050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Stad van de klassieke oudheid

Reisleidster Helma:
‘Athene. Stad van de klassieke oudheid, de mooiste musea en de sfeervolle Pláka. Als er één stad is die historie ademt, dan is het wel Athene. Verreweg de bekendste must see van de stad is natuurlijk de Akropolis. De monumenten op deze heilige berg stammen vrijwel allemaal uit de 5e eeuw voor Christus en vormen het universele symbool voor de klassieke beschaving. Wanneer we om het Parthenon wandelen, komen de verhalen uit het verleden tot leven. En het uitzicht over de grootse stad, die zich over de weidse omgeving uitstrekt, is indrukwekkend! Een bezoek aan de Akropolis móet gecombineerd worden met een bezichtiging van het gelijknamige museum, dat werkelijk prachtig opgezet is!

Maar Athene is meer dan de Akropolis! Tijdens deze heerlijke citytrip verkent u de bekende én onbekende hoogtepunten van de stad. Juist in de winter, wanneer het klimaat mild is, de prijzen voordelig zijn en de stad niet uit zijn voegen barst door de vele toeristen is Athene een geweldige stad! U wandelt door de sfeervolle straten van de wijk Psiri: een echte hotspot, waar het barst van de leuke koffiebarretjes, winkeltjes en tavernes. De sprekende street art geeft de wijk kleur!

In het verlengde van de bruisende Pláka ontdekt u de smalle straatjes van Anafiotika. U waant zich in dit wijkje op een Grieks eiland. De witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes zijn enorm fotogeniek! Ook gaat u naar de Atheense agora, het centrale plein uit de Griekse oudheid waar de belangrijkste beslissingen werden genomen. En via de markt, waar vlees, vis en groente verkocht wordt, gaat u naar het archeologisch museum: een van de meest toonaangevende musea van het land. Het smakelijke Griekse eten maakt deze citytrip compleet. Reis deze winter naar Athene en proef, beleef en ontdek samen met mij deze geweldige stad!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel
verblijf in het centrum van Athene
3x ontbijt
audiosysteem
eventuele lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Akropolis en het Akropolismuseum
onbekende wijken Psiri en Anafiotika
de sfeervolle Pláka
theater van Dionysus
Atheense agora
archeologisch museum
centrale markt van Athene
SRC-reisleidster Helma
SRC-reisleidster sinds 1997
In het archeologisch museum, het grootste museum van het land, wordt het verhaal van de Griekse oudheid door de indrukwekkende collectie tot leven gewekt.
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
SRC-reisleidster Helma
Reisleidster sinds 1997
Reisleidster Georgina
Reisleidster sinds 1997

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Athene en transfer naar het centrumhotel
Akropolis, het Akropolismuseum, het theater van Dionysus en de wijken Psiri en Anafiotika
Via de markt naar het archeologisch museum. De middag is vrij
Atheense agora, het parlementsgebouw, het olympisch stadion en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

We vliegen naar de hoofdstad van Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Athene worden we naar ons hotel in het hart van de stad gebracht. In de nabije omgeving bevinden zich veel restaurantjes. Gaat u met de reisleider mee ergens een hapje eten (kosten niet inbegrepen)? (ca. 40 km)

dag 2: Het kloppende hart van Athene

Bovenop de Akropolis, hét icoon van Athene en het bekendste erfgoed van het land, liggen enkele van de meest bijzondere monumenten van de stad. Zij vormen het universele symbool voor de klassieke beschaving! We bewonderen onder andere het Parthenon, de tempel van Nikè en het Erechtheion met haar beroemde zuilen in de vorm van vrouwen. Ook gaan we naar het theater van Dionysus, het eerste en grootste theater van de stad, gelegen op de zuidelijke hellingen van de Akropolis. Nog steeds worden hier in de zomermaanden voorstellingen gehouden! Aansluitend gaan we naar het prachtig opgezette Akropolismuseum, waar we sculpturen en andere bijzondere vondsten vanaf de Akropolis kunnen bewonderen. Na de lunchpauze wandelen we door twee onbekendere wijken. Psiri, met haar sfeervolle straten, is een echte hotspot, waar het barst van de leuke koffiebarretjes, winkeltjes en tavernes. De sprekende street art geeft de wijk kleur. En in het verlengde van de bruisende Pláka ontdekken we de smalle straatjes van Anafiotika. In dit pittoreske wijkje wanen we ons op een Grieks eiland. Het straatbeeld met witgekalkte huisjes, fleurige bougainvilles en schattige doorkijkjes is enorm fotogeniek!

dag 3: Kleurrijke markthallen en archeologisch museum

We wandelen naar de bekendste markt van Athene, waar vlees, vis en groente verkocht wordt. In de levendige markthallen kijken we onze ogen uit! Koopt u hier lekkere olijfjes voor bij de borrel, heerlijke zoetigheden of Griekse kruiden voor thuis? Hierna bezoeken we het nationaal archeologisch museum, dat in een statig 19e-eeuws gebouw gevestigd is. Dit belangrijkste museum van Griekenland herbergt een enorme collectie beelden, prehistorische vondsten, vazen en meer en schetst een duidelijk beeld van de geschiedenis van het land. De middag is ter vrije besteding. Strijkt u neer op een van de gezellige terrasjes, in de winter vooral gevuld met Grieken die genieten van de frisse lucht, of bezoekt u nog een museum? Een aanrader is bijvoorbeeld het museum van Cycladische kunst. Blijft u liever buiten? Maak dan een wandeling door de nationale tuin, een oase van rust in de drukke stad, of bezoek Kerameikos, de belangrijkste begraafplaats van het antieke Athene.

dag 4: Stadswandeling en naar huis

We bezoeken de antieke Atheense agora, ooit het centrale stadsplein van de stad, waar alles gebeurde. Het Hephaisteion, stammend uit de 5e eeuw voor Christus, is een van de best bewaard gebleven tempels van het land! Ook maken we een stadswandeling langs onder andere het parlementsgebouw, waar we de wisseling van de wacht zien, en het olympisch stadion. Of stapt u liever op de fiets (kosten niet inbegrepen)? Onder begeleiding van een gids rijdt u door de Atheense straten, een leuke afwisseling! Tijdens een korte pauze wordt u verwend met Griekse yoghurt met honing! Tenslotte wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 40 km)(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Fietsen in Athene
Athene per fiets!
Bijzondere ontdekkingstocht
Duur: circa 3 uur
Minimaal 6 personen
Prijs: circa € 35,- per persoon
Inclusief fietshuur en gids
Samen met een lokale Nederlandssprekende gids verkent u de Atheense straten op een andere manier, namelijk per fiets! U fietst langs bekende bezienswaardigheden als het parlementsgebouw, waar ieder uur de wisseling van de wacht plaatsvindt, het olympisch stadion en meer. Tijdens een korte pauze om even op adem te komen krijgt u een heerlijke Griekse yoghurt met honing aangeboden. Een bijzonder leuke excursie!

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene15:35 - 19:50 uur
Athene - Amsterdam20:35 - 23:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Phidias Hotel in Athene, Griekenland
Hotel Phidias - Athene
Hotel Phidias ligt op een uitstekende locatie midden in het oude stadshart van Athene. Op 100 meter van het hotel bevindt zich een metrostation en hét monument van de stad, de Akropolis, ligt op slechts 250 meter. In het gezellige café van het hotel kunt u op het terras onder de bomen genieten van een Griekse koffie of een fruitige cocktail. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, een balkon, met uitzicht op de mooie achtertuin of de Akropolis, en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Phidias Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.