050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol
U bent hier: Home | Spanje | Winter in Sevilla

Bewonder de meest Spaanse stad van Spanje

Reisleider Luis:
‘Als u om u heen vraagt wat de mooiste stad van Spanje is, dan zullen veel mensen zeggen: Sevilla! Doen ze daarmee andere Spaanse steden te kort? Vast wel, maar ik kan het alleen maar beamen. Sevilla is echt de meest Spaanse stad van Spanje! Een heerlijke stad waar u zo een aantal dagen zoet bent. Kleine charmante straatjes, lommerrijke met sinaasappelbomen omzoomde pleinen, de heerlijkste tapasbarretjes, de kleurrijke flamencojurken en de passievolle Sevillianen: hier vindt u alles dat Andalusië beroemd maakt!

Maar in Sevilla is veel meer moois te ontdekken! Al jaren woon ik in deze stad en ik heb veel SRC-gasten hier rondgeleid, dus ik ken haar op mijn duimpje. En daarom vind ik het ook zo fijn dat ik u deze winter uitgebreid mag rondleiden in mijn Sevilla. Natuurlijk bewondert u alle highlights: het koninklijk paleis Real Alcázar, het sprookjesachtige Huis van Pilatus, de kathedraal waar Columbus ligt begraven, de Giralda die ooit een minaret was en het Plaza de España, een van de mooiste pleinen van Sevilla. We nemen uitgebreid de tijd om, soms met een lokale gids, deze parels te ontdekken.

Daarnaast struint u door de volkswijk La Macarena, bewondert u de nieuwste must see Metropol Parasol en is er voldoende tijd om heerlijk te genieten van die typische Andalusische sfeer. Vanuit ons centraal gelegen hotel wandelt u ’s avonds zo de stad in om nog even heerlijk te flaneren en een terrasje te pakken! Samen met de relatieve rust in de minder toeristische winter en het feit dat uw bezoek aan het Real Alcázar al voor u gereserveerd is, zijn dit de beste ingrediënten voor een onbezorgde stedentrip naar Sevilla. Mag ik u al haar schatten laten zien?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel in Sevilla
4x ontbijt en 1x diner
gereserveerd bezoek Real Alcázar
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
koninklijk paleis Real Alcázar
kathedraal van Sevilla
Parque María Luisa
Plaza de España
Huis van Pilatus
Metropol Parasol
joodse wijk Barrio de Santa Cruz
volkswijk en markt La Macarena
optionele excursie Mezquita Córdoba
SRC-reisleider Luis
SRC-reisleider sinds 1994
Uren in de rij staan voor het Real Alcázar is niet nodig! Wij hebben de kaartjes al voor u gereserveerd, zodat u snel naar binnenwandelt. Zo kunt u uw tijd in Sevilla optimaal benutten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Sevilla. Uitgebreide stadsrondrit met bezoek Plaza de España
Wandeling door joodse wijk, bezoek Real Alcázar en kathedraal en vrije tijd
Bezoek Huis van Pilatus, volkswijk La Macarena met markt en Metropol Parasol
Vrije dag Sevilla of optionele excursie naar de Mezquita van Córdoba
Terugvlucht Sevilla – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Sevilla

We vliegen naar Sevilla. Na aankomst op de luchthaven maken we een uitgebreide stadsrondrit door deze charmante Spaanse stad. We komen langs het terrein waar in 1992 de Expo werd gehouden, we zien het Cartuja-klooster en de Alamillo-brug. Deze brug over de Guadalquivir-rivier werd ontworpen door de beroemde Spaanse architect Calatrava. Via de markante Goudtoren rijden we naar het Plaza de España, een van de mooiste pleinen van Sevilla. We wandelen langs de gebouwen waar op 52 tegelmozaïeken alle Spaanse provincies zijn afgebeeld. Herkent u ze allemaal? Daarna worden we naar ons centraal gelegen hotel gebracht, waar we de komende vier nachten verblijven. U heeft vrije tijd om te ontspannen voordat het diner, dat is inbegrepen, aanvangt. (ca. 15 km)

dag 2: Joodse wijk, Real Alcázar en kathedraal

Vanuit ons hotel wandelen we het oude middeleeuwse centrum in, de Barrio de Santa Cruz. In deze voormalige joodse wijk waant u zich in een romantisch doolhof van straatjes en steegjes met witgekalkte huizen. We komen uit bij het prachtige Real Alcázar. Een van de hoogtepunten van deze reis! De entreekaarten zijn al voor ons gereserveerd zodat wij zo de rij wachtenden voorbij lopen en ons bezoek aan dit wereldberoemde UNESCO-monument kunnen starten. In het Real Alcázar neemt een gids ons mee door rijkversierde zalen en schitterende binnenhoven met tuinen. Het paleis is het oudste koninklijke paleis dat nog steeds in gebruik is door een koninklijke familie in Europa. Door de lange geschiedenis laat het paleis een mengeling van Moorse en christelijke stijlen volgens de mudéjarstijl zien. Onze gezamenlijke wandeling eindigt bij de kathedraal, waar Columbus ligt begraven. We bezoeken het godshuis met een gids die u alle ins & outs vertelt over deze grootste kathedraal van Spanje. Wie wil kan daarna de bijbehorende klokkentoren bezoeken. Vanaf deze Giralda-minaret heeft u op grote hoogte een prachtig uitzicht over de stad. Na deze indrukwekkende eerste kennismaking met zwierig Sevilla heeft u de gelegenheid om de heerlijke Spaanse sfeer zelf verder te proeven! Gaat u lekker winkelen? Of strijkt u neer op een van de gezellige terrasjes op de intieme pleintjes van de joodse wijk? Met een wijntje en wat tapas is het heerlijk genieten.

dag 3: Huis van Pilatus, La Macarena en Metropol Parasol

Ook vandaag verkennen we Sevilla te voet. Als eerste bezichtigen we het Huis van Pilatus, een romantisch 16e-eeuws renaissancepaleis met mudéjar-invloeden. Daarna wandelen we door de authentieke volkswijk La Macarena. Hier bezoeken we de typische Spaanse markthal met levensmiddelen zoals vis, vlees, groenten en fruit. De reisleider vertelt over de verschillende maaltijden en de gebruiken in de Spaanse keuken. We eindigen de wandeling bij de nieuwste highlight van Sevilla: Metropol Parasol. Deze indrukwekkende architectonische houten constructie kunt u op verschillende niveaus bewonderen. Bekijkt u de opgegraven mozaïeken? Of stijgt u met de lift naar een hogere verdieping voor een magnifiek uitzicht over de stad? De keuze is aan u! En u kunt zo lang blijven als u wilt, want de rest van de dag is ter vrije besteding.

dag 4: Vrije dag of Mezquita in Córdoba

Vandaag kunt u genieten van een vrije dag in Sevilla. Het is ook mogelijk om met de reisleider een optionele excursie naar Córdoba te maken (kosten niet inbegrepen). Córdoba was in de middeleeuwen een belangrijk centrum van de Moorse en de joodse cultuur. Tijdens de excursie wandelt u door de schilderachtige joodse wijk Judería en bezichtigt u met een officiële gids de wereldberoemde Mezquita. U zult verrast worden door het interieur van deze voormalige moskee: een woud van ranke, deels Romeinse zuilen.

dag 5: Terugvlucht naar Amsterdam

Het einde van deze citytrip is in zicht. Indien we een late terugvlucht hebben, kunt u deze hele dag nog genieten van Sevilla. De reisleider voorziet u graag van allerhande tips, afgestemd op uw specifieke wensen. Maakt u bijvoorbeeld een rit met een koetsje door de stad? Of huurt u liever een fiets? Wandelaars kunnen genieten van het prachtige subtropische Parque María Luisa. Een mooie boottocht over de Guadalquivir-rivier is ook mogelijk. Kortom, u zult zich niet vervelen voordat we naar de luchthaven van Sevilla gaan voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

De Mezquita in Córdoba, Spanje
Mezquita en joodse wijk van Córdoba
Bewonder de must see van Córdoba
Duur: gehele dag
Minimaal 8 deelnemers
Prijs:
8 of 9 deelnemers: € 75,- per persoon
10 t/m 14 deelnemers: € 60,- per persoon
Vanaf 15 deelnemers: € 45,- per persoon
Inclusief: transfer, entree van de Mezquita en de gids in de Mezquita
Tijdens deze optionele excursie neemt de reisleider u mee naar Córdoba, in de middeleeuwen een belangrijk centrum van de Moorse en de joodse cultuur. Na aankomst in Córdoba wandelt u door de schilderachtige oude joodse wijk Judería. Daarna bezichtigt u de Mezquita onder begeleiding van een officiële gids en de reisleider. Al in de 8e eeuw begonnen de Omajjaden met de bouw van deze schitterende voormalige moskee. Het interieur bestaat uit een woud van ranke, deels Romeinse zuilen. In de 16e eeuw werd midden in de moskee een kathedraal gebouwd! U kunt op eigen gelegenheid lunchen voordat u terugreist naar Sevilla.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Sevilla09:00 - 11:55 uur
Sevilla - Amsterdam12:40 - 15:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Catalonia Giralda, Spanje
Hotel Catalonia Giralda - Sevilla
Deze accommodatie ligt in de oude binnenstad van Sevilla op 5 minuten loopafstand van het paleis Casa de Pilatos en op 10 minuten loopafstand van de sfeervolle wijk Santa Cruz. Het hotel heeft een verwarmd binnenzwembad met een waterval. U kunt in het gehele gebouw gebruikmaken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Catalonia Giralda

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.