050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Ontdek de onbekende cultuur en natuur

Reisleidster Claudia:
‘Bent u al vaker in Griekenland geweest? Heeft u de Griekse eilanden al bezocht en genoten van de rijkdom van de opgravingen op de Peloponnesos en de lome rust in de kleine dorpjes? Ga dan mee op deze ontdekkingstocht door het verrassende noordoosten van Griekenland. U zult echt een ander Griekenland ontdekken! Hier in deze prachtige, nog amper door toeristen bezochte regio leert u over de eeuwenoude geschiedenis en cultuur en wordt u overweldigd door de ongerepte natuur. Hier kunt u zich nog onderdompelen in het authentieke Griekse leven.

Tijdens deze unieke cultuurvakantie zult u versteld staan van de natuurpracht van groene parels als het eiland Thassos en het Dadia-woud. Maar ook de opgraving van het antieke Philippi met zijn mix van bouwwerken uit het Griekse, Romeinse en christelijke verleden zal u verrassen met zijn grootsheid. Tijdens een boottocht rond de heilige berg Athos bewondert u de magnifieke kloosters vanaf het water. U struint door oude stadjes, waar de tijd lijkt stil te staan en waar verhalen uit het verleden tot leven komen. En in het pittoreske Kavala ziet u dwars door de stad een machtig aquaduct lopen. Nieuw in het programma is een dagtocht naar het wonderschone eiland Samothraki, waar u onder andere de Tempel van de Grote Goden bezoekt. U zult al uw zintuigen nodig hebben in deze unieke streek van Griekenland! Mag ik u deze zomer verrassen?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
ferryovertocht Keramoti – Thassos v.v.
ferryovertocht Alexandroupolis – Samothraki v.v.
middenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
boottocht heilige berg Athos
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
heilige berg Athos
opgraving van Philippi
Kavala en Alexandroupolis
eilanden Thassos en Samothraki
Tempel van de Grote Goden
klooster van Agios Nikolaos
nationaal park Dadia-Lefkimi-Soufli
Xanthi en Ouranoupolis
de leeuw van Amphipolis
Reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
Ga mee op ontdekkingstocht naar Noordoost-Griekenland, uniek en authentiek!’
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Thessaloniki en overnachting in Kavala
Boottocht naar de heilige berg Athos
Antieke opgraving van Philippi en wijnproeverij
Eiland Thassos: de groene smaragd van Griekenland
Ontdek pittoresk Kavala, betoverend Xanthi en Porto Lagos
Verkenning van het heilige eiland Samothraki; bezoek Tempel van de Grote Goden en Chora
Nationaal park Dadia-Lefkimi-Soufli met bezoek aan zijdemuseum
Vlucht Thessaloniki – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Thessaloniki

We vliegen naar Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Thessaloniki worden we naar ons hotel in Kavala gebracht, waar we vier nachten verblijven. Onderweg stoppen we kort in de buurt van de graftombe van Amphipolis, die enkele jaren geleden pas ontdekt is. We zien de graftombe, die momenteel gerestaureerd wordt, in de verte liggen. Wie in het graf ligt is nog altijd een mysterie, maar de grootte van de tombe wijst op een belangrijke figuur uit het Macedonische rijk. We zien de grafsculptuur van de leeuw van Amphipolis, een imposant overblijfsel uit de 4e eeuw voor Christus. (ca. 220 km)

dag 2: Boottocht naar de heilige berg Athos

De heilige berg Athos vormt sinds het jaar 1054 een orthodox spiritueel centrum en kent sinds de Byzantijnse tijd een autonoom statuut. Op het grondgebied van de berg bevinden zich twintig kloosters, bewoond door meer dan duizend monniken. Voor vrouwen en kinderen is de toegang verboden. De schilderschool van Athos heeft invloed gehad op de geschiedenis van de orthodoxe kunst. De kloosters herbergen prachtige meesterwerken, variërend van muurschilderingen tot gouden objecten en bijzondere manuscripten. Helaas mogen we het eiland niet bezoeken, maar tijdens een cruise langs de berg raken we betoverd door de imposante bouwwerken te midden van grillige rotspartijen en de magnifieke mediterrane natuur. Na de boottocht heeft u tijd om het gezellige plaatsje Ouranoupolis te verkennen en hier een heerlijke Griekse lunch te nuttigen. (ca. 300 km)

dag 3: Antieke opgraving van Philippi en wijnproeverij

Langs de Via Egnatia, de antieke route tussen Europa en Azië, stichtte in 356 voor Christus de Macedonische koning Philip II de stad Philippi. De ommuurde Hellenistische stad ontwikkelde zich nadat het onderdeel werd van het Romeinse Rijk in de 1e eeuw voor Christus tot een klein Rome. Hellenistische bouwwerken als het theater, de graftempel en de muren en poorten van de stad werden aangevuld met Romeinse bouwwerken als het forum. Later werd de stad een centrum van het christelijk geloof, waarvan diverse basilieken nog steeds getuigen. We wandelen over het opgravingsterrein en bewonderen de restanten van deze eens zo belangrijke stad. Aansluitend genieten we van een smaakvolle wijnproeverij! (ca. 40 km)

dag 4: Het groene eiland Thassos

In ruim een half uur varen we van Keramoti naar het weelderige groene eiland Thassos, ook wel de smaragd van Griekenland genoemd. Het eiland is bezaaid met prachtige dennenbossen die doorlopen tot aan de adembenemende stranden. In de oudheid was Thassos bekend om zijn marmer en goud. In het archeologisch museum bewonderen we bijzondere stukken uit de periode 700 voor Christus tot 700 na Christus. In de middag trekken we erop uit om het eiland verder te verkennen en heeft u tijd om volop te genieten van de natuur. In de namiddag keren we terug naar Kavala. (ca. 90 km)

dag 5: Ontdek pittoresk Kavala, betoverend Xanthi en Porto Lagos

Kavala is een van de meest pittoreske steden van Griekenland. We vinden hier unieke neoklassieke panden en grote tabaksfabrieken, overblijfselen uit de tijd waarin Kavala bekendstond als centrum van de tabak en duizenden mensen in deze sector werkzaam waren. We beginnen de dag met een bezoek aan het tabaksmuseum, waar we meer leren over deze periode. Vervolgens bezichtigen we het prachtige monument Kamares. Dit aquaduct met maar liefst 60 bogen vormt een landmark van de stad en werd in 1550 door Sultan Süleyman de Grote gebouwd. Ook bewonderen we het geboortehuis van Muhammad Ali Pasha, stichter van het moderne Egypte. Hierna rijden we naar de 11e-eeuwse stad Xanthi, die verrast met haar betoverende smalle straatjes, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. We struinen door het oude centrum van deze oriëntaalse stad en bekijken de bijzondere architectuur, die gekenmerkt wordt door diverse bouwstijlen. In het museum voor de volkskunst zien we hoe het leven er in de stad en op het platteland 100 jaar geleden uitzag. Tenslotte passeren we het schilderachtige Porto Lagos, gelegen tussen een meer en de zee. In dit gebied leven honderden vogelsoorten, waaronder flamingo’s en dwergaalscholvers. Hier zien we het bijzonder gelegen klooster van Agios Nikolaos dat door middel van een houten brug met het vasteland verbonden is. Ons hotel voor de komende drie nachten staat in Alexandroupolis. (170 km)

dag 6: Het heilige eiland Samothraki

We varen in ongeveer twee uur naar het heilige eiland Samothraki, dat met haar bergachtige, groene landschap en vele watervallen een paradijs is voor natuurliefhebbers. De ontdekking van het gevleugelde Nike-beeld, Victory of Samothrace, dat in het Louvre in Parijs tentoongesteld wordt, maakte het eiland in 1863 in één klap wereldberoemd. We bezoeken de plek waar het beeld gevonden werd: de Tempel van de Grote Goden. In het antieke Griekenland was dit heiligdom bekend vanwege de mystieke religieuze ceremonies die er plaatsvonden. Hierna gaan we naar het in het binnenland verscholen Chora, de hoofdstad van het eiland. Wandel hier door de smalle kronkelstraatjes en geniet op het grote centrale plein van een lekkere lunch in een van de tavernes! In de loop van de middag nemen we de ferry terug naar het vasteland. (circa 40 km)

dag 7: Nationaal park Dadia-Lefkimi-Soufli

Vandaag verkennen we de unieke flora en fauna van het nationaal park Dadia-Lefkimi-Soufli. Dit beschermde gebied staat vooral bekend om de vele roofvogels die er huizen. Vanuit de uitkijktoren midden in het park hebben we zicht op de voedingsrituelen van de vogels. Als de tijd het toelaat, maakt de reisleider graag een korte wandeling door de prachtige natuur. Gaat u mee? Hierna brengen we een bezoek aan het zijdemuseum van Soufli, waar we meer leren over de productie van zijde. Op de terugweg naar Alexandroupolis stoppen we bij de prachtige Panaghia Kosmosotira-kerk, waar we fraaie 12e-eeuwse kunst van de School van Constantinopel bewonderen. Geniet ’s middags van wat vrije tijd in Alexandroupolis en slenter over de boulevard of bezoek een museum! (ca. 150 km)

dag 8: Thessaloniki – Amsterdam

We nemen na een fantastische reis afscheid van het verrassende Noordoost-Griekenland. We vertrekken vroeg vanuit Alexandroupolis naar de luchthaven van Thessaloniki voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 310 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Thessaloniki09:40 - 13:30 uur
Thessaloniki - Amsterdam14:15 - 16:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Lucy hotel in Kavala, Griekenland
Hotel Lucy - Kavala
Dit prachtige resort ligt pal aan het strand en biedt fantastische vergezichten over de Egeïsche Zee en de baai van Kavala. Het hotel beschikt over een ruim buitenzwembad met een bijbehorende bar, waar heerlijke drankjes geserveerd worden. Er is tevens een restaurant met een buitenterras en zeezicht, waar u kunt dineren. Ook beschikt het hotel over een lift. De luxe kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over wifi, airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Lucy
Ramada Thraki Palace in Alexandroupolis, Griekenland
Hotel Ramada Thraki Palace - Alexandroupolis
Dit zeer elegante en luxe hotel heeft alles in zich om uw verblijf onvergetelijk te maken. U loopt zo het idyllische strand op, waar u kunt neerstrijken op een ligbed onder een van de parasols. Of geniet u liever van een kopje koffie aan het zwembad? Ook in de uitgebreide spa van het hotel kunt u heerlijk ontspannen. Verder beschikt het hotel over een restaurant, een bar, een winkel, een fitnessruimte en een lift. Vanuit de comfortabele kamers heeft u zicht op de tuin of de zee. De kamers beschikken over een tv, wifi, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Ramada Thraki Palace

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een zeer verzorgde trip en fantastische hotels!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De reis Verrassend Noordoost-Griekenland was zeer afwisselend door de excursies. De boottocht naar Athos was fijn, maar door de afstand van de boot tot het eiland waren de kloosters niet goed te zien. Dan duurt de tocht voor sommigen wel erg lang. Het bezoek aan Nationaal park Dadia-Lefkimi-Soufli was te kort, de vogels waren ver weg en de mogelijkheid om in het park te wandelen zijn niet benut. Wellicht kunt u dit in de evaluatie meenemen. Verder was het een prachtige reis met uitmuntende hotels, een vriendelijke bevolking, een goede bus en heerlijk eten.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Deze Noordoost-Griekenland-reis is evenals de Noord-Griekenland en Corfu-reis heel fijn voor wie Griekenland wat beter wil leren kennen. Onze reisleidster - Marianne - heeft deze nieuwe reis prima gedaan en ons een schat aan informatie gegeven. Doen!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.