050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Cuba | West-Cuba

Het land van zon, sigaren, oldtimers en salsa

Prachtige palmstranden, een rijke historie, oneindige suikerrietvelden en tabaksplantages, en een hartverwarmend vriendelijke bevolking met muziek in hun ziel: dat is Cuba. Maar het land van zon, sigaren, oldtimers en salsa verandert snel. Dus wacht niet te lang: u kunt nu nog het authentieke Cuba ervaren!

In de oude binnenstad van Havana geniet u tijdens deze individuele reis van de bijzondere architectuur en de kleurrijke oldtimers. Zowel Amerikaanse Cadillacs als Russische lada’s sieren nog altijd het straatbeeld van de Cubaanse hoofdstad. In Trinidad heeft de tijd stilgestaan, zodat het er hier uitziet als 400 jaar geleden. Het is heerlijk dwalen door de kleine straatjes van dit charmante stadje. In de provincie Santa Clara vindt u, naast de feesten en salsa, ook de roemrijke geschiedenis van ‘Che’. Maar er is meer dan cultuur! Cuba is ook het land van de groene tabaksplantages die fraai contrasteren met de hoge rotspilaren en de rode akkers. In de vruchtbare vallei van Viñales toert u met uw huurauto tussen de tabaksplantages en geniet u van het natuurschoon. Deze fly drive wordt afgesloten met enkele relaxte dagen aan het paradijselijke strand van Varadero. Kortom, dit is een onvergetelijke vakantie op een heerlijk tropische eiland!

Maar we maken uw vakantie graag nog bijzonderder. Tijdens deze fly drive maakt u op een unieke manier kennis met de vriendelijke en gastvrije Cubanen. Gedurende de hele rondreis overnacht u in casas particulares: bij de Cubanen thuis! Speciaal voor de toeristen richten zij enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze aan buitenlandse bezoekers. Een verblijf hier is dé manier om in contact te komen met de bevolking en het land écht te leren kennen. Dus ga mee naar Cuba en ervaar de gastvrijheid van de Cubanen!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
9 dagen huurauto met airconditioning
transfer luchthavens - hotels en vice versa
10 nachten verblijf in casa particulares
2 nachten all inclusive
12x ontbijt
3 nachten Havana
2 nachten Viñales-vallei
1 nacht Soroa
2 nachten Trinidad
2 nachten Varadero strandhotel
informatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Havana en Cienfuegos
Santa Clara en Trinidad
Viñales-vallei en Soroa
routes langs tabaksplantages
badplaats Varadero
Janine Pastoor, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: casas de la trova
In Trinidad verandert de straat naast de kerk op het Plaza Mayor elke nacht in een van Cuba’s drukste dansvloeren. Een bezoek aan een van de Cubaanse muziekhuizen van wereldklasse is een unieke ervaring!

De reis in het kort

Amsterdam – Havana
Havana
Heerlijk Havana
Havana – Viñales-vallei
Viñales-vallei
Viñales-vallei – Soroa
Soroa – Cienfuegos
Cienfuegos – Trinidad
Trinidad
Trinidad – Santa Clara
Santa Clara – Varadero
Varadero
Varadero – Havana – Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Havana

U vliegt naar Havana. Na aankomst in Havana wordt u verwelkomd door een Engelstalige vertegenwoordiger, die u naar uw casa particulares in Havana brengt. Hier verblijft u drie nachten zodat u alle tijd heeft om de Cubaanse hoofdstad te verkennen

dag 2: Havana

Het is een enorm cliché, maar Cuba is een echt openluchtmuseum. Op de straten in Havana ziet u de geschiedenis van Cuba aan u voorbijtrekken. De koloniale paleizen in Oud-Havana herinneren aan de tijd dat de Spanjaarden het eiland koloniseerden. Het historische hart van Havana staat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Al wandelend door de straten met koloniale gebouwen proeft u de unieke sfeer van de stad. Oldtimers rijden aan u voorbij en op de verschillende pleinen klinkt heerlijke salsamuziek. Havana swingt! Bewonder de prachtige koloniale gebouwen en struin over de sfeervolle pleinen, zoals het Plaza de la Catedral. In een zijstraatje van dit plein vindt u een van de favoriete barretjes van de beroemde Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway: Bodeguita del Medio. Zonder een bezoek aan een sigarenfabriek is uw bezoek aan Havana niet compleet. De grootste is Partagás, een fabriek met een opvallende, mooie gevel. U kunt deze fabriek op eigen gelegenheid bezoeken.

¡ Extra
Ontdekt u Cuba tijdens een stadswandeling (kosten € 69,-)? U wandelt dan met een privégids door het oude en nieuwe deel van Havana. Ook maakt u een tour in een Amerikaanse oldtimer door de stad: een bijzondere ervaring!

Of treedt u in het voetspoor van Ernest Hemingway (kosten € 55,-)? U bezoekt de romantische villa waarin Hemingway zijn boeken schreef en eindigt uw tour in het restaurant La Bodeguita del Medio, waar de schrijver zijn dagelijkse mojito dronk.

Of bezoekt u een Tropicana-show (kosten € 85,-)? Geheel in stijl wordt u in een klassieke Amerikaanse auto opgehaald en naar het theater gebracht, waar u een wervelende show kunt zien. Deze show is een ‘tropische versie’ van de Parijse Lido-show, met meer dan 200 dansers. Een onvergetelijke avond!

dag 3: Heerlijk Havana

U kunt op deze dag nog een keer op eigen gelegenheid Havana verkennen. Er is genoeg te zien! Wandelt u over de grootste boulevard van Havana, El Malecón, die van Oud-Havana helemaal naar de wijk Vedado loopt? Hier vindt u de mooie brede straten, elegante herenhuizen, galeries, winkels en theaters. Het is een populaire plek voor Cubanen om te flaneren en te genieten van de zilte bries van zee. Ook ziet u hier nog bussen met de bestemming ‘Egmond aan Zee’ of ‘Coevorden’ rijden. Onze Nederlandse bussen doen hier het nog prima! De katholieke S.Cristobal de la Habana, die aan de Plaza de la Catedral, is een kathedraal is in barokke stijl. Binnen kunt u de schilderijen van de Franse schilder Jean Baptiste Vermay bewonderen. In deze kathedraal zijn verschillende beroemde en invloedrijke mensen uit Havana begraven. Of brengt u een bezoek aan het Castillo del Morro? Dit fort werd gebruikt om Havana te beschermen tegen aanvallen van piraten. Later werd het fort in gebruik genomen als gevangenis, voornamelijk voor politieke gevangenen. Tegenwoordig is het een museum waarin u alles kunt leren over de roerige tijden van de piraterij. Elke avond wordt er om 21.00 uur een kanonschot vanuit dit fort afgevuurd. Dit betekent dat de haven is gesloten. U kunt op deze dag natuurlijk ook nog een optionele excursie uit het aanbod van dag 2 kiezen!

dag 4: Havana – Viñales-vallei

U gaat deze morgen op eigen gelegenheid naar het kantoor van de autoverhuurder in het centrum van Havana. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de fotogenieke Viñales-vallei, ten westen van Havana. Het landschap is heuvelachtig en wordt gekenmerkt door kalksteenformaties die uit de rode aarde omhoog rijzen. Deze formaties worden mogotes genoemd. Onderweg kunt u stoppen bij de watervallen in Las Terrazas: een aanrader. U verblijft twee nachten in de Viñales-vallei. (reisafstand ca. 185 km)

dag 5: Viñales-vallei

In de vallei van Viñales ziet u een van de mooiste landschappen van Cuba. Tussen de mogotes, vreemde ronde kalksteenheuvels, wordt in de donkerrode, zeer vruchtbare grond de beste tabak ter wereld geteeld. De plantages leveren de tabaksbladeren die verwerkt worden tot de wereldberoemde sigaren. De guajiro (tabaksboer) stuurt hier zijn ossenspan al ploegend door de roodbruine akkers en in de schuren met rieten daken hangen de tabaksbladeren te drogen. Verspreid in het landschap staan kleine houten huisjes, de zogenaamde bohio’s, waar de tabaksboeren leven. In de vroege ochtend of de late namiddag is het licht in de vallei zacht, waardoor er een mystieke sfeer hangt. In de vallei van Viñales kunt u van het natuurschoon genieten, er zijn hier meerdere grotten te vinden, maar ook een likeur- of sigarenfabriek bezoeken. U kunt deze beroemde vallei ook te paard leren kennen.

dag 6: Viñales-vallei – Soroa

U rijdt op deze dag van de Viñales-vallei naar Soroa, waar u een nacht verblijft. Onderweg kunt u het Parque Nacional La Güira bezoeken. Dit park bestaat uit pijnboom-, ceder- en mahoniebomen. Delen van het park zijn aangelegd als Engelse tuinen, waarin onder andere een kleine Chinese tempel en verschillende beelden van mythologische figuren te bewonderen zijn. Een van de mooiste plekken van La Güira is de ‘Cueva de los Portales’. In deze grot hield Ernesto ‘Ché’ Guevara zich schuil tijdens de Cubaanse rakettencrisis van 1962. (reisafstand ca. 100 km)

dag 7: Soroa – Cienfuegos

U vervolgt uw rit over Cuba richting Cienfuegos. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Varkensbaai. Deze baai is bekend om de mislukte invasie van Cuba in 1961 door Cubaanse ballingen, gesteund door de Amerikaanse CIA. Borden langs de kant van de weg herinneren aan de overwinning van Castro en zijn medestanders. Maar dit is ook gewoon een prachtige baai, met rotsen en azuurblauw water. U verblijft een nacht in Cienfuegos. Het middelpunt van de stad is het Parque José Marti, in de wijk Pueblo Nuevo. Dit is leuk plein met een aantal cafés, winkels en mooie gebouwen. Het Teatro Terry is zeker de moeite waard om te bekijken, net zoals de Catedral de la Purísima Concepción op de hoek van het plein, een kathedraal met prachtige glas-in-loodramen. Vanuit Cienfuegos, dicht bij het Parque José Marti, vertrekt een oude pont die u naar het fort Castillo de Jagua kan brengen. Op ongeveer 15 kilometer van de stad ligt de Jardín Botanico de Cienfuegos. Dit is mooiste botanische tuin in Cuba, met een grote variëteit aan planten. (reisafstand ca. 300 km)

dag 8: Cienfuegos – Trinidad

U vervolgt uw reis naar het romantische Trinidad, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze charmante stad ligt dicht bij de bergen van Escambray en bij de Caribische kust. U verblijft hier twee nachten. Trinidad is een van de best bewaard gebleven steden van Cuba. De stad ademt een koloniale sfeer, omdat er nog veel Spaanse architectuur uit de 16e eeuw te vinden is. Er zijn in Trinidad meerdere muziekhuizen, casas de la trova, van wereldklasse. Elke nacht verandert de straat naast de kerk op het Plaza Mayor in een van Cuba’s drukste dansvloeren. Hier komt u gemakkelijk in contact met de bevolking. En na een mojito of cuba libre zult u snel in de verleiding komen om een paar salsapasjes te wagen. (reisafstand ca. 85 km)

dag 9: Trinidad

Op deze dag kunt u Trinidad en haar omgeving verder verkennen. Een van de interessante bezienswaardigheden van de regio is de Vallei van de Suikermolens. De vallei heeft ongeveer 70 oude suikermolens, die eraan herinneren dat suiker erg belangrijk is geweest voor de Cubaanse economie. Een bijzondere plaats is de Iznaga-plantage bij Manaca. Iznaga was een slavenhandelaar die later veel geld verdiende met de suikerhandel. Omstreeks 1840 leefden hier ongeveer 350 slaven. De slavenhutten, de barracanos, staan er nog. Er is ook een 45 meter hoge toren, die onder andere bedoeld was om de slaven in de gaten te houden. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. In het woonhuis, dat mooi is opgeknapt, is nu een restaurant gevestigd. Op het terras kunt u heerlijk zitten. Het historische Trinidad is beroemd om haar keienstraten, huizen in frisse pastelkleuren, mooie paleizen en pleinen. Wandel door de romantische straatjes en bekijk de kerk van S.Fransisco en het karakteristieke Plaza Mayor, dat omgeven is door prachtige paleizen. Vanaf de dakterrassen van die paleizen, ooit bewoond door suikerbaronnen, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Breng zeker ook een bezoek aan de beroemde Canchanchara-bar, waar u een cocktail met honing en rum kunt drinken.

dag 10: Trinidad – Santa Clara

U verlaat het sfeervolle Trinidad en rijdt naar Santa Clara, waar u een nacht verblijft. In Santa Clara zijn de laatste zware gevechten gevoerd tijdens de revolutie. U kunt hier het mausoleum van Che Guevara bezoeken. Zijn gebeente werd hier in 1997 bijgezet, nadat het was gerepatrieerd uit Bolivia. Ook kunt u het monument van El Tren Blindado, de gepantserde trein, bekijken. In december 1958 vochten de troepen van Che hier een beslissende slag met de manschappen van dictator Fulgencio Batista. Deze dictator stuurde een gepantserde trein (‘tren blindado’) naar Santa Clara om zijn troepen te ondersteunen. De trein werd vlak bij het station met een bulldozer gestopt, en de overwinning van Che was een feit. Vijf wagons van de toen overmeesterde gepantserde trein staan nog steeds bij het stuk spoorlijn waar de gevechten plaatsvonden. (reisafstand ca. 120 km)

dag 11: Santa Clara – Varadero

U rijdt op deze dag van Santa Clara naar de badplaats Varadero, waar u een twee nachten in een strandhotel verblijft. Bij aankomst in Varadero kunt u genieten van de prachtige witte stranden met palmbomen en de blauwe zee. Door de ligging van Varadero, op een smal schiereiland, wordt de stad constant door tropische winden gekoeld. Bij het hotel levert u de huurauto weer in. (reisafstand ca. 270 km)

dag 12: Varadero

Vandaag kunt u nog heerlijk bijkomen bij het strand van Varadero. Het strand wordt ook wel één van de mooiste ter wereld genoemd.

dag 13: Varadero – Havana – Amsterdam

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Havana gebracht. Met de terugvlucht naar Nederland komt er een einde aan uw Cubaanse avontuur. (reisafstand ca. 170 km)

dag 14: Aankomst in Amsterdam

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Wandeling Havana, Cuba
Wandeling oude en nieuwe stad - Havana
Ervaar het cubaanse leven in Havana
Duur: circa 3 uur
Inclusief: wandeling, gids, citytour in oldtimer en lunch in restaurant in Oud-Havana
kosten: € 69,00 per persoon
U kunt de oude en nieuwe stad van Havana verkennen. U wandelt dan eerst met een gids door de oude stad van Havana. U komt hierbij langs de meest belangrijke en indrukwekkende plekken van Oud-Havana, die u zelf misschien niet zou bezoeken of zou kunnen vinden. Na de lunch maakt u een citytour in een klassieke Amerikaanse auto: een bijzondere manier om de stad te verkennen! U komt tijdens deze tour door de drie belangrijkste wijken van Havana, en komt zo ook bij de onbekende plekken die te voet niet te bereiken zijn. Het is een geweldige ervaring om door een Cubaan rondgeleid te worden en alle verhalen over deze mooie en uitbundige stad te horen!
Voetstappen Ernest Hemingway Havana, Cuba
Ernest Hemingway – Havana
In de voetsporen van Hemingway
Duur: circa 4 uur
Inclusief: wandeling, gids, drankje en lunch
kosten: € 55,00 per persoon
U kunt in de voetsporen van deze Nobelprijswinnaar treden, die lange tijd op Cuba heeft gewerkt en gewoond. De tour met gids start bij de villa waar Hemingway zijn boeken schreef. Zijn huis staat er bij alsof hij nog steeds zo de deur kan open doen. Hierna gaat u naar Cojimar, waar zijn schip lag. Het personage Santiago, de ‘oude man’ uit ‘the Old Man and the Sea, is gebaseerd op Gregorio Fuentes, die in Cojimar woonde. Hier kreeg Hemingway de verhalen van de schippers en vissers te horen die hem inspireerde tot het schrijven van dit verhaal. U drinkt een drankje in La Terraza, waar het vol hangt met foto’s. U luncht in La Bodeguita del Medio, het restaurant waar Hemingway zijn dagelijkse mojito dronk. Na de lunch heeft u de tijd om nog te genieten van Oud-Havana.
Tropicana show Havana, Cuba
Tropicana show - Havana
Geniet van het extravagante dansspektakel: de Tropicana-show
Duur: circa 2,5 uur
Inclusief: twee shows en een halve fles rum en twee glazen cola per twee personen
Exclusief vervoer
kosten: € 105,00 per persoon
De beroemde Tropicana-show is een tropische versie van de Parijse Lido-show. Deze show, een extravagant spektakel van glamour en nostalgie, bestaat sinds 1939. Tropicana is een typisch Cubaanse dansshow waarbij u uw ogen uitkijkt! Er wordt gewerkt met meer dan 200 van de meest professionele dansers van Cuba! De entree voor beide shows is inclusief een halve fles rum en 2 cola’s per twee personen.

Vluchten

Deze reis heeft standaard een vlucht van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste klasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM voor deze vlucht.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Havana10:15 - 14:30 uur
Havana - Amsterdam16:35 - 08:05 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie economic met airconditioning inbegrepen. Een voorbeeld van een auto in deze klasse is de Daewoo Geely CK (sedan). U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade naar de categorie medium bijboeken (voorbeeldauto: Kia Rio). De bestuurder van de auto moet in ieder geval 21 jaar zijn, en in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Gps- of satellietconnecties zijn niet toegestaan in Cuba. Dit geldt ook voor mobiele telefoons met gps. Voor het betalen van de verplichte borg moet u een creditcard hebben.

Casas Particulares

Casas particulares zijn accommodaties bij de Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. Een verblijf hier is dé manier om in contact te komen met de Cubanen. Het loont dan ook om een woordenboek mee te nemen als u geen Spaans spreekt. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met een toilet en een bad en/of douche. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Als u dat wilt, is het vaak mogelijk om samen (tegen betaling) met de familie een Cubaanse maaltijd te nuttigen. Dit kunt u ter plekke regelen. Uw verblijf in de casas particulares is een unieke ervaring, waardoor u het echte Cuba en de gastvrijheid van de Cubanen ervaart!

Casas particulares en paladars in Trinidad en Viñales
Casas particulares Viñales - Viñales
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Casas particulares en paladars in Trinidad en Viñales
Casas particulares Trinidad - Trinidad
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Iberostar Playa Alameda, Cuba
Hotel Iberostar Playa Alameda - Varadero
Dit luxe hotel in koloniale stijl ligt direct aan het zandstrand van Varadero, op circa 18 kilometer van het centrum. Het hotel heeft onder andere een lobby met een receptie, een winkeltje, een internethoek en diverse bars en restaurants. Ook zijn er een discotheek, een zwembad, een zonneterras en een strand met ligbedden. U kunt in en bij het hotel verschillende sporten beoefenen en boten en jetski’s huren. Er is een animatieprogramma en 's avonds zijn er shows. Ook heeft het hotel een jacuzzi en een sauna.
De ruime kamers hebben een balkon of een terras met een zitje, airconditioning, een tv, een cd-speler, koffie- en theefaciliteiten en een kluisje. Ook is de kamer voorzien van een badkamer met een bad of douche, een toilet en een föhn.


Bekijk de website van Iberostar Playa Alameda

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Havana en vice versa met KLM in de laagste boekingsklasse.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
9 dagen autohuur klasse economic, met airconditioning en een ongelimiteerd aantal kilometers.
Transfer luchthaven Havana – casa particular Havana.
Transfer hotel Varadero – luchthaven Havana.
10 overnachtingen bij Cubaanse families thuis in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
2 overnachtingen in een all inclusive strandhotel in Varadero in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Informatiepakket en routekaart
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen aan het strand van de Caribische Zee in Varadero. U kunt ook een luxe cruise maken rond Cuba, met onder andere een stop op Jamaica, het tropische eiland vol reggae, witte stranden en een felblauwe zee! U kunt uw reis verlengen met deze cruise, maar u kunt ook voor uw reis inschepen op deze luxe boot. Hieronder vindt u informatie over verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over verlengingen.

Verlenging Varadero
Varadero heeft een van de mooiste stranden ter wereld! De stad ligt op een schiereiland dat zich ver in de kalme wateren van Atlantische Oceaan uitstrekt. Door de ligging waait er constant een aangename tropische wind. De fantastische stranden en het helder blauwe zeewater maken van deze badplaats een waar paradijs.

Verlenging cruise rond Cuba
Een reis op de Louis Cristal is een onvergetelijke ervaring! U kunt deze cruise maken voor uw vakantie of als verlenging na uw fly drive boeken. De cruise begint in Havana. Vervolgens vaart u via Maria la Gorda, Isla de la Juventud, Cienfuegos, Trinidad en Jamaica naar Santiago de Cuba.

Iberostar Playa Alameda, Cuba
Hotel Iberostar Playa Alameda - Varadero
Reisduur: 7 nachten
v.a. € 55 p.p.
Dit luxe hotel in koloniale stijl ligt direct aan het zandstrand van Varadero, op circa 18 kilometer van het centrum. Het hotel heeft onder andere een lobby met een receptie, een winkeltje, een internethoek en diverse bars en restaurants. Ook zijn er een discotheek, een zwembad, een zonneterras en een strand met ligbedden. U kunt in en bij het hotel verschillende sporten beoefenen en boten en jetski’s huren. Er is een animatieprogramma en 's avonds zijn er shows. Ook heeft het hotel een jacuzzi en een sauna.
De ruime kamers hebben een balkon of een terras met een zitje, airconditioning, een tv, een cd-speler, koffie- en theefaciliteiten en een kluisje. Ook is de kamer voorzien van een badkamer met een bad of douche, een toilet en een föhn.


Bekijk de website van Iberostar Playa Alameda