050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Spectaculaire tempels en natuurschoon

Reisleider Bob:
‘India: kleurrijk, chaotisch, overweldigend en zo ontzettend groot! Dit fantastische land heeft de avontuurlijk ingestelde reiziger waanzinnig veel te bieden. De afgelopen jaren heb ik al heel veel SRC-gasten mee mogen nemen op een ontdekkingsreis door mijn favoriete land. De Indiase regio’s Rajasthan, Punjab, Sikkim en Zuid-India kon u al met mij verkennen. Deze keer neem ik u heel graag mee naar het verrassende oosten van het land!

Tijdens deze avontuurlijke en afwisselende reis verlaat u de gebaande, toeristische paden! De ene dag bent u in de hectische wereldstad Calcutta (nu Kolkata), een dag later bewondert u de mooiste hindoeïstische tempels in Bhubaneswar. In Orissa bezoekt u de beroemde Konark-tempel beschermd door UNESCO en in Assam geniet u van vergezichten over de vlakte van de machtige rivier Brahmaputra. Tijdens jeepsafari's in het nationale park Kaziranga kunt u neushoorns, olifanten en talloze andere dieren spotten.

Hoogtepunt van deze ontdekkingstocht is uw verblijf het Sundarbans nationaal park bekend uit de roman Het Hongerige Getij van Amitav Ghosh. Met een cruiseboot vaart u twee volle dagen door de grootste mangrovebossen ter wereld. U hoopt natuurlijk de beschermde Bengaalse tijger te spotten, maar u zult in ieder geval genieten van de talloze vogelsoorten, waaronder de prachtige zeearend en de bruine ijsvogel. En natuurlijk maakt u op deze reis uitgebreid kennis met de overheerlijke keuken van de drie Indiase deelstaten West-Bengalen, Orissa en Assam! Dompel uzelf onder in de authentieke cultuur en tropische natuur van India! Gaat u ook deze keer weer met mij mee?’

Pluspunten
vluchten Emirates via Dubai
ruimbagage
3 binnenlandse vluchten
uitstekende 4-sterrenhotels
15x ontbijt, 7x lunch en 15x diner
2 cruises door Sundarbans N.P.
2 safari’s in 4x4 in Kaziranga N.P.
lokale gidsen
entreegelden volgens programma
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Calcutta en Guwahati
de tempels van Bhubaneswar
Sundarbans nationaal park
Kaziranga nationaal park
kloosterruïnes in Ratnagiri
Konark-tempel in Orissa
Jagannath-tempel in Puri
Reisleider Bob
SRC-reisleider sinds 2006
Hoogtepunt van deze onvergetelijke reis door Oost-India is uw verblijf in het Sundarbans nationaal park. Twee dagen lang varen we door de mangrovebossen op zoek naar de Bengaalse tijger!
Ontmoet onze beste reisleiders in India
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Dubai – Calcutta
Metropool Calcutta
Vlucht Calcutta – Bhubaneshwar
Bhubaneswar, stad van de tempels
Boeddhistische kloosterruïnes in Lalitagiri en Ratnagiri
Konark en Puri
Vlucht Bhubaneswar – Calcutta – Guwahati
Naar nationaal park Kaziranga
Safari in nationaal park Kaziranga
Brahmaputra-cruise
Vlucht Jorhat – Calcutta
Naar nationaal park Sundarbans
Cruise Sunderbans
Cruise Sunderbans
Ochtendcruise en terug naar Calcutta
Calcutta
Vlucht Calcutta – Dubai – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Calcutta

We vliegen van Amsterdam via Dubai naar Calcutta.

dag 2: Metropool Calcutta

Na aankomst in India worden we naar ons hotel in Calcutta (Kolkata) gebracht, waar we een nacht verblijven. In de middag maken we kennis met de stad die tussen 1772 en 1911 de hoofdstad van de Britse kolonie was. Tijdens een stadsrondrit zien we nog veel architectonische invloeden uit die tijd.
Ook bezoeken we de Kalighat-tempel, de belangrijkste hindoetempel van de stad, en genieten van het bonte straatleven. Na de lunch bezoeken we het Nationale Museum, een van de belangrijkste en oudste (1814) musea van het land. (ca. 30 km)

dag 3: Calcutta – Bhubaneswar

We vliegen van Calcutta naar de hoofdstad van Orissa, Bhubaneswar, waar we vier nachten verblijven. Na aankomst is de middag vrij. (ca. 30 km)

dag 4: Bhubaneswar, stad van de tempels

Het levendige en groene Bhubaneswar, dat meer dan 3000 jaar geleden gesticht tijdens het Kalinga-rijk, staat bekend om zijn talloze tempels. Het is waarschijnlijk de enige stad waar we de ontwikkelingsstadia van de hindoeïstische tempelarchitectuur kunnen bewonderen. Vandaag zien we de prachtige en beroemde hindoetempels in het centrum van Bhubaneswar, inclusief de Rajarani-tempel uit de 11e eeuw met haar talloze gracieuze, uit zandsteen gebeeldhouwde leeuwen, olifanten, en erotische taferelen. Even buiten stad bezoeken we ’s middags de grottempels van Udayagiri en Khandagiri uit de 1e eeuw voor Christus, die werden gebouwd voor monniken in de periode van het roemruchte Kalinga-rijk. (ca. 30 km)

dag 5: Boeddhistische kloosterruïnes in Lalitagiri en Ratnagiri

Via een prachtige route over het platteland rijden we naar Lalitagiri en Ratnagiri. Hier bekijken we de ruïnes van wat ooit de belangrijkste boeddhistische kloosters in de regio waren gebouwd vanaf de 5e tot de 13e eeuw. We bewonderen de prachtige gebeeldhouwde afbeeldingen van de Boeddha en de rest van het boeddhistische pantheon. (ca. 195 km)

dag 6: Konark en Puri

De zonnetempel van Konark is gebouwd in de vorm van een gigantische strijdwagen en staat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: een onvergetelijke plek! Puri is vanwege de Jagannath-tempel een van de vier belangrijkste hindoeïstische pelgrimsplaatsen van India. Helaas is de tempel verboden voor buitenlanders, maar we bekijken haar vanaf een hoger gelegen uitzichtpunt. Nabij Bhubaneshwar, bezoeken we tenslotte de indrukwekkende Chausath Yogini-tempel gewijd aan godinachtige figuren (yogini’s). (ca. 105 km)

dag 7: Bhubaneswar – Guwahati

We vliegen van Bhubaneswar via Calcutta naar Guwahati, de hoofdstad van Assam. De stad ligt aan de rivier Brahmaputra, die stroomt van India naar Bangladesh. We overnachten in Guwahati. (ca. 30 km)

dag 8: Naar het nationaal park Kaziranga

Deze ochtend bezoeken we de beroemde tempel van Kamakhya, een belangrijk pelgrimsoord. Hierna vervolgen we onze reis naar nationale park Kaziranga, dat door UNESCO wordt beschermd. Tijdens een schitterende rit door de vlakte van de machtige Brahmaputra-rivier genieten we van de vergezichten op de uitlopers van de Himalaya. We verblijven drie nachten in het nationale park Kaziranga. (ca. 195 km)

dag 9: Safari in Kaziranga

Het nationale park Kaziranga staat bekend om de grote groep Indische neushoorns die hier leeft. De loofboombossen, graslanden en de vlakte van de Brahmaputra-rivier zorgen voor ideale leefomstandigheden voor deze bijzondere neushoorn. Tijdens een ochtend- en een middagsafari rijden we met 4-wheel drives Kaziranga in en gaan we op zoek naar neushoorns, olifanten en andere wilde dieren. We genieten van de weldadige rust van dit ongerepte gebied.

dag 10: Op zoek naar de Brahmaputra-dolfijn

Vandaag maken we een cruise over de Brahmaputra-rivier en met een beetje geluk zien we de Gangesdolfijn, een zoetwaterdolfijn met een spitse snuit. Ook bezoeken we in de omgeving van het nationale park een van de fraaie theeplantages of een rubberplantage.

dag 11: Binnenlandse vlucht naar Calcutta

Na het ontbijt rijden we naar Jorhat voor onze binnenlandse vlucht naar Calcutta. We overnachten in Calcutta. (ca. 40 km)

dag 12: Naar nationaal park Sundarbans

We rijden naar Gothkali en stappen daar op de boot die ons naar onze verblijfplaats voor drie nachten brengt, op het eiland Dayapur midden in het nationale park Sundarbans, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Het nationale park bestaat uit kleine eilanden, kreken, mangrovebossen en jungle, en is het leefgebied van ongeveer 400 Bengaalse tijgers. Ondanks dat dit een van de grootste populaties ter wereld is, zijn ze erg moeilijk te spotten. In de middag bezoeken we met een boot het Jotiram Bird Watching Center. (ca. 115 km)

dag 13: Cruise Sunderbans

Vroeg in de ochtend gaan we aan boord van ons schip voor een prachtige cruise door het nationale park. Ontbijt en lunch zullen we aan boord gebruiken zodat we de hele dag optimaal kunnen genieten van de grootste mangrovebossen ter wereld. Er leven meer dan 300 soorten vogels, waaronder de prachtige zeearend en de bruine ijsvogel. Onderweg bezoeken we de uitkijktorens van Dobanke en/of Netidhopani.

dag 14: Cruise Sunderbans

Ook vandaag begeeft ons cruiseschip zich wederom in de vele kreken van de Sunderbans. We bezoeken de Buridabri uitkijktoren. Bij terugkomst in het hotel kunnen de liefhebbers nog een jungle-wandeling maken in de omgeving of gewoon genieten van de ondergaande zon.

dag 15: Naar Calcutta

Na een laatste ochtendcruise varen we na de lunch naar Gothkali voor onze terugreis naar Calcutta. We overnachten in Calcutta. (ca. 150 km)

dag 16: Calcutta

Op onze laatste dag in India bezoeken we de indrukwekkende Dakshineswar-tempel gebouwd in 1855 in het noorden van de stad. Deze wordt geassocieerd met Swami Vivekananda, die aan het einde van de 19e eeuw de hindoetraditie (en yoga) populair maakte in het Westen. Na de lunch is er nog tijd voor de laatste inkopen in Park Street en omgeving. (ca. 30 km)

dag 17: Terug naar Nederland

We vertrekken vroeg in de ochtend naar de luchthaven van Calcutta voor de terugvlucht via Dubai naar Amsterdam. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Emirates

Amsterdam - Dubai14:30 - 00:10 uur
Dubai - Calcutta02:00 - 07:40 uur
Calcutta - Dubai08:55 - 12:50 uur
Dubai - Amsterdam15:20 - 20:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Pearless Inn Kolkata
Hotel Peerless Inn - Calcutta
Het 4-sterren hotel Peerless Inn ligt centraal gelegen in Kolkata. Het luxe hotel beschikt over een lift en wifi. Elke kamer beschikt over een tv, koffie- en theefaciliteiten, een tafeltje en verduisterende gordijnen. De badkamer beschikt over een toilet, een douche en een föhn. Ook liggen er badkamerartikelen klaar voor uw gebruik.

Bekijk de website van Peerless Inn
Mayfair Lagoon
Hotel Mayfair Lagoon - Bhubaneswar
Mayfair Lagoon is een 5-sterren resort in het centrum van Bhubaneswar. Het mooie hotel beschikt over een restaurant, een bar en een spa. De kamers beschikken over airconditioning, een tv, een minibar, een waterkoker, strijkvoorzieningen, een bureau en een balkon. De badkamer beschikt over een toilet en een bad en/of douche.

Bekijk de website van Mayfair Lagoon
Dynasty Hotel
Hotel Dynasty - Guwahati
U verblijft in het Dynasty Hotel op 600 meter afstand van het altijd mooie Shukresh Ghat Park en Tempel. Een heilige plek voor het religie van het hindoeïsme. Ook vindt u in de omgeving van het hotel voldoende heerlijke restaurants. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een minibar. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, gratis toiletartikelen en slippers. De kamers bieden uitzicht op de stad.
IORA - The Retreat
Hotel IORA - The Retreat - Kaziranga
IORA - The Retreat ligt in Kaziranga, naast het Kaziranga National Park. Het hotel is omgeven door prachtige tuinen en beschikt over een zwembad, een spa, een fitnesscentrum, een bar en een restaurant. Alle kamers beschikken over gratis wifi en zijn voorzien van een tv, een bureau, een bank, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van IORA - The Retreat
Sunderban Tiger Camp
Lodge Sunderban Tiger Camp - Sunderban
Deze mooie lodge met uniek vormgegeven kamers die geschilderd zijn door lokale artiesten ligt in een mooie omgeving. Sunderban Tiger Camp ligt tegenover het Sundarbans National Park. De accommodatie beschikt over een winkel, een restaurant en een bar. De kamers beschikken over een eigen badkamer met een toilet, een douche, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Sunderban Tiger Camp

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.