050 - 3 123 123

In het spoor van ‘de zonnebloemschilder’

Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck:
'Ondanks dat Van Gogh tijdens zijn leven slechts enkele werken heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste schilders aller tijden. De jaren die hij in Frankrijk doorbracht, worden gezien als de belangrijkste in zijn leven als kunstenaar.

Deze bijzondere kunstreis begint met een bezoek aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Daarna reist u zuidwaarts, net als Van Gogh. Vanuit België ging Van Gogh naar Parijs, waar hij zich in 1886 bij zijn broer Theo voegde. Hier kwam hij in aanraking met schilders als Monet, Gauguin en Pissarro. U bezoekt in Parijs het prachtige Musée d’Orsay, waar u een aantal schilderijen van Van Gogh en zijn tijdgenoten kunt bewonderen.

Net als Van Gogh reist u vervolgens naar de Provence, het land van het fraaie licht, het aangename weer en de zonnebloemen. In Arles ziet u veel plaatsen die hem inspireerden. Ook bezoekt u het hospitaal in St.Rémy-de-Provence, waar Van Gogh enige tijd was opgenomen. Ten slotte reist u in de voetsporen van de schilder terug naar het noorden. In Auvers-sur-Oise, nabij Parijs, bracht Van Gogh de laatste maanden van zijn leven door. Ook schilderde hij hier nog veel werken. Hij overleed in Auvers-sur-Oise en werd in deze plaats begraven. Ontdek Frankrijk door de ogen van Vincent van Gogh!'

De zonnebloemschilder
‘Ik heb een beetje de zonnebloem…’, schreef Van Gogh in een brief aan zijn broer. Toen Vincent van Gogh in 1888 naar Arles verhuisde, werd hij getroffen door het bijzondere licht en de kleuren van het landschap. In augustus stonden de zonnebloemen volop in bloei. De schilder raakte zo geïnspireerd door dit beeld, dat hij de gele bloemen op het doek vast begon te leggen. Hij schilderde verschillende stillevens, ook met uitgebloeide zonnebloemen. Vooral zijn vriend Paul Gauguin was zeer gecharmeerd van zijn ‘zonnebloemenwerk’. ‘De zonnebloemenschilder’, zo noemde hij Van Gogh. Hij vereeuwigde zijn vriend werkend aan zijn zonnebloemen. Dit schilderij kreeg deze toepasselijke naam.

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
entree Van Gogh Museum Amsterdam
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Van Gogh Museum in Amsterdam
Auvers-sur-Oise en Zundert
Parijs, Arles en Avignon
hospitaal in Saint-Rémy
Nuenen en Cuesmes
kunstenaarswijk Montmartre in Parijs
Palais des Beaux Arts in Lille
Musée d’Orsay in Parijs
digitale Van Gogh in Atelier des Lumières
Saintes-Maries-de-la-Mer
Musée Angladon in Avignon
Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck
SRC-reisleidster sinds 2008
Favoriete plek: Auvers-sur-Oise
Deze bijzondere kunstreis neemt u mee in het voetspoor van Vincent van Gogh: van zijn geboortedorp tot zijn graf en alles daartussen. Gaat u mee?
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Adriënne Zijlstra
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013
Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Noël Creemers
Reisleider sinds 2012

De reis in het kort

Bezoek Van Gogh Museum Amsterdam, kerkje Nuenen en geboorteplaats Zundert
Cuesmes, Palais des Beaux Arts in Lille en naar Parijs
Stadsrondrit Parijs, bezoek Musée d’Orsay en Atelier des Lumières en wandeling door Montmartre
Naar Orange in Provence
Schilderijen en tekeningen in Arles en Saintes-Maries-de-la-Mer
Hospitaal in Saint-Rémy, Musée Angladon en Pont d’Avignon in Avignon
Terug naar noorden: naar Parijs
Auvers-sur-Oise en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Van Gogh in Nederland

We beginnen deze bijzondere reis met een bezoek aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Tijdens een rondleiding zien we op de schilderijen diverse plaatsen die we tijdens deze reis ook met eigen ogen zullen zien! Hierna gaan we naar Nuenen, waar we het kerkje zien dat van Gogh meerdere keren heeft geschilderd. Via Zundert, waar we langs zijn geboortehuis en het kerkje wandelen, rijden we naar ons hotel in Maubeuge. (ca. 390 km)

dag 2: Cuesmes, Lille en Parijs

In Cuesmes, waar hij 1879 een tijdje als lekenprediker werkte, bezoeken we het huis van Van Gogh. De armoede en arbeidsomstandigheden van de mijnwerkers in de Borinage maakten een diepe indruk op Vincent. Vervolgens gaan we in Lille naar het Palais des Beaux Arts. Hier zien we een uitgebreide collectie werk van de tijdgenoten van Vincent van Gogh. We verblijven twee nachten in Parijs. (ca. 310 km)

dag 3: Musée d’Orsay, Atelier des Lumières en Montmartre

Onze kennismaking met Parijs begint met een mooie stadsrondrit, die eindigt bij het Musée d’Orsay. Hier bewonderen we een aantal werken van Van Gogh uit zijn periode in Arles en Auvers-sur-Oise. Ook zien we hier verschillende schilderijen van de tijdgenoten die Van Gogh hebben geïnspireerd. ’s Middags bezoeken we het Atelier des Lumières, een digitaal kunstcentrum gevestigd in een gerenoveerde gieterij uit de 19e eeuw. Hier zien we digitale tentoonstellingen die grote namen in de kunstgeschiedenis onder de aandacht brengen, waaronder Vincent van Gogh. Dit wordt geprojecteerd op de vloer en op de ruim 10 meter hoge wanden van de hal van het atelier. Bij het vallen van de avond wandelen we door de wijk Montmartre, waar veel kunstenaars woonden en werkten. Hier deelden Vincent en zijn broer Theo een appartement. Dineert u op deze avond in een typisch Franse bistro? (ca. 20 km)

dag 4: Naar de Provence

In 1888 verhuisde Van Gogh van Parijs naar Arles. Hij werkte 27 maanden in de Provence en maakte hier veel van zijn meesterwerken. Wij volgen hem naar het zuiden en rijden naar Orange, waar we drie nachten verblijven. In Orange staat het enige volledig behouden Romeinse theater ter wereld. Dit monument, dat door UNESCO wordt beschermd, wordt nog steeds gebruikt. Het is befaamd om de overweldigende en zuivere akoestiek. (ca. 660 km)

dag 5: Arles en Saintes-Maries-de-la-Mer

Van Gogh maakte in de aantrekkelijke stad Arles en in haar directe omgeving maar liefst tweehonderd schilderijen en honderd tekeningen. Hoewel er veel is veranderd in de jaren die er sindsdien zijn verstreken, zijn het bijzondere licht en het aangename klimaat gebleven. Datzelfde geldt voor de zonnebloemen. In Arles maken we een uitgebreide wandeling langs de plekken die Van Gogh inspireerden. ’s Middags gaan we naar Saintes-Maries-de-la-Mer, waar Van Gogh meerdere tekeningen en schilderijen heeft gemaakt. (ca. 280 km)

dag 6: Hospitaal Saint-Rémy en Avignon

We gaan naar Saint-Rémy-de-Provence, waar Van Gogh werd opgenomen toen hij steeds meer psychische problemen kreeg. Hier bezoeken we het hospitaal waarin hij verbleef. Ook wandelen we door de omgeving, die in verschillende werken terug is te vinden. Hierna gaan we naar Avignon dat aan de oevers van de Rhône ligt. We bezoeken het Musée Angladon, een prachtig museum met moderne kunst. En met één werk van Van Gogh! Natuurlijk zien we ook de veelbezongen Pont d’Avignon. (ca. 150 km)

dag 7: Noordwaarts

In 1890 verliet Van Gogh, ondanks een nieuwe zenuwinzinking, de kliniek en de Provence. Ook wij verlaten Zuid-Frankrijk en gaan naar Parijs, waar we overnachten. (ca. 660 km)

dag 8: Het einde…

Auvers-sur-Oise, waar Van Gogh de laatste twee maanden van zijn leven doorbracht, is verrassend weinig veranderd sinds de dagen van Van Gogh. We wandelen naar het kerkje en de korenvelden die Van Gogh schilderde. In de Auberge Ravoux bekijken we het kamertje waarin Van Gogh op bed lag na het fatale schot. Op de begraafplaats bekijken we de graven van Vincent en Theo van Gogh, die naast elkaar liggen. Hierna reizen we terug naar Nederland. (ca. 510 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaats

De opstapplaats voor deze reis is:
Amsterdam | vertrek 09.30 uur Duivendrecht Station NS
Bushalte naast het P+R terrein

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar de opstapplaats reizen.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels die beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. De meeste hotels hebben gratis wifi alleen in de openbare ruimtes, sommige hotels hebben ook wifi op de kamers. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Campanile Maubeuge
Hotel Campanile Maubeuge - Maubeuge
Dit goede toeristenklassehotel ligt aan de rand van het centrum van het stadje Maubeuge in Frankrijk, net over de grens met België. Het hotel beschikt over een restaurant en een terras. De kamers zijn voorzien van een tv en koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In het hele hotel is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Campanile Maubeuge
Hotel Ibis Paris Bercy Village - Parijs
Hotel Ibis Paris Bercy Village - Parijs
Wilt u overnachten te midden van 42 oude wijnpakhuizen die zijn omgetoverd tot trendy boetieks, gezellige restaurantjes en mooie terrassen? Dan is hotel Ibis Paris Bercy Village de juiste keuze! In dit stadshotel zijn de kamers niet groot, maar wel van alle gemakken voorzien. En u loopt gemakkelijk overal naar toe. Want ook het groene Parc de Bercy en de Seine liggen op nog geen 100 meter afstand. Het metrostation bevindt zich op 200 meter waardoor u in nog geen 10 minuten in het centrum van Parijs bent. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en gratis wifi.

Bekijk de website van hotel Ibis Paris Bercy Village
Hotel Lou Cigaloun
Hotel Lou Cigaloun - Orange
In het historisch hart van Orange is het charmante Hotel Lou Cigaloun gevestigd in een 17e-eeuws gebouw. De comfortabele kamers zijn sfeervol en origineel ingericht. Alle kamers zijn voorzien van koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een föhn. Wifi is gratis aanwezig in het hele hotel.

Bekijk de website van Hotel Lou Cigaloun

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

'Maar ik hou helemaal niet van busreizen en zeker niet in mijn eentje!' Dat heb ik jaren geroepen en als ik zoiets roep, nou dan moet je van goede huizen komen om mijn mening te veranderen. Nou dat zag SRC natuurlijk als een uitdaging en..eerlijk is eerlijk ik ben nu driemaal met een Themareis mee geweest! En vooral bij de Van Gogh reis denk ik nog steeds, en ik ben echt niet makkelijk, maar,kijk... zo, doe je dat nou!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De heer D. Blom uit Den Haag
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!