
Hedendaagse architectuur, kunst, mode en design
Reisleider John:
‘Milaan, hoofdstad van Lombardije, staat bij velen bekend als hét zakencentrum van Italië. Maar deze tweede stad van het land heeft meer te bieden: Milaan bruist van de activiteit! Overal wordt gebouwd en verbouwd. Beroemde architecten toveren oude fabrieken om in kunstpaleizen en laten spectaculaire wolkenkrabbers verrijzen. Vervallen buurten worden opgeknapt en nieuwe wijken lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Uiteraard bezoekt u een aantal van deze hotspots, zoals Porta Nuova en City Life, en bewondert u hier met eigen ogen de opwindende creaties van architecten als Zaha Hadid en Daniel Libeskind.
Als tweede fashionhoofdstad van Europa, na Parijs, mag de mode op deze nieuwe reis natuurlijk niet ontbreken! De ongekroonde modekoning Giorgio Armani heeft tegenwoordig zijn eigen museum in een voormalige graansilo, waar u een groot aantal van zijn kledingontwerpen van de afgelopen 40 jaar bekijkt. Of wat dacht u van Fondazione Prada, de collectie hedendaagse kunst van het gelijknamige modehuis, die is ondergebracht in een aantal spectaculaire gebouwen. Miuccia Prada gaf de Nederlandse architect Rem Koolhaas de opdracht een oude distilleerderij om te bouwen tot een modern kunstmuseum. Hier ziet u dat het wel degelijk goud is wat er blinkt! En in het cult-warenhuis 10 Corso Como bewondert u in een chique sfeer met veel lichtjes kleding, schoenen, parfum en sieraden.
Tot slot ontdekt u in een Italiaans Design Museum dat Milaan zijn faam als hotspot van modern design niet ten onrechte heeft gekregen. Hier zijn vele iconische ontwerpen op het gebied van Italiaanse industriële vormgeving te zien. Naast alle high-end kunst en design is er ook voldoende tijd om bijvoorbeeld in de sfeervolle kunstenaarswijk Navigli te genieten van een typisch Milanees gebruik: het aperitivo! Kortom: op deze heerlijke stedentrip ontdekt u bijzondere architectuur, design en mode. Mag ik u welkom heten in verrassend modern Milaan?’
Reisbeschrijving
dag 1: Amsterdam – Milaan
We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Malpensa rijden we naar ons hotel, waar we vier nachten verblijven. (ca. 60 km)
dag 2: Fondazione Prada en Italiaans Design Museum
Met het openbaar vervoer gaan we naar de Fondazione Prada, dat is opgezet door Miuccia Prada. Het is gewijd aan kunst en cultuur en volgens Miuccia geen museum, maar een voortzetting van een intellectueel proces waarin twijfel wordt onderzocht. Het complex is gevestigd in een oude destilleerderij uit 1900 en bestaat uit verschillende oude en nieuwe gebouwen. Het gehele project is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Rem Koolhaas die het beschrijft als ‘een kleine kunststad met pleinen, steegjes en loopbruggen’. Het meest bijzondere gebouw bij uitstek is de Haunted House: vier etages hoog en bedekt met 24 karaat bladgoud! Ook kunt u een kijkje nemen in het beroemde bar Luce dat geheel in jaren ’50 en ’60-stijl is ontworpen door de regisseur Wes Anderson. In de middag brengen we een bezoek aan een Italiaans Design Museum. Hier zien we tal van beroemde ontwerpen op het gebied van industriële vormgeving: van meubels tot lampen en alledaagse gebruiksvoorwerpen. Milaan is niet voor niets een internationale hotspot voor design!
dag 3: Wolkenkrabbers in Porta Nuova en City Life
Met de metro begeven we ons naar de wijk Porta Nuova, de nieuwste hotspot van Milaan. Hier vinden we grote kantoren, hippe winkels en bijzondere architectuur zoals de Torre Unicredit (met haar 231 meter het hoogste gebouw van Italië), waar de grootste bank van Italië in huist. Het Bosco Verticale in de nabijgelegen wijk Isola bestaat uit twee wolkenkrabbers die volledig begroeid zijn met bomen en planten: een verticaal bos! De architecten hebben zich bij het ontwerp laten inspireren door de middeleeuwse Torre Guinigi in Lucca, waar op de top van de toren steeneiken groeien. Ook wandelen we door het nabijgelegen nieuwe park Biblioteca degli Alberi (bibliotheek van bomen) van de Nederlandse landschapsarchitecten Petra Blaisse en Piet Oudolf. Hierna brengen we een bezoek aan het cult-warenhuis 10 Corso Como – de eerste conceptstore ter wereld – waar in een chique sfeer met veel lichtjes kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen, parfum en sieraden worden aangeboden. In de namiddag bezoeken we City Life, een nieuwe woon-, handels- en zakenwijk in Milaan aangelegd op het voormalig beursterrein. We bewonderen de drie spectaculaire wolkenkrabbers, Il Dritto (de rechte), Lo Storto (de kromme of de verwrongen) en Il Curvo (de gebogen) van de beroemde architecten Arata Isozaki, Zaha Hadid en Daniel Libeskind.
dag 4: Villa Necchi Campiglio en Armani Silos
In de ochtend reizen we met de metro naar de Villa Necchi Campiglio. Deze modernistische villa werd begin jaren ’30 gebouwd door architect Piero Portaluppi voor de gezusters Necchi, erfgenamen van het Necchi naaimachine-imperium. In de villa lijkt het of de tijd heeft stilgestaan met de originele inrichting uit de jaren '30. Ook vormde de villa al een paar keer het decor in grote speelfilms! De villa staat in de Quadrilatero del Silenzio (Stiltekwartier) en had als eerste in Milaan een verwarmd buitenzwembad. In de middag brengen we een bezoek aan het Armani-museum, gehuisvest in een voormalige graansilo en verbouwd door de Japanse architect Tadao Ando. Hier krijgen we, aan de hand van ongeveer 400 kledingontwerpen die op vier verdiepingen thematisch en op bijzonder mooie wijze zijn opgesteld, een overzicht van de stijlontwikkeling van Giorgio Armani van de laatste 40 jaar. Re Giorgio, koning Giorgio, zoals hij liefkozend door de Milanezen wordt genoemd, is de ongekroonde modekoning van Milaan! Aan het eind van de dag kunt u genieten van een heerlijk aperitief op het terras aan een van de kanalen in de gezellige wijk Navigli.
dag 5: Vrije ochtend en terugvlucht
De ochtend is ter vrije besteding. Gaat u gezellig winkelen in het Quadrilatero d’Oro, de modewijk van Milaan, het dak van de Duomo op of brengt u een bezoek aan één van de vele musea die Milaan rijk is? Uw reisleider kan u met tal van tips bijstaan! Aan het begin van de middag worden we naar de luchthaven van Milaan gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 60 km)
Vluchtschema


Amsterdam - Milaan | 14:30 - 16:10 uur |
Milaan - Amsterdam | 16:55 - 18:50 uur |

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.
Vluchttoeslag
Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!
Informatie over uw vliegreis
Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.
Hotel
Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Bekijk de website van Star hotels Tourist
Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4
Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Volg ons