050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Hedendaagse architectuur, kunst, mode en design

Reisleider John:
‘Milaan, hoofdstad van Lombardije, staat bij velen bekend als hét zakencentrum van Italië. Maar deze tweede stad van het land heeft meer te bieden: Milaan bruist van de activiteit! Overal wordt gebouwd en verbouwd. Beroemde architecten toveren oude fabrieken om in kunstpaleizen en laten spectaculaire wolkenkrabbers verrijzen. Vervallen buurten worden opgeknapt en nieuwe wijken lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Uiteraard bezoekt u een aantal van deze hotspots, zoals Porta Nuova en City Life, en bewondert u hier met eigen ogen de opwindende creaties van architecten als Zaha Hadid en Daniel Libeskind.

Als tweede fashionhoofdstad van Europa, na Parijs, mag de mode op deze nieuwe reis natuurlijk niet ontbreken! De ongekroonde modekoning Giorgio Armani heeft tegenwoordig zijn eigen museum in een voormalige graansilo, waar u een groot aantal van zijn kledingontwerpen van de afgelopen 40 jaar bekijkt. Of wat dacht u van Fondazione Prada, de collectie hedendaagse kunst van het gelijknamige modehuis, die is ondergebracht in een aantal spectaculaire gebouwen. Miuccia Prada gaf de Nederlandse architect Rem Koolhaas de opdracht een oude distilleerderij om te bouwen tot een modern kunstmuseum. Hier ziet u dat het wel degelijk goud is wat er blinkt! En in het cult-warenhuis 10 Corso Como bewondert u in een chique sfeer met veel lichtjes kleding, schoenen, parfum en sieraden.

Tot slot ontdekt u in een Italiaans Design Museum dat Milaan zijn faam als hotspot van modern design niet ten onrechte heeft gekregen. Hier zijn vele iconische ontwerpen op het gebied van Italiaanse industriële vormgeving te zien. Naast alle high-end kunst en design is er ook voldoende tijd om bijvoorbeeld in de sfeervolle kunstenaarswijk Navigli te genieten van een typisch Milanees gebruik: het aperitivo! Kortom: op deze heerlijke stedentrip ontdekt u bijzondere architectuur, design en mode. Mag ik u welkom heten in verrassend modern Milaan?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed toeristenklassehotel in Milaan
4x ontbijt
entreegeld en reservering museum Armani Silos
entreegeld en reservering Fondazione Prada
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Fondazione Prada en Bar Luce
wijken Porta Nuova en City Life
Armani Silos en wijk Navigli
Italiaans Design Museum
Villa Necchi en 10 Corso Como
Bosco Verticale en Torre Unicredit
Biblioteca degli Alberi
SRC-reisleider John
SRC-reisleider sinds 1992
In City Life hebben de architecten Zaha Hadid en Daniel Libeskind spectaculaire wolkenkrabbers gebouwd.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider John in Milaan
Reisleider sinds 1992

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Milaan
Fondazione Prada, bar Luce en Italiaans Design Museum
Wolkenkrabbers in Porta Nuova, Biblioteca degli Alberi, 10 Corso Como en City Life
Villa Necchi en Armani Silos
Vrije ochtend en terugvlucht Milaan – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Milaan

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Malpensa rijden we naar ons hotel, waar we vier nachten verblijven. (ca. 60 km)

dag 2: Fondazione Prada en Italiaans Design Museum

Met het openbaar vervoer gaan we naar de Fondazione Prada, dat is opgezet door Miuccia Prada. Het is gewijd aan kunst en cultuur en volgens Miuccia geen museum, maar een voortzetting van een intellectueel proces waarin twijfel wordt onderzocht. Het complex is gevestigd in een oude destilleerderij uit 1900 en bestaat uit verschillende oude en nieuwe gebouwen. Het gehele project is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Rem Koolhaas die het beschrijft als ‘een kleine kunststad met pleinen, steegjes en loopbruggen’. Het meest bijzondere gebouw bij uitstek is de Haunted House: vier etages hoog en bedekt met 24 karaat bladgoud! Ook kunt u een kijkje nemen in het beroemde bar Luce dat geheel in jaren ’50 en ’60-stijl is ontworpen door de regisseur Wes Anderson. In de middag brengen we een bezoek aan een Italiaans Design Museum. Hier zien we tal van beroemde ontwerpen op het gebied van industriële vormgeving: van meubels tot lampen en alledaagse gebruiksvoorwerpen. Milaan is niet voor niets een internationale hotspot voor design!

dag 3: Wolkenkrabbers in Porta Nuova en City Life

Met de metro begeven we ons naar de wijk Porta Nuova, de nieuwste hotspot van Milaan. Hier vinden we grote kantoren, hippe winkels en bijzondere architectuur zoals de Torre Unicredit (met haar 231 meter het hoogste gebouw van Italië), waar de grootste bank van Italië in huist. Het Bosco Verticale in de nabijgelegen wijk Isola bestaat uit twee wolkenkrabbers die volledig begroeid zijn met bomen en planten: een verticaal bos! De architecten hebben zich bij het ontwerp laten inspireren door de middeleeuwse Torre Guinigi in Lucca, waar op de top van de toren steeneiken groeien. Ook wandelen we door het nabijgelegen nieuwe park Biblioteca degli Alberi (bibliotheek van bomen) van de Nederlandse landschapsarchitecten Petra Blaisse en Piet Oudolf. Hierna brengen we een bezoek aan het cult-warenhuis 10 Corso Como – de eerste conceptstore ter wereld – waar in een chique sfeer met veel lichtjes kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen, parfum en sieraden worden aangeboden. In de namiddag bezoeken we City Life, een nieuwe woon-, handels- en zakenwijk in Milaan aangelegd op het voormalig beursterrein. We bewonderen de drie spectaculaire wolkenkrabbers, Il Dritto (de rechte), Lo Storto (de kromme of de verwrongen) en Il Curvo (de gebogen) van de beroemde architecten Arata Isozaki, Zaha Hadid en Daniel Libeskind.

dag 4: Villa Necchi Campiglio en Armani Silos

In de ochtend reizen we met de metro naar de Villa Necchi Campiglio. Deze modernistische villa werd begin jaren ’30 gebouwd door architect Piero Portaluppi voor de gezusters Necchi, erfgenamen van het Necchi naaimachine-imperium. In de villa lijkt het of de tijd heeft stilgestaan met de originele inrichting uit de jaren '30. Ook vormde de villa al een paar keer het decor in grote speelfilms! De villa staat in de Quadrilatero del Silenzio (Stiltekwartier) en had als eerste in Milaan een verwarmd buitenzwembad. In de middag brengen we een bezoek aan het Armani-museum, gehuisvest in een voormalige graansilo en verbouwd door de Japanse architect Tadao Ando. Hier krijgen we, aan de hand van ongeveer 400 kledingontwerpen die op vier verdiepingen thematisch en op bijzonder mooie wijze zijn opgesteld, een overzicht van de stijlontwikkeling van Giorgio Armani van de laatste 40 jaar. Re Giorgio, koning Giorgio, zoals hij liefkozend door de Milanezen wordt genoemd, is de ongekroonde modekoning van Milaan! Aan het eind van de dag kunt u genieten van een heerlijk aperitief op het terras aan een van de kanalen in de gezellige wijk Navigli.

dag 5: Vrije ochtend en terugvlucht

De ochtend is ter vrije besteding. Gaat u gezellig winkelen in het Quadrilatero d’Oro, de modewijk van Milaan, het dak van de Duomo op of brengt u een bezoek aan één van de vele musea die Milaan rijk is? Uw reisleider kan u met tal van tips bijstaan! Aan het begin van de middag worden we naar de luchthaven van Milaan gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Milaan 14:30 - 16:10 uur
Milaan - Amsterdam16:55 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Star hotels Tourist Milaan
Hotel Star Tourist - Milaan
Het goede toeristenklassehotel bevindt zich vlak bij de metrohalte Bignami, waardoor er een goede verbinding is met het centrum van Milaan is. Het hotel beschikt over een gezellige bar en er is gratis wifi. De moderne kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Star hotels Tourist

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien