Tour door acht Amerikaanse staten

Tijdens deze individuele reis ontdekt u de zuidelijke gastvrijheid. U rijdt u met uw huurauto door maar liefst acht (!) staten. In Georgia, North Carolina, South Carolina, Florida, Alabama, Louisiana, Mississippi en Tennessee geniet u van de typische sfeer van het zuiden van Amerika. Ook ontdekt u hier bijzondere bezienswaardigheden. Dit rondje door ‘het oude zuiden’ voert u onder meer naar belangrijke plaatsen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis, zoals Memphis en Nashville. En in New Orleans proeft u de unieke sfeer in de French Quarter en Bourdin Street, het hart van de jazz. In typisch zuidelijke plaatsen als Savannah en Charleston, waar de plantages waren, bewondert u de rijke landhuizen.

We hebben voor u een prachtige route uitgestippeld! U start in Atlanta. Via de prachtige natuur van de Smokey Mountains en de Blue Ridge Mountains in North Carolina, waar u een bezoek kunt brengen aan een Cherokee-reservaat, reist u naar de Atlantische kust van South Carolina. U komt langs Myrtle Beach, de voormalige plantages van Charleston en het historische Savannah als u naar Florida rijdt. Hier wachten de schitterende stranden van Amelia Island op u. Door het noordelijke deel van Florida reist u naar Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Via de vissersgemeenschappen in de Florida Panhandle komt u aan in New Orleans, een stad met een muzikale ‘soul’.

Ook bezoekt u Natchez, een stad de Mississippi met goed bewaard gebleven huizen van voor de Amerikaanse Burgeroorlog. En in Vicksburg kunt u de gebeurtenissen van deze Burgeroorlog herbeleven. Hierna volgen Memphis, bluesstad bij uitstek, en Nashville, waar alles draait om countrymuziek. De reis eindigt op de plek waar uw road trip begon: in Atlanta. Kortom: een ‘American tour’ die u niet mag missen!

Pluspunten
vluchten United Airlines of KLM
ruimbagage
toeristenklassehotels
verblijf op basis van logies
17 dgn huurauto met airco en gps
informatiepakket en routekaart
Bezienswaardigheden
Cherokee-reservaat
Blue Ridge en New Orleans
Smokey Mountains
kust South Carolina en Georgia
noordelijke deel Florida
Natchez en Vicksburg
Memphis en Nashville
Savannah en Charleston
Atlanta en Tallahassee
Jessica Bos, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 2009
Bijzonder aan deze reis: tour door acht Amerikaanse staten
Tijdens deze reis bezoekt u maar liefst acht Amerikaanse staten, zo maakt u kennis met het muzikale zuiden van Amerika!

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Atlanta
Atlanta – Asheville
Cherokee
Myrtle Beach
Charleston
Savannah
Amelia Island
Tallahassee
Florida Panhandle
New Orleans
New Orleans
Natchez
Natchez – Vicksburg
Memphis
Memphis – Nashville
Nashville – Atlanta
Vlucht Atlanta – Amsterdam
Weer thuis

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – Atlanta

U vliegt naar Atlanta. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar het hotel in Atlanta, waar u een nacht verblijft. In de levendige hoofdstad van de staat Georgia komen het heden en verleden samen. In Atlanta kunt u bijvoorbeeld het pittoreske Midtown of het luxueuze Buckhead verkennen. In de beide wijken vindt u talloze winkeltjes en restaurants. (reisafstand ca. 5 km)

dag 2: Atlanta – Asheville

U verlaat Atlanta en rijdt richting North Carolina. De rit voert u door het prachtige landschap van de Great Smoky Mountains en de Blue Ridge Mountains naar Asheville, waar u twee nachten verblijft. In deze stad met een bruisend cultureel leven vindt u gebouwen uit verschillende tijdperken. U kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Biltmore Estate. Dit ‘Franse’ kasteel in de renaissancestijl met 250 kamers is gebouwd door George Washington Vanderbilt. U kunt ook u een tochtje met de trein door de Blue Ridge Mountains maken. Of gaat u raften door stroomversnellingen. (reisafstand ca. 350 km)

dag 3: Cherokee

Op deze dag kunt u een bezoek brengen aan het Cherokee-reservaat, waar u kennismaakt met deze oude cultuur, de oorsprong van ‘het oude zuiden’. Er is veel te doen in Cherokee. U kunt bijvoorbeeld het adembenemende openluchttheater Mountainside Theatre of het museum bezoeken. Ook kunt u handgemaakte souvenirs kopen in het ambachtencentrum. Of wandelt u door een dorpje, waar blowgun-demonstraties worden gehouden en maskers worden gesneden? Het Cherokeelandschap is ook een goede plek voor allerlei buitenactiviteiten, zoals (forel)vissen, zwemmen in het Oconaluftee Islands Park, fietsen en wandelen.

dag 4: Myrtle Beach

‘s Ochtends reist u naar de kust van South Carolina, de derde staat die u tijdens deze reis bezoekt. Tussen Myrtle Beach en Georgetown ligt Pawleys Island. Er zijn 200 vaste bewoners, en in de zomermaanden komen daar duizenden tijdelijke bewoners bij. Aan de oostkant van Pawleys Island, aan de Atlantische kust, liggen acht elegante landelijke zomerverblijven. Deze huizen uit de periode voor de Amerikaanse Burgeroorlog hebben verschillende grote orkanen doorstaan. Pawleys staat verder bekend om de relaxte manier van leven, vaak omschreven als ‘arrogant shabby’. Dit is de plek van krabben zoeken in kreken, vissen, spookverhalen, hangmatten van touw en brede stranden en zandduinen. U verblijft een nacht in Myrtle Beach. (reisafstand ca. 550 km)

dag 5: Charleston

U verlaat de kust van South Carolina en reist naar Charleston in het oude zuiden van de Verenigde Staten. U kunt deze stad op een geweldige manier verkennen: met paard en rijtuig. U ziet de geschiedenis terug in de stijlen en de tuinen van de historische huizen en gebouwen. Winkelen kan goed in King Street District in ‘downtown’ Charleston. Of bezoekt u de herdenkingsmonumenten van de Burgeroorlog in Battery Park, een park met kanonnen, oude eiken en palmetto’s? Buiten de stad liggen de Magnolia-plantage en de bijbehorende tuinen, die u kunt bezoeken. Tijdens een rondleiding door het huis leert u alles over het leven op de plantage. In de tuinen vindt u een variëteit aan camelia’s en azalea’s. U overnacht in Charleston. (reisafstand ca. 160 km)

dag 6: Savannah

U vervolgt uw reis en gaat naar Savannah. Onderweg komt u door Beaufort, waar bijna honderd huizen te vinden zijn van voor de Amerikaanse Burgeroorlog. U verblijft een nacht in Savannah. De zuidelijke gastvrijheid is hier springlevend! In de historische wijk kunt u door straatjes met kinderkopjes dwalen. Op de pleinen waant u zich in een ver verleden. Ontdek de fascinerende geschiedenis als u met een trolley door de stad reist. ’s Nachts worden hier 'spookwandelingen' georganiseerd. Elk Victoriaans gebouw in Savannah heeft namelijk een verhaal, soms verdrietig of mysterieus… Andere bezienswaardigheden zijn het Telfair Museum of Art, Forsyth Park en Factor’s Walk. Wilt u genieten van de heerlijke zuidelijke keuken? Ga dan naar het gebied rond het Waterfront. (reisafstand ca. 190 km)

dag 7: Amelia Island

U laat Savannah achter u en reist naar het zuiden naar Amelia Island. Dit eiland ligt bij de kust van het noordoosten Florida. Het wordt gekenmerkt door een rijke historie en adembenemend natuurschoon. Door de prachtige stranden, rijke fauna en het blauwe water is dit eiland een geliefde bestemming. Amelia Island is een combinatie van luxe resorts en golfbanen, historische plekken en gezellige lokale festivals en evenementen. Op Amelia Island ligt Fernandina Beach, ooit een levendig Victoriaans havenstadje. Nu is het een charmante stad met allerlei winkeltjes en eettentjes. Ook buiten de bebouwde kom is er voldoende te beleven. U kunt hier kajakken, een zeiltocht tijdens de zonsondergang maken, paardrijden op het strand, fietsen, wandelen en vissen. Ook geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken op Amelia Island: u kunt het historische museum bezoeken en over de muren van Fort Clinch zwerven. (reisafstand ca. 210 km)

dag 8: Tallahassee

U rijdt naar Tallahassee, de hoofdstad van de staat Florida. Tallahassee is ook het regionale centrum van de handel en de landbouw. In deze stad ervaart u ‘het andere Florida’. Tallahassee heeft verschillende universiteiten en een centrum voor luchtvaartkunde en -techniek, en is trots op haar status van wetenschapsstad. Er zijn hier dan ook een vijf verdiepingen tellend IMAX-theater en een planetarium te vinden. Ook kunt u de Mission San Luis bezoeken, een gereconstrueerd 17e-eeuws missiegebouw. In Tallahassee is voldoende keuze aan uitnodigende adressen om te dineren, van fastfood- tot sterrenrestaurants. Gaat u voor huisgemaakte worst, een steak die op uw tong smelt of verse vis? (reisafstand ca. 320 km)

dag 9: Florida Panhandle

Op deze dag rijdt u naar de beroemde parelwitte stranden en smaragdgroene wateren van Fort Walton. Eindeloze rijen vissersbootjes, watersporten en prachtige strandparken wachten op u in deze prachtige plaats aan de Florida Emerald Coast. In de restaurants en cafés aan het water worden vers gevangen vis en zeevruchten geserveerd. Het hotel voor deze nacht ligt in Pensacola.(reisafstand ca. 270 km)

dag 10: New Orleans

U rijdt van Fort Walton naar New Orleans, een moderne stad met een oude ziel. De oudste wijk van New Orleans is de French Quarter. Deze wijk werd in 1718 gesticht door de Fransen, maar in de architectuur kunt u zowel Spaanse, Franse, creoolse als Amerikaanse invloeden herkennen. Op elke hoek vindt u bijzondere winkeltjes en fijne restaurants. Gaat u op zoek naar antiekschatten, handwerk en lekkernijen op de ‘French Market’? Probeer zeker een beignet. Deze lekkernij is typisch voor Louisiana. Het centrum van de Franse wijk is Jackson Square. Tegenover de kathedraal van St.Louis zorgen muzikanten, artiesten, mime-spelers, tarotkaartlezers en entertainers voor een gezellige sfeer. ‘s Avonds kunt u flaneren over Bourbon Street, het kloppende jazzhart van New Orleans. U hoort hier op straat al de jazz, die uit de nachtclubs en bars stroomt. Of bezoekt u een casino en waagt een gokje in Las Vegas-style? U verblijft twee nachten in New Orleans. (reisafstand ca. 400 km)

dag 11: New Orleans

U heeft een volle dag om New Orleans te verkennen. Een bezoek aan het Garden District is een aanrader. Deze elegante wijk herbergt prachtige zuidelijke huizen, afgewisseld door parken en café’s. In enkele historische huizen kunt u een rondleiding krijgen. Wilt u meer actie? Ga dan op avontuur in het moeras! U kunt verschillende moeras- en wildlife-excursies maken. In de wateren rond de stad leven alligators en andere moerasdieren, waarmee u ‘kennis kunt maken’. Kijkt u liever naar het leven onder water? Bezoek dan het Audubon Aquarium of the Americas, een van de topaquaria van de Verenigde Staten. U vindt er duizenden zeewezens van honderden verschillende soorten. ’s Avonds kunt u de voodoo en de spookverhalen van de stad ontdekken tijdens een begeleide wandeling door de Franse wijk. Wellicht neemt uw gids u mee naar een kerkhof of naar een van de vele gebouwen die de stad de naam ‘America’s Most Haunted City’ geven.

dag 12: Natchez

In de ochtend rijdt u richting de staat Mississippi. Onderweg kunt u stoppen in Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana. In het Capitol Building en de Old Governor’s Mansion van deze stad aan de Mississippi-rivier kunt meer te weten komen over de kleurrijke historie en controversiële politiek, en in de plaatselijke restaurants kunt u gerechten uit de cajun-creoolse keuken proeven. U vervolgt uw reis naar Natchez, de oudste permanente nederzetting aan de Mississippi. Natchez staat bekend om de goed bewaard gebleven huizen van de periode voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Bezoek bijvoorbeeld Stanton Hall uit 1857, een van de mooiste voorbeelden van de antebellum-architectuur. Dit huis heeft een origineel interieur en is gevuld met antiek uit Natchez. Aan de rivier vindt u Natchez Under-the-Hill, ooit een toevluchtsoord voor alles wat verboden was. Nu is het een gezellig stadsdeel vol bars, restaurants en een ‘riverboat-casino’. (reisafstand ca. 280 km)

dag 13: Natchez – Vicksburg

U verlaat Natchez en reist naar Vicksburg, waar u een nacht verblijft. In de 19e eeuw was Vicksburg het centrum van de welvarende bovenklasse van deze regio, die rijk was geworden door de handel in katoen en hout. De glorie en rijkdom van toen is terug te zien in de vele historische kerken, regeringsgebouwen en grote huizen. Twee van de kerken hebben gebrandschilderde ramen van Tiffany. U kunt hier het Old Court House Museum bezoeken, waar meer dan 15.000 voorwerpen te zien zijn van de periode voor de ontdekking van Amerika tot het heden. Of volgt u een rondleiding door de schitterende historische huizen en tuinen? Geschiedenisliefhebbers kunnen op ontdekking gaan in het uitgestrekte Vicksburg National Military Park. In het Vicksburg Battlefield Museum zijn modellen van kanonneerboten, de film ‘Vanishing Glory’, over het burgerleven tijdens de belegering, en een diorama van het beleg van Vicksburg te zien. Het historische centrum van Vicksburg heeft een keur aan restaurantjes, winkels en kunstgaleries. In the Corner Drug Store vindt u een uitgebreide collectie voorwerpen uit de Burgeroorlog. Er zijn ook een Coca Cola-museum en een museum met antieke poppen en speelgoed te vinden. (reisafstand ca. 120 km)

dag 14: Memphis

De volgende stop van uw ‘road trip’ is Memphis, de bakermat van de blues. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley. In Memphis zelf kunt u onder andere 'the Birthplace of Rock ’n Roll' in de Sun Studios bezichtigen. Geniet hier van een fascinerende rondleiding en luister naar geluidsfragmenten van de vroegste opnames die hier gemaakt zijn. Ook kunt u de originele studio bekijken. Dit is de ruimte waarin grote namen als Johnny Cash en Elvis hun eerste nummers opnamen. Maakt u ook nog een stadstour met een waterfiets, koets of bus? Of wandelt u over de befaamde Beale Street, waar al meer dan een halve eeuw bluesmuziek klinkt? Deze muziekhoofdstad heeft voor elk wat wils, of u nu naar muziek wilt luisteren of een echte zuidelijke barbecue wilt proeven! (reisafstand ca. 400 km)

dag 15: Memphis – Nashville

Op deze dag rijdt u van Memphis naar Nashville. Nashville, ook bekend als ‘The Music City, is het hart van de countrymuziek. Bezoekt u het Country Music Hall of Fame and Museum? De uitgebreide collectie vertelt het verhaal van twee eeuwen countrymuziek. Geniet hier van de historische videoclips en muziekopnames, de wisselende exposities en het eigentijdse design. U kunt ook een kijkje nemen in de RCA Studio B, ‘The Home of 1.000 Hits’. Dit was eens een tweede huis voor muzieklegendes als Elvis Presley, Chet Atkins en Dolly Parton. Er zijn hier meer dan 35.000 songs opgenomen! Wilt u een heel andere kant van Nashville leren kennen? Ga dan naar het Parthenon, de enige reproductie van de beroemde Griekse tempel op ware grootte. Het Parthenon van Nashville staat in Centennial Park en huisvest zowel het stedelijke kunstmuseum als Athena Parthenos, het grootste ‘indoor-standbeeld’ van de westerse wereld. ’s Avonds kunt u een diner op een raderboot meemaken. Of combineert u uw diner met een theatervoorstelling? (reisafstand ca. 350 km)

dag 16: Nashville – Atlanta

Vanuit Nashville reist u naar Atlanta, waar u overnacht. De rest van de dag kunt u deze stad verkennen. Breng zeker een bezoek aan de Martin Luther King Jr. National Historic Site en de wijk Sweet Auburn. Hier vindt u een bezoekerscentrum en de Ebenezer Baptist Church. Ten noorden van Atlanta ligt Roswell, waar u verscheidene huizen uit de eerste helft van de 19e eeuw kunt bezoeken. Coca-Cola-fans kunnen hun hart ophalen in het museum World of Coca-Cola. Bent u geïnteresseerd in nieuws en televisie? Dan is een bezoek aan Inside CNN Atlanta iets voor u. Hier kunt u door de studio’s van een van de grootste televisiemakers ter wereld wandelen. Net ten oosten van de stad staat Stone Mountain. Uit deze gigantische granieten rots is een reliëf gehouwen van drie zuidelijke generaals uit de Amerikaanse Burgeroorlog. (reisafstand ca. 400 km)

dag 17: Vlucht Atlanta – Amsterdam

U levert uw huurauto in op de luchthaven van Atlanta en gaat aan boord van het vliegtuig dat u terug naar huis brengt. (reisafstand ca. 5 km)

dag 18: Weer thuis

In de ochtend komt u aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van United Airlines of KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Atlanta17:00 - 20:15 uur
Atlanta - Amsterdam22:30 - 12:45 uur
Amsterdam - Washington Dulles International12:00 - 14:45 uur
Washington Dulles International - Atlanta17:05 - 18:59 uur
Atlanta - Washington Dulles International14:05 - 15:57 uur
Washington Dulles International - Amsterdam17:20 - 07:15 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto in de categorie CC met airconditioning en een navigatiesysteem inbegrepen (een Nissan Versa of gelijkwaardig). U kunt tegen betaling van een toeslag een upgrade naar een hogere categorie bijboeken.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-inpakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij uw boeking de voorwaarden die op uw type auto van toepassing zijn.

Hotels

We hebben voor u toeristenklassehotels geselecteerd. Deze hotels hebben eenvoudige, schone kamers met een eigen badkamer met een bad of douche en een toilet. Niet in alle hotels is (goedwerkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Country Inn Suites Atlanta, Amerika
Hotel Country Inn & Suites By Carlson - Atlanta
Dit moderne hotel ligt nabij de luchthaven van Atlanta en in de wijk College Park. Dit is een goede uitvalsbasis om Atlanta te ontdekken. U kunt gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten en (in de zomermaanden) van het zwembad. De comfortabele en ruime kamers zijn voorzien van kabel-tv, wifi en koffie- en theefaciliteiten.

Bekijk de website van Country Inn & Suites By Carlson
Red Roof inne Asheville, Amerika
Hotel Red Roof Inn - Asheville
Dit hotel ligt centraal in Asheville. Vanuit hier kunt u gemakkelijk de omgeving verkennen en het Biltmore Estate bezoeken. Er is gratis wifi is in de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel. De kamers zijn voorzien van kabel-tv, een kluis en een telefoon.

Bekijk de website van Red Roof Inn Asheville
Westgate Myrtle Beach Oceanfront resort
Hotel Westgate Myrtle Beach Oceanfront Resort - Myrtle Beach
Dit hotel ligt aan het paradijselijke strand en op slechts 4 kilometer van het levendige Broadway at the Beach. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een (overdekt) zwembad met een whirlpool en een bar. De sfeervolle kamers beschikken over een föhn, een tv, een wekker, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi.

Bekijk de website van Westgate Myrtle Beach Oceanfront Resort
Days Inn Mount Pleasant, Amerika
Hotel Days Inn-Charleston-Patriots Point - Mount Pleasant
Dit hotel heeft een gunstige ligging: in de buurt van de mooie stranden van Isle of Palms en Sullivan Island. In de nabijheid van het hotel vindt u enkele interessante musea. Het hotel beschikt over een mooi buitenzwembad en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een tv, een föhn, een magnetron, koffie- en theefaciliteiten en een kluis. U heeft wifi op de kamer.

Bekijk de website van Days Inn Mount Pleasant-Charleston-Patriots Point.
Quality Inn Midtown, Amerika
Hotel Quality Inn Midtown - Savannah
Dit hotel ligt centraal in Savannah, nabije diverse winkels en restaurants. Het Historic District van Savannah ligt op ongeveer 10 minuten rijden. Het hotel beschikt over een bar en een zwembad. In het hele hotel is wifi aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een magnetron en koffie- en theefaciliteiten.

Bekijk de website van Quality Inn Midtown
Omni Amelia Island Plantation Resort, Amerika
Hotel Omni Amelia Island Plantation - Amelia Island
Dit hotel ligt op 1.350 hectare grond en in de buurt van Amelia Island. Het hotel beschikt over diverse zwembaden en een golfbaan. De moderne en comfortabele kamers zijn voorzien van een balkon, kabel-tv, koffie- en theefaciliteiten, een krant en wifi.

Bekijk de website van Omni Amelia Island Plantation Resort
Red Roof Inn Tallahassee, Amerika
Hotel Red Roof Inn - Tallahassee
Dit hotel ligt dicht bij het winkelcentrum van Tallahassee, de woning van de gouverneur van Florida en Florida State University. De kamers zijn voorzien van kabel-tv, een kluisje en een telefoon. Er is gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes.

Bekijk de website van Red Roof Inn Tallahassee
Comfort Inn Pensacola, Amerika
Hotel Comfort Inn - Pensacola
Dit hotel ligt in het centrum van Pensacola en heeft een buitenzwembad en een fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een koelkast, een magnetron, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi.

Bekijk de website van Comfort Inn Pensacola
Holiday Inn New Orleans, Amerika
Hotel Holiday Inn Downtown Superdome - New Orleans
Het Holiday Inn Downtown Superdome ligt op slechts een paar minuten lopen van het French Quarter. Voor het hotel kunt u ook de Loyola Avenue streetcar naar de Franse wijk nemen. U geniet dan van een prachtige rit over Canal Street. Het hotel heeft gratis wifi op alle kamers en beschikt over een fitnessruimte en verwarmd buitenzwembad op het dak. De kamers zijn voorzien van een privébalkon met een prachtig uitzicht over de skyline van New Orleans, kabel-tv, een koffiezetapparaat, een magnetron en een koelkast.

Bekijk de website van Holiday Inn Downtown Superdome New Orleans
Days Inn Natchez, Amerika
Hotel Days Inn - Natchez
Days Inn Natchez ligt aan de beroemde Highway 61. Op 5 kilometer afstand van het hotel ligt het Isle of Capri Casino, en binnen 10 minuten rijden bent u in het historische Grand Village. Hier komt u alles te weten over de cultuur en gebruiken van Natchez-indianen. Verschillende beroemdheden, waaronder John Wayne en William Holden, hebben overnacht in dit hotel. Het hotel heeft een gratis continentaal ontbijt met gangbare, maar ook met lokale gerechten. De kamers zijn voorzien van ruime bedden, kabel-tv en gratis wifi.

Bekijk de website van Days Inn Natchez
Best Western Vicksburg, Amerika
Hotel Best Western - Vicksburg
Op loopafstand van Mississippi Vicksburg National Military Park en het historische centrum van Vicksburg ligt het Best Western hotel. Het hotel heeft een fitnesscentrum en een binnenzwembad. Alle kamers zijn voorzien van een tv, koffie- en theefaciliteiten, een föhn en gratis wifi.

Bekijk de website van Best Western Vicksburg
Comfort Inn Downtown Memphis, Amerika
Hotel Comfort Inn Downtown Memphis - Memphis
Dit comfortabele middenklassehotel ligt in hartje Memphis. U kunt op alle kamers gratis gebruikmaken van wifi en het hotel beschikt over een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een tv, een koelkastje, een magnetron, een koffiezetapparaat en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Comfort Inn Downtown Memphis
Red Roof Inn Nashville, Amerika
Hotel Red Roof Inn Nashville Fairgrounds - Nashville
Dit hotel ligt op 10 kilometer van de binnenstad van Nashville. In de nabijheid bevinden zich een botanische tuin, musea en enkele winkelcentra. In de lobby kunt u genieten van een kopje koffie. Alle kamers beschikken over kabel-tv en gratis wifi.

Bekijk de website van Red Roof Inn Nashville Fairgrounds.
Hotel Indigo Atlanta, Amerika
Hotel Indigo Hotel Midtown - Atlanta
Dit prachtige boutiquehotel ligt in het hart van Atlanta. Tegenover het hotel bevindt zich het beroemde fox theater. Alle moderne kamers zijn voorzien van een tv en er is gratis wifi.

Bekijk de website van Indigo Hotel Midtown
Crowne Plaza Resort Ashville, Amerika
Hotel Crowne Plaza – Asheville - Asheville
Crowne Plaza Resort wordt gezien als het beste hotel van Asheville. Het hotel ligt op een perfecte locatie. Tijdens uw verblijf kunt u zwemmen in het zoutwaterbad en het verwarmde buitenbad, tennissen en fitnessen. Of slaat u een balletje op de nabijgelegen golfbaan? Elke kamer is voorzien van gratis wifi, kabel-tv, koffie- en theefaciliteiten en een koelkastje. Bekijk de website van

Bekijk de website van Crowne Plaza Resort
Westgate Myrtle Beach Oceanfront resort
Hotel Westgate Myrtle Beach Oceanfront Resort - Myrtle Beach
Dit hotel ligt aan het paradijselijke strand en op slechts 4 kilometer van het levendige Broadway at the Beach. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een (overdekt) zwembad met een whirlpool en een bar. De sfeervolle kamers beschikken over een föhn, een tv, een wekker, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi.

Bekijk de website van Westgate Myrtle Beach Oceanfront Resort
Charleston Marriot, Amerika
Hotel Charleston Marriott - Charleston
Dit moderne hotel ligt in de binnenstad van Charleston. Vanuit dit hotel kunt u gemakkelijk alle bezienswaardigheden bezoeken. Het hotel beschikt onder andere over een fitnesscentrum en een zwembad. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een föhn, een kluis, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Bekijk de website van

Bekijk de website van Charleston Marriott
Hampton Inn Suites Savannah, Amerika
Hotel Hampton Inn & Suites Savannah Midtown - Savannah
Dit hotel ligt centraal in Savannah, nabije diverse winkels en restaurants. Het Historic District van Savannah ligt op circa 10 minuten rijden. Het hotel beschikt over een sportruimte en een zwembad. In het hele hotel is wifi aanwezig. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning.

Bekijk de website van Hampton Inn & Suites Savannah Midtown
Omni Amelia Island Plantation Resort, Amerika
Hotel Omni Amelia Island Plantation - Amelia Island
Dit hotel ligt op 1.350 hectare grond en in de buurt van Amelia Island. Het hotel beschikt over diverse zwembaden en een golfbaan. De moderne en comfortabele kamers zijn voorzien van een balkon, kabel-tv, koffie- en theefaciliteiten, een krant en wifi.

Bekijk de website van Omni Amelia Island Plantation Resort
Double Tree by Hilton Hotel Tallahassee, Amerika
Hotel DoubleTree by Hilton - Tallahassee
Dit hotel ligt in de buurt van het Knott House Museum en het Meginnis-Monroe House. Tijdens uw verblijf kunt u gebruikmaken van het buitenzwembad en de fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van kabel-tv en een koelkast.

Bekijk de website van DoubleTree by Hilton Hotel Tallahassee
Comfort Inn Pensacola, Amerika
Hotel Comfort Inn - Pensacola
Dit hotel ligt in het centrum van Pensacola en heeft een buitenzwembad en een fitnessruimte. Alle kamers zijn voorzien van een koelkast, een magnetron, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi.

Bekijk de website van Comfort Inn Pensacola
Hampton Inn Suites New Orleans Downtown, Amerika
Hotel Hampton Inn & Suites New Orleans Downtown - New Orleans
Dit hotel ligt centraal in de Franse wijk van New Orleans. In 5 minuten loopt u naar de restaurants, prachtige gebouwen en gezellige sfeer van Bourbon Street. De kamers beschikken over een 42-inch HD-tv, gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en een koelkast.

Bekijk de website van Hampton Inn & Suites New Orleans Downtown
Natchez Eola, Amerika
Hotel Natchez Eola - Natchez
Dit hotel combineert de sfeer van ‘het oude zuiden’ met moderne faciliteiten. Zodra u het hotel verlaat, bent u in het hart van Natchez en nabij alle bezienswaardigheden die Natchez rijk is. Het hotel heeft roomservice. De kamers in de 19-eeuwse stijl beschikken over ruime bedden, wifi, een koelkast en een magnetron.

Bekijk de website van Natchez Eola
Cedar Grove Mansion Inn Vicksburg, Amerika
Hotel Cedar Grove Mansion Inn – Vicksburg - Vicksburg
Deze rustieke bed & breakfast ligt net buiten Vicksburg en langs de Interstate 20. De kamers zijn verspreid over 5 historische gebouwen. Het landgoed heeft een rustgevende sfeer en is ongeveer 2 hectare groot. Alle kamers en ruimtes hebben hun eigen geschiedenis. U kunt bijvoorbeeld overnachten in de oude bibliotheek of in de kinderkamer. Om de klassieke sfeer en uitstraling te behouden, zijn er alleen een tv’s en wifi in de gemeenschappelijke ruimtes. Bekijk de website van

Bekijk de website van Cedar Grove Mansion Inn
Crowne Plaza Memphis Downtown, Amerika
Hotel Crowne Plaza Memphis Downtown - Memphis
Dit hotel ligt in het hart van de stad Memphis en in de buurt van de interessante bezienswaardigheden. Na slechts 13 kilometer reizen bent u in Elvis Presley’s Graceland! Alle kamers beschikken over kabel-tv, wifi, een föhn, een koffiezetapparaat en airconditioning. Bekijk de website van

Bekijk de website van Crowne Plaza Memphis Downtown
Millennium Maxwell House Hotel Nashville, Amerika
Hotel Millennium Maxwell House - Nashville
Dit hotel ligt nabij de binnenstad van Nashville. Hier dompelt u zich onder in de echte ‘zuidelijke sfeer’! In de buurt bevinden zich winkels en restaurants en het Country Music Hall of Fame and Museum. De moderne kamers beschikken over een internetverbinding, een tv, een föhn en airconditioning. U ontvangt u dagelijks een krant. Bekijk de website van

Bekijk de website van Millennium Maxwell House Hotel Nashville

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.


Leren van uw ervaring
We zijn zeer gesteld op uw mening. Die kunt u bij ons achterlaten of via een onafhankelijke partij als Reisgraag.nl. Deel uw ervaringen over uw reis of onze organisatie. Kijk op Reisgraag.nl
Inclusief
vlucht Amsterdam – Atlanta en vice versa met United Airlines (met een overstap) of KLM in de laagste boekingsklasse.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
17 dagen huurauto categorie CC met airconditioning en navigatiesysteem.
17 overnachtingen in toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en een toilet.
Verblijf op basis van logies.
Verblijf in Asheville.
Verblijf in New Orleans.
Route door 8 zuidelijke staten, langs onder andere een Cherokee-reservaat, Memphis, Nashville, New Orleans, Atlanta, de Blue Ridge Mountains, de Smokey Mountains Mountains, de kust van South Carolina, Georgia, het noordelijke deel van Florida en Natchez, en Vicksburg aan de Mississippi.
Informatiepakket en routekaart.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw verblijf in de Verenigde Staten zo lang maken als u zelf wilt! U kunt bijvoorbeeld in de verschillende steden een of meerdere nachten bijboeken. Neem contact met ons op voor meer informatie.