050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

D-Day, begin van de herwonnen vrijheid

Reisleider Dirk:
‘De namen en data zijn bij velen bekend. Maar wie kent de achterliggende verhalen, de gebeurtenissen en de bijzondere plekken? Een voor een sterven de laatste ooggetuigen van een geschiedenis die toch keer op keer verteld en herdacht moet worden. Deze bijzondere themareis neemt u mee naar de stranden en dorpen, waar 75 jaar geleden geschiedenis werd geschreven.

Na vier jaar oorlog en bezetting waren de Duitsers voorbereid op een invasie van de geallieerden. Deze werd verwacht bij Calais, waar de afstand tussen Engeland en het vasteland het kleinst was. Dat deze in Normandië plaats zou vinden, kwam voor de meesten van hen dan ook als donderslag bij heldere hemel. Met twee regels uit een gedicht van Verlaine, uitgezonden door de BBC, lieten de geallieerden het Franse verzet weten dat operatie Overlord zou beginnen. In de vroege ochtend van 6 juni 1944 verlieten de eerste van uiteindelijk meer dan 150.000 soldaten hun landingsvaartuigen.
D-Day markeerde het begin van de bevrijding van West-Europa uit de handen van de Duitse bezetters.

Tijdens deze gedenkwaardige themareis ziet u de hindernissen die de vaak jonge Britse, Amerikaanse en Canadese soldaten op die 6e juni moesten overwinnen. Op de stranden van Normandië, bij Pegasus Bridge en bij Pointe du Hoc ervaart u hun strijd en de ongelooflijke prestatie die zij hebben geleverd. U ziet ook de gevolgen: de enorme begraafplaatsen waar duizenden gesneuvelden hun laatste rustplaats zo ver van huis hebben gevonden. Ook bezoekt u musea die met achtergrondverhalen de strijd van 6 juni reconstrueren. Kortom, een speciale themareis die u niet mag missen! Gaat u mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal toeristenklassehotel in Caen
4x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Utah Beach, Sword Beach en Juno Beach
museum Omaha Beach
Airborne Museum Sainte-Mère-Église
Canadese begraafplaats Bény-sur-Mer
Arromanches-les-Bains
museum Le Mémorial Caen
Pegasus Bridge en Pointe du Hoc
Musée Arromanches 360
Amerikaanse begraafplaats Colleville-sur-Mer
Duitse begraafplaats La Cambe
Reisleider Dirk
SRC-reisleider sinds 2009
Een fantastische reis met een centrumhotel en vanuit militair-historisch perspectief een mooie combinatie van musea en buitenlocaties.
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Naar Normandië
Caen en de Britse en Canadese stranden
Arromanches les Bains en Omaha Beach
Pointe du Hoc, La Cambe, Airborne Museum en Sainte Mère Eglise
Naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Normandië

Vanuit de opstapplaatsen in Nederland rijden we naar Frankrijk. Aan het einde van de middag komen we aan bij ons hotel in Normandië, waar we vier nachten verblijven. (ca. 670 km)

D-Day in cijfers
• Ongeveer 156.000 soldaten landden in Normandië op de eerst dag van de invasie:
61.715 Britten, 73.000 Amerikanen en 21.400 Canadezen.
• 11.590 vliegtuigen namen deel aan de landingen: ze vervoerden 23.400 luchtlandingstroepen in 14.674 vluchten.
• 6.939 vaartuigen deden mee aan operatie Neptune, de codenaam voor het maritieme deel van D-day.
• Recent onderzoek door de US National D-Day Memorial Foundation toont aan dat meer dan 4.400 geallieerden het leven verloren op 6 juni 1944; veel meer dan de 2.500 die jarenlang als officiële verliezen golden.
• Van de D-Day verliezen aan Duitse kant bestaan geen officiële cijfers. Deze worden geschat op tussen de 4.000 en 9.000.
• Binnen 5 dagen na de eerste landing hadden de geallieerden meer dan 326.000 manschappen en meer dan 100.000 ton aan goederen aan land gebracht in Normandië.

dag 2: Caen en de Britse en Canadese stranden

We bezoeken het museum Le Mémorial in Caen. Tijdens onze tour door het museum volgen we de gebeurtenissen die leidden tot de Tweede Wereldoorlog. ’s Middags bezoeken we de nabijgelegen plaats Ouistreham, waar Sword Beach ligt. Onderweg stoppen we bij de Pegasus Bridge waar, uitgevoerd door parachutisten, de eerste gevechtshandeling van D-Day plaatsvond. We volgen de kust van Normandië en rijden door verschillende plaatsjes en zien bij Juno Beach het Juno Beach Centre. Als de tijd het toelaat bezoeken we ook Juno Park. (ca. 65 km)

dag 3: Arromanches-les-Bains en Omaha Beach

Na ons bezoek aan de Canadese begraafplaats in Reviers rijden we naar Arromanches-les-Bains. Hier zien we de resten van de kunstmatige Mulberry-haven die door de geallieerden werd aangelegd. Ook bezoeken we het Musée Arromanches 360, waar we de film ‘De 100 dagen van Normandië’ zien; een film van 19 minuten die het verhaal van de Slag om Normandië vertelt aan de hand van archiefbeelden van over de hele wereld. De film wordt in HD geprojecteerd op 9 schermen. ’s Middags gaan we naar Saint-Laurent-sur-Mer, nabij Omaha Beach. Op dit zwaarst bevochten strand vielen meer slachtoffers dan op de vier andere invasiestranden samen. We bezoeken het Musée Memorial d’Omaha Beach, dat een uitgebreide collectie uniformen, voertuigen, wapens en insignes bezit. We eindigen onze dag bij Colleville-sur-Mer, waar we de 70 hectare grote Amerikaanse begraafplaats bekijken. U kunt hier het bezoekerscentrum bezoeken of over de indrukwekkende begraafplaats met z’n 9.387 grafstenen wandelen. (ca. 110 km)

dag 4: Pointe du Hoc, La Cambe, musée Airborne en Sainte-Mère-Église

De machtige Pointe du Hoc-klip werd op D-Day door US Rangers met touwladders beklommen om de dodelijke kanonnen van de Duitsers die de stranden van Utah en Omaha konden bestrijken, onschadelijk te maken. Het gebied is nauwelijks veranderd sinds juni 1944. We rijden door naar de Duitse begraafplaats La Cambe, waar meer dan 20.000 gesneuvelde Duitse soldaten zijn begraven. In Sainte-Mère-Église, het eerste door de geallieerden bevrijde dorp, zien we de bekende kerktoren waaraan op D-Day een geallieerde parachutist bleef hangen. Ook brengen we hier een bezoek aan het musée Airborne. (ca. 195 km)

dag 5: Naar huis

We rijden terug naar Nederland, waar we aan het einde van de middag aankomen. (ca. 670 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda| vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ibis Styles Caen Centre Gare, Frankrijk
Hotel Ibis Styles Caen Centre Gare - Caen
Ibis Styles Caen Centre Gare ligt in het centrum van Caen aan de rivier de Orne. Vanuit het hotel wandelt u zo naar het historisch stadshart (750 meter), waar u een royaal aanbod aan restaurants, winkels en bars vindt. Het hotel beschikt over een lift, 24-uursreceptie, een gezellige bar en een gratis toegankelijke fitnessruimte. De kamers hebben airconditioning, gratis wifi, een flatscreen-tv en zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Ibis Styles Caen Centre Gare

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De deluxe kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol