050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Rusland | Winter in Rusland

Bontmutsen en knerpende sneeuw

Reisleidster Domitilla:
‘Het Kremlin bedekt met een laagje sneeuw, berenmutsen op het Rode Plein, een wandeling op de bevroren Neva…. Winter in Rusland is als een sprookje! De Russische winter is misschien koud en vol met sneeuw, maar dit is ook de gezellige tijd van Vadertje Vorst en de sneeuwmaagd, favorieten van de Russische kinderen.

Een cultuurvakantie naar winters Rusland betekent droge kou en knisperende sneeuw, afgewisseld met de warmte van oogverblindende kathedralen en de mooiste musea. In de bruisende wereldstad Moskou vindt u eigentijdse warenhuizen, Stalinistische wolkenkrabbers en het historische hart van Rusland: het Kremlin. Op het Rode Plein kunt u de schaatsen onderbinden voor een rondje op de ijsbaan en tijdens een wandeling door Gorki Park kunt u genieten van de witte besneeuwde wereld.

Het sfeervolle Sint Petersburg zal u betoveren met zijn rijkversierde paleizen, de kleurrijke kerken en de wereldberoemde Hermitage. Tsaar Peter de Grote werd bij het ontwerp van de stad beïnvloed door zijn reizen naar West-Europa, en dat is duidelijk te zien. U voelt zich hier beslist thuis! Ook in Sint Petersburg geniet u van winters Rusland: de “walrussen” nemen wellicht een frisse duik in de Neva en in het paleispark van Tsarskoje Selo wordt volop geskied en gesleed. In deze tijd van het jaar ziet u in de steden minder toeristen en kunt u er in alle rust genieten. Rusland laat haar winterse gezicht zien en u kunt zich onderdompelen in de warme sfeer die er heerst! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
dagtrein Moskou – Sint Petersburg
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt en 2x diner
rondleiding Hermitage
vrije dag Moskou
vrije dag Sint Petersburg
entreegelden Tsarskoje Selo en Peterhof
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kremlin en Rode Plein in Moskou
metrostations van Moskou
Hermitage in Sint Petersburg
tsarendorp Tsarskoje Selo
Nieuwe Maagdenklooster in Moskou
Petrus- en Paulusvesting
buitenverblijf Peterhof (Petrodvorets)
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Rusland in de winter is prachtig! Natuurlijk is het koud en knerpt de sneeuw onder uw schoenen, maar binnen geniet u van de warmte in prachtige kathedralen en de mooiste musea!
Ontmoet onze beste reisleiders in Rusland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Moskou, optionele avondrondrit door verlicht Moskou
Hoogtepunten van Moskou: Nieuwe Maagdenklooster, Rode Plein en Kremlin
Vrije dag of optioneel bezoek Tretjakovgalerij
Metrostations van Moskou en met Sapsan naar Sint Petersburg
Rondrit Sint Petersburg en rondleiding de Hermitage
Oogverblindende buitenverblijven Tsarskoje Selo en Peterhof
Vrije dag in Sint Petersburg
Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht Sint Petersburg – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

We vliegen van Amsterdam naar de Russische hoofdstad. Na aankomst in Moskou worden we naar ons hotel voor de komende drie nachten gebracht. Als u wilt, kunt u deelnemen aan de optionele avondexcursie ‘Moscow by night’. Tijdens deze rondrit ziet u het Witte Huis, waarin Boris Jeltsin geschiedenis schreef, en de skyline van de Russische hoofdstad met de zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, ziet u van dichtbij tijdens een stop bij de Vorobievyheuvels. U heeft hier een prachtig uitzicht over deze wereldstad! (ca. 75 km)

dag 2: Hoogtepunten van Moskou

We maken een rondrit door de machtige hoofdstad van Rusland. We bezoeken het 16e-eeuwse mooie Nieuwe Maagdenklooster, waar we de Hemelvaartkerk en het Irinapaleis bekijken. Als de begraafplaats van het klooster geopend is, wandelen we over het historische deel ervan. Hier liggen beroemde Russen als Tsjechov, Gogol en Sjostakovitsj begraven. Natuurlijk bezoeken we ook het Russische centrum van de macht: het Rode Plein en het Kremlin. We zien de Basiliuskathedraal en maken een wandeling over het uitgestrekte Kremlin-terrein. Hier bezoeken we een van de kathedralen. Op het Rode Plein kunt u wellicht de schaatsen onderbinden voor een rondje op de ijsbaan, die jaarlijks in de wintermaanden geplaatst wordt. (ca. 20 km)

dag 3: Vrije dag of Tretjakovgalerij

Op deze vrije dag kunt u Moskou op eigen gelegenheid verkennen. Een tweede bezoek aan het Rode Plein is zeker een aanrader. Aan dit plein staat het warenhuis Gum: een chique winkelgalerij waarin u uw ogen uitkijkt! Ook op de Arbat, de bekendste winkelstraat van Moskou, kunt u winkelen en lunchen. U kunt ook een optionele excursie maken naar de indrukwekkende Tretjakovgalerij, een museum met een overzicht van de Russische kunst en een fraaie iconencollectie (kosten niet inbegrepen). Een winterse aanrader is een bezoek aan het grote Gorki Park, waar bij sneeuw en ijs volop genoten wordt van winterpret.

dag 4: Metrostations en naar Sint Petersburg

We maken een excursie langs de mooiste Moskouse metrostations. De stations zijn ware ondergrondse paleizen. Ze werden gebouwd onder het bewind van Stalin en werden door de communistische partij gebruikt voor propagandadoeleinden. Met de Sapsan-hogesnelheidstrein reizen we vervolgens comfortabel en snel naar Sint Petersburg, waar we aan het einde van de middag aankomen. We verblijven vier nachten in de stad van tsaar Peter de Grote. (ca. 700 km)

dag 5: Rondrit Sint Petersburg en de Hermitage

Tijdens een rondrit maken we kennis met Sint Petersburg. We zien onder andere de Bronzen Ruiter, de Sint Isaakkathedraal, de Admiraliteit, de Verlosserkerk en het hemelsblauwe Smolnyklooster. Hierna gaan we naar de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is dit het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot die van Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk! Na de rondleiding langs de belangrijkste hoogtepunten kunt u op eigen gelegenheid dwalen langs de vele schilderijen. (ca. 20 km)

dag 6: Tsarskoje Selo en Peterhof

We bezoeken Tsarskoje Selo, ofwel tsarendorp. Dat dit prachtige paleis altijd één van de favoriete buitenverblijven van de tsaren is geweest, blijkt uit de diverse bouwstijlen die in het complex aanwezig zijn. We bekijken in het imposante barokke Katherina-paleis en zien tijdens een wandeling door het park voorbeelden van het classicisme en de neogotiek. Door de jaren heen verfraaiden diverse architecten in opdracht van de op dat moment heersende tsaar het paleis en creëerden zo een indrukwekkend ‘openluchtmuseum’ van bouwstijlen. Als er sneeuw ligt zal er in het park volop geskied en gesleed worden. De ski’s en sleden zijn te huur, dus mocht u willen delen in de onvervalste sneeuwpret… In de middag bezoeken we Peterhof, ook wel Petrodvorets genoemd. Dit buitenpaleis wordt terecht het Russische Versailles genoemd! In het uitgestrekte park is het heerlijk wandelen langs vergulde beelden, fonteinen en de Finse Golf. Uiteraard bezichtigt u ook de binnenkant van dit sprookjesachtige paleis. (ca. 130 km)

dag 7: Vrije dag

Ook in Sint Petersburg heeft u een vrije dag om deze heerlijke stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoekt u de indrukwekkende Sint Isaakkathedraal of wandelt u over de gezellige en mooie Nevsky Prospekt? Ook een tweede bezoek aan de Hermitage is natuurlijk mogelijk. Wist u dat de collectie 19e een 20e-eeuwse kunst met werken van Monet, Matisse en Picasso in het gebouw van de generale staf aan het Paleisplein zijn ondergebracht? Een wandeling langs, of misschien wel over de bevroren rivier de Neva is ook een aanrader. Wellicht komt u de walrussen-zwemclub tegen, een club dappere mannen die een frisse duik nemen in een wak!

dag 8: Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht

We bezoeken de Petrus- en Paulusvesting, die nooit is gebruikt voor militaire doeleinden. In het tsaristische Rusland was de vesting een politieke gevangenis. In de vestingkathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas. Hierna gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Indien het vluchtschema het bezoek op deze dag niet mogelijk maakt zal de excursie op een andere dag plaatsvinden. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Moscow by night
Moscow by night
Geniet van Moskou bij avondlicht
Duur: circa 2,5 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 28,- per persoon, te voldoen in euro’s
Maak op een bijzondere manier kennis met deze metropool tijdens de avondexcursie ‘Moscow by night’! Tijdens deze rondrit ziet u onder andere het Witte Huis waarin Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook ziet u de skyline van de Russische hoofdstad, met de zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van de gebouwen, de universiteit, ziet u van dichtbij tijdens een stop bij de Vorbievyheuvels. Vanaf hier is het uitzicht over Moskou prachtig!
Tretjakovgalerij in Moskou
Tretjakovgalerij in Moskou
Bekijk wereldberoemde Russische kunst
Duur: circa 4 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: € 41,- per persoon, inclusief entreekosten en vervoer, te voldoen in euro’s
U kunt de wereldberoemde Tretjakovgalerij bezoeken. Dit museum herbergt een grote collectie Russische kunst, waaronder werk van de 19e-eeuwse schilder Ilja Repin. Ook kunt u hier een fraaie iconencollectie bewonderen, met onder andere iconen van Andrej Roebljov.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Moskou11:50 - 16:05 uur
Sint Petersburg - Amsterdam17:45 - 19:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis meestal worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Best Western Vega
Hotel Vega Izmailovo - Moskou
Het goede toeristenklassehotel Vega Izmailovo ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou op 5 minuten loopafstand van metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten in het centrum bent. De airconditioned standaardkamers (21 m²) beschikken over een tv, een kluisje, een koelkastje, een waterkoker, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In het hotel zijn twee restaurants en in de lobby vindt u een bar. Er is een lift in hotel Vega.

Bekijk de website van Hotel Vega Izmailovo
Hotel Ibis Saint Petersburg Centre in Sint Petersburg
Hotel Ibis Saint Petersburg Centre - Sint Petersburg
Het nette hotel ligt perfect voor een bezoek aan Sint Petersburg! In minder dan 10 minuten loopt u naar Nevsky Prospekt, de belangrijkste straat van de stad. Het dichtstbijzijnde metrostation is te voet ook binnen 10 minuten te bereiken. U verblijft dus in het hart van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een lounge.

Bekijk de website van Hotel Ibis Saint Petersburg Centre

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd