050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief

Adembenemend natuurschoon en een veelbewogen geschiedenis

Met zijn indrukwekkende geografische diversiteit en gevarieerde dieren- en plantenleven lijkt Zuid-Afrika wel ‘een wereld in één land’. In het wereldberoemde Kruger National Park loopt u leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels tegen het lijf, en in het Kaapse wijnland, met zijn vruchtbare wijngaarden, kunt u zich tegoed doen aan de lekkerste wijnen. Behalve adembenemend natuurschoon heeft Zuid-Afrika een veelbewogen geschiedenis, een rijke cultuur en bijzondere tradities. Het etnische erfgoed van Afrikaanse stammen, Portugezen, Engelsen, Indiërs en Hollanders heeft dit land zijn unieke karakter gegeven. Kaapstad, een prachtige stad aan de voet van de Tafelberg, straalt deze kosmopolitische sfeer uit. En het gezellige universiteitsstadje Stellenbosch, met zijn vele koloniale huizen, doet Hollands aan. Kortom: Zuid-Afrika bevat alle ingrediënten voor een heerlijke ontspannen vakantie!

Deze individuele reis start met een kennismaking met een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Via de prachtige en bekende glooiende wijnlanden, waar een bezoek aan een wijnkelder een must is, rijdt u via het historische stadje Swellendam naar 'de struisvogelhoofdstad’, Oudtshoorn. Als u daarna afzakt naar de Indische Oceaan, volgt u de indrukwekkende Tuinroute naar het bekende Addo Elephant Park, waar u deze kolos en ander groot wild kunt spotten. Na uw binnenlandse vlucht naar Durban verkent u de prachtige natuur van de Drakensbergen en maakt u een uitstapje naar de buurlanden Lesotho en het kleine koninkrijk Swaziland. Een safari is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met een vakantie in Zuid-Afrika. In het hart van Zululand en in het befaamde Krugerpark gaat u op zoek naar de big five en ander wild.

De route van deze fly drive voert u in uw huurauto langs de hoogtepunten van het schitterende én toegankelijke Zuid-Afrika. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, de asfaltwegen zijn goed en de bewegwijzering is dik in orde. Zelfs zonder navigatie (die standaard in uw huurauto zit) kunt u hier de weg prima vinden. En omdat de te rijden afstanden niet heel groot zijn, is er ook voldoende tijd voor de excursies onderweg. U overnacht vaak op prachtige locaties, zoals aan de voet van de Drakensbergen, in of bij koloniale stadjes of midden in de natuur. Juist doordat alles logistiek zo goed geregeld is, kunt u optimaal genieten van de prachtige natuur en cultuur! En dat is in Zuid-Afrika in overvloed aanwezig. Maakt u een fly drive door het mooiste land van Afrika?

Pluspunten
vluchten met Emirates
ruimbagage
binnenlandse vlucht met South African Airways
21 dagen huurauto met airconditioning en gps
kleinschalige toeristenklassehotels
18x ontbijt
2 nachten Oudtshoorn
2 nachten in Krugerpark
2 nachten bij Addo Elephant National park
2 nachten aan Panoramaroute
1 nacht aan strand Durban
2 nachten aan voet Drakensbergen
dagexcursie via Sani Pass naar Lesotho
informatiepakket en routekaart
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kaapstad en Stellenbosch
Oudtshoorn en Knysna
wijnstreek en Tuinroute
Krugerpark en Drakensbergen
Addo Elephant Park
Swellendam
koninkrijk Swaziland
Sani Pass en Lesotho
St.Lucia, Zululand en Mkuze
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: verblijf in Krugerpark en Addo Elephant N.P.
Spot u de Big Five in de mooiste wildparken van Zuid-Afrika? De olifant kunt u zeker van u lijstje strepen na een bezoek aan Addo Elephant N.P., nu de leeuw, buffel, neushoorn en het luipaard nog...

De reis in het kort

Amsterdam – Kaapstad
Aankomst Kaapstad
Kaapstad – Stellenbosch
Stellenbosch – Swellendam
Swellendam – Oudtshoorn
Oudtshoorn
Oudtshoorn – Knysna
Knysna – Addo Elephant National Park
Addo Elephant National Park
Addo – Port Elizabeth – Durban – Umhlanga Rocks
Durban – Drakensbergen
Drakensbergen – Sani Pass – Lesotho – Drakensbergen
Underberg – St.Lucia
St.Lucia en Isimangaliso of Hluhluwe
St.Lucia – Mkuze
Mkuze en omgeving
Mzuke – Swaziland
Swaziland – Kruger National Park
Kruger National Park
Krugerpark – Graskop aan de Panoramaroute
Panoramaroute
Graskop – Johannesburg – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Kaapstad

U vliegt van Amsterdam naar Kaapstad.

dag 2: Aankomst Kaapstad

Op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Hij geeft u alle documenten die u nodig heeft voor uw fly drive, en brengt u naar het verhuurbedrijf op de luchthaven, waar u uw huurauto in ontvangst neemt. Daarna rijdt u door naar uw hotel nabij het Waterfront in Kaapstad, waar u een nacht verblijft. Kaapstad is een van de mooiste steden van de wereld. De ligging aan de baai met op de achtergrond het onmiskenbare silhouet van de Tafelberg is een bekend en overweldigend plaatje. Kaapstad is een stad met twee gezichten. De stad is zowel westers als Afrikaans. De Nederlandse en Engelse overheersing zijn nog duidelijk zichtbaar in de Hollandse en Victoriaanse architectuur. (reisafstand ca. 35 km)

¡ Voorverlenging Kaapstad
Wilt u langer genieten van een van de mooiste steden ter wereld? Dan kunt u een of meerdere extra overnachtingen in deze stad bijboeken (kosten vanaf € 38,- per persoon per nacht bij een verblijf in een 2-persoonskamer).

dag 3: Kaapstad – Stellenbosch

Vanuit Kaapstad rijdt u via de Sir Lowry’s Pass naar de achterliggende wijnstreek. Bovenop de pas kijkt u uit over False Bay en kunt u een laatste blik op Kaapstad werpen. U rijdt door naar de schitterende wijnstreek, met oude plaatsjes als Franschhoek en Stellenbosch. Stellenbosch is aan het einde van de 17e eeuw gesticht door de Nederlander Simon van der Stel. Het is een van de oudste en best bewaarde stadjes van Zuid-Afrika, met historische gebouwen in Nederlandse, Georgiaanse en Victoriaanse architectuur. De eiken die hier groeien, zijn uit Europa geïmporteerd. Het hout ervan werd vroeger gebruikt voor de wijnvaten. Stellenbosch is namelijk een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De mooiste gebouwen vindt u in de Dorpstraat rond Die Braak (het dorpsplein) en in het Dorpsmuseum (openluchtmuseum). U kunt hier het Burgerhuis bezoeken, waarin een VOC-museum is gevestigd. Ook staat hier Het Schreuderhuis, de oudste stadswoning in heel Zuid-Afrika. De bekendste universiteit van Zuid-Afrika is hier ook gevestigd. Daardoor is Stellenbosch een levendige studentenstad. Niet alleen Stellenbosch is het waard om te bezichtigen: ook de diverse omliggende historische plaatsjes als Franschhoek en Paarl zijn erg mooi. U overnacht net buiten Stellenbosch. (reisafstand ca. 70 km)

dag 4: Stellenbosch – Swellendam

Vanuit Stellenbosch zijn er twee routes die naar Swellendam leiden. De noordelijke route via Paarl en Worcester is volgens velen de mooiste. Dit gebied bestaat uit schitterende landschappen en hoge kliffen, kristalheldere stroompjes en een overvloed aan bomen. Het gebied rond Paarl, Wellington, de Breede Rivier Valley, Klein Karoo en de Langkloof is daarmee een van de meest diverse regio’s van Zuid-Afrika. Natuurlijk kunt u een stop maken bij een van de wijngaarden waar u onderweg langskomt, om de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven. Het agrarische landschap rondom het charmante plaatsje Swellendam, waar u de komende nacht verblijft, markeert het begin van de Tuinroute. Swellendam ligt aan de voet van de Langebergen. Deze stad is de op twee na oudste nederzetting van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch. Swellendam werd in 1747 gesticht door Nederlandse kolonisten. De kerken, huizen en andere gebouwen zijn dan ook gebouwd in Kaaps-Hollandse stijl. In en om Swellendam is genoeg te doen! Als u voor cultuur gaat, kunt u het Drosty Museum bezoeken. Dit is een van de mooiste musea van het land en bestaat uit verschillende gebouwen verspreid door de stad. In dit museum keert u terug in de tijd en ziet u hoe men in de 18e en 19e eeuw leefde. Of gaat u op zoek naar de bijzondere bontebok, een antilope, in het park Bontebok? U kunt hier met uw eigen auto op safari. U heeft kans om, behalve de bontebok, andere soorten antilopen en zebra’s te zien. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een paradijs. (reisafstand ca. 195 km)

dag 5: Swellendam – Oudtshoorn

Nadat u afscheid heeft genomen van Swellendam, rijdt u via Route 62 naar Oudtshoorn. Onderweg reist u over schitterende bergpassen en langs pittoreske plaatsjes. Het landschap wordt hier droger en minder groen: u bent in het halfwoestijngebied van de Kleine Karoo. Het zal u opvallen dat er nauwelijks bomen groeien. Dit is een schril contrast met de eerste dagen van deze reis. Oudtshoorn is vooral bekend om de struisvogelboerderijen. De struisvogels zijn een toeristische attractie en een bezoek aan een van de ‘farms’ is dan ook zeker een aanrader. De boerderijen floreerden aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Vooral de veren van de vogel waren toen zeer geliefd. Nu worden de struisvogels vooral gehouden om het vlees, het leer en de reusachtige eieren. Ook de Cango Caves zijn een bezoek absoluut waard. Deze grotten, die 20 miljoen jaar oud zijn, liggen in de Swartberg Mountains, ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn. U zult versteld staan van de prachtige zalen in de kalkstenen rotsen. Al vanaf de vroege steentijd werden de grotten bewoond door mensen. U verblijft twee nachten op een schilderachtige locatie, net buiten Oudtshoorn. (reisafstand ca. 225 km)

dag 6: Oudtshoorn

U kunt op deze dag verder kennismaken met deze prachtige stad en haar omgeving. Niet ver van Oudtshoorn liggen de Swartberg Mountains, waar het heerlijk wandelen is. Er zijn ook meerdere wijngaarden rond de stad: enkele van de beste Zuid-Afrikaanse portwijnen worden geproduceerd in de omgeving van Oudtshoorn.

dag 7: Oudtshoorn – Knysna

Na een rit over de adembenemende Outeniqua Mountain Pass rijdt u naar Knysna, een stadje aan de Tuinroute. Deze route is een schilderachtig gebied langs de zuidkust van Zuid-Afrika, van het vissersdorp Hermanus in de West-Kaap tot de havenstad Port Elizabeth in de Oost-Kaap. Aan deze Tuinroute heerst een mediterraan klimaat, met warme zomers en koele winters. Door de relatief warme zeestromen van de Indische Oceaan is het hier vrijwel nooit echt koud. Vooral in de Zuid-Afrikaanse winterperiode valt hier veel regen, wat, in combinatie met de fijne temperaturen een vruchtbaar en groen gebied als resultaat heeft. Het kustplaatsje Knysna ligt genesteld tussen uitgestrekte bossen en een lagune. Deze lagune biedt ruimte aan een van de weinige oesterkwekerijen die zo dicht bij de kust liggen. De oesters in Knysna behoren tot de smakelijkste oesters ter wereld. Wellicht een dinertip voor de avond? Op de westelijke ‘arm’ van de ingang van de lagune ligt het Featherbed Nature Reserve. Hier kunt u een wandeling maken door een prachtig bosgebied. U verblijft een nacht in het centrum van Knysna. (reisafstand ca. 130 km)

dag 8: Knysna – Addo Elephant National Park

Via het pittoreske Plettenberg Bay, Humansdorp en Port Elizabeth rijdt u naar het Addo Elephant National Park. Het oorspronkelijke gedeelte van het park is in 1931 gesticht, om een veilige haven te bieden voor de weinige (11) overgebleven olifanten uit de omgeving. Nu zijn hier zo’n 500 olifanten te bewonderen! U kunt hier een safari maken in een park waar, behalve de olifant, ook de rest van de big five leeft: de leeuw, de neushoorn, de buffel en het luipaard. De term slaat niet op de grootte van de dieren (een giraffe is bijvoorbeeld groter): het gaat om de dieren die het moeilijkst tijdens de jacht te doden zijn. Met uw eigen auto kunt u in het park op zoek naar de big five en alle overige dieren die hier voorkomen. Er leven hier onder andere ook antilopen, hartebeesten, zebra’s, leeuwen en hyena's, en de beschermde ‘vlerkloze mestkever’, een endemische soort van deze regio die vooral in dit park te vinden is. U verblijft twee nachten in een privéreservaat op de grens van Addo. (reisafstand ca. 360 km)

dag 9: Addo Elephant National Park

U kunt een volledige dag doorbrengen in het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika. Er is genoeg te zien! Niet alleen de fauna is indrukwekkend: Addo beslaat ongeveer 180.000 hectare en omvat verschillende landschapstypes, van de droge Karoo in het noorden die overgaat in riviervalleien tot aan het grootste aaneengesloten kustduinengebied ter wereld.

dag 10: Addo – Port Elizabeth – Durban – Umhlanga Rocks

U rijdt naar de luchthaven van Port Elizabeth, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u naar Durban. Hier neemt u op de luchthaven bij het verhuurbedrijf uw huurauto voor het vervolg van uw fly drive in ontvangst. Daarna rijdt u naar het strand van Umhlanga Rocks, waar u een nacht verblijft. Deze noordelijke buitenwijk van Durban is een goede plek voor strandliefhebbers en avonturiers. U kunt hier heerlijk genieten van het strand en verschillende watersporten beoefenen. Vlak buiten de kust liggen trekroutes van walvissen en dolfijnen, die u kunt gaan spotten. Of gaat u liever golfen? Op nog geen 30 minuten rijden van uw lodge liggen verschillende schitterende golfbanen. (reisafstand ca. 135 km)

¡ Verlenging Durban
Wilt u langer genieten van het strand en van het subtropische klimaat van Durban? Dan kunt u een extra overnachting in deze stad bijboeken (kosten vanaf € 49,- per persoon per nacht bij een verblijf in een 2-persoonskamer).

dag 11: Durban – Drakensbergen

U laat de stranden van Durban achter u en reist het binnenland in. Geleidelijk gaat de weg omhoog en rijdt u het gebied van de Drakensbergen in. Deze bergketen dankt haar naam aan de Nederlandstalige Afrikaner Boeren, de voortrekkers. De Boeren trokken hier naartoe om te ontsnappen aan de Britse overheersing in het gebied rond de Kaap. De voortrekkers vergeleken de grillige pieken van de bergen met de rug van een draak. In de taal van de Zulu’s, de oorspronkelijke bewoners, heet de bergketen ‘uKhahlamba’, wat ‘barrière van speren’ betekent. U verblijft twee nachten in het plaatsje Underberg, dat aan de voet van een berg ligt in het zuidelijke deel van de bergketen. In het gebied rond Underberg kunt u prachtige wandelingen maken. Vooral vogelliefhebbers zullen hier hun ogen uitkijken. Verschillende vogelsoorten die hier voorkomen, zijn nergens anders te vinden. Houdt u van vissen? De riviertjes en stroompjes in de omgeving van Underberg bieden de beste mogelijkheden in Zuid-Afrika om op forel te vissen. (reisafstand ca. 230 km)

dag 12: Drakensbergen – Sani Pass – Lesotho – Drakensbergen

U wordt opgehaald bij het hotel. Op deze dag maakt u in een klein internationaal gezelschap een dagexcursie naar de bekendste grensovergang tussen Zuid-Afrika, Sani Pass, en het kleine koninkrijk Lesotho: de Sani Pass. De weg naar de pas is alleen geschikt voor auto’s met vierwielaandrijving. Van oudsher werd het pad gebruikt als migratieroute door dieren, en door mensen die hier leefden als jager-verzamelaars. Tot in de eerste helft van de vorige eeuw werd het pad gebruikt als route voor lastdieren die handelswaar vervoerden tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Dit is de enige weg waarover auto’s door de Drakensbergen naar Lesotho kunnen rijden. De spectaculaire onverharde weg kronkelt zich als een slang omhoog naar de top op bijna 2.900 meter hoogte. Bovenaan de pas staat de hoogste pub van Afrika. Vergeet u vooral uw paspoort niet mee te nemen, want u gaat daadwerkelijk de grens over. Lesotho is niet alleen een ander land, maar ook een totaal andere wereld. Het Basothovolk dat hier leeft, heeft een unieke cultuur die wel iets weg heeft van de Tibetaanse. U maakt een excursie naar een Basothodorp. Hier ziet u hoe de mensen schapen en geiten houden. U maakt een korte wandeling naar een uitzichtpunt, vanwaar u een blik kunt werpen op de hoogste berg van zuidelijk Afrika: Thabana Ntlenyana. Hier gaat u ook picknicken. Tegen het einde van de middag wordt u terug gebracht naar het hotel in Underberg. (reisafstand van deze dagexcursie ca. 150 km)

dag 13: Underberg – St.Lucia

U rijdt terug in de richting van Durban. Op een kleine 300 kilometer ten noordwesten van deze stad ligt het dorpje St.Lucia, waar u twee nachten verblijft. St.Lucia ligt in het zuidelijke deel van het Greater St.Lucia Wetland Park, aan de Indische Oceaan. Van hieruit rijdt u gemakkelijk naar het moeraslandpark waar u kunt wandelen over de schijnbaar eindeloze (en verlaten) stranden. Uiteraard kunt u ook op zoek naar wilde dieren. Vanuit St.Lucia kunt u diverse activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een boottocht maken op het gelijknamige meer en op zoek gaat naar nijlpaarden en krokodillen. Als u tussen juni en november in het dorp bent, kunt u ook een boottocht maken over zee waarbij u walvissen gaat spotten. St.Lucia ligt namelijk aan de trekroute van de bultrugwalvis. (reisafstand ca. 450 km)

dag 14: St.Lucia en Isimangaliso of Hluhluwe

Deze dag kunt doorbrengen in St.Lucia en het moeraslandpark Isimangaliso. Niet ver van St.Lucia ligt het bekende Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Dit is het oudste park van Zuid-Afrika en het enige park in KwaZulu-Natal waar de big five leeft. Jarenlange bescherming van de neushoorn heeft ervoor gezorgd dat in Hluhluwe een gezonde populatie neushoorns leeft. Beide Afrikaanse soorten zijn hier vertegenwoordigd: de witte en de zwarte neushoorn. Anders dan de naam doet vermoeden, hebben beiden soorten dezelfde kleur. De naam van de witte neushoorn is afgeleid van het Nederlandse woord ‘wijd’, dat betrekking heeft op de brede bek van deze soort. U kunt hier ook veel andere diersoorten tegenkomen, zoals giraffes, jakhalzen, wrattenzwijnen, verschillende apen- en schildpadsoorten, hyena’s en wildebeesten. Het park is de thuisbasis van zo’n 340 vogelsoorten. Er loopt een verharde hoofdweg door het park, maar de meeste wegen zijn onverhard. Optioneel kunt u hier een game drive in een 4-wheel drive maken.

dag 15: St.Lucia – Mkuze

Vandaag heeft u een ontspannen reisdag. Op ongeveer 125 kilometer van St.Lucia ligt Mkuze, waar u twee nachten verblijft. Wellicht heeft u gisteren doorgebracht in St.Lucia of heeft u een bezoek gebracht aan Ismangaliso, dan heeft u op deze dag de tijd om onderweg naar Mkuze een bezoek te brengen aan Hluhluwe. Uiteraard kunt u ook in een keer doorrijden naar Mkuze, waar u een game drive kunt maken in het Mkuze Game Reserve. U verblijft twee nachten aan de voet van de Ghost Mountain. (reisafstand ca. 125 km)

dag 16: Mkuze en omgeving

Deze dag kunt u naar eigen inzicht vullen in of om Mkuze. In de omgeving van Mkuze liggen diverse wildparken die een bezoek zeker waard zijn. Het meest nabije park is het Mkuze Game Reserve. Dit park is een uitloper van het Greater St.Lucia Wetland Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mkuze is een mekka voor vogelliefhebbers: er leven hier meer dan 420 vogelsoorten. In dit gebied met savannes, bossen, rivieren, grasland, en rotsachtige bergruggen leven onder andere de zwarte en witte neushoorn, de giraffe, het luipaard, de zebra, het wildebeest en de leeuw. U mag met uw eigen auto het park in. Hou er wel rekening mee dat u over onverharde wegen rijdt.

dag 17: Mzuke – Swaziland

U verlaat Zuid-Afrika en gaat naar Swaziland. Het koninkrijk Swaziland is een bergstaatje dat half zo groot is als Nederland. Het ligt tussen Mozambique en Zuid-Afrika in. Het bergachtige noorden met toppen tot 1.800 meter heeft een gematigd klimaat, het subtropisch zuiden is heuvelachtig. Vanuit de hoofdstad Mbabane regeert koning Mswati III als absolute heerser over het koninkrijk. De koning heeft dertien vrouwen: in Swaziland is polygamie nog toegestaan. De koning duldt geen politieke partijen of oppositie, maar Swaziland is niettemin een rustig en veilig land. De koning personifieert de Swazi-cultuur en symboliseert de eenheid van het land, waardoor onderlinge twisten als in andere Afrikaanse landen uitblijven. U verblijft in een regio die bekendstaat om het schitterende houtsnijwerk, dus hou plaats over in uw koffer voor mooie souvenirs! U overnacht nabij het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier kunt u heerlijk wandelen in een prachtige vallei. Wellicht spot u tijdens de wandeling nog antilopen. (reisafstand ca. 220 km)

dag 18: Swaziland – Kruger National Park

U doorkruist Swaziland en verlaat het kleine koninkrijk via het noorden. Daarna is het niet ver meer naar het Kruger National Park. Dit nationale park werd aan het einde van de 19e eeuw gesticht door de eerste president van Zuid-Afrika, Paul Kruger. Het is ontegenzeggelijk een van de bekendste natuurparken ter wereld. De verschillende ecosystemen en de ontelbare riviertjes en meertjes bieden een ongelooflijke verscheidenheid aan planten- en diersoorten: 137 verschillende zoogdieren, 500 vogelsoorten, meer dan 100 soorten reptielen en natuurlijk de bekende big five leven hier. Dit grootste park van Zuid-Afrika strekt zich uit over het 'Laagveld' van Mpumalanga en de Northern Province, en heeft een subtropisch klimaat, met zomerregens die van noord naar zuid steeds vaker voorkomen. De regentijd begint rond september/oktober. Van december tot februari valt de meeste regen. Het park is zo groot dat een bezoek het beste enkele dagen kan duren, zodat u in alle rust de olifanten, nijlpaarden, apen, krokodillen, leeuwen, impala’s, giraffen en nog vele andere dieren kunt bewonderen. U verblijft twee nachten in het Krugerpark. (reisafstand ca. 250 km)

dag 19: Kruger National Park

U kunt een volle dag in het Krugerpark kunt doorbrengen. U kunt verschillende routes volgen met uw auto, of ter plekke een van de georganiseerde safari-activiteiten boeken (kosten niet inbegrepen). Het Krugerpark is een enorm wildpark, dus er is voldoende te zien! Naast de grootte is dit park ook bekend om de grote variatie aan diersoorten. Hier leeft onder andere de big five en de grootste populatie Afrikaanse olifanten ter wereld: meer dan 10.000! Er zijn hier ook veel andere dieren te vinden, zoals de giraffe, het nijlpaard, de koedoe, de impala, de wilde hond, de zebra, de jachtluipaard, de hyena, de krokodil, de baviaan en diverse vogelsoorten.

dag 20: Krugerpark – Graskop aan de Panoramaroute

U verlaat het Krugerpark. Op weg naar de uitgang heeft u nog een laatste kans om wilde dieren te spotten. Daarna rijdt u naar het spectaculaire gebied van de Panoramaroute, een route langs de landschappelijke grens tussen het ‘Hoogveld’ en het ‘Laagveld’. Het Hoogveld, een plateau, loopt grofweg van de Drakensbergen tot voorbij Johannesburg. Het Krugerpark ligt in het Laagveld en bij het verlaten van het park kunt u het Hoogveld als een muur in het landschap zien liggen. Door het abrupte hoogteverschil heeft dit gebied veel ‘dramatische’ natuurfenomenen, zoals steile rotswanden waar watervallen de diepte in razen, door water uitgesleten kloven en schitterende vergezichten. De regio is schitterend groen, voornamelijk doordat hier meer regen valt dan in andere delen van Zuid-Afrika. U rijdt naar uw hotel in het dorpje Graskop aan de Panoramaroute, waar u de komende twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 100 km)

dag 21: Panoramaroute

Vanuit uw hotel rijdt u makkelijk de Panoramaroute op. Langs deze route is veel te zien en te doen! U zult zich zeker verbazen over het natuurschoon, de natuurlijke bezienswaardigheden en charmante plaatsjes. Een must see aan de Panoramaroute is God’s Window. Dit is een van de mooiste uitzichten. Bij helder weer kunt u kilometers ver over het laagveld kijken. In de buurt ervan staan de Three Rondavels. Deze drie vrijstaande ronde rotsformaties lijken op traditionele lokale hutten die rondavels worden genoemd. Andere bijzondere plekken zijn de watervallen van Lisbon, de Berlin Falls en de Bourke’s Luck Potholes. Deze kolkgaten zijn overblijfsels van het hardere gesteente dat zichtbaar werd nadat de Blyde Rivier hier het zachte kalksteen had weggesleten. Het kolkende water dat hier door een nauwe passage in de kloof werd geperst, zorgde voor bijzondere ronde gaten in het gesteente. Deze gaten zijn vernoemd naar de goudzoeker Tom Bourke. Hij voorspelde terecht dat hier in de regio veel goud te vinden was. Een mooi voorbeeld daarvan is Pilgrim’s Creek. In dit riviertje werd veel goud gevonden. Al snel ontstond hier een stadje: Pilgrim’s Rest. Nu is het een nationaal monument waar u de oude gebouwen kunt zien die bijna honderd jaar lang gebruikt zijn door mijnwerkers. Langs de route en vooral bij de bezienswaardigheden hebben lokale verkopers stalletjes neergezet waar ze souvenirs verkopen. Vergeet vooral niet af te dingen!

dag 22: Graskop – Johannesburg – Amsterdam

U rijdt naar Johannesburg. Onderweg heeft u nog wat tijd, bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan Pretoria, voordat u uw huurauto inlevert op de luchthaven van Johannesburg. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 375 km)

dag 23: Aankomst Amsterdam

U landt in de ochtend op de luchthaven van Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Bij deze reis kunt u kiezen voor uit vluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Onder meer KLM, Emirates en Qatar Airways onderhouden routes van Nederland (of Duitsland) naar Zuid-Afrika. In de vanafprijs is een gemiddelde vluchtprijs opgenomen. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Om u een beeld te even van de vluchtmogelijkheden en de vluchtduur vindt u hieronder de meest voorkomende vluchtschema’s van KLM, Emirates en Qatar Airways vanaf Amsterdam. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
emirates.png

Amsterdam - Dubai22:00 - 07:35 uur
Dubai - Kaapstad08:50 - 16:25 uur
Johannesburg - Dubai18:50 - 05:05 uur
Dubai - Amsterdam08:10 - 12:40 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto categorie BB inbegrepen (Ford Fiesta of gelijkwaardig) met gps-navigatie, airconditioning en verzekeringen. U kunt tegen betaling van een toeslag vanaf € 4,- per dag een upgrade boeken. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels en -accommodaties. Alle kamers hebben een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. In de meeste accommodaties kunt u (tegen betaling) gebruikmaken van wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Port View House, Zuid-Afrika
Hotel Port View House - Kaapstad
Port View House ligt uitstekend in het centrum van Kaapstad. Het V&A Waterfront ligt op slechts minuten lopen. Gelegen op de helling van Signal Hill kijkt het uit over de haven van de stad. Ook de mooie stranden en het historische centrum van Kaapstad zijn niet ver weg.

Bekijk de website van Port View House
Schoone Oordt Country House, Zuid-Afrika
Hotel Schoone Oordt Country House - Swellendam
Uw kamer bevindt zich in een uniek Victoriaans landhuis gelegen in een natuurlijke omgeving. Het landhuis biedt tien kamers, een zoutwaterzwembad en een heerlijke keuken. U kunt gratis gebruik maken van wifi en uw auto parkeert u op het terrein van de accommodatie.

Bekijk de website van Schoone Oordt Country House
Roosje van de Kaap, Zuid-Afrika
Hotel Roosje van de Kaap - Swellendam
Dit pension ligt in het centrum van Swellendam. De kamers zijn voorzien van antiek meubilair en bieden uitzicht op de Langeberg of de tuinen. De lichte, ruime kamers van Roosje van de Kaap zijn individueel ingericht en voorzien van houten balkenplafonds. Er is roomservice beschikbaar. Gasten kunnen ontspannen bij het buitenzwembad of genieten van een wandeling door de tuin. Op een korte afstand ligt het nationaal park Bontebok.

Bekijk de website van Roosje van de Kaap
Hlangana Lodge Oudsthoorn, Zuid-Afrika
Lodge Hlangana - Oudtshoorn
Welkom in een van de prettigste kleine lodges is Zuid-Afrika. Hlangana Lodge is perfect gelegen aan de stille rand van Oudtshoorn, aan de route naar de Cango Caves. Op loopafstand bevinden zich restaurants en iedere kamer heeft een eigen veranda met zicht op de exotische tuin.

Bekijk de website van Hlangana Lodge
Aestas Bed&Breakfast, Zuid-Afrika
Guesthouse Aestas Bed & Breakfast - Knysna
Aestas Bed & Breakfast ligt in het centrum van Knysna op loopafstand van de winkels, restaurants, Waterfront en de Lagoon. Dit bed and breakfast biedt u een warm welkom, gastvrijheid en een prachtig uitzicht. Vanuit het hotel kunt u Knysna en de omgeving verkennen. U kunt prachtige boottochten maken, het Knysna Elephant Park bezoeken of prachtige wandelingen maken. Na terugkeer van een enerverende dag kunt u ontspannen in de weelderige tuin of een verfrissende duik nemen in het zwembad. ’s Avonds is de tuin romantisch verlicht met fakkels en kaarsen.

Bekijk de website van Aestas Bed & Breakfast
Addo Palace, Zuid-Afrika
Hotel Addo Palace - Addo
Addo Palace ‘Ndebele Bush Lodge’ is een luxe accommodatie in een spectaculair en rustgevend privéreservaat op de grens van het bekende Addo Elephant National Park. De lodge is zo ontworpen dat hij volledig op gaat in de omgeving. Uw verblijf in Addo Palace ‘Ndebele Bush Lodge’ is er een van kwaliteit en comfort: de lodge is ervoor gemaakt om u het luxe ‘verwengevoel’ te gegeven.

Bekijk de website van Addo Palace
Sanchia Guesthouse, Zuid-Afrika
Guesthouse Sanchia - Durban
Dit stijlvolle hotel is centraal gelegen in een van de meest populaire wijken van Durban. Op een steenworp afstand vindt u grote golfbanen en een groot winkelcentrum. Dit hotel is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Durban, Umhlanga of het strand. Het hotel heeft vele faciliteiten waardoor uw verblijf nog aangenamer wordt. Het hotel biedt zowel indoor als outdoor activiteiten aan haar gasten aan. U kunt een duik nemen in het zwembad of een wandeling maken in de mooi aangelegde tuin.

Bekijk de website van Sanchia Guesthouse
Zeranka Lodge, Zuid-Afrika
Lodge Zeranka - Durban
Deze lodge ligt in een tropische tuin met directe toegang tot het hagelwitte zandstrand en het warme water van de Indische Oceaan. De lodge is omgeven door prachtige inheemse tuinen waar u heerlijk rond kunt dwalen of neemt u een verfrissende duik in het zwembad. ’s Nachts kunnen de gasten luisteren naar het geruis van de golven. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien zodat u volop kunt genieten van een aangenaam verblijf.

Bekijk de website van Zeranka Lodge
The Old Hatchery, Zuid-Afrika
Hotel The Old Hatchery - Underberg
Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de zuidelijke Drakensbergen. Vanuit hier heeft u toegang tot de Drakensbergen en de Sani Pass. Vanuit het hotel kunt u verschillende wandelroutes volgen door de Drakensbergen, waar u diverse soorten vogels, zoogdieren en zeldzame plantsoorten kunt zien. Dit hotel bezit diverse zitruimtes om te ontspannen en te genieten van een boek.

Bekijk de website van The Old Hatchery
Moorcroft Manor, Zuid-Afrika
Hotel Moorcroft Manor - Kwazulu Natal
Dit hotel is rustig gelegen in een prachtige omgeving. Moorcroft Manor beschikt over een groot park met uitzicht op het meer en de bergen. De kamers zijn comfortabel ingericht met houten meubels en zachte kleuren. Het hotel kan voor u vele activiteiten in en rondom het hotel organiseren, zoals vissen op forel, klimmen of kajakken. Heeft u meer behoefte aan ontspanning? Laat u dan verwennen in de spa.

Bekijk de website van Moorcroft Manor
Buya Futhi Bed&Breakfast, Zuid-Afrika
Hotel Buya Futhi - St. Lucia
Buya Futhi Bed & Breakfast is rustig gelegen aan de rand van het stadje St. Lucia en toch op loopafstand van de hoofdstraat, waar u restaurants en winkels vindt. Deze accommodaties beschikt over slecht vijf kamers, dus er heerst een relatieve rust. St. Lucia dient als uitvalsbasis voor diverse wildparken in de regio. Vanuit deze accommodatie boekt u gemakkelijk diverse activiteiten zoals boottochten en gamedrives. U kunt uw auto bij de accommodatie parkeren en overal in de bed & breakfast kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Bekijk de website van Bua Futhi Bed & Breakfast
St.Lucia Wetlands Guesthouse, Zuid-Afrika
Guesthouse St.Lucia Wetlands - St. Lucia
Dit heerlijke viersterrenpension ligt op loopafstand van zowel het strand als de hoofdstraat van St. Lucia, waar u restaurants en winkels vindt. Het pension helpt u graag met het boeken van excursies en activiteiten zoals boottochten, paardrijden en gamedrives. De wifi is gratis en u parkeert uw auto bij de accommodatie.

Bekijk de website van St. Lucia Wetland Guest House
Ghost Mountain Inn, Zuid-Afrika
Hotel Ghost Mountain Inn - Mkuze
Aan de voet van de legendarische Ghost Mountain in Mkuze, noordelijk KwaZulu-Natal, ligt de Ghost Mountain Inn. Dit intieme en mooie hotel is de ideale locatie om game drives te maken, te genieten van de overweldigende natuur en de wilde dieren. Ook kunt u (tegen betaling) onder begeleiding een wandeling, culturele excursies en boottochten in het gezelschap van deskundige rangers maken. ’s Avonds kunt u bijkomen in de spa of ontspannen in de prachtige tuinen met op de achtergrond het geluid van vogels. Of maakt u een spannende 'night game drive'? Alle kamers kijken uit over de glooiende gazons, de Lebombobergen en Ghost Mountain.

Bekijk de website van Ghost Mountain Inn
Mvubu Falls Lodge, Zuid-Afrika
Lodge Mvubu Falls - Ezulwini
Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht op de heuvels. De romantische ligging, naast het Mvubu riviertje (Mvubu betekent nijlpaard), is de ideale plek om te genieten en heerlijk te ontspannen. In Ezulweni vindt u een groot aanbod van verschillende kunstnijverheidsmarktjes, een kaarsenfabriekje en het Mlilwane natuurreservaat. De omringde natuur met vele natuurlijke watervallen en wandelroutes is prachtig. Alle kamers zijn ruim en smaakvol ingericht met natuurlijke materialen. De kamers zullen uw de comfort bieden die u na een dag vol avontuur nodig heeft.

Bekijk de website van Mvubu Falls Lodge
Forester Arms Hotel, Zuid-Afrika
Hotel Forester Arms - Mhlambanyatsi
Het Forester Arms hotel dateert uit de koloniale tijd en is een plek met veel karakter en charme. Het hotel is gelegen op een landgoed in de bergen dichtbij Mbabane. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het gunstige klimaat en de kleurrijke tuinen zijn ideaal om te wandelen, paard te rijden en te fietsen. Het hotel staat bekend om zijn goede eten wat met zorg en trots wordt bereid.

Bekijk de website van Forester Arms Hotel
Bongani Mountain Lodge, Zuid-Afrika
Lodge Bongani Mountain - Nelspruit
Indien u kiest voor de hotelupgrade verblijft u op dag tien en elf niet in het Krugerpark, maar in een aangrenzend privéreservaat. U verblijft hier op basis van volpension met inbegrip van twee game drives per dag. U parkeert uw auto bij de ingang van het reservaat en u wordt met een wagen van de lodge naar uw accommodatie gebracht. Zorg ervoor dat u op tijd bent, want in de middag van dag tien maakt u voor de eerste keer een game drive. In een 4-wheel drive neemt de ranger u mee door het 8000 hectare Mthetomusha Game Reserve. Er zijn geen hekken tussen het Krugerpark en het Mthetomusha wildreservaat. Dieren kunnen dus vrijelijk migreren tussen de verschillende gebieden. Het reservaat is de thuisbasis van de big five en een grote verscheidenheid aan vogels, alsmede vele soorten antilopen en verschillende roofdieren. Op dag elf maakt u vroeg in de ochtend een game drive in een 4-wheel drive door het reservaat onder leiding van een ervaren ranger. De ranger kent het reservaat als zijn broekzak en zijn ervaring zal meespelen in het vinden van het vele wild dat hier voorkomt. Maar er staan natuurlijk geen hekken rond het park en het is geen dierentuin, dus het zal iedere game drive weer een verrassing zijn welke dieren u kunt spotten. De ranger zal u niet alleen het grote wild tonen, hij zal ook aandacht besteden aan het kleinere en minder voor de hand liggende natuurschoon. Denkt u hierbij aan de mierenleeuw en de nuttige mestkevers. Na afloop van de game drives keert u terug naar de lodge waar u zult ontbijten. Overdag kunt u genieten bij het zoutwaterzwembad met uitzicht over de omliggende bush. Het is niet ondenkbaar dat u daar olifanten zult spotten. Tegen het einde van de middag maakt u een tweede game drive. Het wild is vooral actief rond zonsopkomst en tegen zonsondergang. De kans is groot dat u ook nu weer diverse soorten wild tegenkomt. Op dag twaalf maakt u in de ochtend uw laatste game drive voordat u uw reis vervolgt richting het spectaculaire gebied van de Panoramaroute.

Bekijk de website van Bongani Mountain Lodge
Skukuza Restcamp, Zuid-Afrika
Lodge Skukuza Restcamp - Kruger National Park
Dit kamp is gelegen aan de oevers van de rivier de Sabie nabij de hoofdtoegang Paul Kruger. Dit grootste restcamp van het Krugerpark is goed onderhouden en wordt omringd door een aantal hoge bomen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en de faciliteiten helpen mee om uw verblijf nog prettiger te laten verlopen. Op het terrein zijn diverse plant- en boomsoorten te vinden en door het nabijgelegen water is er in de omgeving van het restcamp veel wild te vinden.

Bekijk de website van Skukuza Restcamp
Chestnut Country Lodge, Zuid-Afrika
Lodge Chestnut Country - Mpumalanga
Deze lodge ligt op iets meer dan tien kilometer buiten Hazyview middenin de Panoramaroute. Vanuit de lodge rijdt u gemakkelijk naar de belangrijkste bezienswaardigheden als Blyde River Canyon, de Three Rondawels, Bourkes Luck Potholes en Gods Window. Om de accommodatie te bereiken rijdt u over een onverharde weg. Iedere kamer heeft een eigen terrasje met uitzicht over de Sabie-vallei.

Bekijk de website van Chestnut Country Lodge
Graskop Hotel, Zuid-Afrika
Hotel Graskop - Graskop
Dit hotel is gelegen in de uitlopers van de Drakensbergen en biedt de bezoeker een spectaculair landschap en een adembenemend uitzicht. Vanaf hier leidt de Panoramaroute noordwaarts naar de Blyde River Canyon en het historische stadje Pilgrim’s Rest. Alle comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van een badkamer. De inrichting en de goede sfeer zorgt ervoor dat u volop kunt genieten van uw verblijf hier.

Bekijk de website van Graskop Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Kaapstad (in de laagste boekingsklasse) met Emirates.
Vlucht Johannesburg – Amsterdam (in de laagste boekingsklasse) met Emirates.
Binnenlandse vlucht Port Elizabeth – Durban met South African Airways (in laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
21 dagen huurauto categorie BB met airconditioning en gps, inclusief alle verzekeringen.
Verblijf in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, uitgezonderd van uw verblijf in het Krugerpark. Uw verblijf in het Krugerpark is op basis van self-catering. Uw kamer heeft een keukentje waar u zelf maaltijden kunt bereiden. In het ‘restcamp’ is een supermarktje en een restaurant.
Dagexcursie in een internationaal gezelschap door de Drakenbergen via de Sani Pass naar Lesotho, met bezoek aan Basothodorp, wandeling en picknicklunch.
Route langs de bezienswaardigheden: Kaapstad, Stellenbosch, Swellendam, Oudtshoorn, Knysna, Addo Elephant N.P., Durban, Drakensbergen, Zululand, Mkuze, Swaziland, Kruger N.P. en Panoramaroute.
Informatiepakket en routekaart.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op twee prachtige locaties. U kunt na uw eerste dag in Durban nog een extra nacht bijboeken, om te genieten van alles van alles wat deze subtropische kustplaats te bieden heeft. Na uw reis kunt u uw vakantie met 2 of meer nachten verlengen in het prachtige Kaapstad. Ook kunt u deze reis combineren met de individuele reis ‘Zuiden van Zuid-Afrika’. Kijk daarvoor bij de reis 'Zuid-Afrika compleet'. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Voorverlenging Durban
Na uw eerste nacht in Durban kunt u uw verblijf met één of meerdere nachten verlengen in het prachtige Durban. Hieronder vindt u meer informatie over Durban en het voor u geselecteerde hotel. De rest van het programma schuift vervolgens een of meerdere dagen op.

Het zonnige Durban is, na Johannesburg en Kaapstad, de grootste stad van het land. De stad heeft vele kilometers strand. Daardoor is Durban een heerlijke plaats voor strand- en zeeliefhebbers. De stranden van de stad worden beveiligd door netten en op het strand zelf houden lifeguards een oogje in het zeil. Zwemmers en surfers worden van elkaar gescheiden door aparte secties. In Durban kunt u ook het grootste dolfinarium van Afrika bezoeken.

Verlenging Kaapstad
U kunt deze reis verlengen met een 3-daags bezoek aan het prachtige Kaapstad. Tijdens deze verlenging kunt u Kaapstad in uw eigen tempo bezichtigen. U vliegt van Johannesburg naar Kaapstad, waar u uw huurauto ophaalt. Daarna rijdt u, afhankelijk van uw hotelkeuze, naar uw hotel in of nabij Kaapstad. Standaard bestaat deze verlenging uit twee nachten (drie dagen). Uiteraard kunt u dit pakket uitbreiden met extra nachten. Na afloop van de verlenging vliegt u van Kaapstad terug naar Amsterdam. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.