050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Portugal | Zuid-Portugal

Lissabon, de Alentejo en de Algarve

Reisleider Jurriaan:
‘Gaat u mee op deze ontdekkingstocht naar de mooiste plekken in het zuiden van Portugal? De romantische hoofdstad Lissabon, de stille en warmbloedige Alentejo met haar prachtige hoofdstad Évora en de zonovergoten Algarve vormen het decor voor deze reis vol bijzondere verrassingen. U bezoekt kleine dromerige dorpjes aan de rand van Portugal, typische paleizen, ongewone kloosters, Arabische kastelen en een megalithische steencirkel uit een ver verleden.

Deze reis is een plezierige, ontspannen afwisseling tussen de gezellige drukte van de grote stad (Lissabon), de rust van de grootste Portugese provincie (de Alentejo) vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden en de grillige kust (de Algarve) met de door water en wind gevormde rotsen en mooie zandstranden. En uiteraard kunt u genieten van alle goede producten uit dit warme land, zoals wijn, citrusvruchten en de heerlijke keuken. Samen met de altijd warme sfeer in het zuiden van Portugal maakt dit uw kennismaking heerlijk aangenaam. Is het vooruitzicht van een zonnig terras met uitzicht op de stad, het land of de zee ook voor u aanlokkelijk? Ga dan mee!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
wijnproeverij
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Belém, Baixa en Alfama in Lissabon
UNESCO-steden Évora en Sintra
Cascais en Estoril
Mértola, Alcoutim en Tavira
Silves en Lagos
Cabo da Roca
keramiekatelier in São Pedro do Corval
kurkfabriek in de Alentejo
steencirkel Cromeleque dos Almendres
koninklijk paleis in Sintra
Convento dos Capuchos in Sintra
Castelo São Jorge in Lissabon
SRC-reisleider Jurriaan
SRC-reisleider sinds 2013
Door de wijnproeverij en de bezoeken aan een kurkfabriek en een keramiekatelier ervaart u het echte Portugese leven.
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
Reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleider Jurriaan
Reisleider sinds 2013
Reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
Reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Lissabon
Stadswandeling door Lissabon
UNESCO-stad Sintra in de Gouden Driehoek
Werelderfgoed, keramiek en kurk in de Alentejo
Steencirkel, vrije tijd en wijnproeverij
Idyllische dorpjes Mértola en Alcoutim
Arabisch Silves en kustplezier in Lagos
Terug naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Lissabon

We vliegen naar Portugal. Na aankomst maken we een stadsrondrit waarbij we onder meer de wijk Baixa en de statige Avenida da Liberdade, de Champs-Elysées van Lissabon zien. Ook komen we langs het Praça do Comércio, een plein dat mooi aan de Taag ligt. In de wijk Belém zien we de Torre de Belém, hét symbool van Lissabon, en bewonderen we het monument van de ontdekkingsreizigers. Als het vluchtschema geen tijd overlaat voor de stadsrondrit, dan wordt deze naar dag twee verplaatst waardoor de vrije middag wordt ingekort. We verblijven drie nachten in de hoofdstad of in de omgeving van Lissabon. (ca. 30 km)

dag 2: Stadswandeling door Lissabon

Trek vandaag uw stevige schoenen aan voor de steile straatjes en keien van Lissabon! Vanaf Castelo São Jorge, dat op de hoogste heuvel van Lissabon ligt, hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de brede Taag. De fundamenten van dit kasteel stammen al uit de 6e eeuw v.Chr. Na dit bezoek wandelen we door de Arabische wijk Alfama. De nauwe straatjes van Alfama dateren uit de Moorse tijd en bieden steeds weer verrassende doorkijkjes naar het leven van alledag in deze volkswijk. De middag is vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld het beroemde Gulbenkianmuseum bezoeken. Ook de terrasjes met uitzicht op de Taag lonken! Uiteraard kan de reisleider u met leuke tips terzijde staan. (ca. 50 km)

dag 3: UNESCO-stad Sintra in de Gouden Driehoek

Het kustgebied nabij Lissabon, ook wel de Gouden Driehoek genoemd, was in de jaren dertig van de vorige eeuw een geliefde verblijfplaats van afgezette koningen. In het schilderachtig gelegen UNESCO-stadje Sintra zien we onder meer het typische koninklijke paleis. Hierna bezoeken we een ongewoon klooster: het Convento dos Capuchos. Dit bijzondere franciscanenklooster uit 1560 ligt verscholen in de bossen van Sintra en wordt ook wel het kurkklooster genoemd. De wanden en plafonds zijn (nog altijd) bedekt met kurk van kurkbomen uit de omgeving. Vervolgens gaan we naar Cabo da Roca. Dit is een hoge kaap en het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Via de befaamde badplaatsen Cascais en Estoril keren we terug naar ons hotel. (ca. 100 km)

dag 4: Werelderfgoed, keramiek en kurk in de Alentejo

In de grootste provincie van Portugal, de Alentejo, wisselen velden vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden elkaar af. Wij bezoeken de mooiste stad van deze regio, Évora, en verblijven hier twee nachten. We wandelen door de geheel ommuurde binnenstad, dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Onderweg zien we onder andere de imposante vroeggotische kathedraal, de resten van een Romeinse tempel gewijd aan Apollo en een bizarre kapel die is opgebouwd uit beenderen. We strijken neer op het mooiste plein van de Alentejo en het kloppend hart van Évora: het Praça Giraldo. Na de lunch gaan we naar het keramiek dorpje São Pedro do Corval, waar we een keramiekatelier bezoeken. Tot slot brengen we een bezoek aan een kurkfabriek, de Alentejo is immers de grootste kurkproducent van de wereld. (ca. 300 km)

dag 5: Steencirkel, vrije tijd en wijnproeverij

Zoals Stonehenge in Groot-Brittannië bekend is, is de Cromeleque dos Almendres dat in Portugal. Deze steencirkel is zelfs de grootste op het Iberisch schiereiland! Tijdens onze ontdekkingstocht door deze dubbele steencirkel zien we zelfs stenen met primitieve tekeningen vol symboliek. Ook bekijken we een oud graf van voorname personen uit de periode van 5.000 v.Chr., de Anta do Zambujeiro. Tussen de middag kunt u uitgebreid lunchen en door het prachtige Évora slenteren. We sluiten de dag af met een aangename proeverij van Alentejowijnen! (ca. 150 km)

dag 6: Idyllische dorpjes Mértola en Alcoutim

Over de hoogvlakte van de Alentejo rijden we naar Mértola, waar we de witte kerk met haar karakteristieke Moorse uiterlijk bezoeken. Door de steile straatjes lopen we naar het kasteel, dat een slottoren uit de 13e eeuw heeft. Daarna gaan we naar het idyllische dorpje Alcoutim dat aan de Guadiana-rivier ligt, de grens tussen Portugal en Spanje. Aan de Spaanse kant van de rivier ligt ook een dorpje, Sanlucar de Guadiana. Hierna rijden we naar de kustplaats Tavira in de Algarve, waar we de laatste twee nachten verblijven. (ca. 230 km)

dag 7: Arabisch Silves en kustplezier in Lagos

Over de oude nationale route en via prachtige sinaasappelboomgaarden rijden we naar de vroegere Arabische hoofdstad van de Algarve, Silves. Hier bezoeken we het Moorse kasteel. Vervolgens rijden we door naar het aan de kust gelegen Lagos, ooit de plek waar slaven werden verhandeld. We zien de stevige muren van het 17e-eeuwse fort Ponta de Bandeira en genieten van een ontspannen vrije middag. Maakt u bijvoorbeeld een mooie boottocht langs de grotten aan de grillige kust van de Algarve? (ca. 250 km)

dag 8: Faro – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Faro gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 45 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Lissabon06:40 - 08:40 uur
Faro - Amsterdam19:50 - 23:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Executive Eden Aparthotel in Lissabon, Portugal
Hotel VIP Executive Eden Aparthotel - Lissabon
Het VIP Executive Eden is gevestigd in een prachtig art deco-pand in het historische centrum van Lissabon. Er is een mooi zwembad en een bar op het dak van het hotel vanwaar u een panoramisch uitzicht over de stad heeft. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over onder andere airconditioning en een tv.

Bekijk de website van VIP Executive Eden Aparthotel
Hotel Dom Fernando
Hotel Dom Fernando - Évora
Vanuit het traditionele hotel Dom Fernando wandelt u in 5 minuten naar de historische binnenstad van Évora. De kamers bieden uitzicht op het zwembad of op de stad.

Bekijk de website van Hotel Dom Fernando
Hotel Aqua Pedra
Hotel Aqua Pedra dos Bicos - Albufeira
Het hotel ligt circa 400 meter van het centrum en 200 meter van het strand en de dichtstbijzijnde bushalte. Dit uitstekende moderne middenklassehotel heeft een stijlvolle designinrichting. Er zijn liften, een receptie, een lounge, een bar en een buitenzwembad (gesloten in de winter). De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een tv, een telefoon, een balkon of een terras en een badkamer met een bad, een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Aqua Pedra dos Bicos
Vila Galé Cerro Alagoa in Albufeira, Portugal
Hotel Vila Galé Cerro Alagoa - Albufeira
Dit prachtige hotelcomplex ligt op zes minuten loopafstand van het strand. Ook wandelt u zo naar het levendige centrum van Albufeira, waar talrijke gezellige restaurants, bars en winkels te vinden zijn. In het zwembad van het hotel kunt u een heerlijke duik nemen. Ook is er een restaurant en een Engelse pub. De luxe kamers zijn voorzien van airconditioning en een tv.

Bekijk de website van Vila Galé Cerro Alagoa
Vila Galé, Portugal
Hotel Vila Galé Albacora - Tavira
Hotel Vila Galé ligt op een prachtige locatie in het natuurpark Ria Formosa. Het strand is vlakbij! Wilt u naar het centrum van Tavira? Dan kunt u gebruikmaken van de pendelbus van het hotel. De kamers, getransformeerde voormalige visserhuisjes, bevinden zich op de begane grond en hebben allemaal een patio waar u heerlijk kunt genieten van het mooie weer.

Bekijk de website van Vila Galé Albacora

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Leuke, interessante reis met aandacht voor het zuidelijk deel van Portugal en ook met fijn wat tijd in Lissabon en Évora.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mevr. T. de Jong
Als je van cultuur houdt, ben je bij SRC op de juiste plek! De reisleiding wist ons ontzettend veel te vertellen over het land, Portugal, en al zijn wederwaardigheden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige reis met ruim voldoende aanbod aan verschillende onderdelen van cultuur en met voldoende afwisseling.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De heer F. Westinga uit Rheden
Dit was de eerste keer dat ik in Portugal was. Het was een geweldige reis. De reisleider was aardig en behulpzaam, de groep was erg leuk, het land verraste me, de Portugezen zijn erg vriendelijk. Het weer was ook nog eens erg goed. Ik vond de plekken die minder toeristisch zijn, persoonlijk het leukste. Je hebt dan toch meer het idee dat je in aanraking komt met het gewone Portugal. De dagen in Évora en omgeving vond ik erg leuk, zeker na het drukke Lissabon.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw T.B. Wildenbeest uit Amersfoort
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze cultuurvakantie individueel verlengen met 3 nachten in Albufeira. Bij de reis met vertrekdatum 1 oktober 2019 kunt u verlengen in Tavira. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De (taxi)transfers zijn inbegrepen.

Hotel Aqua Pedra
Hotel Aqua Pedra dos Bicos - Albufeira
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 310 p.p.
Het hotel ligt circa 400 meter van het centrum en 200 meter van het strand en de dichtstbijzijnde bushalte. Dit uitstekende moderne middenklassehotel heeft een stijlvolle designinrichting. Er zijn liften, een receptie, een lounge, een bar en een buitenzwembad (gesloten in de winter). De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een tv, een telefoon, een balkon of een terras en een badkamer met een bad, een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Aqua Pedra dos Bicos
Vila Galé Cerro Alagoa in Albufeira, Portugal
Hotel Vila Galé Cerro Alagoa - Albufeira
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 250 p.p.
Dit prachtige hotelcomplex ligt op zes minuten loopafstand van het strand. Ook wandelt u zo naar het levendige centrum van Albufeira, waar talrijke gezellige restaurants, bars en winkels te vinden zijn. In het zwembad van het hotel kunt u een heerlijke duik nemen. Ook is er een restaurant en een Engelse pub. De luxe kamers zijn voorzien van airconditioning en een tv.

Bekijk de website van Vila Galé Cerro Alagoa
Vila Galé, Portugal
Hotel Vila Galé Albacora - Tavira
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 250 p.p.
Hotel Vila Galé ligt op een prachtige locatie in het natuurpark Ria Formosa. Het strand is vlakbij! Wilt u naar het centrum van Tavira? Dan kunt u gebruikmaken van de pendelbus van het hotel. De kamers, getransformeerde voormalige visserhuisjes, bevinden zich op de begane grond en hebben allemaal een patio waar u heerlijk kunt genieten van het mooie weer.

Bekijk de website van Vila Galé Albacora