: Wonderschoon Dubrovnik en naar de Makarska-rivièra

De parel van de Adriatische Zee is wellicht het beste voorbeeld van de wederopstanding van Kroatië na de oorlog in het voormalige Joegoslavië. Met behulp van UNESCO is Dubrovnik helemaal gerestaureerd. De stad werd gesticht door de Grieken en groeide tijdens de Byzantijnse en Venetiaanse overheersing uit tot een belangrijke havenstad. Binnen de stadsmuren vinden we een schat aan cultuur en historie. Wandelend door het oude centrum zien we de kathedraal van de Heilige Maagd Maria en het Rectorenpaleis. We bezoeken het franciscanenklooster, dat een van de oudste apotheken ter wereld heeft. Na de gezamenlijke verkenning heeft u uitgebreid de tijd voor de lunch en kunt u de stad op eigen gelegenheid verder ontdekken. Wandel bijvoorbeeld over de oude stadsmuren, vanwaar u een schitterend uitzicht over het historische centrum en de azuurblauwe Adriatische Zee heeft. In de loop van de middag rijden we naar de Makarska-rivièra, waar we twee nachten verblijven. (ca. 180 km)

dag 3: Bijzonder Mostar in Bosnië-Herzegovina

Na een mooie rit langs de Neretva-rivier bereiken we Mostar in Bosnië-Herzegovina, waar de Osmaanse invloeden duidelijk zichtbaar zijn. Die invloeden vormen een mooi contrast met de stijlen in andere steden die tijdens de reis worden bezocht. Uiteraard gaat onze belangstelling uit naar de bekende 16e-eeuwse brug, die met behulp van UNESCO de afgelopen jaren volledig is herbouwd. We bezoeken het kleine historische centrum en een van de moskeeën. (ca. 250 km)

dag 4: Romeins Split en sfeervol Trogir

In het ontspannen en mediterrane Split, de tweede stad van Kroatië, bekijken we de indrukwekkende restanten van het paleiscomplex van keizer Diocletianus. We zien onder meer de Jupitertempel en de Sint Domniuskathedraal. Tijdens de lunchpauze is het heerlijk toeven op de gezellige boulevard. In Trogir, een sfeervolle eeuwenoude kustplaats die op een schiereiland ligt, dwalen we door de smalle straatjes van het interessante monumentale centrum. Hierna reizen we in noordelijke richting, naar ons hotel in de kustplaats Sveti Filip I Jakov. (ca. 220 km)

dag 5: Romeins Zadar en naar Opatija

Archeologische vondsten bewijzen dat kuststad Zadar al ver voor onze jaartelling werd bewoond. We zien het centraal gelegen Romeinse forum, dat is gebouwd in de 2e eeuw voor Christus en bekijken de preromaanse Sint Donatuskerk, een van de belangrijkste voorbeelden van de oud-Kroatische architectuur. Dan vervolgen we onze reis via een prachtige kustroute richting schiereiland Istrië. In de loop van de middag komen we aan in het bruisende Opatija, waar we de komende twee nachten verblijven. (ca. 240 km)

dag 6: Het schiereiland Istrië: Pula, Rovinj en Poreč

Istrië is de toegangspoort tot Kroatië en heeft veel natuurlijk en stedelijk schoon. In Pula bekijken we het immense Romeinse amfitheater, waar ooit gladiatorengevechten plaatsvonden, maar dat tegenwoordig het decor is van opera-uitvoeringen en concerten. De volgende stop is in Rovinj. De binnenstad, een labyrint van steegjes met pastelkleurige huizen in Italiaanse stijl, nodigt uit tot een wandeling naar de Sint Eufemiakerk, die boven het oude centrum uittorent. In Poreč bezichtigen we de Sint Eufrasiusbasiliek met haar schitterende Byzantijnse wandmozaïeken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. (ca. 300 km)

dag 7: Nationaal park Plitvicemeren en naar Zagreb

Het nationale park Plitvicemeren is een van de mooiste natuurgebieden van Europa! Zestien grote en kleine meren, die zijn ontstaan in het Dinarische karstgebergte, worden verbonden door tientallen watervallen. Wandelend langs het onvoorstelbaar blauwe water zien we watervogels, vlinders en libellen. Ons hotel voor de laatste twee overnachtingen staat in Zagreb. (ca. 350 km)

dag 8: Mediterraan Zagreb

De Kroatische hoofdstad ademt een mediterrane levensstijl en de statige gebouwen herinneren aan het Habsburgse keizerrijk. We zien onder meer de kathedraal, het zeer gezellige Dolacplein en de Sint Marcuskerk, die een veelkleurig dak heeft waarin de wapenschilden van de stad en de drie historische regio’s van Kroatië zijn verbeeld. Ook komen we langs de Kroatische tempel van cultuur, zoals Franz Liszt het nationale theater noemde. De middag is ter vrije besteding. Een aanrader is een bezoek aan de bijzondere Strossmayergalerie, waarin werken van oude meesters hangen. (ca. 10 km)

dag 9: Zagreb – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Zagreb gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Croatia Airlines

Amsterdam - Zagreb11:20 - 13:10 uur
Zagreb - Dubrovnik14:45 - 15:40 uur
Zagreb - Amsterdam08:25 - 10:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

NB: Houdt u er rekening mee dat bij sommige hotels de lift alleen via een aantal trappetjes bereikt kan worden. In die gevallen wordt weliswaar kofferservice aangeboden, maar de kwaliteit hiervan kan te wensen over laten. In veel hotels in Kroatië is het daarnaast gebruikelijk dat de douche zich in het bad bevindt.

Hotel Adria in Dubrovnik, Kroatië
Hotel Adria - Dubrovnik
Dit comfortabele hotel ligt op 2,5 kilometer van het historische hart van Dubrovnik. In een half uur wandelt u naar beneden naar de oude stad. Hotel Adria biedt een prachtig uitzicht over de Elafieten-eilanden, de haven en de baai van Lapad. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant met schitterend uitzicht, een zwembad met ligbedden, een gezellige bar en een wellnesscentrum. De comfortabele hotelkamers zijn voorzien van wifi, airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Sommige kamers beschikken over een balkon.

Bekijk de website van Hotel Adria
Hotel Miramare, Kroatië
Hotel Miramare - Makarska
Hotel Miramare ligt op loopafstand het centrum van Makarska en ligt naast de kerk, de vuurtoren en het klooster van deze stad. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een seizoensgebonden buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een douche en een toilet. U kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Miramare
Villa Donat hotel in Sveti Filip I Jakov, Kroatië
Hotel Villa Donat - Sveti Filip I Jakov
Hotel Villa Donat ligt in het centrum van het dorp Sv. Filip i Jakov en op loopafstand van het strand en schitterende baaien. Het hotel is gevestigd in een historische villa en wordt omgeven door een mediterrane tuin. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar met een mooi terras en een verwarmd buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet. U kunt in de openbare ruimtes en in uw hotelkamer gebruik maken van gratis wifi.

Bekijk de website van Villa Donat
Hotel Adriatic
Hotel Grand Adriatic - Opatija
Het hotel ligt op een prachtige plek aan zee, met het bruisende centrum van Opatija en de levendige boulevard Lungomare binnen handbereik. Het hotel beschikt over een lift, een winkel, een restaurant, een bar, een lounge, een terras, een binnen- en een buitenzwembad met ligbedden en spa- en wellnessfaciliteiten met uitzicht over de Kvarner-baai. De comfortabele hotelkamers zijn voorzien van wifi, airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Adriatic
Hotel Aristos, Zagreb
Hotel Aristos - Zagreb
Hotel Aristos ligt aan de rand van Zagreb, op 10 minuten rijden van de luchthaven van de Kroatische hoofdstad. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een lift, een restaurant, een stijlvolle bar, een fitnessruimte en een wellnessruimte met 3 sauna's, een hot tub en een stoombad. Gasten kunnen ook een massage of schoonheidsbehandeling boeken. Grais wifi is in de gehele accommodatie beschikbaar. De ruime kamers zijn voorzien van een minibar, een kluisje, airconditioning, verwarming, geluidsisolatie, een flatscreen-tv en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Aristos

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De route door Kroatië was mooi, ook een bezoek aan Mostar in Bosnië en Herzegovina was indrukwekkend. Prettig dat er elke dag wat tijd voor eigen invulling was in de bezochte plaatsjes. De reisbegeleider Cees de Kam weet heel veel te vertellen over het land.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mooie afwisseling in programma, ook uitstap naar Mostar, geweldig!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De reis was echt prachtig. Alles klopte. Mooi weer, prachtige plaatsen, een goede chauffeur en aardige medereizigers. Heel fijn zo'n kleine groep (14). En een prachtig hotel in Makaska. Zagreb was wat minder, maar niet erg om mee te maken. Het eten was anders dan bij de buffetten, Kroatisch neem ik aan. Het hotel was erg gehorig, maar geen herrie 's nachts. Het enige dat tegen zat, was de wachttijd voor de boot bij de Pltivicemeren, minstens 5 kwartier voor beide tochten opgeteld. Een schitterend nationaal park.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Historisch heel interessante reis, mede dankzij uitstekende gidsen en reisleider. Prachtige landschappen, zowel langs de kust als in het binnenland.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was voor ons weer een prachtige reis
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Kroatië is een mooi land en heeft mij aangenaam verrast. Helaas is het erg toeristisch, wat afbreuk doet aan de mooie omgeving en gebouwen. De reisafstanden zijn over het algemeen erg groot, waardoor je lang in de bus zit.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien