050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol
U bent hier: Home | Italië | Verrassend Milaan

Ontdek de tweede stad van Italië

Reisleidster Diane:
‘Milaan, hoofdstad van Lombardije, staat bij velen bekend als hét zakencentrum van Italië. Maar deze tweede stad van het land heeft ook kunst- en cultuurliefhebbers veel te bieden. Hier bewondert u natuurlijk de indrukwekkende gotische duomo, de Santa Maria Nascente en struint u door de chique overdekte Galleria Vittorio Emanuele II met prachtige luxe winkels.

Maar wist u dat Milaan ook tal van mooie musea heeft? In de Pinacoteca Brera ziet u beroemde werken van Rafaël, Caravaggio en vele andere vermaarde schilders. Tekeningen van de vele uitvindingen van de Leonardo da Vinci bekijkt u in de Pinacoteca Ambrosiana, waar ook enkele blonde lokken van de beruchte Lucrezia Borgia te bewonderen zijn. Ook bezoekt u in het zuiden van de stad de Fondazione Prada van het bekende modehuis. Miuccia Prada gaf architect Rem Koolhaas de opdracht een oude destilleerderij om te bouwen tot een modern kunstmuseum. Hier ziet u dat het wel degelijk goud is wat er blinkt!

Milaan is natuurlijk ook de stad van mode en design. In de Quadrilatero d’Oro (de gouden vierhoek) kunt u zich vergapen aan de beeldschone etalages van de vele modehuizen die Italië rijk is. Tijdens deze heerlijke stedentrip verkent u ook sfeervolle wijken als de design- en kunstenaarswijken Brera en Navigli. Hier vindt u vele gezellige restaurants en talloze mogelijkheden om te genieten van een typisch Milanees gebruik: het aperitivo! Ontdekt u met mij dat Milaan verrassend anders is?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed toeristenklassehotel in Milaan
4x ontbijt
entreegeld en reservering Pinacoteca Brera
entreegeld en reservering Pinacoteca Ambrosiana
entreegeld en reservering Fondazione Prada
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
klooster Santa Maria della Grazie
Laatste avondmaal van Leonardo da Vinci*
Pinacoteca Brera
dom van Milaan
Galleria Vittorio Emanuele II
Fondazione Prada
Pinacoteca en Biblioteca Ambrosiana
kunstenaars- en designwijken Brera en Navigli

* indien mogelijk
Reisleidster Diane
SRC-reisleidster sinds 1999
We hebben het bezoek aan 3 bijzondere musea voor u gereserveerd zodat u niet in de rij hoeft te staan!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Milaan
Santa Maria delle Grazie, San Maurizio en de Pinacoteca en Biblioteca Ambrosiana
Fondazione Prada en Naviglie
Kunstenaarswijk Brera en vrije tijd
Cimitero Monumentale en terugvlucht Milaan – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Milaan

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Malpensa rijden we naar het centrum van Milaan en maken we een wandeling langs de imposante dom en door de chique Galleria Vittorio Emanuele met prachtige winkels van Prada, Gucci en Vuitton. Aansluitend worden we naar het hotel gebracht, waar we de komende vier nachten verblijven. (ca. 50 km)

dag 2: Santa Maria delle Grazie, San Maurizio en de Pinacoteca en Biblioteca Ambrosiana

In het dominicanerklooster Santa Maria delle Grazie bewonderen we een van de belangrijkste meesterwerken van de renaissancekunstenaar Leonardo da Vinci: het Laatste Avondmaal. Op de muur van de refter legde Da Vinci in opdracht van hertog Ludovico Sforza op subtiele wijze het moment vast waarin Jezus aankondigt dat een van zijn twaalf discipelen hem zal verraden. De Santa Maria delle Grazie hanteert een streng beleid met betrekking tot toeristische bezoeken. Wij zullen ons uiterste best doen, maar er is dus een kans dat dit bezoek komt te vervallen wanneer het onmogelijk blijkt een reservering te maken. Na het bezoek aan de Santa Maria delle Grazie wandelen we naar de nabijgelegen San Maurizio, waar we een prachtige frescocyclus zien. De kerk wordt daarom ook wel de Sixtijnse kapel van Milaan genoemd. In de namiddag bezoeken we de beroemde Pinacoteca en Biblioteca Ambrosiana, waar u verschillende tekeningen van Leonardo kunt bekijken. Deze zijn afkomstig uit de beroemde Codex Atlanticus. Ook zien we hier het door Leonardo geschilderde portret van een musicus en een schitterende fruitmand van Caravaggio.

dag 3: Fondazione Prada en Naviglie

De Fondazione Prada is opgezet door Miuccia Prada in 1993 en is geheel gewijd aan kunst en cultuur. Het is volgens Miuccia geen museum, maar een voortzetting van een intellectueel proces waarin twijfel wordt onderzocht. Het complex is gevestigd in een oude destilleerderij uit 1900 en bestaat uit zeven gebouwen. Het gehele project is ontworpen door de beroemde Rem Koolhaas die het beschrijft als ‘een kleine kunststad met pleinen, steegjes en loopbruggen’. Het meest bijzondere gebouw bij uitstek is de Haunted House: vier etages hoog en bedekt met 24 karaat bladgoud! Ook kunt u een kijkje nemen in het beroemde café Luce dat geheel in jaren ’50 en ’60 stijl is ontworpen door de regisseur Wes Anderson. Hierna brengen we een bezoek aan de wijk Naviglie en wandelen langs de kanalen waarvan sommige al in de 12e eeuw werden aangelegd. Via deze kanalen werden de marmerblokken vervoerd die nodig waren voor de bouw van de dom van Milaan. Ook lopen we door het steegje van de wasvrouwen, waar in de kleine huizen tegenwoordig veel kunstenaars zijn gevestigd die hier hun werk exposeren.

dag 4: Brera en vrije tijd

Met het openbaar vervoer gaan we naar de sfeervolle wijk Brera, waar zich de beroemde Pinacoteca bevindt met een indrukwekkende schilderijencollectie. Werken van Rafaël, Caravaggio, Piero della Francesca en vele anderen kunnen we hier bewonderen. Na het bezoek heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld achter het gebouw in de botanische tuin rond te dwalen. Ook kunt u genieten van een van de vele gezellige restaurants en mooie winkels in deze designwijk. Of geeft u de voorkeur aan het nabijgelegen Quadrilatero, de beroemde modewijk van Milaan waar alle belangrijke modeontwerpers zijn vertegenwoordigd. In het palazzo van Armani, een van de bekendste modehuizen, huist niet alleen een winkel, maar ook een bar en een restaurant. Als u met een helikopter over dit gebouw heen zou vliegen dan ziet u dat het geheel in de vorm van de letter A van Armani gebouwd is.

dag 5: Cimitero Monumentale en Milaan – Amsterdam

In de ochtend gaan we met het openbaar vervoer naar het Cimitero Monumentale. Deze 19e-eeuwse begraafplaats is een waar openluchtmuseum met schitterende graven en beelden. Indrukwekkend is de monumentale tombe van de beroemde dirigent Toscanini, gebouwd voor zijn zoon die op jonge leeftijd was gestorven. Vroeg in de middag worden we naar de luchthaven van Milaan gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Milaan 10:20 - 12:00 uur
Milaan - Amsterdam19:30 - 21:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Star hotels Tourist Milaan
Hotel Star Tourist - Milaan
Het goede toeristenklassehotel bevindt zich vlak bij de metrohalte Bignami, waardoor er een goede verbinding met het centrum van Milaan is. De moderne kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Star hotels Tourist

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd