050 - 3 123 123

Weergaloos natuurschoon in 4 prachtige landen

Reisleider Neels van Tonder:
‘Ga mee en ervaar het échte Afrika! Tijdens game drives en boottochten geniet u van de prachtige flora en fauna: onovertroffen natuurverschijnselen passeren de revue! Zuid-Afrika is de beste start om zuidelijk Afrika te verkennen! Bezoek mijn prachtige land met zijn grote diversiteit in culturen en natuurschoon. De majestueuze Tafelberg en de Leeuwenkop waken hier over Kaapstad, de mooiste stad ter wereld.

U ziet de unieke protea’s uit het fijnbos, drinkt rooibosthee in Clanwilliam en proeft de heerlijke wijnen uit de Westkaap. Hierna steekt u de Oranjerivier over naar mijn buurland Namibië. In dit uitgestrekte land zult u overdonderd worden door het rijke natuurschoon. Fish River Canyon is adembenemend, de hoge zandduinen van Sossusvlei zijn uniek en in Etosha hoort u de leeuwen over kilometers afstand brullen. Ook in mijn andere buurland, Botswana, geniet u van de weergaloze natuur. Namen zoals Okavango, Makgadikgadi en Chobe zult u nooit meer vergeten. Het bezoek aan de majestueuze Victoriawatervallen in Zimbabwe, gevolgd door een cruise over de Zambezi bij zonsondergang, vormen de spectaculaire afsluiters van deze unieke reis!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
vlucht Victoria Falls – Johannesburg
ruimbagage
middenklassehotels of –lodges
24x ontbijt, 2x lunch en 19x diner
kofferservice
inclusief entreegelden nationale parken
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Kaapstad
Fish River Canyon
4-wheel drive Kalahari-woestijn
Sossusvlei en Deadvlei
boottocht Walvisbaai
Swakopmund
werelderfgoed Twyfelfontein
kennismaking Himba en San
game drive per 4x4 in Etosha N.P.
Okavangodelta
game drive Moremi-reservaat
game drive en boottocht Chobe
sunset cruise Zambezi-rivier
Victoriawatervallen
Reisleider Neels van Tonder
SRC-reisleider sinds 2014
Favoriete plek: Etosha Pan
Deze reis is een aaneenschakeling van natuurlijke hoogtepunten! Zoveel natuurschoon van zo'n diversiteit ziet u nergens anders! Ga mee op avontuur, ik beloof u een waar spektakel!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zuid-Afrika
Reisleidster Astrid Agulhas
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Bennie le Riche
Reisleider sinds 2011
Reisleider Wimpie Delport
Reisleider sinds 2005

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Kaapstad en transfer naar het hotel
Stadswandeling Kaapstad, bezoek botanische tuinen en welkomstdiner V&A Waterfront
Vrije dag in Kaapstad
Verkenning van de Westkaap: bezoek rooibosboerderij en Bird Island
Naar Namibië
Bezoek Fish River Canyon en vrije middag
Dam van Naute, Quiver Tree Forest, Giant’s Playground en rit in 4-wheel drive door de Kalahari-woestijn tijdens de zonsondergang
Naar Namib Naukluft National Park
Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon
Via Moon Valley en Welwitchia-planten naar Swakopmund
Flamingo’s van Walvisbaai, boottocht met champagne en oesters, en vrije middag Swakopmund
Rotskunst van San in Twyfelfontein, Burnt Mountain en Versteende Woud
Kennismaking met Himba en naar Etosha National Park
Verkenning van Etosha National Park per 4-wheel drive en naar lodge aan de oostkant van het park
Houtsnijwerkmarkt in Okahandja en naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek
Korte stadstour Windhoek en kennismaking met San-cultuur
Naar de Okavangodelta in Botswana
Verkenning van het Moremi-reservaat per 4-wheel drive en optionele vlucht over de delta
Verkenning van de Okavangodelta over het water per mokoro
Optionele excursie per 4-wheel drive naar de Makgadikgadi-zoutpannen
Naar Chobe National Park, vrije tijd in Kasane of optionele game drive door Chobe National Park
Verkenning van Chobe National Park per 4-wheel drive en boottocht over de Chobe-rivier
Naar Zimbabwe, excursie Victoria Falls, boottocht Zambezi-rivier bij zonsondergang en feestelijk afscheidsdiner
Vrije ochtend en transfer naar luchthaven voor vlucht naar huis, via Johannesburg
Aankomst in Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – Kaapstad

We vliegen naar Zuid-Afrika. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad worden we naar ons centraal gelegen hotel in Kaapstad gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 25 km)

dag 2: Historisch Kaapstad

We maken een stadswandeling door Kaapstad en bezichtigen onder andere het door de VOC gebouwde ‘Casteel de Goede Hoop’, het Edwardiaanse stadhuis vanwaar Nelson Mandela het volk toesprak na zijn vrijlating, en het District Six-museum. Dit museum vertelt het tragische verhaal van District Six, een wijk die een levendige smeltkroes van culturen was totdat de Apartheidsregering bepaalde dat de wijk ‘blank’ moest worden. 60.000 mensen moesten hierdoor gedwongen verhuizen. Ook bezoeken we de botanische tuinen van Kirstenbosch. Bij mooi weer kunt u de Tafelberg met de kabelbaan beklimmen (kosten niet inbegrepen). ’s Avonds genieten we van een welkomstdiner in een lokaal restaurant aan het V&A Waterfront. (ca. 15 km)

dag 3: Vrije dag Kaapstad

Deze dag is ter vrije besteding. Brengt u een optioneel bezoek aan Robbeneiland (kosten niet inbegrepen), of struint u langs de gezellige marktjes en winkeltjes van Kaapstad? U kunt ook een optionele excursie maken naar het Kaapse schiereiland, met op het zuidelijkste puntje Kaap de Goede Hoop (kosten niet inbegrepen). Via mooie plaatsjes als Hout Bay, en de panoramische Chapman’s Peak Drive met haar adembenemende vergezichten, rijdt u naar het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop, waar u de grootste vuurtoren van het land kunt bewonderen. Ook bezoekt u Boulders Beach, waar de bedreigde Afrikaanse pinguïns op het strand leven.

dag 4: De onbekende Westkaap

We reizen noordwaarts naar het minder bekende deel van de provincie Westkaap en bezoeken het Elandsberg Eco Reserve. Dit reservaat ligt aan de voet van de ruige Cederbergen en is bekend vanwege de productie van rooibosthee. We maken een tour over de plantages en krijgen inzicht in het productieproces en de unieke vegetatie van de Westkaap. Na de tour mag er natuurlijk worden geproefd van de thee die hier wordt geproduceerd. Aansluitend gaan we naar Bird Island bij Lambert’s Bay. Een grote kolonie Kaapse jan-van-genten bevolkt dit eiland, dat te voet kan worden bereikt. We overnachten in een eenvoudig hotel in Lambert’s Bay of Clanwilliam. (ca. 310 km)

dag 5: Naar Namibië

Via de provincie Noordkaap reizen we richting Namibië, het voormalige Zuidwest-Afrika. Dit deel van Zuid-Afrika is vooral bekend vanwege de bloemen die de provincie na de Zuid-Afrikaanse winterregens in de periode augustus/september omtoveren tot een overweldigende kleurenpracht. We overnachten in Noordoewer, een oase in het ongerepte woestijnlandschap van Namibië aan de Oranjerivier. (ca. 560 km)

dag 6: De betoverende Fish River Canyon

We bezoeken de betoverende Fish River Canyon, die met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer de op een na grootste kloof ter wereld is. We wandelen langs de canyon om de fantastische vergezichten vanuit diverse invalshoeken te bewonderen. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld ontspannen bij het zwembad van de schitterend gelegen lodge. (ca. 220 km)

dag 7: Zonsondergang in de Kalahari

Op onze reis richting het noorden maken we een stop bij de Naute-dam, die de irrigatie regelt voor de productie van onder andere witte maïs, druiven en granaatappels. Ook bezichtigen we het Kokerbomenwoud, waar enorme aloëplanten staan die tussen de 200 en 300 jaar oud zijn. Als de tijd het toelaat, gaan we nog naar Giant’s Playground, waar we bizarre rotsformaties zien die meer dan 160 miljoen jaar oud zijn. We sluiten de dag af met een 4-wheel drive door de roodgekleurde duinen van de Kalahari-woestijn. Door de ligging valt hier meer regen dan in de Namib-woestijn en is het landschap dichter begroeid. De duinen zijn niet erg hoog, maar wel enorm uitgestrekt. We zien groene acacia’s die prachtig afsteken tegen het rode zand, hopen enkele woestijnbewoners te spotten, zoals de jakhals, en zijn getuige van een indrukwekkende zonsondergang. (ca. 430 km)

dag 8: Magische sterrenhemels

We reizen voor de overnachting naar de rand van het Namib Naukluft National Park, een van de grootste reservaten van Afrika. Het park omvat onder andere een deel van de Namib-woestijn en het Naukluft-gebergte, en is een van de minst bevolkte, uitgestrekte en afgezonderde gebieden ter wereld. De sterrenhemel is hier dan ook magisch! (ca. 390 km)

dag 9: Het unieke duinlandschap van Sossusvlei

Tijdens onze vroege rit naar de Sossusvlei genieten we van de langzaam opkomende zon die het uitgestrekte landschap en de duinen in de verte steeds van kleur laat veranderen. Het gebied is onderdeel van het Namib Naukluft National Park. De Tsauchab-rivier wordt hier omringd door ’s werelds hoogste zandduinen: enkele roodroze duinen hebben een hoogte van 325 meter! Dit gebied heeft een zeer korte regenperiode en kent daardoor een unieke flora en fauna. Ondanks de hoge temperaturen is hier wel degelijk plant- en dierleven. Onder de weinige bomen genieten gems- en springbokken van de zeldzame schaduw. Liefhebbers kunnen een van de hoge duinen beklimmen. Een pittige klim via een steeds smaller wordende duinkam, maar met op de top een adembenemend uitzicht over het gebied! Ook bezoeken we Dead Vlei. Deze spookachtige, uitgestrekte vlakte van gedroogde witte klei wordt gesierd door oeroude kameeldoornbomen. Daarnaast wordt er een stop gemaakt bij de Sesriem Canyon, waar we een korte wandeling maken. In de loop van de middag keren we terug naar de lodge, waar u kunt bijkomen van alle indrukken. (ca. 220 km)

dag 10: Naar Swakopmund

We reizen naar Swakopmund. We zien hoe de woestijn en de zee elkaar ontmoeten en hoe de koude zeestroom het gebied achter de kust uitdroogt. We bezoeken Moon Valley, een bizar, uitgestrekt en rotsachtig maanlandschap. Onderweg zien we vele Welwitschia Mirabilis, die in het Afrikaans ‘tweeblaarkanniedood’ worden genoemd. Deze plantensoort komt alleen voor in de Namib-woestijn en in Zuid-Angola, en overleeft in dit extreem droge gebied door zeemist van de Atlantische Oceaan. Er zijn exemplaren die 2.000 jaar oud zijn! We verblijven twee nachten in Swakopmund. (ca. 290 km)

dag 11: Ontspannen boottocht Walvisbaai

Vanuit Walvisbaai, waar een groot deel van het jaar flamingo’s leven, maken we een boottocht door de lagune en de enige diepzeehaven van Namibië. Mogelijk zien we tijdens de tocht dolfijnen, Kaapse pelsrobben en pelikanen. Tijdens de cruise wordt u verwend met lekkere hapjes, verse oesters en een glas champagne. De middag is ter vrije besteding. Swakopmund heeft een gezellig centrum, dat zich perfect leent voor een middagje sfeer snuiven en winkelen. (ca. 70 km)

dag 12: Damaraland en prehistorische rotstekeningen

In noordelijke richting reizen we naar Damaraland, een van de minst bevolkte gebieden van Afrika. Hier wonen de zwarte neushoorn en de zeldzame woestijnolifant. De dieren hebben zich perfect aangepast aan de onherbergzame omstandigheden van het indrukwekkende desolate landschap met zijn fascinerende rotsformaties en resten van prehistorische vulkanische activiteit. In Twyfelfontein, het enige werelderfgoed van Namibië, komen we, wandelend met een Namibische gids, meer te weten over de schitterende prehistorische rotskunst van de San. Sommige tekeningen zijn wel 6.000 jaar oud! Ook zien we de zwart geblakerde Burnt Mountain en bezoeken we het Versteende Woud. We overnachten in de omgeving van Khorixas. (ca. 400 km)

dag 13: De karakteristieke Himba en naar Etosha

Kaokoland is de regio waar de befaamde Himba wonen. Tijdens een bezoek aan deze halfnomaden krijgen we inzicht in hun unieke gebruiken en gewoonten. Vooral de vrouwen, met hun karakteristieke uiterlijk, springen in het oog. Zij smeren hun huid in met een mengsel van onder andere geitenvet en oker, waardoor deze rood kleurt, en hebben een bijzondere haardracht. We verblijven drie nachten net buiten de grenzen van Etosha National Park. Als de tijd het toelaat, kunt u deze dag al een eerste safari maken in het park (kosten niet inbegrepen). (ca. 240 km)

dag 14 en 15: ‘De grote witte plaats van droog water’

Deze twee dagen staan volledig in het teken van het wild in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha National Park. Hier komen ruim 100 verschillende diersoorten en bijna 350 vogelsoorten voor. We brengen een volle dag in het park door en hopen vanuit onze 4-wheel-drives in en rond de Etosha Pan olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen en luipaarden te zien. Op dag 15 gaan we van een lodge aan de zuidkant van het park naar een lodge aan de oostkant, aan de rand van het park. Zo verkennen we ook een ander deel van het natuurreservaat. (ca. 300 km)

dag 16: Namibisch houtsnijwerk en naar Windhoek

Onderweg naar Windhoek bezoeken we een houtsnijwerkmarkt in Okahandja, waar u wellicht een mooi souvenir kunt kopen. We verblijven in een hotel net buiten het centrum van Windhoek. (ca. 480 km)

dag 17: De legendarische San

Voor we Windhoek verlaten, maken we een korte stadsrondrit langs de bezienswaardigheden van deze stad. We volgen daarna de Trans Kalahari Highway, de weg die Namibië, Botswana en Zuid-Afrika verbindt, richting Gobabis. Onderweg maken we kennis met de legendarische San. Tienduizenden jaren geleden trok dit bijzondere volk al door heel zuidelijk Afrika. We leren meer over hun manier van leven, waarbij vooral aan de jachttechnieken aandacht wordt besteed. Ook vertellen onze gidsen meer over de verschillende soorten planten die in de omgeving voorkomen en als voedsel en medicijn dienen. (ca. 210 km)

dag 18: Naar Botswana

We verlaten Namibië en reizen naar Botswana, een land dat in het binnenland van zuidelijk Afrika ligt en beroemd is om de Okavangodelta. We verblijven drie nachten in Maun, de toegangspoort tot dit unieke natuurfenomeen. (ca. 610 km)

dag 19: Wild spotten in Moremi Game Reserve

De Kavango-rivier ontspringt in Angola en stroomt naar Botswana, waar zich in de Kalahariwoestijn een rivierdelta heeft gevormd. De beroemde Okavangodelta is een uniek gebied met een zeer gevarieerde fauna. Behalve de bekende, alleen in waterrijke gebieden voorkomende antilopensoort lechwe, leven in de delta onder meer nijlpaarden, krokodillen en veel verschillende vogelsoorten. Het Moremi Game Reserve is, met zijn gevarieerde landschap en grote concentratie wild, een van de mooiste wildparken van Botswana. Delen van de Okavangodelta vallen binnen de grenzen van het reservaat. In het park komen behalve de big five nog veel andere dieren voor, zoals giraffes, gnoes en de bedreigde Afrikaanse wilde honden. Op deze dag maken we hier een game drive per 4-wheel drive en hopen deze dieren te spotten. Als de tijd het toelaat, kunt u ’s middags een vlucht over de delta maken (kosten niet inbegrepen). (ca. 100 km)

dag 20: Op avontuur in de Okavangodelta

Een mokoro, een handgemaakte kano, is hét vervoersmiddel van de delta. We gaan op pad en verkennen de delta vanaf het water: een leuke afwisseling en een unieke ervaring! In een mokoro is plaats voor twee personen en een gids, die u door de wateren van de delta leidt. We glijden geruisloos door het water, door het wuivende riet, tussen de waterlelies door. Op een van de eilanden in de delta gaan we aan land en maken we een wandeling. Als we geluk hebben, zien we onderweg kuddes zebra’s, gnoes en vele vogels.

dag 21: De Makgadikgadi-zoutpannen

We laten de Okavangodelta achter ons en reizen oostwaarts, naar Nata. In de namiddag kunt u een optionele excursie maken naar de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld (kosten niet inbegrepen). De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt voor het wild, kunt u hier onder andere genieten van flamingo’s en andere vogelsoorten. We overnachten in een lodge nabij Nata. (ca. 300 km)

dag 22: Naar Kasane

In het uiterst noordoostelijke puntje van Botswana, waar Namibië, Zambia, Zimbabwe en Botswana elkaar ontmoeten, ligt Kasane, waar we twee nachten verblijven. Na aankomst in de sfeervolle lodge kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of een wandeling maken door Kasane. Wie niet kan wachten tot morgen, kan alvast een game drive per 4-wheel drive door Chobe National Park maken (kosten niet inbegrepen). (ca. 310 km)

dag 23: De olifanten van Chobe National Park

Chobe National Park is van ongekende schoonheid. De spectaculaire olifantenpopulatie is slechts een van de vele redenen om dit park te bezoeken. Bij zonsopgang gaan we in een 4-wheel drive op zoek naar het vele wild dat zich in het park bevindt. We hopen onder andere giraffes, leeuwen en de beste jagers ter wereld, wilde honden, te zien. De Chobe-rivier maakt deel uit van het nationale park, waardoor we het gebied ook op een andere manier kunnen bewonderen, namelijk vanaf het water. Hier maken krokodillen en nijlpaarden de dienst uit. Op Sedudu Island bevinden zich vooral in de droge tijd veel buffels en olifanten, en is de kans groot om grazende en badderende kuddes aan te treffen bij de rivierbedding. In de middag maken we een boottocht over de Chobe-rivier en zien we hopelijk veel dier- en vogelsoorten. Let ook op de roep van de Afrikaanse zeearend: onvergetelijk! (ca. 50 km)

dag 24: De spectaculaire Victoria Falls

We steken de grens met Zimbabwe over en bezoeken de plek waar de 1.700 meter brede Zambezi-rivier zich ongeveer 100 meter naar beneden stort: de Victoria Falls of Mosi-oa-Tunya (‘rook die dondert’). Net als de beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone kunt u het magnifieke schouwspel van watervallen en stoomwolken van dichtbij meemaken. We wandelen door het regenwoud om de watervallen van diverse kanten te aanschouwen. Aan het einde van de middag maken we bij zonsondergang een cruise over de Zambezi-rivier. ’s Avonds genieten we van een sfeervol afscheidsdiner onder de Afrikaanse sterrenhemel met Afrikaanse muziek en dans. Een prachtige afsluiting van een onvergetelijk avontuur! (ca. 90 km)

dag 25: Afscheid van Afrika

We worden na een vrije ochtend naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor onze vlucht via Johannesburg naar Amsterdam. (ca. 20 km)

dag 26: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB
Tijdens deze reis zijn vooral in Namibië de te rijden afstanden groot en is de kwaliteit van de wegen anders dan wij gewend zijn. Namibië is een van de minst bevolkte landen ter wereld en het wegennet bestaat voor 80% uit (overigens goed begaanbare) gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de reis een behoorlijk intensief karakter heeft en dat een flexibele houding is vereist.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

De Tafelberg in Kaapstad
De Tafelberg in Kaapstad
Spectaculaire vergezichten
Duur: ca. 2,5 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 330,- per persoon
De Tafelberg is onlosmakelijk verbonden met Kaapstad. Vanuit deze stad kunt u, afhankelijk van de weersomstandigheden, met de kabelbaan de Tafelberg bestijgen. De berg ziet er elke weer anders uit. Dat komt door het zogenaamde tafelkleed, de bijnaam voor de deken van wolken die soms op de Tafelberg ligt. Soms ligt er een heel dun kleedje om de berg en soms trakteert Moeder Natuur de stad op een schuimbad. De wolk lijkt dan haast van de berg af te glijden.

NB
In de Zuid-Afrikaanse winter, vaak vanaf het einde van juli tot halverwege augustus, is de kabelbaan enkele weken gesloten vanwege jaarlijks onderhoud. Als u de reis in deze periode boekt, kan het zijn dat het geplande bezoek aan de Tafelberg in deze onderhoudsperiode valt en daarom komt te vervallen.
Het Kaapse schiereiland
Het Kaapse schiereiland
Een prachtige tocht naar Kaap de Goede Hoop
Duur: circa 8 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa ZAR 695,- per persoon
In Kaapstad kunt u een excursie maken naar het Kaapse schiereiland. Via mooie plaatsjes als Hout Bay en de panoramische Chapman’s Peak Drive, waar adembenemende vergezichten te zien zijn, rijdt u naar het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop. Hier kunt u de grootste vuurtoren van het land bewonderen. Ook bezoekt u Boulders Beach, waar de bedreigde Afrikaanse pinguïns leven.

NB
Als het minimumaantal deelnemers niet bereikt wordt, kan de excursie alsnog uitgevoerd worden, maar dan tegen een meerprijs. Bij 2 deelnemers kost de excursie circa ZAR 725,- per persoon.
Robbeneiland
Robbeneiland
Turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika
Duur: ca. 4 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: ca. ZAR 360,- per persoon
Vanuit Kaapstad kunt u Robbeneiland bezoeken. Dit eiland is wellicht het bekendste eiland ter wereld. Inmiddels is de voormalige leprakolonie uitgeroepen tot nationaal monument. 's Werelds meest vermaarde gevangene, Nelson Mandela, bracht er meer dan twintig jaar door. Bij Waterfront kunt u boottochten naar Robbeneiland boeken. U vaart naar het eiland en wordt er rondgeleid door voormalige gevangenen. Als u meer wilt weten over de turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika, dan is deze excursie een absolute aanrader.

NB
Houd er rekening mee dat deze excursie erg populair is! Als u er zeker van wilt zijn dat er plaats is, dan is het aan te raden de excursie voor aanvang van uw reis zelf via de website van het excursiebureau te boeken. De uitvoer van de excursie is afhankelijk van het weer. Daarnaast worden de boottochten soms om onduidelijke redenen geannuleerd. U moet de excursie dan ook met uw eigen creditcard betalen, aangezien bij annulering de terugbetaling alleen wordt gedaan op de creditcard waarmee betaald is. Uiteraard kan uw reisleider u tijdens de reis ook verder informeren en eventueel assisteren bij het maken van de reservering. Houdt u er alleen wel rekening mee dat er een grote kans is dat de excursie op dat moment niet meer beschikbaar is. Tijdens het maken van de excursie dient u uw paspoort mee te nemen.
Extra safari in Etosha
Extra safari in Etosha
Wild spotten tijdens een game drive
Duur: circa 3 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa ZAR 840,- per persoon
NB De prijs is afhankelijk van de lodge waar u verblijft en kan variëren.
Wilt u nog meer genieten van het natuurschoon van een van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika: Etosha National Park? De kans op het spotten van kuddes olifanten, imposante neushoorns en zeldzame luipaarden en cheeta's neemt bij iedere game drive toe! U kunt daarom, als de tijd het toelaat, na aankomst in de lodge alvast een eerste, extra game drive in een 4-wheel drive maken.
Vlief over de Okavangodelta
Vlieg over de Okavangodelta
Wild spotten vanuit het vliegtuig
Duur van de vlucht: 45 minuten
Minimaal 3 deelnemers
Prijs: circa US$ 95,-, te voldoen in dollars, euro’s of pula
U kunt een vlucht over de Okavangodelta maken. Er zijn toestellen voor maximaal 3, 5 en 7 mensen. Tijdens de vlucht heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Mogelijk spot u vanuit de lucht zebra’s, nijlpaarden, olifanten en vele andere diersoorten. Een unieke ervaring die u nooit zult vergeten!
Makgadikgadi Pans
Makgadikgadi Pans
De grootste zoutpannen ter wereld
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Bezoek de Makgadikgadi Pans! Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld. De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. ‘Sua’ betekent ‘zout’ in de taal van de San. Ooit maakte het gebied deel uit van een meer dat bijna heel noordelijk Botswana besloeg. Nu is het een groot deel van het jaar een droog en onherbergzaam gebied. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt, kunt u hier onder andere zebra’s, flamingo’s en andere vogelsoorten bewonderen.
Chobe National Park
Chobe National Park
Game drive door het bekendste park van Botswana
Duur: circa 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa US$ 50,- per persoon, exclusief US$ 15,- entreegelden park
U kunt, als de tijd het toelaat, na aankomst in de lodge alvast een game drive maken in het bekendste wildpark van Botswana. Chobe dankt zijn bekendheid aan het vele wild, en dan vooral de grote populatie olifanten die het park bevolkt. Vooral in het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Choberivier. De kans om badderende kuddes olifanten te zien, is dan groot.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Kaapstad10:15 - 22:35 uur
Victoria Falls - Johannesburg13:55 - 15:35 uur
Johannesburg - Amsterdam23:15 - 10:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

U verblijft in middenklassehotels en -lodges. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen. Dat is vooral het geval in Namibië en Botswana. Hier is vaak weinig keuze in hotels en/of lodges en de accommodaties zijn vaak kleinschalig. Ze hebben verschillende kamertypes, waardoor het kan voorkomen dat niet iedereen van de groep in hetzelfde kamertype verblijft. Niet alle hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de accommodaties die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Fountains Hotel
Hotel Fountains - Kaapstad
Dit moderne hotel in downtown Kaapstad heeft alles wat u nodig heeft voor een aangenaam verblijf. Fountains Hotel heeft onder andere een fitnessruimte, een bar en een buffetrestaurant met een terras. In de kamers kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Fountains Hotel
Lanberts Bay
Hotel Lambert's Bay - Lamberts Bay
Dit eenvoudige hotel combineert de gastvrijheid van de westkust met de uitstekende keuken van deze regio. Het hotel beschikt over een zwembad.

Bekijk de website van Lamberts Bay Hotel
Norotshama Lodge
Lodge Norotshama - Aussenkehr
Aan de oevers van de Oranje-rivier ligt de Norotshama Lodge. Deze lodge wordt omgeven door de overweldigende natuur. In een van de sfeervolle chalets komt u zeker tot rust!
Ai Ais Resort
Resort Ai Ais Namibia - Fish River Canyon
In een uitgestrekt, indrukwekkend landschap, in het zuidelijkste puntje van het Fish River Conservation Area, ligt Ai Ais Resort. ‘Ai-Ais’ betekent ‘brandend water’. Er zijn dan ook warmwaterbronnen in het gebied te vinden. Zowel binnen als buiten kunt u ontspannen in de verschillende warmwaterbaden. Bekijk de website van Ai Ais Resort.

Bekijk de website van Ai Ais Resort
Auob Country Lodge
Lodge Auob Country - Gochas
Auob Country Lodge is een groene oase in het woestijnlandschap van de Kalahari. Het hotel ligt aan de oever van de droge Auob-rivier. Auob Country Lodge heeft een restaurant en een lounge met een openhaard voor de koude winteravonden. Geniet van de rust bij het zwembad of verken het gebied te voet, bijvoorbeeld tijdens een tocht rond zonsondergang.

Bekijk de website van Auob Country Lodge
Solitaire Country Lodge
Lodge Solitaire Namibia - Solitaire
Solitaire Country Lodge ligt aan de rand van het Namib Naukluft Park, op circa 80 kilometer van Sossusvlei. Het hotel beschikt over een zwembad, een bar en een restaurant. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de lokale bakkerij, waar u heerlijke appeltaart kunt eten.

Bekijk de website van Solitaire Country Lodge
Hotel Europa Hof
Hotel Europa Hof - Swakopmund
Dit hotel in Duitse sfeer ligt in het hart van Swakopmund en dicht bij de restaurants, de winkels en het strand. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Hotel Europa Hof
Khorixas Restcamp
Lodge Khorixas - Khorixas
Khorixas Restcamp ligt tussen de heuvels van Brandberg en Spitzkoppe, en nabij Twyfelfontein. De lodge ligt in een mooie en rustige omgeving. U kunt hier onder andere een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Bekijk de website van Khorixas Restcamp
Etosha Safari Camp
Lodge Etosha Safari Camp - Etosha
Etosha Safari Camp ligt op slechts 10 kilometer van het beroemde Etosha National Park. Vanaf de veranda kunt u genieten van de omgeving. De slaapkamers zijn voorzien van een klamboe. Er is altijd warm water, zodat u zich na een game drive kunt opfrissen.

Bekijk de website van Etosha Safari Camp
Hotel Safari Windhoek
Hotel Safari - Windhoek
Hotel Safari ligt op 3 kilometer van het centrum van Windhoek. Het hotel heeft een gratis shuttleservice (tot 18.00 uur), een restaurant, een zwembad en spafaciliteiten.

Bekijk de website van Hotel Safari
Zelda Game & Guestfarm
Guesthouse Zelda Game & Guestfarm - Gobabis
Zelda Game & Guest Farm ligt in een 10.000 hectare groot ‘bushveld’. 5.000 hectare hiervan is omheind. Het wild kan zich hier vrij bewegen. De accommodatie heeft een gezellige bar en een verfrissend zwembad.

Bekijk de website van Zelda Game & Guest Farm
Island Safari Lodge in Maun
Lodge Island Safari - Maun
Island Safari Lodge ligt langs de Thamalakane-rivier. De faciliteiten zijn aangepast aan de huidige tijd, met behoud van de vroegere charme. In het regenseizoen kan de lodge op een eiland komen te liggen. Dit is al enkele jaren niet meer gebeurd. Er wordt uitgekeken naar een regenbui die ervoor zorgt dat de Boro-, Boronyane- en Thamalakane-rivier de naam van de lodge weer eer aandoen.

Bekijk de website van Island Safari Lodge
Nata Lodge nabij Chobe National Park
Lodge Nata - Nata
De Nata Lodge is een oase tussen de mokolwane-palmbomen, aan de rand van de open vlaktes. Het hotel ligt ideaal: op het kruispunt van Okavango, Chobe en Francistown, dicht bij het Nata Sanctuary en op slechts 10 kilometer van het dorpje Nata. Er is een vogelvoederplaats. U kunt vogels spotten vanuit het zwembad, de bar of het restaurant.

Bekijk de website van Nata Lodge
Chobe Safari Lodge in Kasane
Lodge Chobe Safari - Kasane
Deze comfortabele lodge ligt vlak bij het Chobe National Park en aan de oevers van de Chobe-rivier. In het hoofdgebouw vindt u een zwembad. Spot u wild vanuit uw accommodatie?

Bekijk de website van Chobe Safari Lodge
Zambezi River Lodge
Lodge Zambezi River - Victoria Falls
De lodge is prachtig gelegen, net buiten Victoria Falls, aan de oevers van de machtige Zambezi. In de keurig aangelegde tuin bevindt zich een aanlokkelijk zwembad en in de gezellige buitenbar kunt u genieten van een koud, lokaal biertje, heel toepasselijk ‘Zambezi’ genaamd.

Bekijk de website van Victoria Falls Safari Lodge

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een prachtige reis! Goede reisleider, goede chauffeur. Veel gezien, zeer gevarieerd. Wel soms lange reistijden! Onze reisleider Neels heeft alles voor ons goed verzorgd. Hield de groep bij elkaar op een prettige wijze.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!