050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Volg El Camino

Reisleider Ronald:
‘Al eeuwenlang leggen pelgrims soms wel duizend kilometer te voet, of op de fiets, af naar Santiago de Compostela, in het meest noordwestelijke puntje van Spanje. De Camino, de pelgrimsroute naar het graf van de heilige Jakobus, voert langs de mooiste plaatsen en door een landschap dat zijn gelijke niet kent! En langs deze prachtige route vindt u verstilde romaanse kerkjes, stoere Romeinse bruggen en de trotse gotische kathedralen van Burgos en León!

Net als uw middeleeuwse voorgangers kunt u deze bijzondere pelgrimsroute naar Santiago de Compostela afleggen. Tijdens deze wandelreis maakt u ook echt deel uit van El Camino: u wandelt 4 etappes van de route daadwerkelijk zelf. We hebben voor u de mooiste en ook niet al te zware trajecten uitgezocht, waarbij u de karakteristieke punten van de route ontdekt: Puenta la Reina, het Cruz de Ferro en de bergpas van O Cebreiro. Deze reis is een bijzondere ervaring!’

Wandeltrajecten
Voor deze reis dient u over een goede conditie te beschikken. U moet gewend zijn om langere afstanden in een heuvelachtig landschap te lopen én over goede schoenen en een rugzak beschikken. Wandelstokken zijn aan te bevelen.

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Qurina maakte met haar gasten de reis Wandelreis Compostela en legde de ruige natuur, de prachtige vergezichten en de oude dorpjes langs de route vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Qurina tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Compostela!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
centrumhotel in Santiago
9x ontbijt en 7x diner
2x lunchpakket wandeltraject
wandeletappe naar Frómista
wandeletappe Puenta de la Reina
wandeletappe met Cruz de Ferro
wandeletappe naar Portomarín
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
4 wandeltrajecten
Santiago de Compostela
Guggenheimmuseum in Bilbao
León, Burgos, Pamplona en Oviedo
Comillas, Astorga en Las Rías Bajas
San Saturninokerk Pamplona
13e-eeuwse kathedraal Burgos
San Isidorobasiliek León
Santa Maria de Regla-kathedraal León
bisschoppelijk paleis Astorga
Heilige kruizen in Oviedo
paleis Sobrellano in Comillas
El Capricho in Comillas
SRC-reisleider Ronald
SRC-reisleider sinds 2000
Doordat u 4 trajecten actief meewandelt, ervaart u – samen met andere pelgrims – de Camino op zijn puurst!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht naar Bilbao, stadswandeling en naar Pamplona
Pamplona en de 1e wandeletappe van Eunate naar Puente de la Reina (ca. 5,5 km)
Kathedraal van Burgos, 2e wandeletappe naar Frómista en naar León (ca. 5 km)
León en de 3e wandeletappe met Cruz de Ferro (ca. 9 km)
Bergpas O Cebreiro en 4e wandeletappe vanaf Brea naar Portomarín (ca. 14 km)
Wandelend Santiago de Compostela ontdekken
Indrukwekkend landschap van Las Rías Bajas
Mondoñedo en heilige kruizen in Oviedo
Comillas en Guggenheimmuseum in Bilbao
Terugvlucht Bilbao – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bilbao en naar Pamplona

We vliegen naar Spanje. Na aankomst op de luchthaven van Bilbao rijden we naar het centrum van deze stad. We beginnen onze ontdekkingstocht in Las Siete Calles. De stad is uit deze zeven beroemde straten ontstaan. We wandelen door de pittoreske straatjes en bezichtigen de Santiago-kathedraal. Vervolgens lopen we naar het moderne centrum. In de typische barretjes, die zijn verstopt in de steegjes, kunt u heerlijke pintxos eten. Daarna vertrekken we naar Pamplona, de hoofdstad van de regio Navarra, waar we de eerste nacht verblijven. Deze stad is vooral bekend om de jaarlijkse feesten van San Fermín, waarbij stieren door een grote menigte mensen door de straten van de stad worden gejaagd. (ca. 170 km)

dag 2: Pamplona en de 1e wandeletappe

In Pamplona wandelen we over het gezellige Plaza del Castillo en zien we het barokke stadhuis en de San Saturninokerk, waar de maagd van de pelgrimsroute wordt vereerd. Vervolgens rijden we naar Eunate, waar onze wandeling van circa 5,5 kilometer naar Puente la Reina begint. Vanuit dit charmante Castiliaanse stadje rijden we via Santo Domingo de la Calzada naar Burgos, waar we overnachten. Hier ontstond ooit het machtige Castiliaanse koninkrijk. De stad is een belangrijke halteplaats op de Camino de Santiago. (ca. 200 km)

dag 3: Burgos en de 2e wandeletappe

We bezichtigen in Burgos de overweldigende 13e-eeuwse kathedraal, die lijkt op de dom van Keulen. Ook bekijken we de oude stadspoort van Santa Maria en het Casa del Cordon. In de middag rijden we door de Castiliaanse graanstreek richting Frómista. De laatste 5 kilometer naar Frómista leggen we wandelend af, langs het kanaal van Castilië. In Frómista bezoeken we de prachtige romaanse kerk van San Martín. Op weg naar León, waar we overnachten, zien we de droge hoogvlakte langzaam overgaan in een groen landschap. (ca. 220 km).

dag 4: León en de 3e wandeletappe

León is vernoemd naar het Romeinse 7e legioen, Legio VII Gemina Felix, dat hier eeuwenlang zijn thuisbasis had. Via het Hostal de San Marcos gaan we naar het oude centrum, waar we de San Isidorobasiliek en de Santa Maria de Regla-kathedraal bezoeken. Ook zien we het Casa Botines van Antoni Gaudí. ’s Middags wandelen we weer een gedeelte van de route, met als beginpunt het Cruz de Ferro, een van de meest karakteristieke punten van El Camino. Dit is een overblijfsel van een klassieke milladoiro, een mijlsteen. Bij het Cruz de Ferro laten de pelgrims een van huis meegenomen steen achter. Hiermee leggen ze symbolisch hun zonden van zich af en vervolgen ze letterlijk verlicht hun weg. Tijdens deze etappe van ongeveer 9 kilometer wandelen we over een prachtige hoogvlakte naar het leuke bergdorpje El Acebo. Ons hotel voor deze nacht staat in Ponferrada. (ca. 115 km)

dag 5: Bergpas O Cebreiro en 4e wandeletappe naar Portomarín

Voor we aan onze wandeling van circa 14 kilometer beginnen, bezoeken we O Cebreiro, de bergpas die de natuurlijke grens vormt tussen Castilië, León en Galicië. Hier zien we de pittoreske oude ‘pallozas’, kleine stenen hutten met rieten daken. De bergpas, die op 1.300 meter hoogte ligt, was en is nog steeds een zware beproeving voor de pelgrims. In de plaats Brea zien we de mythische kilometerpaal 100. Vanaf deze plek bestaat de afstand tot Santiago nog maar uit twee getallen, wat een stimulerend effect heeft op het uithoudingsvermogen en het geloof van de pelgrim. Vanaf dit punt wandelen we naar Portomarín. Onderweg passeren we het klooster van Loio, waar in 1170 twaalf ridders zwoeren dat ze de pelgrims zouden beschermen tegen aanvallen van de Moren, waardoor de Orde van de Ridders van Santiago ontstond. Vanuit Portomarín rijden we naar ons onderkomen in het centrum van Santiago de Compostela, waar we drie nachten verblijven. (ca. 250 km)

dag 6: Wandelen door Santiago de Compostela

Vanuit ons hotel wandelen we door het historische centrum van de stad die in de middeleeuwen de belangrijkste pelgrimsplaats na Jeruzalem en Rome was. Op de plek waar het graf van de apostel Jakobus werd gevonden, staat nu de prachtige kathedraal, die al twaalf eeuwen lang pelgrims uit alle windstreken aantrekt. De goudkleurige barokke façade herbergt een beroemd portaal, de Portico de la Gloria, dat een hoogtepunt van de romaanse beeldhouwkunst is. Ook zien we de Puerta del Perdón aan de Plaza Quintana. Deze deur is altijd gesloten, behalve in een Heilig Jaar zoals 2021. Dat is telkens wanneer 25 juli, de naamdag van de apostel Jakobus (zijn sterfdag en geboorte in de hemel worden dan herdacht) op een zondag valt. Rond de kathedraal staat een aantal prachtige historische gebouwen, waaronder het Hostal de los Reyes Católicos, ‘de Herberg van de Katholieke Koningen’. In de middag heeft u enkele uren vrij zodat u op uw gemak de stad zelf verder kunt verkennen.

dag 7: Las Rías Bajas

We maken een mooie natuurtocht door het imposante landschap van Las Rías Bajas, waar het graniet van enorme kliffen uit de zee oprijst. Las Rías Bajas is ontstaan doordat de zee op de riviermonding beukte. We vinden hier de meest ongerepte Spaanse stranden. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door de Kelten, gevolgd door de Romeinen en Moren. Overblijfselen van Keltische huizen komen we tegen in Castro de Baroña. (ca. 215 km)

dag 8: Heilige kruizen in Oviedo

Voor pelgrims is Santiago de Compostela de eindbestemming, maar wij hebben nog een prachtige terugreis voor de boeg. Op onze weg naar de Golf van Biskaje maken we een koffiestop in Mondoñedo dat aan de Camino del Norte ligt. Daarna vervolgen we onze route naar Oviedo in Asturië, waar in de Heilige Kamer van de kathedraal het Kruis van de Overwinning en het Kruis van de Engelen worden vereerd. We overnachten in Covadonga, dat in het schilderachtige nationale park Picos de Europa ligt. (ca. 450 km)

dag 9: Gaudí en Guggenheim

In Comillas zien we het paleis van Sobrellano, het grootseminarie en El Capricho, een wonderlijk paviljoen dat is ontworpen door Gaudí. Via een prachtige kustroute langs de Cantabrische Zee en de Picos de Europa bereiken we Bilbao. Hier bezoeken we het Guggenheimmuseum, een architectonisch hoogstandje! De collectie omvat werk van de meest prominente kunstenaars van de laatste 40 jaar. We overnachten in Bilbao. (ca. 250 km)

dag 10: Terugvlucht Bilbao – Amsterdam

Vol indrukken vertrekken we naar de luchthaven van Bilbao voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bilbao09:15 - 11:20 uur
Bilbao - Amsterdam12:00 - 14:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Albret
Hotel Albret - Pamplona
U verblijft in dit comfortabele en keurige hotel in Pamplona, een oude Romeinse stad aan de rivier de Arga. Het ligt op circa 20 minuten wandelafstand van het centrum van Pamplona. Het hotel biedt u gratis wifi en er is een lift aanwezig. U kunt gezellig dineren en/of een drankje nemen in het restaurant en de bar van het hotel. De rookvrije hotelkamers zijn voorzien van een houten vloer en beschikken over airconditioning, een tven een badkamer meteen bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Albret
Hotel Crisol Puerta de Burgos in Burgos, Spanje
Hotel Crisol Puerta de Burgos - Burgos
Dit hotel ligt op 300 meter van de stierenvechtarena van Burgos en op een kwartier lopen van de historische binnenstad. Het hotel beschikt over een restaurant waar Spaanse gerechten gereserveerd worden. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. Alle hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een kluisje, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Crisol Puerta de Burgos
Hotel Riosol
Hotel Crisol Riosol - León
Hotel Riosol ligt naast de rivier de Bernesga in het centrum van León. In 10 minuten wandelt u naar de kathedraal en de historische wijk. Wifi is gratis beschikbaar in het gehele hotel en er is een lift aanwezig. In het hotel kunt u genieten van een goed ontbijtbuffet in het restaurant. De kamers zijn ruim en voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Riosol
Hotel El Castillo
Hotel El Castillo - Ponferrada
Hotel El Castillo ligt aan de pelgrimsroute Camino de Santiago en op slechts 50 meter van het kasteel Templarios in Ponferrada. Het idyllische centrum van Ponferrada vindt u op korte loopafstand. In het restaurant kunt u genieten van typische lokale specialiteiten. Verder is er een lift aanwezig en kunt u gratis gebruik maken van wifi. De rookvrije en geluiddichte kamers hebben openslaande deuren naar een Frans balkon. De kamers beschikken over airconditioning, een kluisje, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel El Castillo
Hotel Gelmírez, Spanje
Hotel Gelmirez - Santiago de Compostela
Dit modern ingerichte hotel ligt op 10 minuten lopen van de kathedraal van Santiago de Compostela. Nabij het hotel is een bushalte die een rechtstreekse verbinding heeft met de luchthaven. Dit comfortabele hotel beschikt over een restaurant, een fitnessruimte, gratis wifi en een lift. De ruime kamers zijn in moderne stijl ingericht en beschikken over airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Gelmirez
Hotel Grand Pelayo, Spanje
Hotel Gran Pelayo - Covadonga
Deze accommodatie ligt in het schilderachtige nationale park Picos de Europa en heeft uitzicht op de kathedraal van Covadonga. Hotel Gran Pelayo staat langs de Covadongas-pelgrimsroute. De omliggende heuvels en valleien zijn ideaal voor wandelen, fietsen en kanoën. Het hotelrestaurant serveert typische Spaanse lekkernijen. Er is een lift aanwezig en u heeft gratis toegang tot wifi. De kamers zijn klassiek en stijlvol ingericht en voorzien van een tv, airconditioning, een kluisje, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Gran Pelayo
Hotel Barcelo
Hotel Barceló Nervión - Bilbao
Het uitstekende middenklassehotel Barceló Nervión is perfect voor deze trip! Langs de Nervión-rivier wandelt u snel naar de Calatravabrug, een architectonisch hoogstandje op 250 meter van het hotel. Ook bent u binnen 10 minuten bij het Guggenheim museum. De kabelbaan van Artxanda ligt op enkele minuten wandelafstand. Hiermee stijgt u in drie minuten tot grote hoogte, waardoor u een magnifiek uitzicht op de stad heeft! Hotel Barceló Nervión grenst aan het charmante oude centrum van Bilbao, waar u gezellige winkelstraten en pintxo-restaurants kunt vinden. Ook in het hotel zelf kunt u genieten: het restaurant serveert Baskische en internationale gerechten en in de lounge kunt u een hapje en een drankje nuttigen. Uw comfortabele kamer heeft gratis wifi, airconditioning, een tv, een telefoon, een minibar (tegen betaling) en een moderne open badkamer met glazen afscheiding en een bad en/of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Barceló Nervión

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Als je altijd al van plan was om een keer naar Santiago te lopen, maar het om welke reden er niet van kwam, is dit een prima alternatief. Wij hebben in het verleden de Franse route helemaal gelopen, maar de Pyreneën over durfde we niet aan. Nu hebben we toch een groot deel van de Spaanse route "gedaan" en dat als 80 jarige en 77 jarige. Niet echt , maar wel comfortabel.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Ik vond het meteen een unieke reis in de zin dat ik mijzelf niet in staat voelde om een echte Camino te lopen maar dat je middels deze reis toch een beetje het gevoel kunt hebben een pelgrim te zijn die geleidelijk aankomt in Santiago, dus het concept is een schot in de roos. Er namen veel ouderen deel aan deze reis die nog zeer fit bleken. De deelname aan de pelgrimsmis en het omarmen van de St, Jacobus maakten het af. Het gezamenlijk eten in de hotels kende ik niet van andere reisorganisaties en is heel prettig na een vermoeiende dag, Ontspanning met een boottocht op zee en het Guggenheim museum. We boften met het mooie weer.
Als u altijd al geinteresseerd was in de Camino maar geen 850 kilometer kunt lopen qua tijd, geld of conditie, dan is dit een goed tweede keus. Beladen met schelpen kwamen we terug. Noord- Spanje is een ontdekking.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dit was een fantastische reis met Joen Verbeeck als een excellente reisleider. Nog nooit heb ik een reisleider meegemaakt, die sociaal, inhoudelijk en logistisch zo geweldig goed zijn taak wist te vervullen. SRC mag zich zeer gelukkig prijzen om hem als reisleider te kunnen arrangeren. Joen Verbeeck houdt ook in moeilijke situaties het hoofd koel. Hij is een geboren verteller en weet door zijn ruime kennis op een erg prettige manier de deelnemers van de reis mee te nemen op een soort van ontdekkingstocht. Hij doet dit met een groot inlevingsvermogen en met veel gevoel voor humor.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De wandelreis van SRC naar Santiago de Compostella is fantastisch voor mensen die van cultuur en ook van wandelen houden. Je gaat je toch een beetje een echte pelgrim voelen, vooral op de stukken waar het pad rotsachtig is . Maar bus neemt je bagage mee en je slaapt in prima hotels. De verhalen van de reisleider zorgen ervoor dat je je onderdeel voelt van een eeuwenoude traditie. Een aantal schitterende kerkgebouwen die je bezoekt dragen bij aan dat gevoel. Ook daarbij loop je veel, dus een goed conditie is wel vereist. Voor ons (67 en 68 jaar oud en met enige wandelervaring) was het goed te doen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een prachtige reis!! Een mooie combi tussen wandelen en cultuur. De uitvoerige verhalen van Jeroen en de prachtige gevarieerde wandelingen op de pelgrimsroute maakten dat we ook het Camino-gevoel kregen. Een fantastische ervaring! We waren zo enthousiast over de wandelingen dat we de laatste dagen ook nog wel paar wandelingen hadden willen maken. Het audiosysteem is ideaal. Kortom, deze reis is een aanrader.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Het gezelschap was prettig en gezellig. We konden het goed vinden met elkaar. Klasse hoor. SRC zou de reis naar Santiago de Compestella kunnen veranderen, door extra wandelingen toe te voegen, De afstand kan zeker gemiddeld tien kilometer zijn en met minder kerkbezoek.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 7
Wat een geweldige reis, mede door de afwisseling van cultuur snuiven en wandelen. De vele verhalende informatie van onze reisleider hebben er ook toe bijgedragen dat het een fantastische ervaring was!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik heb op de voorlaatste avond een toespraak gehouden voor de reisleider en medereizigers. Deze toespraak is door u inmiddels op de website geplaatst en hiervoor heb ik ook via mail contact gehad. Hedenochtend heb ik een bericht ontvangen dat mij een tegoedbon van € 50,- is toegekend hiervoor. Ik stel dit zeer op prijs.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Niets dan lof over deze pelgrimage naar Santiago de Compostela! Het was een fantastische reis volop cultuur, natuur en sportiviteit.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Santiago de Compostela: de pelgrimsplaats waarover wij allen zoveel hebben gehoord. De stad waar wij ook tijdens de voorbereiding van deze reis naar hebben uitgekeken! Lees mijn uitgebreide reisverhaal over de wandelreis naar Compostela!
Een van de betere reizen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Zeer goed georganiseerde reis onder de bezielende leiding van een relaxte reisleider, die stuurde zonder dwang en met veel kennis: Joen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een prachtige reis gehad! Het aantal wandelingen had van mij wat meer gemogen, maar de door reisleider Danny uitgekozen etappes waren erg mooi. Danny is een begenadigd verteller en combineert feiten met mooie verhalen. Dat was genieten! Dat hij via het audiosysteem te horen was, was ontzettend fijn!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Deze reis heeft een grote indruk op ons gemaakt en dit danken we aan reisleider Joen. Hij wist zeer interessant en diepgaand te vertellen over het land, de streken, de talen en de bevolking. Daarnaast was hij uiterst beschaafd en vriendelijk.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.