050 - 3 123 123

Spectaculaire natuur en boeiende culturen

Reisleider Jurriaan van Kranendonk:
‘Op een kleine twee uur vliegen van de westkust van Afrika, ter hoogte van Senegal, liggen de Kaapverdische eilanden. Pas in de 15e eeuw werden de toen nog onbewoonde eilanden door Portugese zeevaarders op hun weg naar de koloniën ontdekt. Schepen vanuit Europa onderweg naar alle windstreken meerden hier af voor verse voorraden water, gevogelte en fruit. De eilanden van de Groene Kaap bleven tot 1975 een Portugese kolonie. Nu is de archipel een zelfstandig land met Portugees als voertaal. De archipel bestaat uit tien eilanden, waarvan we tijdens deze nieuwe wandelreis de vier mooiste verkennen.

Door de mix van Portugese en Afrikaanse culturen heeft Kaapverdië een exotisch karakter. Het klimaat is tropisch en de bevolking verwelkomt gasten met een brede glimlach! De bezoeken aan de verschillende eilanden zijn niet alleen door de grote diversiteit aantrekkelijk. Door de afwisseling tussen wandelingen en bustochten ervaart u de eilanden op hun best! Door de rijke vegetatie, overweldigende rotsformaties en pittoreske dorpjes is Santo Antão volgens velen het mooiste eiland van de archipel. De beste manier om van dit groene, bergachtige landschap te genieten is dan ook te voet. Het veelzijdige Santiago is het meest Afrikaanse eiland. U ziet hier Cidade Velha, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uw bezoek aan de overblijfselen van dit 16e-eeuwse centrum van de wereldwijde slavenhandel is indrukwekkend!

Alhoewel alle eilanden een vulkanische oorsprong hebben, is Fogo, wat vuur betekent, het meest vulkanische eiland. Hier torent de machtige vulkaan Pico de Fogo boven alles en iedereen uit. U maakt hier een spectaculaire wandeling door een onherbergzaam landschap. Verder geniet u van de prachtige koloniale architectuur, kleurrijke markten en authentieke vissersplaatsjes. En de Kaapverdische lunch en wijnproeverij bij een familie thuis is een unieke ervaring! Kortom: een prachtig nieuw avontuur in ons reisaanbod, gaat u mee?’

Kaapverdië: een bijzondere belevenis
De Afrikaanse Kaapverdische eilanden zijn nog niet ontdekt door het (massa)toerisme. Deze ongereptheid maakt een bezoek aan de eilanden juist erg aantrekkelijk, maar dit betekent ook dat enige flexibiliteit gewenst is. De kwaliteit van de accommodaties waar u tijdens deze reis verblijft is goed, maar toch attenderen wij u er op dat de accommodaties eenvoudiger kunnen zijn dan u gewend bent tijdens onze reizen. Zo beschikt geen van de hotels over een lift en kan het voorkomen dat de stroom eens uitvalt. Een heel enkele keer zorgt dit ervoor dat er tijdelijk geen (warm) water beschikbaar is.

De (mini)bussen waarin u vervoerd wordt zijn van prima kwaliteit en worden goed onderhouden, maar zij beschikken niet over airconditioning en een geluidssysteem. De bagage wordt afwisselend in een trailer, op het dak of in de kofferruimte van de (mini)bus vervoerd. Ook de kwaliteit van de wegen op de Kaapverdische eilanden is anders dan wij gewend zijn. Er zijn geasfalteerde wegen op de eilanden, maar een groot deel van het wegennet bestaat nog uit gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden.

Wandeltrajecten
U moet over een goede conditie beschikken en geen hoogtevrees hebben om de vier wandelingen tijdens deze reis te kunnen maken. Alle wandelingen zijn van gemiddelde tot pittige zwaarte. Door de hoogteverschillen nemen de wandelingen zo’n 4 tot 5 uur in beslag. Indien u gewend bent met wandelstokken te wandelen, dan is het raadzaam deze mee te nemen. Ook een klein rugzakje voor overdag kan nuttig zijn. Op dag 11 kunt u een extra wandeling maken, deels over natte paden, waardoor het enigszins glad kan zijn. Het dragen van een lange broek is op deze dag aan te raden.

Pluspunten
vluchten TAP
4 binnenlandse vluchten
ruimbagage
ferryovertochten
toeristenklassehotels
10x ontbijt, 5x lunch en 6x diner
lunch bij een lokale familie
4 wandelingen
verkenning vier eilanden
bezoek rumfabriek
wijnproeverij Chã
toeristenbelasting
inclusief visum
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
4 wandelingen
São Vicente en Santa Antão
Santiago en vulkanisch Fogo
culturele hoofdstad Mindelo
werelderfgoed Cidade Velha
São Felipe en Pico de Fogo
Cova Crater
groene vallei van Paúl
Assomada en Tarrafal
nationaal park Serra Malagueta
Praia en Mercado de Sucupira
SRC-reisleider Jurriaan van Kranendonk
SRC-reisleider sinds 2013
De vier eilanden die we bezoeken hebben iedere hun eigen identiteit en charme. Welke wordt uw favoriet?
Ontmoet onze beste reisleiders in Kaapverdië
SRC-reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Jurriaan van Kranendonk
Reisleider sinds 2013
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Lissabon – Santiago
1e wandeling naar werelderfgoed Cidade Velha
Vlucht naar São Vicente en verkenning swingend Mindelo
Met de ferry naar Santo Antão, 2e wandeling van de Cova-krater naar de vallei van Paúl
3e wandeling van de bergen tot de oceaan, van Pinhão naar Sinagoga
Vrije dag Mindelo
Vlucht naar vulkanisch Fogo, naar São Felipe
4e wandeling naar de krater van de Pico de Fogo en wijnproeverij bij de bevolking thuis
Vlucht naar Santiago, verkenning Platô en Mercado de Sucupira
Verkenning Santiago, het meest Afrikaanse eiland van Kaapverdië
Vrije tijd, mogelijkheid voor 5e wandeling, afscheidsdiner en terugvlucht Santiago – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Santiago

We vliegen van Amsterdam via Lissabon naar Santiago, het grootste eiland van Kaapverdië. Van fijne zandstranden tot machtige bergen en van droge steppes tot vruchtbare valleien: het afwisselende Santiago heeft het allemaal! We verblijven twee nachten in de hoofdstad van het eiland, Praia. (ca. 10 km)

dag 2: 1e wandeling naar werelderfgoed Cidade Velha

Vanaf Calabaceira wandelen we naar Cidade Velha, voor een uitgebreid en indrukwekkend bezoek aan deze plaats. De wandeling gaat door een prachtige groene vallei met een rijke flora en fauna. We zien machtige baobabs en ook komt hier de prachtige ijsvogel voor! Cidade Velha was de eerste Europese koloniale nederzetting in de tropen. De stad vormde een belangrijk centrum voor de internationale maritieme handel tussen Afrika, de Kaap, Brazilië en de Caribbean. Rond de 16e eeuw was dit een van de grootste slavenmarkten ter wereld. Uit documentatie blijkt dat wereldberoemde ontdekkingsreizigers als Columbus en Vasco de Gama de plaats hebben aangedaan. Vandaag de dag zijn de oude stratenpatronen hier nog zichtbaar en zijn onder andere de oudste koloniale kerk ter wereld, de koninklijke vesting en het Schandpaalplein behouden gebleven. (ca. 30 km)

NB
De wandeling neemt ongeveer 3 uur in beslag. Tijdens de wandeling krijgt u te maken met een daling van ongeveer 120 hoogtemeters.

dag 3: Swingend Mindelo

We vliegen naar Mindelo op het eiland São Vicente. We verkennen de meest swingende stad van Kaapverdië, die in een sikkelvormige baai ligt. De stad is het culturele centrum van Kaapverdië en heeft de grootste haven van het land. Door de opslag van grote hoeveelheden steenkool in de 19e eeuw werd Mindelo door scheepsvaarders van over de hele wereld aangedaan. Hierdoor ontstond er een multiculturele, levendige stad, met een grote aantrekkingskracht op schrijvers, kunstenaars en muzikanten. Nog steeds bruist de stad, met haar pastelkleurige huizen en gezellige cafeetjes. Wandel zeker over de Rua Libertadores d’Africa, ook wel de ziel van Mindelo genoemd. Hier springt het voormalige gouverneurspaleis in het oog. En neem ook een kijkje in de jachthaven, waar u zich aan de Franse rivièra waant, of op de vismarkt, waar het altijd een drukte van belang is. ’s Avonds genieten we van een diner met livemuziek. (ca. 20 km)

dag 4: 2e wandeling op Santo Antão naar de vallei van Paúl

We varen met de ferry in een uur naar buureiland Santo Antão. Dit is het groenste en vruchtbaarste eiland van de archipel en volgens velen ook het mooiste. Het bergachtige landschap, subtropische klimaat en de rijke vegetatie geven het eiland een compleet ander gezicht dan São Vicente. Hier wordt tropisch fruit, als papaja’s, mango’s en ananassen verbouwd. We rijden door het schitterende landschap via een kronkelende weg naar de Cova-krater, waar onze wandeling begint. Vanaf hier dalen we af in de groenste vallei van het eiland, Paúl. Lopend tussen de tropische vegetatie ontmoeten we plaatselijke boeren en passeren we koffie- en bananenplantages en charmante dorpjes. Ook brengen we een bezoek aan een rumfabriek, waar de lokale rum grogue wordt geproduceerd. We verblijven twee nachten in een eenvoudig hotel, dat in een spectaculaire omgeving ligt. (ca. 50 km)

NB
De wandeling neemt ongeveer 4 uur in beslag. Tijdens de wandeling krijgt u te maken met een stijging van ongeveer 100 hoogtemeters en een daling van ongeveer 1.380 hoogtemeters.

dag 5: 3e wandeling van van Pinhão naar Sinagoga

Het eerste deel van onze wandeling van Pinhão naar Sinagoga voert ons door een bergachtig landschap. Via vruchtbare valleien dalen we af naar de oceaan. We worden constant getrakteerd op prachtige uitzichten. Het plaatsje Sinagoga, waar de wandeling eindigt, dankt haar naam aan de uit Portugal verdreven joodse gemeenschap die hier een nieuw thuis vond. Hun synagoge lag op een prachtige plek aan de kust en nog steeds zijn de restanten hiervan te bewonderen. Ook zien we, afhankelijk van het tij, de natuurlijke zwembaden, waar de plaats bekend om is. (ca. 20 km)

NB
De wandeling neemt ongeveer 4 tot 5 uur in beslag. Tijdens de wandeling krijgt u te maken met een daling van ongeveer 800 hoogtemeters en een stijging van ongeveer 400 hoogtemeters.

dag 6: Terug naar Mindelo

We nemen de ferry terug naar São Vicente, waar we in Mindelo verblijven. Na twee prachtige wandeldagen is deze dag ter vrije besteding. We verblijven in een hotel in het centrum van de stad, dat vlak bij het strand ligt. Een verdere kennismaking met de stad kan zo uitstekend gecombineerd worden met een frisse duik in het zwembad of in de zee. (ca. 45 km)

dag 7: Vulkanisch Fogo en São Felipe

Met een binnenlandse vlucht reizen we via Santiago naar Fogo, dat in het Portugees vuur betekent. Het eiland dankt zijn naam aan de 2.829 meter hoge vulkaan Pico de Fogo, die hier het landschap domineert. We rijden naar São Felipe aan de westkust van Fogo, waar we overnachten. Het pittoreske São Felipe is de grootste stad van Fogo en ligt aan de kust op hoge kliffen. Indien de tijd het toelaat maken we een stadswandeling door het historische centrum. Hier zien we in de charmante straten vele kleurrijke huisjes met soms rijk gedecoreerde façades. Ook bezichtigen we de prachtig blauwgekleurde Nossa Senhora de Conceição-kerk, een fraai voorbeeld van de koloniale architectuur, en het stadhuis. Tijdens ons bezoek aan een klein museum krijgen we inzicht in het leven tijdens de koloniale overheersing. (ca. 15 km)

dag 8: 4e wandeling naar de krater van de Pico de Fogo

Vroeg in de ochtend maken we een spectaculaire wandeling naar de krater van de Pico de Fogo. De laatste eruptie van deze actieve vulkaan dateert uit 2014, en de beklimming is spectaculair! Een goede conditie en wandelschoenen zijn een must! Voor de minder getrainde wandelaars is er een alternatieve wandeling over de vlakke, gestolde lavavelden. Na afloop genieten we in Chã das Caldeiras van een typische Kaapverdische lunch en een wijnproeverij bij een familie thuis. Daarna reizen we terug naar São Felipe voor de overnachting. (ca. 75 km)

NB
De beklimming van de vulkaan neemt ongeveer 4 tot 5 uur in beslag. De alternatieve wandeling zal een stuk korter en eenvoudiger zijn. De precieze duur kan in overleg bepaald worden.

dag 9: Terug naar Santiago

We vliegen terug naar Santiago, waar we weer twee nachten in Praia verblijven. We verkennen Platô, het historische hart van de stad. Ook gaan we naar Mercado de Sucupira, de levendige markt, die het middelpunt van de oude binnenstad is. Van exotisch fruit tot verse groenten en van Afrikaanse muziek tot mooie sieraden: alles wordt hier verkocht. ’s Avonds genieten we van een diner in de stad met livemuziek. (ca. 10 km)

dag 10: Eilandtoer Santiago

We verkennen Santiago, het meest Afrikaanse eiland van Kaapverdië. Via een mooie route door de bergen rijden we naar Assomada: stad van Amilcar Cabral, de vrijheidsstrijder van Kaapverdië en Guinee-Bissau. We wandelen door het koloniale centrum met veel in Portugese stijl opgetrokken gebouwen, en slenteren over de kleurrijke markt, waar het altijd een drukte van belang is. Na dit bezoek rijden we naar het nationaal park Serra Malagueta. Dit bergachtige gebied is door de enorm rijke flora en fauna een waar paradijs voor natuurliefhebbers en zeer aantrekkelijk voor wandelaars. Er komen verschillende endemische plant- en diersoorten voor. In het uiterste noorden van het eiland genieten we in vissersdorpje Tarrafal in een klein Kaapverdisch restaurant van een smakelijke lunch. In de gelijknamige baai is het fijne zand hagelwit, wordt het strand gesierd door palmbomen en is het water azuurblauw. Neemt u een verfrissende duik? Of maakt u een korte strandwandeling? Als de tijd het toelaat, bezoeken we een nabijgelegen gevangenkamp, dat in 1933 gebouwd werd door de Portugese dictator Salazar voor politieke gevangenen. Het herinnert aan de roerige geschiedenis van de archipel. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel. (ca. 150 km)

dag 11: Vrije dag met optioneel een wandeling en vlucht Santiago – Amsterdam

De dag is ter vrije besteding. Tot uw vertrek heeft u de beschikking over een dagkamer in het hotel. Neemt u een duik in het zwembad of gaat u naar het zwartgekleurde zandstrand? Liefhebbers kunnen nog een laatste, gevarieerde wandeling maken van Boa Entrada naar Assomada. We beginnen de wandeling met uitzicht op de hoge bergen van Serra Malagueta. Een spectaculair gezicht! Bij helder weer kunt u zelfs het buureiland Maio zien liggen. Hierna betreden we een tropische vallei, gevoed door een natuurlijke waterbron. Hier worden bananen, suikerriet en allerlei andere exotische producten verbouwd. Deze avond genieten we van een afscheidsdiner in een restaurant. Met de late transfer naar de luchthaven van Santiago voor de terugvlucht via Lissabon naar Nederland komt er een einde aan deze bijzonder wandelreis. (ca. 10 km)

NB
De optionele wandeling neemt ongeveer 4 tot 5 uur in beslag. Tijdens de wandeling krijgt u te maken met een stijging van ongeveer 430 hoogtemeters en een daling van ongeveer 620 hoogtemeters. Op sommige plekken kan het een beetje glad zijn door de natte ondergrond en een lange broek is aan te raden!

dag 12: Aankomst in Nederland

We landen vandaag op Schiphol.

Wandeltrajecten
U moet over een goede conditie beschikken en geen hoogtevrees hebben om de vier wandelingen tijdens deze reis te kunnen maken. Alle wandelingen zijn van gemiddelde tot pittige zwaarte. Door de hoogteverschillen nemen de wandelingen zo’n 4 tot 5 uur in beslag. Indien u gewend bent met wandelstokken te wandelen, dan is het raadzaam deze mee te nemen. Ook een klein rugzakje voor overdag kan nuttig zijn. Op dag 11 kunt u een extra wandeling maken, deels over natte paden, waardoor het enigszins glad kan zijn. Het dragen van een lange broek is op deze dag aan te raden.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Wandelexcursie
Van Boa Entrada naar Assomada
Spectaculaire vergezichten
Minimaal 4 personen
Duur: circa 4-5 uur (inclusief transfers circa 6-7 uur)
Prijs: circa € 55,- per persoon
Een absolute aanrader is de gevarieerde wandeling van Boa Entrada naar Assomada. Samen met uw gids begint u de wandeling met uitzicht op de hoge bergen van Serra Malagueta. Een spectaculair gezicht! Bij helder weer kunt u zelfs het buureiland Maio zien liggen. Hierna betreedt u een tropische vallei, die wordt gevoed door een natuurlijke waterbron. Hierdoor is het op deze plek het hele jaar door groen. Hier worden bananen, suikerriet en allerlei andere exotische producten verbouwd. Op sommige plekken kan het glad zijn door de natte ondergrond, een lange broek is tijdens deze wandeling aan te raden! Er wordt ongeveer 430 hoogtemeters gestegen en 620 hoogtemeters gedaald.

Vluchtschema
tap_portugal.png

Amsterdam - Lissabon13:25 - 15:25 uur
Lissabon - Praia20:45 - 00:10 uur
Praia - Lissabon01:00 - 06:05 uur
Lissabon - Amsterdam08:30 - 12:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels, die vrijwel allemaal over een zwembad beschikken en soms dicht bij een strand liggen. De eenvoudige, maar nette kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In alle hotels beschikken de kamers over airconditioning. Geen van de hotels beschikt over een lift.

De kwaliteit van de accommodaties waar u tijdens deze reis verblijft is goed, maar toch attenderen wij u er op dat de accommodaties eenvoudiger kunnen zijn dan u gewend bent tijdens onze reizen. Zo beschikt geen van de hotels over een lift en kan het voorkomen dat de stroom eens uitvalt. Een heel enkele keer zorgt dit ervoor dat er tijdelijk geen (warm) water beschikbaar is. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Oasis Atlantico Praiamar in Praia
Hotel Oasis Atlantico Praiamar - Praia
Dit prettige hotel ligt aan zee, boven op een klif. Dicht bij bevindt zich een zwart zandstrand en bij het hotel zelf kunt u genieten van een buitenzwembad met jacuzzi en een bar met uitzicht over de zee. Tegenover het hotel vindt u een bar, waar regelmatig livemuziek te beluisteren is.

Bekijk de website van Hotel Oasis Atlantico Praiamar
Hotel Oasis Atlantico Porto Grande in Mindelo
Hotel Oasis Atlantico Porto Grande - Sao Vicente Island
Dit hotel ligt in het hart van het bruisende Mindelo en kijkt uit over het Amilcar Cabral-plein. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en gratis wifi. Vanaf het terras kunt u onder het genot van een drankje genieten van de levendige omgeving. Op loopafstand van het hotel bevinden zich diverse restaurants.

Bekijk de website van Hotel Oasis Atlantico Porto Grande.
Pedracin Village in Ribeira Grande, Kaapverdië
Hotel Pedracin Village - Ribeira Grande
Dit eenvoudige kleinschalige hotel ligt spectaculair in de Ribeira Grande-vallei. Van het fenomenale uitzicht op de groene bergachtige omgeving zult u ongetwijfeld geen genoeg kunnen krijgen! Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad met ligbedden, waar u heerlijk kunt bijkomen na de inspanning tijdens de wandelingen op Santo Antão.

Bekijk de website van Pedracin Village
Hotel Xaguate in São Felipe
Hotel Xaguate - Sao Felipe- Fogo
Dit kleine hotel met smaakvol ingerichte kamers ligt boven op een klif. Het terras wordt omgeven door palmbomen en bloemen en heeft een mooi uitzicht over de oceaan. Het grote zwembad nodigt uit tot een verfrissende duik. In de openbare ruimten is gratis wifi beschikbaar. Het koloniale centrum van São Felipe bevindt zich op 500 meter van het hotel.

Bekijk de website van Hotel Xaguate
King Fisher Village in Tarrafal, Kaapverdië
Hotel King Fisher Village - Tarrafal
King Fisher Village ligt in Tarrafal op Punta de Atum, een prachtig plekje ver weg van het massatoerisme. Het vriendelijke personeel verwelkomt u hartelijk in deze oase van rust. Terwijl een verfrissend briesje in uw gezicht blaast, droomt u hier weg bij het geluid van de golven van de Atlantische Oceaan. Het hotel beschikt over een recentelijk geopend restaurant, dat net als de receptie gesitueerd is in de voormalig villa van de eigenaar, direct aan de kust. Het uitzicht over de oceaan is prachtig! In de Sotavento bar kunt u in de schaduw van de omringende palmbomen genieten van kleine hapjes en tropische cocktails. Niet alleen zijn de geserveerde lokale producten vers, maar ook nog biologisch! De standaardkamer met zeezicht beschikt over een ruim terrasje met een zitje en ligstoelen. Verkent u de directe omgeving met de fiets? Het hotel beschikt over een aantal tweewielers, waar u gratis gebruik van kunt maken. Of maakt u liever een wandeling over een van de wandelpaden? Het levendige strand van Tarrafal bevindt zich op ongeveer een kilometer van het hotel.

Bekijk de website van King Fisher Village

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 14 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

Deze wandelreis kunt u individueel met 4 nachten verlengen op het eiland Santiago, waar u de rondreis afsluit. U verblijft eerst een nacht in het laatste hotel van de rondreis. Op dag 12 wordt u voor een verblijf van 3 nachten naar Tarrafal gebracht. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Tarrafal – Santiago
Tarrafal ligt in het noordwesten van Santiago. In dit typische vissersplaatsje hangt een ontspannen sfeer. Van onder de wuivende palmbomen heeft u prachtig zicht op de surfende kinderen en de kleurrijke vissersbootjes, die ’s middags de vers gevangen vis aan land brengen. Het prettige zandstrand nodigt uit tot een strandwandeling, terwijl de golven van de Atlantische Oceaan lokken voor een verfrissende duik. Op de terrasjes geniet u van een verkoelend drankje en in een van de gezellige restaurantjes kunt u heerlijke verse vis eten!

King Fisher Village in Tarrafal, Kaapverdië
Hotel King Fisher Village - Tarrafal
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 360 p.p.
King Fisher Village ligt in Tarrafal op Punta de Atum, een prachtig plekje ver weg van het massatoerisme. Het vriendelijke personeel verwelkomt u hartelijk in deze oase van rust. Terwijl een verfrissend briesje in uw gezicht blaast, droomt u hier weg bij het geluid van de golven van de Atlantische Oceaan. Het hotel beschikt over een recentelijk geopend restaurant, dat net als de receptie gesitueerd is in de voormalig villa van de eigenaar, direct aan de kust. Het uitzicht over de oceaan is prachtig! In de Sotavento bar kunt u in de schaduw van de omringende palmbomen genieten van kleine hapjes en tropische cocktails. Niet alleen zijn de geserveerde lokale producten vers, maar ook nog biologisch! De standaardkamer met zeezicht beschikt over een ruim terrasje met een zitje en ligstoelen. Verkent u de directe omgeving met de fiets? Het hotel beschikt over een aantal tweewielers, waar u gratis gebruik van kunt maken. Of maakt u liever een wandeling over een van de wandelpaden? Het levendige strand van Tarrafal bevindt zich op ongeveer een kilometer van het hotel.

Bekijk de website van King Fisher Village
King Fisher Village in Tarrafal, Kaapverdië
Hotel King Fisher Village - Tarrafal
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 360 p.p.
King Fisher Village ligt in Tarrafal op Punta de Atum, een prachtig plekje ver weg van het massatoerisme. Het vriendelijke personeel verwelkomt u hartelijk in deze oase van rust. Terwijl een verfrissend briesje in uw gezicht blaast, droomt u hier weg bij het geluid van de golven van de Atlantische Oceaan. Het hotel beschikt over een recentelijk geopend restaurant, dat net als de receptie gesitueerd is in de voormalig villa van de eigenaar, direct aan de kust. Het uitzicht over de oceaan is prachtig! In de Sotavento bar kunt u in de schaduw van de omringende palmbomen genieten van kleine hapjes en tropische cocktails. Niet alleen zijn de geserveerde lokale producten vers, maar ook nog biologisch! De standaardkamer met zeezicht beschikt over een ruim terrasje met een zitje en ligstoelen. Verkent u de directe omgeving met de fiets? Het hotel beschikt over een aantal tweewielers, waar u gratis gebruik van kunt maken. Of maakt u liever een wandeling over een van de wandelpaden? Het levendige strand van Tarrafal bevindt zich op ongeveer een kilometer van het hotel.

Bekijk de website van King Fisher Village