050 - 3 123 123

Glooiende heuvels en middeleeuwse stadjes

Reisleidster Wendy Fossen:
‘Wandelen in Toscane is heerlijk! In de stilte van de vredige landschappen komt u helemaal tot rust. De uitgestrekte akkers, de zo bekende cipressenlanen en de prachtige vergezichten zijn adembenemend. Tussen de middeleeuwse dorpjes en beroemde culturele hoogtepunten vindt u verrassend afwisselende en rustige wandelroutes. Deze nieuwe wandelreis laat u genieten van de mooie Toscaanse natuur afgewisseld met culturele hoogtepunten!

De wandeltrajecten voeren u door de heuvels van Versilia, langs een sprookjesroute in het land van Pinokkio en door de prachtige Chianti-streek met haar olijfbomen en wijngaarden. Ook wandelt u letterlijk in het voetspoor van Leonardo da Vinci: van zijn geboorteplaats bergafwaarts naar Vinci, het dorp waar zijn vader woonde. U bezichtigt charmante stadjes als Lucca, Siena en Pistoia en bezoekt de mooie historische tuinen van Villa Garzoni. Na een wandeling in de Pisaanse heuvels ontdekt u in een pastamakerij de geheimen van dit Italiaanse deeggerecht en in de omgeving van Vinci proeft u de heerlijkste wijnen. Een dagje cultuursnuiven? Op de vrije dag kunt u met de trein gemakkelijk Florence bezoeken. Wandelt u met mij door het Toscaanse landschap? Het is zo mooi, het raakt aan kunst!’

Wandeltrajecten
Voor deze reis dient u over een goede conditie te beschikken. U moet gewend zijn om langere afstanden in een heuvelachtig landschap te lopen én over goede schoenen en een rugzak te beschikken. Wandelstokken zijn aan te bevelen. Alle vier de wandelingen zijn op onverharde paden en zijn van gemiddelde tot pittige zwaarte. De afstanden variëren van 5 tot circa 8 kilometer. Door de hoogteverschillen nemen we zo’n 3 tot 4 uur de tijd voor de wandelingen.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed toeristenklassehotel
7x ontbijt, 1x lunch en 6x diner
4 wandelingen
bezoek pastamakerij
wijnproeverij
vrije dag voor bezoek Florence
audiosysteem
gidsen tijdens de wandelingen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
4 wandelingen
Lucca en Siena
Pistoia en Pisa
het Collodi van Pinokkio
Vinci, geboorteplaats Leonardo da Vinci
Tuinen van Villa Garzoni
Montecatini Alto
Chianti-streek
de Pisaanse heuvels
pastamakerij in Lari
SRC-reisleidster Wendy Fossen
SRC-reisleidster sinds 2008
Deze culturele wandelreis laat u genieten van de mooie Toscaanse natuur afgewisseld met fraaie highlights!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Wendy Fossen
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bologna, naar Montecatini Terme
Wandeling door de heuvels van Versilia en bezoek Lucca
Bezoek Pistoia en Vinci en wijnproeverij
Wandeling langs sprookjesroute en bezoek tuinen van Villa Garzoni
Vrije dag voor ontspanning of bezoek Florence
Wandeling door de wereldberoemde Chianti-streek en bezoek Siena
Wandeling door de Pisaanse heuvels, bezoek pastamakerij en Pisa
Terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bologna

We vliegen naar de Noord-Italiaanse stad Bologna. Na aankomst in Italië worden we naar ons hotel in het gezellige Montecatini Terme gebracht. (ca. 140 km)

dag 2: Wandeling door de Toscaanse heuvels en Lucca

We starten de reis met een heerlijke wandeling door de heuvels in Versillia. Het terrein is gevarieerd, we stijgen op steile paden door het bos en op asfalt om vervolgens weer te dalen via ongelijke trappen. Tijdens de wandeling nemen we uitgebreid de tijd om de natuur in ons op te nemen. We worden onderweg getrakteerd op mooie vergezichten. Zo kijken we uit over de kust van Viareggio en kunnen we het meer van Massaciuccoli zien, waaraan Puccini zijn huis heeft laten bouwen. De wandeling is zo’n 6 a 7 kilometer en duurt circa 3 uur, inclusief de regelmatige pauzes die we nemen om te genieten van het uitzicht. Via dit filmpje krijgt u een goed beeld wat de wandeling inhoudt.

Vanmiddag bezoeken we het dromerige Lucca. Het mooie stadje is de geboorteplaats van de beroemde Italiaanse componist Giacomo Puccini (1858-1924). Het rechthoekige stratenpatroon is nog gelijk aan dat van de voormalige Romeinse nederzetting, gesticht in 180 v.Chr. Doordat het oude centrum verkeersvrij is, is het goed te voet te bewonderen. De vele middeleeuwse gebouwen, kerken en piazza’s herinneren aan de lange geschiedenis van de stad. Tijdens onze stadswandeling zien we het bronzen beeld van Puccini en de stralend witte San Michele in Foro. (ca. 70 km)

dag 3: Pistoia, Vinci en wijnproeverij

We bezoeken het intieme stadje Pistoia. De monumentale binnenstad wordt door toeristen weinig bezocht, en heeft daardoor haar authentieke karakter weten te behouden. Aan de Piazza del Duomo bewonderen we de mooi gerestaureerde dom. Na vrije tijd voor de lunch in Pistoia rijden we naar Anchiano, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci is geboren. Na een bezoekje aan zijn geboortehuis wandelen we heuvelafwaarts op oneffen, rotsachtig terrein naar Vinci, waar zijn vader woonde. Hier heeft u vrije tijd om de musea te bezoeken die aan Leonardo zijn gewijd, en om de kerk te bekijken waar hij gedoopt is. Het doopvont waarboven hij gedoopt is is nog steeds aanwezig. Dit jaar is het 500e sterfjaar van de wereldberoemde uitvinder en kunstenaar: een bijzonder moment om hier te zijn! We sluiten de dag af met een wijnproeverij. In een mooi gelegen villa met heerlijke tuin genieten we van enkele mooie wijnen uit de streek. (ca. 70 km)

dag 4: Pinokkio’s sprookjesroute en tuinen van Villa Garzoni

We bezoeken Collodi, geboorteplaats van Carlo Collodi, de beroemde schrijver van Pinokkio (Pinocchio). Vanuit Pescia wandelen we langs de Via delle Fiabe, de sprookjesroute. Onderweg genieten we van prachtige panorama’s en verschillende beelden die het verhaal van het wereldberoemde jongetje weergeven. De wandeling van ongeveer 3 uur is circa 6 kilometer lang en kent wat hoogteverschillen. Vervolgens bezoeken we de prachtig aangelegde tuin van Villa Garzoni: een typisch Toscaanse tuin met een mooie harmonie tussen de geometrie van de renaissance en de spectaculaire barok. Een wandeling brengt ons langs beeldhouwwerken, imposante waterpartijen en een vlindertuin. Terug in Montecatini kunnen liefhebbers te voet of met de kabelbaan een bezoekje brengen aan het sfeervolle middeleeuwse centrum, Montecatini Alto. Hiervandaan heeft u een mooi uitzicht op het Valdinievole-dal met haar olijfgaarden en cipressen. Op een terrasje met een lekkere cappuccino of gelato geniet u hier heerlijk van la dolce vita! (ca. 30 km)

dag 5: Rustig aan of dagje Florence

Op deze vrije dag kunt u ontspannen in Montecatini. U kunt een wandeling maken door het kuurpark of net als de inwoners flaneren langs de vele bars en winkels. U kunt ook kiezen voor een bezoekje aan de bakermat van de renaissance, Florence. Met de trein bent u in een uur in het centrum. Het compacte oude centrum is net een openluchtmuseum, met tal van bezienswaardigheden binnen korte loopafstand. Wanneer u een bezoek wilt brengen aan een van ‘s werelds mooiste musea, de Uffizi, dan raden wij u aan dit bezoek voor vertrek te reserveren.

dag 6: Wandeling door de Chianti-streek en Siena

We maken een mooie wandeling door de wereldberoemde Chianti-streek. We wandelen langs de mooiste mediterrane vegetatie en genieten van de vele wijngaarden, olijfplantages, castelli en villa’s. De wandeling is circa 7 kilometer en kent wat hoogteverschillen. We trekken zo’n vier uur uit voor de wandeling. Via dit filmpje krijgt u een goed beeld wat de wandeling inhoudt.

In de namiddag brengen we een kort bezoek aan Siena, in de middeleeuwen de grote rivaal van Florence. Het centrum ademt een heel speciale sfeer uit. Struin zeker door de smalle straatjes via het schelpvormige plein, il Campo, naar de fraaie Duomo. (ca. 270 km)

dag 7: Pasta en de Pisaanse heuvels

We wandelen door de Colline Pisane, de Pisaanse heuvels. We wandelen langs akkerbouwgebieden en passeren het geboortedorp van de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli. De wandeling eindigt in het dorpje Lari, waar we een pastamaker bezoeken. Bij het kleine, weinig toeristisch pastafabriekje leren we over de verschillende technieken en methoden voor de traditionele pastaproductie. Uiteraard blijft het voor ons niet alleen bij kijken en proeven we ook de lekkere verse pasta. Met een bezoek aan Pisa komt een eind aan onze mooie reis. (ca. 120 km)

dag 8: Bologna – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Bologna gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 140 km)

Wandeltrajecten
Voor deze reis dient u over een goede conditie te beschikken. U moet gewend zijn om langere afstanden in een heuvelachtig landschap te lopen én over goede schoenen en een rugzak te beschikken. Wandelstokken zijn aan te bevelen. Alle vier de wandelingen zijn op onverharde paden en zijn van gemiddelde tot pittige zwaarte. De afstanden variëren van 5 tot circa 8 kilometer. Door de hoogteverschillen nemen we zo’n 3 tot 4 uur de tijd voor de wandelingen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Bologna14:45 - 16:35 uur
Bologna - Amsterdam13:50 - 15:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Montebello, Italië
Montebello - Montecatini Terme
Het goede toeristenklassehotel ligt op slechts enkele minuten lopen van het levendige centrum van Montecatini, met haar vele bars, winkels en restaurants. Het treinstation bevindt zich op circa 10 minuten lopen. De kamers zijn voorzien van tv en airconditioning. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een fijn terras.

Bekijk de website van Hotel Montebello

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!