050 - 3 123 123

Steden langs de blauwe Donau

Reisleidster Gabriella Hubert:
‘Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie geniet u van twee schitterende hoofdsteden in Centraal-Europa, die worden verbonden door de schöne blaue Donau en door de rijke gezamenlijke historie. Wenen straalt met haar imponerende boulevards en koninklijke paleizen nog altijd de allure uit van de machtige Habsburgers. Zes eeuwen lang regeerde de Habsburgse keizers over Oostenrijk, Hongarije en grote delen van Midden-Europa.

Tijdens een bezoek aan hun residentie, de statige Hofburg, waant u zich in vervlogen tijden. In een traditioneel koffiehuis geniet u in de nostalgische sfeer van het begin van de vorige eeuw van een typische Wiener melange. Maar u ziet ook de moderne kant van de Oostenrijkse hoofdstad bij het Hundertwasserhaus en het postmodernistische Haas-Haus.

Met de trein reist u vervolgens naar die andere hoofdstad, die zeker niet onder doet voor Wenen. In Boedapest, het Parijs van het oosten, ziet u het indrukwekkende Visserbastion, dat machtig boven de stad uittorent. Natuurlijk bewondert u ook de beroemde Kettingbrug die de blauwe Donau overspant. U maakt kennis met de jugendstil en bezoekt het majestueuze parlementsgebouw aan de Donau, maar er is ook tijd om te struinen over de Váci Utca, de bekendste winkelstraat, of om koffie te drinken in café Gerbeaud. Ontdekt u met mij deze verrassende keizerlijke steden?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
5x ontbijt en 2x diner
koffie met lekkers in Weens koffiehuis
treinreis Wenen – Boedapest
optionele boottocht naar Bratislava
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Wenen
Hundertwasserhaus in Wenen
Hofburg in Wenen
traditioneel Weens koffiehuis
Stephansdom in Wenen
burchtwijk Boeda in Boedapest
Vissersbastion in Boedapest
Matthiaskerk in Boedapest
Sint Istvánbasiliek in Boedapest
uitzicht Gellértberg in Boedapest
Parlementsgebouw in Boedapest
bruisend Pest in Boedapest
Reisleidster Gabriëlla Hubert
SRC-reisleidster sinds 1985
Favoriete plek: burchtwijk in Boedapest
Ook in Boedapest, het Parijs van het oosten, ontdekt u de Habsburgse geschiedenis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
Reisleidster Elisabeth Csermely
Reisleidster sinds 1991
Reisleider Tibor Bérczes
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Gyöngyi Mulder
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Wenen en stadsrondrit keizerlijk Wenen
Hart van Wenen en rondleiding Hofburg
Vrije dag of optionele boottocht over de Donau naar Bratislava
Treinreis naar Boedapest en stadsrondrit Boeda
Stadswandeling door het bruisende Pest
Vrije ochtend, bezoek Parlementsgebouw en terugvlucht naar Amsterdam.

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Wenen en stadsrondrit keizerlijk Wenen

We vliegen naar het keizerlijke Wenen, waar de rijke geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad overal zichtbaar is. Tijdens een stadsrondrit rijden we over de beroemde Ringstrasse, de pronkboulevard waar onder andere het statige operahuis, het raadhuis en het imponerende parlementsgebouw aan te vinden zijn. Wenen is tegelijkertijd ook een moderne en hedendaagse stad: we bezichtigen het kleurrijke Hundertwasserhaus. In het tegenovergelegen Hundertwasser Village krijgt u een indruk van het interieur van het merkwaardige gebouw. We verblijven drie nachten in Wenen. (ca. 30 km)

dag 2: Historische centrum met de Hofburg

Met het openbaar vervoer reizen we naar het stadshart van Wenen. De stad is rijk aan verschillende architectonische hoogtepunten. Tijdens een wandeling zien we onder andere de beroemde Stephansdom: het symbool van Wenen en een van de meest belangrijke bouwwerken van Oostenrijk. Tegenover de dom ligt het Haas-Haus, waarvan de postmodernistische stijl in schril contrast staat met de imposante, gotische dom. In een van de traditionele koffiehuizen genieten we van een lekkere koffie met een typisch Weense lekkernij. Hierna bezoeken we de koninklijke Hofburg. Dit was de residentie van de Habsburgers die bijna zes eeuwen lang over grote delen van Europa en Oostenrijk regeerden.

dag 3: Vrije dag of over de Donau naar Bratislava

De dag is ter vrije besteding. Een aanrader is het Museumkwartier, waar u 20 verschillende musea vindt. Hier zijn onder andere het moderne Leopold museum en de Kunsthalle gevestigd. Of gaat u liever naar de kleurrijke Naschmarkt? In de kraampjes met waren uit alle windstreken wordt goed zichtbaar hoe multicultureel Wenen is! U kunt ook kiezen voor een bijzonder uitstapje naar Bratislava in Slowakije. Tijdens een prachtige optionele boottocht over de Donau vaart u van de ene naar de andere hoofdstad. In Bratislava heeft u tijd om het oude centrum te verkennen (kosten niet inbegrepen).

NB
Bij de reis met vertrek op 20 augustus is het niet mogelijk om met de boot naar Bratislava te varen. De optionele excursie naar Bratislava wordt dan met een touringcar uitgevoerd.

dag 4: Treinreis naar Boedapest

In ongeveer 3,5 uur reizen we in een comfortabele trein naar de Hongaarse hoofdstad. Na aankomst maken we een rondrit door het stadsdeel Boeda. Via de Andrássy boulevard rijden we naar de burchtwijk, een historisch kasteelcomplex. We bezichtigen hier onder meer het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Vanaf de Gellértberg hebben we een zeer mooi uitzicht op de stad. Hierna gaan we naar ons hotel voor de komende twee nachten. (ca. 40 km)

dag 5: Bruisend Pest

Het stadsdeel Pest ligt aan de oostzijde van de Donau en is, met zijn brede boulevards en statige gebouwen, het kloppende hart van de metropool. Met het openbaar vervoer reizen we naar dit stadsdeel. We zien onder meer de Sint Istvánbasiliek en wandelen langs prachtige jugendstilgebouwen, zoals de bijzondere ingang van de dierentuin en het voormalige Greshampaleis, dat nu een hotel is. In de namiddag heeft u nog wat vrije tijd. Brengt u een bezoek aan Váci Utca, de bekendste winkelstraat van de stad? Of gaat u naar een van de nostalgische koffiehuizen, zoals café New York of Gerbeaud? In de avond is de stad op magische wijze verlicht en kunt u Boedapest in de spotslights bekijken tijdens een optionele lichttour (kosten niet inbegrepen). (ca. 40 km)

dag 6: Indrukwekkend parlementsgebouw en Boedapest – Amsterdam

In de ochtend heeft u wat vrije tijd. Voordat we naar de luchthaven gaan, bezoeken we het indrukwekkende parlementsgebouw dat aan de Donau ligt. We bewonderen het rijk gedecoreerde trappenhuis en zien waar de heilige Hongaarse kroon wordt bewaard. In de middag rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kasteel Bratislava, Slowakije
Boottocht over de Donau
Een boottocht naar schilderachtig Bratislava
Duur: gemiddeld 10 uur (waarvan 4 uur in Bratislava)
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: circa € 78,- per persoon (inclusief ontbijt, diner en een drankje)
Per boot reist u vanuit Wenen over de Donau naar de hoofdstad van Slowakije: Bratislava. Onderweg kunt u genieten van de schitterende omgeving. In Bratislava meert de boot vlak bij het oude centrum aan, waarna u enkele uren de tijd heeft om de stad te verkennen. De schilderachtige straten in het oude stadshart en de schitterende, op een heuvel gelegen burcht maken een bezoek aan Bratislava zeker de moeite waard!

NB
Bij de reis met vertrekdatum 20 augustus is het helaas niet mogelijk om met de boot naar Bratislava te gaan. Het is dan mogelijk om de dagexcursie te maken met een bus, er geldt dan een meerprijs van € 12,- per persoon. Het busvervoer en een lunch in Bratislava zijn inclusief.
Lichttour Boedapest
Lichttour door Boedapest
Boedapest in de spotlights
Duur: 2 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 15,- per persoon
Indien u deze optionele excursie wilt maken, dan dient u dit door te geven bij het boeken van de reis.
Tijdens deze indrukwekkende avondrondrit ontdekt u Boedapest, het Parijs van het oosten. De hoogtepunten van de stad, zoals het Parlementsgebouw, de burchtwijk, de Kettingbrug en het Vrijheidsbeeld, worden ’s avonds prachtig verlicht. Vanaf de Gellértberg heeft u een adembenemend uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in de spotlights.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Wenen11:45 - 13:30 uur
Boedapest - Amsterdam17:05 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in Wenen en in Boedapest in middenklassehotels. De hotels beschikken over een lift en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Kaiser
Hotel Kaiser Franz Jozeph - Wenen
Het middenklassehotel Kaiser Franz Josef is gelegen in een chique woonwijk tussen de prachtige panden van verschillende ambassades. Tegenover het hotel ligt een tramhalte van waar u binnen 20 minuten naar het centrum reist. Het hotel beschikt onder andere over een 24-uursreceptie, een bar, een restaurant, een spa met een sauna, een stoombad en een fitnessruimte. Wifi is gratis in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Kaiser Franz Josef
Hungaria City Center, Hongarije
Hotel Hungaria City Center - Boedapest
Hotel Hungaria City Center ligt centraal in Boedapest. Het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich op 300 meter van het hotel. Het 4-sterrenhotel beschikt over verschillende faciliteiten: een restaurant, een bar, wellnessfaciliteiten, 24 uurs-receptie en gratis wifi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een telefoon, een koelkast, room service en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Hungaria City Center
Hotel Benczur, Hongarije
Hotel Benczur - Boedapest
Hotel Benczur is gelegen op een rustige, centrale plek in de ambassadewijk van Boedapest. Op ongeveer 350 meter bevindt zich het dichtstbijzijnde metrostation, Bajza Utca. Het hotel beschikt over een mooie tuin, een restaurant en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie, een minibar en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Benczur

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.