050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Mediterraan genieten!

Reisleider Stephan:
‘Keizerlijke paleizen, machtige forten, imposante stadsmuren en een spectaculaire kustlijn kenmerken de geweldige steden Split en Dubrovnik. Zij herinneren aan de tijd dat de Romeinen, de Venetianen, de Byzantijnen en de Osmanen hier heersten. Niet voor niets worden deze steden in het populaire Dalmatië gedurende de zomermaanden door enorm veel toeristen bezocht. Iets wat door de populaire hitserie Game of Thrones, die er deels is opgenomen, alleen nog maar versterkt is.

En dat terwijl het juist extra aantrekkelijk is om de steden én hun omgeving in de wintermaanden aan te doen! In de zachte Kroatische winter wordt u op het zonnige terras niet omringd door andere toeristen, maar door de locals, die zelf ook genieten van de rust in hun steden. In de straten van Split, waar u binnen de muren van het paleis van Diocletianus verblijft, loopt u nu niet schouder aan schouder. En in Dubrovnik is het in de straten van het mooie stadshart, waar de historie van de stad duidelijk voelbaar is, ongewoon stil.

Maar naast deze twee bruisende steden valt er in de Kroatische regio Dalmatië nog zo veel meer te ontdekken! Vanuit Dubrovnik en Split verkent u niet alleen de boeiende geschiedenis van steden als Trogir en Šibenik, maar bewondert u ook de schitterende natuur, die het land rijk is. U brengt een bezoek aan nationaal park Krka, waar hoogteverschillen in het landschap voor vele watervallen en imposante uitgeslepen kloven zorgen. Ook bewondert u de stadsmuren van Ston. Een uitstapje naar buurland Montenegro, waar u Kotor bezoekt, dat een geweldige ligging aan de gelijknamige baai heeft, maakt de reis compleet. Gaat u deze winter met mij mee naar het wonderschone Kroatië?’

Pluspunten
vluchten Croatia Airlines
ruimbagage
middenklassehotels
verblijf in centrum Split
7x ontbijt en 2x diner
dagtrip naar Montenegro
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Dubrovnik en Split
paleiscomplex Diocletianus
monumentaal Trogir
nationaal park Krka
stadsmuren Ston
Kotor in Montenegro
Sint Jacobuskathedraal Šibenik
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Door de perfecte ligging van het hotel in Split wandelt u zo in de avonduren door de sfeervol verlichte geplaveide straatjes en geniet u in een restaurantje van de Dalmatische keuken!
Ontmoet onze beste reisleiders in Kroatië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam via Zagreb naar Dubrovnik, transfer naar Dubrovnik
Verkenning Dubrovnik; kathedraal van de Heilige Maagd Maria, het Rectorenpaleis en de oudste apotheek ter wereld
Dagje Montenegro; bezoek aan de kuststad Kotor
Via de middeleeuwse stadsmuren van Ston naar Split
Het monumentale centrum van Trogir en het centrum van Split
Pittoresk Šibenik en de wonderschone natuur van het nationaal park Krka
Vrije dag in Split
Terugvlucht via Zagreb naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Zagreb – Dubrovnik

Via Zagreb vliegen we naar Dubrovnik. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel in Dubrovnik gebracht, waar we de komende drie nachten verblijven. (ca. 25 km)

dag 2: Mooi Dubrovnik

Het vriendelijke Dubrovnik werd gesticht door de Grieken en groeide tijdens de Byzantijnse en Venetiaanse overheersing uit tot een belangrijke havenstad. In de recente geschiedenis heeft de stad veel geleden onder oorlogsgeweld, maar de parel van de Adriatische Zee is weer helemaal hersteld. Zonder twijfel is dit een van de mooiste steden van het land. In de zomermaanden wordt het oude stadshart dan ook overspoeld door toeristen, mede doordat Dubrovnik een van de belangrijkste filmlocaties van de hitserie Game of Thrones was. Des te heerlijker is het om de stad in de rustigere wintermaanden te verkennen! Binnen de metershoge stadsmuren vinden we een schat aan cultuur en historie, zoals de kathedraal van de Heilige Maagd Maria, het Rectorenpaleis en een van de oudste apotheken ter wereld. Tijdens de vrije tijd is het een aanrader om een wandeling over de stadsmuren te maken. Of neemt u de kabelbaan naar de top van de berg Srđ? Het uitzicht over de omgeving is geweldig! (ca. 10 km)

dag 3: Uitstapje naar Montenegro

Het kleine land Montenegro is een verborgen juweel op de Balkan en biedt zijn bezoekers een combinatie van cultuurschatten en natuurlijk schoon. We bezoeken de kuststad Kotor, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad viel meer dan 300 jaar onder het gezag van Venetië en deze invloed is nog steeds terug te vinden in het straatbeeld van het historische centrum. Niet alleen de imposante oude stadsmuur, die de stad omsluit en de fraaie architectuur maken Kotor bijzonder. De ligging aan de Baai van Kotor is namelijk waanzinnig! Nadat we de stad met een gids verkend hebben, heeft u vrije tijd om door de fotogenieke straatjes te dwalen en een ijsje te eten in een van de vele ijssalons. Of gaat u de uitdaging aan en wandelt u omhoog naar het fort van Sveti Ivan? Het is een pittige klim, maar het uitzicht over de door bergen en water omringde stad is fenomenaal! Aan het eind van de middag keren we weer terug naar Kroatië. (ca. 210 km)

dag 4: Via Ston naar Split

We laten Dubrovnik achter ons en reizen in noordelijke richting naar het levendige Split. Onderweg bezoeken we Ston, stad van de wijn, oesters én het zout. Maar vooral de ruim 5 kilometer lange stadsmuur springt in het oog. Deze verdedigingswerken uit de 14e eeuw, die de zoutpannen moesten beschermen, staan bekend als de Chinese muur van Europa. Nadat we de muur bezocht hebben gaan we naar Split, waar we vier nachten verblijven binnen de muren van het beroemde paleizencomplex van Diocletianus. (ca. 240 km)

dag 5: Monumentaal Trogir en Split

Vandaag staan twee prachtige steden op het programma, beide met een door UNESCO beschermd stadscentrum. In het romantische Trogir maken we een stadswandeling door het monumentale centrum. We dwalen door de geplaveide straatjes, over de mooie pleinen en bezoeken de imponerende Laurentiuskathedraal. Wie oog heeft voor detail zal op verschillende plekken het wapenschild van Venetië herkennen, een erfenis uit de tijd van de Venetiaanse overheersing. Hierna keren we terug naar Split, de op een na grootste stad van Kroatië, waar we het imposante tempelpaleis van keizer Diocletianus bezoeken. We zien onder meer de Jupitertempel en de Sint Domniuskathedraal. In de elegante hoofdstraat, die gesierd wordt door marmeren stenen, bevinden zich vele leuke winkeltjes en aan de gezellige boulevard kunt u een glas Kroatische wijn drinken. Geniet u vanavond van een heerlijke maaltijd in een van de restaurantjes aan de sfeervolle boulevard? (ca. 70 km)

dag 6: Šibenik en natuurschoon in Krka

We bezoeken het nationale park Krka, dat bescherming biedt aan het fraaie stroomgebied van de gelijknamige rivier. Door hoogteverschillen in het karstgesteente bestaat het park uit vele watervallen en imposante uitgeslepen kloven. We verkennen het park deels te voet en genieten van het prachtige natuurschoon. Onderweg gaan we naar het pittoreske Šibenik, waar we een korte wandeling maken. We zien onder andere de fraaie 15e-eeuwse Sint Jacobuskathedraal, dat als het grootste en mooiste renaissance-bouwwerk van Dalmatië wordt beschouwd. (ca. 190 km)

dag 7: Vrije dag in Split

De dag is ter vrije besteding. Flaneer over de Riva, dé boulevard van Split, neem plaats op een van de bankjes onder de hoge palmbomen en geniet van het uitzicht over de Adriatische Zee. Heeft u behoefte aan wat lichaamsbeweging? Beklim dan vanuit de oude stad de Marjan! U wandelt door de dichtbeboste heuvels en vanaf het gelijknamige park is het panoramische uitzicht vervolgens uw beloning!

dag 8: Split – Zagreb – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Split gebracht voor de terugvlucht naar Nederland, waarmee er een einde komt aan een heerlijke week aan de Adriatische kust. (ca. 25 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Croatia Airlines

Amsterdam - Zagreb11:20 - 13:10 uur
Zagreb - Dubrovnik13:50 - 14:55 uur
Split - Zagreb06:50 - 07:35 uur
Zagreb - Amsterdam08:20 - 10:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels, die over een lift en gratis wifi beschikken. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal voor deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Adria in Dubrovnik, Kroatië
Hotel Adria - Dubrovnik
Dit comfortabele hotel ligt op 2,5 kilometer van het historische hart van Dubrovnik. In een half uur wandelt u naar beneden naar de oude stad. Hotel Adria biedt een prachtig uitzicht over de Elafieten-eilanden, de haven en de baai van Lapad. Het hotel beschikt over een zwembad, een gezellige bar en een wellnesscentrum.

Bekijk de website van Hotel Adria
Hotel Slavija in Split, Kroatië
Hotel Slavija - Split
Dit hotel heeft een unieke locatie, binnen de stadsmuren van het beroemde paleis van Diocletianus. In de nabije omgeving vindt u vele boetiekjes, sfeervolle straatjes en gezellige terrasjes. De moderne kamers beschikken over airconditioning en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. Hotel Slavija is de perfecte uitvalsbasis voor uw verblijf in het heerlijke Split!

Bekijk de website van Hotel Slavija

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd