050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Maria

SRC-Reisleidster Maria

Na 21 jaar wonen en werken in Frankrijk woon ik inmiddels alweer 16 jaar in Nederland. Sinds 2002 ben ik werkzaam in de reiswereld. Ik ben nieuwsgierig en onderzoekend van aard, regel en organiseer graag, en bovenal houd ik van reizen, kijken en ontdekken. Dit enthousiasme deel ik graag met mijn gasten.

Frankrijk is nog steeds mijn tweede vaderland, maar Marokko is voor mij ook een zeer geliefde bestemming. Ruim 3 uur vliegen en u bent in een heel andere wereld. Het blijft een feest om u daar rond te leiden langs de gastvrije vriendelijke mensen, de markten, de medina’s. Ook Afrika, waar ik heb gewoond, draag ik een bijzonder warm hart toe. Dat komt onder andere door mijn werkzaamheden voor een project voor straatkinderen in Tanzania. Het is telkens weer een feest voor mij om me grondig op elke reis voor te bereiden, u mee te nemen en samen met u te kijken naar en ons te verwonderen over onze prachtige wereld.

Bestemmingen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Kroatië, Marokko, Madeira

Maria
Reisleidster sinds 2008

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Bourgogne
Zondag 23 juni 2019
6 dagen
749,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Maria

Frankrijk van Vincent van Gogh
Door reisleider Maria | 08-08-2017
Afgelopen juli begeleide ik de 8-daagse themareis ‘het Frankrijk van Vincent van Gogh’. De reis bracht mij en mijn gasten via Zundert, naar Parijs, waar we onder meer in het Musée d’Orsay de grote collectie impressionistische schilderijen en de vele Van Gogh’s bewonderden.
De Notre-Dame: een Nederlandse klok in Parijs
Door reisleider Maria | 11-09-2016
In 1163 werd de eerste steen gelegd van de kathedraal de Notre-Dame de Paris. Het werd een prachtige gotische kerk. Ook deze kathedraal heeft, zoals zo vele andere kerkgebouwen, een bewogen geschiedenis achter de rug.
De Hoge Atlas in Marokko
Door reisleider Maria | 01-07-2016
Bij de vele reizen die ik al heb begeleid naar Marokko, had ik steeds weer het verlangen om aan het einde van de Ourikavallei door te gaan. Daar waar de weg stopt en de bus moet keren. Dat kleine weggetje dat kronkelend de bergen in gaat, had een geweldige aantrekkingskracht.
Op reis door Tanzania
Door reisleider Maria | 24-02-2016
Onlangs begeleidde ik een schitterende Tanzania-reis van SRC, met in de groep de leden van de grootste vrouwenvereniging van Nederland. Een dolenthousiaste groep vrouwen die al heel wat wereldreizen gemaakt bleken te hebben. Daar kenden de meesten elkaar van. Met drie auto’s met enthousiaste driver-guides werden we opgehaald op Kilimanjaro Airport en naar onze eerste lodge gebracht voor een welverdiende nachtrust. De volgende dag werden we gewekt door spannende geluiden. Bij het openen van de kamerdeur stonden we oog in oog met fantastische vogels en bloemen. Het fotograferen begon gelijk!
Frankrijk en Champagne
Door reisleider Maria | 11-11-2015
‘La vérité est dans le verre’. Oftewel: de waarheid zit in het glas. Met deze woorden, als antwoord op mijn vraag: ‘Hoe maak je lekkere champagne?’, concludeerde Pascal Agrapart ons bezoek aan zijn wijngaarden in de omgeving van Reims.
Op kraambezoek in Marokko
Door reisleider Maria | 11-06-2015
Het mooiste wat je kan overkomen tijdens een SRC-reis, is een verrassing die zo goed uitpakt, dat het haast de topper van de reis wordt… Dat overkwam ons een aantal jaren geleden in Marokko tijdens de bijzonder fraaie 11-daagse rondreis.