050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Ontdek het eiland van Helios

Reisleidster Corina:
‘Op het rozeneiland Rhodos, dat wordt omringd door een azuurblauwe zee, schijnt de zon 300 dagen per jaar. Geen wonder dat volgens de oude Grieken Helios, de zon, de beschermgod van Rhodos was. Door de ligging tussen de kust van Turkije en Kreta in was het eiland eeuwenlang een kruispunt van culturen en dat ontdekt u bij de prachtige antieke opgravingen, bij de burcht van de johannieters en in de middeleeuwse straatjes van Rhodos-Stad. Vele volkeren hebben op dit heerlijke eiland gewoond!

Tijdens deze ontspannen cultuurvakantie ziet u indrukwekkende archeologische vindplaatsen zoals Kámeiros en Lindos, die herinneren aan het rijke klassieke en hellenistische verleden van het eiland. Bij de trotse burcht Monólithos kijkt u uit over zee en in de Byzantijnse kloosters en kapelletjes voelt u de sublieme sfeer van de orthodoxe religie. Natuurlijk dwaalt u door de hoofdstad van het eiland, Rhodos-Stad, dat wordt beschermd door UNESCO. U bewondert het Paleis van de Grootmeesters en het ridderhospitaal van de johannieters, de Roze Moskee en de joodse buurt: met recht een smeltkroes van culturen. Ook de romantische natuur van de Vlindervallei en de zeven bronnen zullen u verrassen.

Uw bezoek aan een imker, waar u heerlijke honing proeft, en aan een wijndomein waar culinaire specialiteiten de mooie wijnen complementeren geven u een kijkje in het hedendaagse leven op Rhodos. Combineer dit met de bekende Griekse gastvrijheid, de mooie stranden en de gezellige straatjes en pleintjes met tavernes en terrassen, en alle ingrediënten voor een mooie reis zijn aanwezig. Gaat u mee naar zonnig Rhodos?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel in Rhodos-Stad
7x ontbijt en 3x diner
1x lunch met wijnproeverij
bezoek imker
wandeling in de Vlindervallei
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
middeleeuws Rhodos-Stad
Lindos en zeven bronnen
eiland Symi
klooster Moni Filérimos
Vlindervallei
Monólithos en Kámeiros
Agios Nikolaos Foundoukli
Panagia Kalopetra
SRC-reisleidster Corina
SRC-reisleidster sinds 2012
Met uitzicht op de omliggende wijngaarden proeven we van de heerlijke wijnen van Rhodos en lokale specialiteiten: puur genieten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleidster Georgina
Reisleidster sinds 1997
SRC-reisleidster Corina
Reisleidster sinds 2012

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rhodos
Verkenning Rhodos-Stad en vrije middag
Moni Filérimos, Vlindervallei, Panagia Kalopetra en wijnproeverij
Eiland Symi
Monólithos, Kámeiros en Agios Nikolaos Foundoukli
Lindos en de zeven bronnen
Vrije dag of optionele excursie Kos
Terugvlucht Rhodos – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rhodos

We vliegen vanaf Amsterdam naar Rhodos. Na aankomst op dit Griekse eiland worden we naar het centraal gelegen hotel in Rhodos-Stad gebracht, waar we de komende week verblijven. Het diner op deze eerste avond is inbegrepen. (ca. 15 km

dag 2: Rhodos-Stad

We verkennen in de ochtend Rhodos-Stad, dat op het uiterste noordoostpuntje van het eiland ligt, met uitzicht op Turkije. Blikvanger is natuurlijk de bekende Mandráki-haven. Daar waar ooit de Kolossus van Rhodos (één van de zeven wereldwonderen!) zou hebben gestaan, staan nu het hert en de hinde op pilaren. Samen met het fort en de windmolens is dit een heerlijk fotogeniek plaatje. Voor een betoverend uitzicht over het eiland beklimmen we met de touringcar Monte Smith. Hier getuigen diverse overblijfselen van de oude akropolis, het hart van het antieke Rhodos. In de oude stad wandelen we door Odos Ippoton, oftewel ‘de Ridderstraat’. Overal zien we herinneringen aan de johannieter ridderorde, die vanaf de 14e eeuw op Rhodos zetelde. Hierna bezichtigen we het Paleis van de Grootmeesters, een vesting die de zetel van negentien grootmeesters, het zenuwcentrum van de ridderwijk en het laatste toevluchtsoord voor de bevolking in tijden van nood was. Ook zien we de Roze Moskee van Suleyman de Grote, die in 1552 ter ere van de overwinning op de johannieters werd gebouwd. De middag is vrij. Voor de inwendige mens is Cafe Aktaeion een aanrader. In een mooi pand met een rijke geschiedenis is nu een café en bakkerij met heerlijke specialiteiten gevestigd. Bezoek zeker ook het archeologische museum, waar u de marmeren Aphrodite van Rhodos en een kop van de zonnegod Helios kunt bewonderen. Of maakt u een heerlijke wandeling over de stadsmuur die op enkele plaatsen 12 meter breed is? (ca. 10 km)

dag 3: Kloosters, vlinders en wijn

In de ochtend rijden we naar Moni Filérimos, dat in een prachtige omgeving ligt. Overal ruikt het naar cipressen en dennen en bij helder weer kunnen we de Egeïsche eilanden zien. Het klooster heeft met koepels bekroonde kapellen, die onder andere verfraaid zijn met het bekende achtpuntige kruis van de johannieters. De belangrijkste bezienswaardigheid in het complex is echter de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Filérimos, die wordt gevormd door vier kapellen, waarvan de voornaamste uit 1306 dateert. Na dit bezoek maken we een ontspannen wandeling door de Vlindervallei. Hier genieten we van de rust van het bos, de smalle paden, de knoestige bomen en de kleine meren met waterlelies, bruggetjes en romantische waterstroompjes. Van half juni tot en met september leven er duizenden bruinrode nachtvlinders van de soort panaxia quadripunktaria in deze vallei: een uniek schouwspel! We wandelen door deze groene omgeving via loopbruggen, trappen en bruggen naar het klooster van Panagia Kalopetra met een prachtig uitzicht. Daarna bezoeken we een wijndomein waar we meer te weten komen over de heerlijke wijnen van het eiland en de nieuwe teeltmethoden en druivenrassen. De wijnmaker nodigt ons uit voor de lunch met culinaire specialiteiten en natuurlijk de mooie wijnen. Vanaf het terras met uitzicht op de omliggende wijngaarden is het puur genieten. (ca. 50 km)

dag 4: Schilderachtig Symi

We varen naar het schilderachtige Symi dat op ruim 10 kilometer van Rhodos ligt. Al in de oudheid was het eiland beroemd om zijn sponzen en de scheepsbouw, dat het eiland in de 17e eeuw veel rijkdom bracht. Symi-Stad bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (het hoger gelegen deel, dat ook wel het 'het dorp' genoemd wordt) en Gialós (het stadje aan de haven). Tijdens de wandeling in Gialós zien we de kleurrijke neoclassicistische huizen en fraaie kerken, die tegen de heuvel zijn gebouwd, en bekijken de 19e-eeuwse kerk Agios Geórgios, die is versierd met een kiezelmozaïek van zeemeerminnen. Men beweert dat deze meerminnen stormen veroorzaken en schepen tot zinken brengen. Ook gaan we naar de baai van Panormitis, waar we het klooster van aartsengel Michaël bezoeken. Pelgrims van over de hele wereld komen hier naar toe om de icoon van de heilige te eren. (ca. 30 km)

dag 5: Eilandtour vol geschiedenis

We vervolgen onze reis door de geschiedenis van Rhodos met een bezoek aan Monólithos. Hier zien we de ruïnes van een oude 15e-eeuws burcht van de johannieters, die strategisch op een 200 meter hoge rots ligt. Vanaf hier reikt het uitzicht ver over de zee en de eilanden voor de kust. Hierna gaan we naar Kámeiros, een Dorische stad die volgens de overlevering werd gesticht door de kleinzoon van koning Minos van Kreta. De Hellenistische ruïnes die we bekijken dateren uit de 3e eeuw voor Christus toen de stad na een catastrofale aardbeving opnieuw werd opgebouwd. We zien tempels, een altaar voor Helios, badhuizen en een waterreservoir. Vervolgens brengen we een bezoek aan een imker, die ons vertelt over de traditie en toekomst van zijn ambacht en ons natuurlijk laat proeven van de heerlijke honing. We eindigen deze heerlijke dag bij de prachtige Byzantijnse kerk Agios Nikolaos Foundoukli, die fraaie muurschilderingen uit de 15e eeuw heeft. (ca. 180 km)

dag 6: Witte dorp Lindos

Aan de voet van de akropolis ligt het heerlijke dorpje Lindos met sneeuwwitte glanzende huizen. Lindos was in de oudheid een zeer rijke handelsstad. Nu is het een van de drie antieke steden van Rhodos. Tijdens een wandeling door de smalle kronkelstraatjes zien we traditionele huizen, die tussen de 15e en 18e eeuw werden gebouwd in opdracht van rijke kapiteins. De oudere huizen zijn gebouwd in een mix van de Byzantijnse en Arabische stijl. Midden in het dorp staat een Byzantijnse kerk met mooie 18e-eeuwse fresco’s van Symi, die we bekijken. Op de top van de heuvel zien we de akropolis van Athena Lindia. Hier hebben we een mooi uitzicht over de baai van de apostel Paulus. Hierna bezoeken we Eptá Pigés, ‘de zeven bronnen’, waar pauwen langs beekjes en watervallen paraderen. (ca. 80 km)

dag 7: Vrije dag of naar Kos

Deze laatste volle dag van uw vakantie is ter vrije besteding. Gaat u souvenirs shoppen in de oude stad of geniet u van een dagje op het strand? U kunt ook een optionele excursie naar het eiland Kos maken.

dag 8: Rhodos – Amsterdam

De vakantie zit er helaas al weer op. We worden naar de luchthaven van Rhodos gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kos, Griekenland
Kleurrijk Kos
Eiland van Hippocrates
Duur: hele dag
Minimaal 10 personen
Prijs: circa € 160,- per persoon
Inclusief gids
Samen met de reisleider kunt u een dagexcursie naar het Griekse eiland Kos maken. In twee en een half uur brengt de veerboot u naar Kos. Hippocrates, de grote arts wiens eed tot op de dag van vandaag door artsen wordt gezworen, ging u al voor. Natuurlijk zult u zijn heiligdom, het Asklepios-heiligdom, bekijken. In Kos-Stad ziet u plataan van Hippocrates en bezoekt u het kasteel gebouwd door de Orde van Sint Jan in de haven. In de mooie oude stad is er ook tijd voor een ijskoffie in een bar of een geroosterde inktvis met knoflookroom in een haventaverne. In de middag brengt de veerboot u terug naar Rhodos.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Rhodos13:55 - 18:35 uur
Rhodos - Amsterdam12:45 - 15:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Amphitryon
Hotel Amphitryon - Rhodos
Hotel Amphitryon ligt in het hart van Rhodos-Stad, op slechts 200 meter afstand van de prachtige middeleeuwse stad. Het strand ligt op ongeveer 800 meter afstand en het beroemde casino ligt op ongeveer 1 kilometer afstand. Het hotel beschikt over een zwembad, een bar, een restaurant, een lift en gratis wifi in de openbare ruimtes. De kamers beschikken over een tv, airconditioning, een minibar en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Amphitryon Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.